Şimdi Ara

Programlar Gözükmüyor !!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ... Benim bir sorunum var yaklaşık 4-5 aydır çözeiyorum... Bende sırf bu sorun için DH ye üye oldum... Sorun şu ... Ben PC me yine 4-5 ay önce bir program yükledim... Disk ayırıcı birleştirici falan filan... Sonra bir program kaldıracaktım, bi baktım programların hiç biri yok .. Sonra herhangi bir program yükledim orda gözüktü ama ondan öncekiler yok gözükmüyor .. Tüm uninstallerları denememe rağmen hiçbirinde gözükmedi .. Tahminim regedit te değişiklik yaptı... Tüm düzelticileri de kullandım ama düzelmedi ve bu benim kafamdayken bilgisayar bozukmuş gibi hissediyorum... Bunun çözümü nedir arkadaşlar lütfen cevaplayınız ? Bir de yine o program yüklendikten sonra başlattaki bazı hatta çoğu şeyler yazınca çıkmıyor.. Mesela çalıştır yazınca 4-5 aydır çıkmıyor.. Hep windows+r yi kullanıyorum. Bu sorunların formatsız çözümü varmıdır ?

• atlmfe10 A kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar hiç kimse mi bilmiyor ? :(
  • Diski bölmek için disk ayırıcı bir program kullanmanıza gerek yok önce bunu söylıyım, muhtemelen o yukledığın programın içinden bir ayarı vardır programın adı nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xamars -- 1 Temmuz 2014; 17:37:04 >
  • Xamars kullanıcısına yanıt
    1. Bu disk ayırıcı birleştirici falan filanın bir adı var mı yoksa kendisine disk birleştirici falan filan mı diyeceğiz?
    2. Hangi uninstaller programlarını denediğinizi bizler kahve falına bakarak mı öğrenebiliriz yoksa büyücü kristali şart mıdır?
    3. Xamars arkadaşımında dediği gibi diski bölmek için böyle bir programa ihtiyaç duyulmaz, peki siz bu programı hangi maksat ile ve nasıl kullandınız?
  • @Xamars arkadaşım ben de programsız windowsun kendi programıyla çok denedim fakat olmuyor.. Ben Yerel Disk D Cye aktarım yapmak istedim onuda Aomei Partition Assistant Home Edition adlı programla yaptım... @dopac34 Program bu Aomei Partition Assistant Home Edition, Uninstaller programı olarak ne varsa denedim Yaklaşık bi 25 tane falan kullandığım maksat da üstte yazdığı gibi Yerel Disk D den Cye aktarım yapmam ... Teşekkürler.... @Xamars
  • İyi ama siz program yükledim sonra bilgisayarımdaki program ekle/kaldırdaki programlarım görünmüyor diye yazmışsınız. Siz program yüklememişsiniz ki, mantıksal sürücüyü bütünlemişsiniz. Bu durumda artık ortaya yeni bir sürücü çıkmış. Normalde diskleri bütünlemek için programa ihtiyaç duyulmaz, windowsun kendi disk birleştiricisi ile bu mümkündür. Şayet birleştirme işlemi windowsun disk yönetimi ile gerçekleştirilemiyor ise birleştiriilecek sürücüde windows tarafından kullanılan sabit disk dosyası/dosyaları olması nedeni iledir. Bu problemi 3. parti yazılımlar ile geçebilirsiniz ancak bu durumda olası sistem dosya/dosyalarında bozulmaya sebebiyet verebilirsiniz buda windowsun kararlılığını ve stabilitesini bozabilir, tıpkı sizde olduğu gibi.

Muhtemelen diskinizi bütünlerken regedit kayıtlarını bozmuşsunuz. "Başlat / çalıştır / regedit / HKEY LOCAL MACHİNE / SOFTWARE / MICROSOFT / WINDOWS / CurrentVersion / Uninstall" regeditten girip burada yüklü programların listesinin olduğunu teyid ediniz. Bu işlemi yapmadan evvel regedit kaydı almış olsaydınız problem çok basit bir şekilde çözülürdü ancak şimdi pek fazla çözme seçeneği ve yüzdesi elimizde yok.

Reg ve bilgisayar geri yükleme için widnowsun kendi sitesindeki bu sayfayı ziyaret edin ve işletim sisteminize uyan çözüm önerisini deneyin.

Şayet bu işlemler başarısız olmuş ise bilgisayarınızı problemden önceki bir tarihe geri yükleyiniz (Yukarıdaki linkte verilen işlemleri uygularken yüklemişseniz tekrar yapmanıza gerek yok) . Bir adet red doctor/cleaner indiriniz, bildiğiniz yok ise nortonun bu konuda ürünleri mevcuttur ve işinizi görmeye yetecekdir. İndirdiğiniz reg doctor/cleaner programına başvurun ve kayıtları onarmasını/düzeltmesini bekleyin. Sonucu gözlemleyip bizi de bilgilendirin.

NOT: Normalde bu durum zararsızdır ancak sizin durumunuz normal olmadığı için sistem çökebilir. Bu neden ile önce regedit kayıtlarınızı yedekleyiniz, ardından kişisel bilgileriniz mevcut ise (dosya, resim, buna benzer neyiniz var ise) bunları da harici diske veya cd/dvd gibi bir imaja yedekleyiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 2 Temmuz 2014; 19:19:09 >

• dopac34 kullanıcısına yanıt
    Dedigim gibi windowsun disk birlestiricisi ise yaramadi bende bu programla yaptim... Muhtemelen hatta kesin kayit defterinde hata yapti.. Kullanmadigim uninstall disinda duzelticide kalmadi... En son dün AVG PcTuneUp la yaptim duzelmedi...:( Tek Care Format yani....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • atlmfe10 A kullanıcısına yanıt
    Yukarıda yapmanız gerekenleri belirttim. İşletim sistemi üreticisi reg kayıtlarının nasıl düzeltilebileceğini gayet güzel ve anlaşılabilir bir şekilde anlatmış. Reg kayıt yedeklerini çağırma işlemini belirtildiği üzere kullanırsanız muhtemelen sorununuz çözülecektir. Ben tek çare formattır (format dediğiniz olay cursor:\sürücü harfi şeklinde uygulanır ve ortalama disk büyüklüğüne göre 1 dakika ila 30 dakika arası sürebilir) diye bir söz sarfetmedim, yazılanları dikkatli okuyalım lütfen..Kolay gelsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.