Şimdi Ara

programlama için KİTAP önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • C# C+ java .. ve diger diller için önerebileceginiz egitim kitabı var mı arkadaslar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• up
  • Bu iş kitaptan öğrenilmez ama madem sormuşsun, ben de evdeki eskileri karıştırdım;

http://www.idefix.com/Kitap/C-Tam-Hakimiyet/Serkan-Berksoy/Egitim-Basvuru/Bilgisayar/urunno=0000000374912

bunu buldum. Bir dene istersen.
  • Hocam çok az bilgim var ama en temelden almak istiyorum en ince ayrıntısına kadar öğrenmek istiyorum nasıl giriş yapmalıyım video anlatımlarıylamı başlasam ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: enDLess256

Hocam çok az bilgim var ama en temelden almak istiyorum en ince ayrıntısına kadar öğrenmek istiyorum nasıl giriş yapmalıyım video anlatımlarıylamı başlasam ??

Dil öğrenmek yerine, algoritma geliştirme ve programlama temelinden başlaman gerek. Bu konu hakkında çok fazla kitap yok olan kitaplar da bilgisayarın tarihinden başlayıp donanım bilgisi verip son 30 sayfada da bu konuyu anlatıyor. Temelin sağlam olsun istiyorsan en iyisi kaliteli bir Algoritmalar ve Programcılığa giriş gibi bir kurs almanı tavsiye ederim.

Bu aşamayı geçtikten sonra dil öğrenmeye başlamalısın.

EDİT : Eğer kaliteli bir kurs alırsan, nasıl düşünmen gerektiğini ve yapı oluştururken nelere dikkat etmen gerektiğini, basit işlemleri, karar yapılarını, değişken tanımlamaları, döngüleri kavrarsın. Bu saydıklarım dillerin hepsinde % 80 aynı. Hele düşünüş yapısı ve yapı mantığı tamamen aynı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ElwinVanDyke -- 12 Ağustos 2016; 10:45:29 >

• Anlamdım hocam yani ilk önce olaylara bakış açısını öğrenmem algoritmayı kapmam gerekiyor diyosunuz
  • Algoritma konusuyla ilgili geçen sene iş umuduyla Google'a iş görüşmesine giden HomeBrew'un geliştiricisi Max Howell'e sorulan "ikili ağaç nasıl tersine çevrilir" (how to invert a binary tree) sorusu ünlü oldu,
    Google'daki mühendislerin 90%'ı HomeBrew 'u kullanıyor ancak HomeBrew'u geliştiren kişi bir algoritma sorusunu bilemedi diye işe almıyorlar diye.

Orada tahminim Max Howell algoritmalardan bihaberdar olduğu için reddedildi. Bağlantılı liste (linked list) nerelerde kullanılır diye sorsalar onda bile zorlanırdı bence.

Google'ın algoritmaya önem vermesi sebebi ise 2010'larda artificial intelligence 'ın öneme binmiş olması. Yani artık 2000'lerde olduğu gibi yazılımla sadece belli özel sorunları çözmek yetmiyor, cok daha geniş
    kapsamlı şeyleri çözebilen yazılımlar gerekiyor. Bu açıdan HomeBrew çok kullanışlı bir yazılım olsa da sonuçta Mac bilgisayara açık kaynak paketleri kolayca kurmayı sağlayan bir yazılım yönetim sisteminden ibaret. Bu arada çeşitli açık kaynak paketleri Mac bilgisayarına kuran kişi olarak kendim HomeBrew kullanmıyorum direkt kaynağından elle kuruyorum.

Uzun lafın kısası, algoritma önemli birşey.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Java öğrenmek için kitap
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Saolasın dostum örnek ve açıklama çok iyi oldu bu kadar önemli olduğunu kestiremiştim teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: revivo72

Algoritma konusuyla ilgili geçen sene iş umuduyla Google'a iş görüşmesine giden HomeBrew'un geliştiricisi Max Howell'e sorulan "ikili ağaç nasıl tersine çevrilir" (how to invert a binary tree) sorusu ünlü oldu,
    Google'daki mühendislerin 90%'ı HomeBrew 'u kullanıyor ancak HomeBrew'u geliştiren kişi bir algoritma sorusunu bilemedi diye işe almıyorlar diye.

Orada tahminim Max Howell algoritmalardan bihaberdar olduğu için reddedildi. Bağlantılı liste (linked list) nerelerde kullanılır diye sorsalar onda bile zorlanırdı bence.

Google'ın algoritmaya önem vermesi sebebi ise 2010'larda artificial intelligence 'ın öneme binmiş olması. Yani artık 2000'lerde olduğu gibi yazılımla sadece belli özel sorunları çözmek yetmiyor, cok daha geniş
    kapsamlı şeyleri çözebilen yazılımlar gerekiyor. Bu açıdan HomeBrew çok kullanışlı bir yazılım olsa da sonuçta Mac bilgisayara açık kaynak paketleri kolayca kurmayı sağlayan bir yazılım yönetim sisteminden ibaret. Bu arada çeşitli açık kaynak paketleri Mac bilgisayarına kuran kişi olarak kendim HomeBrew kullanmıyorum direkt kaynağından elle kuruyorum.

Uzun lafın kısası, algoritma önemli birşey.

Değil dememiştim, yanlış anlaşıldım sanırım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.