Arkadaşlar hocamız bi ödev verdi daha bölümün çok başındayım yapamadım denedim ama bana anlatarak yardımcı olabilicek vardır umarım.(c++ la yapılacak)
ödevim: 1-desen oluşturma 2-karasimsek yapma
ikisi tek bir programda olacak.
1- www w*w *** w*w www bu şekilde bi şekil çıkacak ve sadece tek sayılar kullanıcak tek sayı dışında bir değer girilirse hatali giriş diyecek.Ve 3'de dahil 3 ten başlayacak.
2- * işareti tek bir satırda kullanıcının girdiği karakter sayısı kadar gidip gelicek (karaşimşek misali) ve kullanıcı herhangi bir tuşa bastığında da duracak (onda da karakter limiti en az 5 en fazla 20 olabilir)
umarım yardımcı olabilirsiniz :) dediğim gibi anlamadığım kısımları anlatarak yardımcı olursanız sevinirim :) (c++ programlama diliyle yapılacak bu arada :)
ilk sorunuzun prosedürel yazılmış hali ödev c++ ile istendi ise oop yazman gerekiyor olabilir öyle ise oop ye sen çevir.
#include <iostream> using namespace std;
int mutlak(int a){ if(a<0){ a = -a; } return a; }
int main(){ while(true){
int a; cout << "lutfen bir sayi giriniz(tek) : "; cin >> a; if(a%2==0){ cout << "lutfen tek sayi giriniz" << endl; }else{
ikinci soruyu ise anlamadım daha açık anlatırsanız yardım ederim.
iibysinyoriiİ
kullanıcısına yanıt
* bu işaret tek bir satır üzerinde girdiğimiz sayı kadar gidip gelicek karaşimşekteki ışık gibi yani
* * * * * 3 girdiğimizde böyle olucak ama bu tek satır üzerinde olucak ve tek 1 yıldız gidicek birde girdiğimiz sayı en az 5 en fazla 20 olabilir :) çok teşekkür ederim :)