Şimdi Ara

PROGRAMLAMAYA BAŞLANGIÇ TAVSİYE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar herkese merhaba. programlamaya dair bir adım atmak istiyorum, fakat yanlış bir başlangıç yapıp eksik kalmakta istemiyorum. acaba başlamam gereken dil nedir? soruma yardımcı olabilecek var mıdır? şimdiden herkese teşekkürler.

• Programlamada yanlış başlangıç diye birşey yoktur. Nasıl başlarsan başla, programlama dilleri farklılıklarını aynen farklı birkaç araba kullandıktan sonra aradaki farkları anlamak gibi, bir kere başladıktan sonra anlayabilirsin. Son yıllarda eğitim kurumlarında Python ile başlanıyor cunku Python mümkün old sade fakat işlevsel bir dil. Ancak Python öğrenen coğu kişi Python'un birçok işlevi arasında çok az sayıda birkaç işlevi kullanarak program yazıyor. Yani dilin kendisi kadar nasıl kullanıldığı da önemli. Java, büyük işletmelerin dili Java'yı iyi öğrenirsen hiç işsiz kalmazsın deniliyor. Fakat Türkiye'deki işletmelerde C# Java'an cok daha yaygın kullanılıyor deniliyor. C/C++ sistem yazılımlar / networking uygulamalarında / otomobil / elektronik kartlarda kullanılıyor. Javascript web 'te 2010'a kadar tarayıcılarda sonrasında hem tarayıcı hem sunucuda acık ara en cok kullanılan dil ve kimse pek bilmez Javascript, Scheme adlı 1970'lerden bir dilden esinlenerek geliştirildi. Perl adında cok kaale alınmayan bir dil var fakat Amazon.com Perl ile geliştirildi :) Ruby de özellikle Türkiy'de cok az bahsi geçiyor ancak dünya genelinde birçok usta programcı en iyi dil olarak tanımlıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 24 Aralık 2016; 23:40:45 >

• c# veya javadan biriyle başlayabilirsin birçok ihtiyacına cevap verir
  • Python sonra Java ya da C#.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hangi dile sempati duyuyorsan onunla başla. Sıkılmadan öğrenirsin

ben javayla başladım alıştıkdan sonra C# ve python öğrenmek çok daha kolay geldi.
  • Programlamaya başlamadan önce programlamanın temellerini öğren, değikenler, veri tipleri, atama operatörleri, mantıksal operatörler vb, sonrasında bir dili öğrnmek 2 ayını almaz, dil konusundada Delphi(Pascal) / C++ veya Python dan başlayabilirsiniz, web programlama içinde HTML işaretleme dili öğrenin ardından PHP veya ASP öğrenmeyi deneyebilirsiniz.
  • Merhaba ! Hocam programlama konusunda birkaç bilgi vermek istiyorum. Öncelikle siz hangi alanda uzmanlaşmak istiyorsunuz? Yani Web Programlama , mobil programlama , Masaüstü Programlama vs. İlK önce buna karar vermelisiniz. Bunlar hakkında daha sağlam bilgiyi internet te bulabilirsiniz. Benim size programlama dili konusunda şahsi fikrim C# öğrenmeye başlamanızdır. C# da hem Web hemde masaüstü programlar yazabilirsiniz. C# dünyası gerçekten çok derin yani sürekli gelişiyor ve yeni yeni teknolojileri çıkıyor. Hem C# öğrendikten sonra emin olun dillerin ne kadar kolaylaştığını fark edeceksiniz. Çünkü mantık hep aynı sadece kodlarda biraz oynama olur. Dediğim gibi C# dan programlamaya giriş yapmanızı öneririm. Kolay Gelsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Başlangıç için org tavsiyesi
    4 yıl önce açıldı
    YAZILIM KURSU İÇİN TAVSİYE
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: seyfi84

"Python kolay" diyenler Python bilmiyor. Class'lar python'da çok karışık. Decorators, descriptors, properties, __slots__, class tanımı namespace açıyor ama scope açmıyor Class.method() diye çağırıyorsun instance methodları bile, hem static hem class methodlar var, metaclass var, operator overloading var, multiple inheritance var conflict resolution için karışık bir algoritma kullanıyor. Python kolay diyenlerin bunlardan haberi yok. Fonksiyon tanımlayıp list, set, tuple, dictionary kullanırsa Python bitti sanıyor.

+1

Python diger dillere ziplama tahtasi olsun diye yapilmis bir dil degil ki... Sadece class da degil, isin ucu cok degisik yerlere variyor. Sadece python kasip, sonra anladim sanarak direk java'ya gecen adam "nasil yani her sey class icinde olmali" diye tepki verir her seyi de main'in icine gomer gecer. Mantigi anlamadan ise baslamak boyle oluyor. Internetteki tutoriallar sizin hic olmadi bir iki tane bilgisayar paradigmasi bildiginizi varsayarak cekiliyor. Ondan sonra 1000 iterasyonlu for dongusunun icine import yazan adamlar cikip python yavas falan da diyor. Ki bitti sanarken aslinda yeni basladigini da ancak farkedebiliyorsun. Ondan sonra django/flask/bottle basliyor, numpy/scipy'i basliyor, pandas'i basliyor, selenium/mechanize/bs4 basliyor...

Python'dan baslayip bilgisayarin nasil calistigini anlayamamak da ayri bir facia oluyor ona da dikkat etmek lazim. Ogreniliyorsa yandan da veri yapilari nedir, nesne yonelimli programlama nedir, fonksiyonel programlama nedir, map/reduce/filter nedir, kompleksite analizi, big-o notation nedir bakmak lazim. Yoksa tarzan gibi python ogrenmis olursunuz, ona da ogrenmek denmez. Java o yuzden cok rahat gelistirme acisindan. Adamlarin dili hata yapmaya olanak birakmiyor . Python'da guzel yazilmamis kodu anca kendi yazan adam anlar, 2 gun sonra o bile anlamaz. OOP'den, FP'den, yazilim mimarisinden, PEP standardindan falan bir haber kod yazinca deneyimli programci farkediyor bunu. Kod da guzel olmuyor zaten. Python'da dynamic typing'e alisip java'ya gecince "abi bu ne ya" demek de var. Yine python'da form olusturamayip C#'a gecince "oooh ne guzel form olusturmak hem cok basit hem de windows uzerinde catir catir calisiyor, python'i dover bu " diyen de gordum.

Bilimsel/akademik kullanim (profesyonel) istiyorsan python ya da R basla digerlerine bakmasan da olur. Belki duruma gore eski teknolojileri seven bir hocan falan varsa MATLAB da ogrenirsin. Diger islerin de (web/masaustu) ustesinden gayet guzel geliyor da o alanlarda alternatifleri var, oralardan baslamak istersin belki diye yazmiyorum onlari.

Hobi olarak baslarim bilgisayardan da cok anlamam zaten diye baslayacaksan zaten farketmez hangisi daha guzel geliyorsa basla gitsin.

edit: Eksik kalmak daha cok dil ile degil de teorik bilgi ile alakali. Bazi diller bazi metotlarla ic ice dusunulup tasarlanmis. OOP'siz java olmaz mesela. O yuzden java ogrenen adam oyle ya da boyle OOP ogreniyor. Yine ayni sekilde statik kodlanan diller (kabaca, veri tiplerinin degisken tanimlanirken gosterilmesi zorunlu olan diller) ogrenilirken de iyi kotu veri yapilari konusunu ogreniyorsun. Ister dili ogrenirken bunlar da paket halinde onla beraber gelsin dersin ister baska bir dile baslayip bunlari disaridan ogrenirsin. Tavsiyem dilin icinde geliyor olsun ya da olmasin bunlari ayri bir kaynaktan acip ogrenmek. En olmadi github.com'u acip onceden yazilmis kodlari okumak. Yardimci oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaramazovX -- 30 Aralık 2016; 8:46:59 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.