İlk önce ben size hedeflerimi söyleyeyim. Hedeflerim C# ve PHP bilmek.
Bunun için önce HTML, CSS ve akabinde C# ve PHP'ya adım atmak istiyorum.
HTML ve CSS ikilisinde özellikle HTML diğerlerine göre basit olarak nitelendirildiği için, hem işin mantığını kaparım, hem de diğer dillere yatırım olur. CSS ise tasarımda gerekliymiş sanırım, ki kendim bir site kurabilmek isterim, baştan aşağa bana ait olsun. Bu yüzden CSS de lazım diye düşünüyorum ve CSS'in de PHP kadar zor olmadığını duydum. CSS öğrenerek HTML'ye göre bir üst zorluk seviyesine geçmiş olacağım. Sonrasında PHP'ye başladığımda aynı zamanlı C# öğrenmeye başlarım ufaktan.
Sizce planım nasıl? Bu planları gerçekleştirirken bana yardımcı olacak kaynak önerileriniz var mı? (Görsel set olabilir, kitap olabilir, e-kitap olabilir vsvs.)
Önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.
kariyer video sana faydalı olur görsel setleri zaten nette rahatlıkla bulabilirsin algoritma ile ilgili kitaplarla başla c# öğrenmeye ama web yazılımcısımı yoksa uygulama yazılımcısımı olucaksın ona karar ver tabi yapabilrsen c# ve php yi öğren iş bulurkende bi adım öne geçersin ama çok emek vermen gerekicektir meraklı ve sabırlı olduğun sürece inşallah başarılı olursun
Mantığı aynıysa PHP ve C# aynı anda götürmenin bir sakıncası olur mu?
Algoritma ile ilgili kitap öneriniz var mı? Kariyer video'da algoritma anlatılıyor mu?
Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
Anladığım üzere sen web programcısı olmak istiyorsun. ASP.net yada PHP secimini yap ilk. Programlama dilleri aynı güncel hayattaki diller gibidir. Öğrenme mantığı aynıdır zaman max öğrendim demek çok uzun bir yoldur.. Sıralaman bu olsun HTML>CSS>(PHP veya ASP-Csharp) Ben PHP ciyim ama amacın iş üzerine olacaksa ASP öğren derim.
Altaki linkten Web programcılıgı ve tasarımı üzerine herşeyi öğrenebilirsin.. İlk başlaycak birinin bu videoları izlemesini tavsiye ederim kafanda bir harita ve şekil oluşacaktır. http://webdersi.wordpress.com/
Kitap olarak Rıza Çelik'in kitaplarına bakabilirsin.Css e-kitap olarak fatih hayrioğlunun css kitabını önerebilirim.
İngilizce'niz yoksa İngilizce öğrenmeye bakın. Türkçe kaynaklar genelde para için yazılıp satılır, yabancı diliniz olduğunda internet aracılığıyla işin uzmanı olup çıkabilirsiniz. Programlama sabır işidir, sürekli uğraşmak gerekir. Balık besler gibi her gün kendinizi beslemeniz gerekecektir.
Algoritma Geliştirme ve Programlamaya Giriş kitabını tavsiye ederim nette araştır bi çok kaynak bulursun zaten, El-Harezmi arkadaşın dediği gibi ingilizce çok önemli bu alanda yani teknik ingilizceni geliştirmeye çalış ve başlayacağın zaman ne öğrenmek istediğine karar ver herşeyden az biraz öğrenme bişeyi tam öğren sonra diğerlerine geç yoksa kafan çorba olur
Yanlız arkadaşlar HTML 5 diye bir olay var sanırım. Bu çok daha kapsamlı anladığım kadarıyla, önce hangisinden başlamam lazım. Bana HTML ile ilgili kitap linki yazarsanız çok daha faydalı olur. Teşekkür ederim.
XHTML öğrenmeye başla. HTML5'de daha geliştirilmekte.2022 yılında kullanılmaya başlanacak.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme