Şimdi Ara

programlar sarj suresini etkiliyormu? nasil?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ben daha once 1.0.2. kullanıodum.summerboard kurmamistim dolayisiyla ikinci sayfa olmadii icin ve bende cok program yuklemeye merakli olmadiim icin cok az program vardi.3 program biri mxtube biri iphysics biri ise ipiano idi.bisey yuklemeyi cok istediim zaman bunlardan birini silip yenisini yukluodum.simdi 1.1.4teyim ve ilk sayfanin disinda iki sayfa daha programla dolu yani yaklasik 32 program.
    ilk 1.1.4e gectiimde sarj suresinin uzadigini farketmistim.tabi o zaman cok fazla program yoktu.1.1.4e gectiim bir ay boyunca yavas yavas telefonumu programla doldurmaya basladim ve sarj sureside constant bi sekilde yavas yavas azalmaya basladi.ustelik soylede bisey var bu kurdugum programlarin bicounu nerdese kullanmiorum
    sorum ise bu programlarin kullanilmasa bile sarj suresi uzerinde bi etkisi olup olmadii.pasif olarak calisan bi program yok summerboard gibi.genel olarak butun programlar ya oyun tarzi yada buna benzer yani sadece programi acinca calisan kapaliyken arkada calismaya ihtiyac duymayan programlar.eger programlar sarj suresini etkiliosa hangi programlarin daha etkili olduu konusunda bi fikriniz varmi
    bu konuda gercekten bilgisi olan arkadaslarin yorumlarini bekliyorum ve simdiden tesekkur ediorum

• bi fikri olan yokmu
  • etkiliyor tabii ki, ibirthday gibi saat başı doğum günü gibi vs. ayrıntıları kontrol eden programlar pili sömürüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi webbakkal -- 6 Nisan 2008; 17:31:54 >
  • cok saol ama zaten solemistim.o tarz bi program kullanmiorum
  • pil yarıya geldiğinde iphone'u kurcalarken birden kapanıyor açmaya çalıştığımda şarj edin ekranı geliyor?yani pilin yarısı aniden bitiyor.herkeste oluyormu bu yoksa bnm pildemi bi sorun var?şimdiye kadar hiç %10 kaldı yada %20 kaldı gibi bi uyarı görmedim telefonda.
  • bende %20 uyarısından wifi ile netteysem 1-2 saat sonra %10 uyarısı geliyor ve bir müddet sonra kapanıyor. ama sendeki durum normal değil yeni bir durummu yani en son restoreden öncede mi aynısı oluyordu??
  • quote:

Orjinalden alıntı: webbakkal

bende %20 uyarısından wifi ile netteysem 1-2 saat sonra %10 uyarısı geliyor ve bir müddet sonra kapanıyor. ama sendeki durum normal değil yeni bir durummu yani en son restoreden öncede mi aynısı oluyordu??

evet aldığımdan beri öyle.cihaz 1.1.2 otb şu anda 1.1.2 olarak kullanıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: tahazaki

cok saol ama zaten solemistim.o tarz bi program kullanmiorum

O tarz bir program kullanmıyorsan yüklediğin programlar pil süresini etkilemez, pili sömürenler sürekli aktif rol üstlenen programlardır harici programlar süreyi etkilemez...
  • Forumda arkadaşın birisi yazmıştı.

Pilin bekleme süresini arttırmak için pili komple bitirin telefon açılmıyacak şekilde sonra 1 gün soğuk bir yerde bırakın ertesi gün şarja takın.

Sonraki şarjlarda da pili bitirip şarj edin.

Bekleme süresi gerçekten artıyor.
  • ne kadar soğuk bi ortamda bırakılmalı peki ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: XanderJR

quote:

Orjinalden alıntı: webbakkal

bende %20 uyarısından wifi ile netteysem 1-2 saat sonra %10 uyarısı geliyor ve bir müddet sonra kapanıyor. ama sendeki durum normal değil yeni bir durummu yani en son restoreden öncede mi aynısı oluyordu??

evet aldığımdan beri öyle.cihaz 1.1.2 otb şu anda 1.1.2 olarak kullanıyorum

Tahminimce kullandığın versiyondan olabilir, yeni sürümleri denemediysen denemeni tavsiye ederim çünkü son versiyon yani 1.1.4 ten önceki sürümler donanım ile stabil çalışmadıkları için yeni versiyonları çıkıyor ve birtakım eklentiler yapılıyor tek diyebileceğim versiyon yükseltmen yine olmazsa ipmart die bir sitede pil satışı var iphone pilinin 2 katı gücünde onu tavsiye edebilirim.

• quote:

ne kadar soğuk bi ortamda bırakılmalı peki ?

buda mantıklı bir çözüm olabilir buzdolabında saklayabilirsin ama buzlukta değil. saklamadan önce pili tamamen bitirmen lazım ama senin sorunun zaten pilin tamamen bitmemesi şans işi yani denemek lazım...
  • quote:

ne kadar soğuk bi ortamda bırakılmalı peki ?

Buzdolabına koymamanız gerekir (nem oluşturur). Evin balkonu gibi bir ortamda durabilir.
  • pil tamamen bitiyor ama daha %50 deyken falan aniden bitiyor açmaya çalışıncada şarja takın uyarısı veriyor yani açılmıyor telefon
  • Tamam o duruma geldiğinde bırakın 1-2 gün kullanmayıp soğuk ortamda bekletin.

Sonra şarja takın tam dolsun sonrasında yine yapacakmı böyle deneyip görmeniz lazım. Yüklü programlarınız arasında pili biterecekleri silin bence.
  • tamam dediğinizi denicem.yüklediğim programlar arasında pili bitirecek bişi yok fakat openssh yüklü onuda gerekli olmadığı zamanlar kapatıyorum
  • gözükmeden arka planda çalışan proglamlar, işlemciye ekstra yük bindirir, örneğin otomatik olarak birim zamanda bişeyler yapan programlar, sürekli açık ve çalışıyor demektir ki buda
    sürekli işlem yapılması anlamına gelir. Cpu ya daha çokta yüklenmek, daha çok enerji gerektirir. şarjınız daha çabuk biter.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.