Şimdi Ara

PROGRAMLAMA YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • iyi günler ben programlamaya baslamak istiyorum ve programlama bilgim sıfır. hangi dil'den baslamamı önerirsiniz. msela vb yada c++ için oncelikle baska dil bilmek gerekiyormu vs. vs.

• Programcılığa yeni başlıyorsan C/C++ pek iyi bir tercih olmaz.

Aşağıdaki adresi bir ziyaret et, GWBASIC ile bir tanış.
    http://mnzara04.sitemynet.com/gwba.html

Neden GWBASIC?

Aslında günümüzde Basic Programlama dili kullanılmayan bir dildir. Ayrıca, programcıya zahmet verecek derecede, aşırı dikkat ve çalışma İsteyen bir dildir. Yani basit bir programı yapmak için bazen saatlerce çalışmanız gerekebilir. Diğer yandan, günümüzde kullanılan programlama dillerinde bulunan bazı özellikler bu programlama dilinde bulunmayabilir. Yine de bütün bu olumsuz özelliklerine rağmen "neden GWBASİC ? "Sorusunu sormanız gayet doğal. Bana göre bu sorunun cevabı şu; Bu sayfaları programlama dillerinden hiç birini bilmeyenler için hazırladım. Hiç İngilizce bilmeyen bir insanın İngilizce dil kursuna gittiğini varsayalım. Tabiki en baştan başlayacaktır. 2. seviyeden veya 3. Seviyeden başlaması O kişiye hiçbir şey kazandırmaz. İşte bu da öyle bir şey. Programlamaya Gwbasic ile başlamanın yararı, ileride öğrenilecek diğer programlama dillerine temel olmasıdır. Değişik bir yorumla ben GWBASIC için;

PROGRAMLAMA DİLLERİNİN ALFABESİDİR .

Diyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi penguin -- 14 Eylül 2006; 18:11:38 >

• Artık GWBasic mi kaldı günümüzde JAVA ve .NET varken... Bu yüzden object orintedn bir dil ogrenmen en dosrusu olacaktır. Bunu da kolay bi şekilde VB.NET veya C# ile yaapabilirsin. Başlangıç tavsiyem de VB.NET 2005 'tir.
  • Bende eskiden yeni baslayanlara .net ten basla diyordum genelde. Ama bir projeye tam olarak basladıktan sonra önüme cıkan problemleri astıkca bunları direk yeni baslayan birinin çözebilme olasılıgını 0 görüyorum artık. Programlamaya QBASIC veya PASCAL ile baslanır arkadaslar. Kim ne derse desin programcı olmak 2 tane textbox koyup sayı toplamak değildir. Benim tavsiyem PASCAL ile basla. Mantıgın cok gelişir. İlerde cok yararını görürsün. Pascaldan sonra istediğin nesne tabanlı görsel programlamaya gec derim. Tavsiyem ise .NET ;)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DİL BÖLÜMÜ YARDIM
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.