Şimdi Ara

Proje : HotRod 57 Chevrolet Coupe (Dikkat bol foto) (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
601
Cevap
17
Favori
89.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kolay Gelsin.Merakla son halini bekliyorum.Takip

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ACetin34 -- 27 Nisan 2011; 17:01:16 >
  • hocam resim bekliyoruz artık
  • calismalar ne durumda usta ? ss bekliyoruz
  • AviatoR , wampaa , Arda.Cetin , xxxjokerxxx , ibrakaka : Teşekkürler

SS Geliyor bu akşam inşallah

Cakacı dan yeni parçalar geldi.Onları galvanizlettim bu gün elektorstatik boyaları yapılıyor.Taban sacının bagaj sacı ile bağlandığı yerdeki dikme yapıldı gerekli tamiratlar yapıldı.Arka kolon delikleri kapatıldı.Bagaj iç yan saçları yapıldı ve yerine takılıyor.Arka koltuk alt yan saçları (Arka çamurluk ile birleştiği yer) yapıldı ve monte edildi.Az gibi görünen ama ciddi uğraştıran bir bölüm atlatıldı.Şaseye başlarım artık inşallah

• çok güzel çalışmışsınız tebrikler :) bu işi hobi olarakmı yapıyorsunuz yoksa dükkanınız felan mı var acaba :)
  • oooo iyi bari bende ne zamandır bekliyordum
  • Üstadım kolay gelsin, bildiğiniz üzere sıkı bir takipçinizim.
    Çok dikkatli ve ölçülü çalışmalarınız gösterdiğiniz ihtimam mükemmel..

Altta linkini eklediğim, Amerika'da restorasyonu yapılan convertible 57 Chevrolet detaylı toplanma aşamalarının sizinkinden pek bir farkı yok. Kolay gelsin..

http://www.trifive.com/forums/showthread.php?t=43342

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KemalAkel -- 28 Nisan 2011; 23:15:54 >
  • gerçekten harika bi calısma öncelkle bunu bizlerle paylastıgın içinn tesekkrler sonuctaa arabayı modlamak cok zor oluyordur sanırım bide resmleri forumda bizimle paylasıyorsn.
    inş. herşey istedigin gibi olurr :)
  • HKKCN : Merhaba her şey hobi olarak başlamıştı (İthalatçıyım : Parça temini projelendirme vs bir çok dalda kapalı bir gruba hizmet veriyorum.)

161907 : Teşekkürler

KemalAkel : Kemal bey eksik olmayın güzel sözleriniz için teşekkür ederim

blablablachn : Teşekkürler
  • Kumlamacıda bulduğum gömü (Malesef değerini bilmiyenlerin eline düşmüş olan : De Tomaso Pantera) Ülkemizde 2 tane vardı birisi ABD ye geri döndü birisi kalmıştı.Bu aracı ilk defa gördüm (Benim gibi meraklısı bir kaç kişi daha var onlarda şaşkınlık ile karşıladılar)

Proje : HotRod 57 Chevrolet Coupe (Dikkat bol foto)

• 57 ve 60 ın parçalarını kumlamacıdan aldık

Bu sefer direkt olarak elektrostatik boya yaptırmaya gittik.

Torpidoyu zatı muhteremler delik deşik etmişler.2 yerde ezik var birisini daire içinde görüldüğü üzere bir avuç macun ile kapatılmaya çalışılmış.Saat in olduğu sağdaki bölüme teyp ya'da telsiz vs gibi bir şey takmak için kesip modifiye etmişler.Radyonun olduğu alanı da kesmişler.Alttaki çürüğü tamir ettilk.Sadece iç kısmını elektrostatik boyatıcağım zira bir iş için torpidonun altına yatıldığın da paslı puslu metal görüntüsünü hiç sevemedim.

60 ın ön takım parçaları elektrostatik boyandı.

57 ninkilerde boyandı (Altta tavan kuşağını görebilirsiniz)

Arkaya açılmış olan 2 adet oval! kolon deliği kapandı.

• Bagaj içi ve dablumbazları takmadan evvel kesilen (çürük) alana yeni saç yapıyoruz.

Saçı şekillendirdik.İnce işi mevcut (Taban ve dablumbazlar takıldıktan sonra incesi yapılacak)

Çinko spreyi sıkıldı.

Sol tarafa da sağ tara fa yapılan işlem uygulanıyor.

• Daha sonra bagaj sacı ve arka çamurluk takılırken buraların önemini daha iyi anlıyacağız.Buranın son iç kısım boyalarıda kazınıp temizlenip hala kalan eden (çürük vb) varsa tamir edilecek.

Buraya da çinko spreyi sıktık.

Not : Soğuk galvanizleme işlemi bu gibi alanlar da çok ise yarıyor.Tüm taban vs bitince her yr temizlenip soğuk galvanizleme yapılacak (Tıpkı şaseye yaptığımız gibi)Zira kupayı görütüp normal galvanizleme şansımız yok.

Sıra geldi arka koltuk altlarını yapmaya.Yarım günde sadece yolcu tarafını yapabildik.

Etrafının temizlenmesi.

Yine çinko spreyi ;)

• Cakacı yeni parçalarımızı gönderdi :) Bu orjinalinde arka amortisölerin oturduğu (Amortisör alanı kapatıldı) bagaj ve iç mekanı bağlayan kısım.

Mini tub lerim geldi.6 cm ciddi bir boyut farkı yarattı (Bir önceki foto da yerde duran çürük dablumbaz ile orantılanırsa fark daha da iyi irdelenir)

Geniş&ferah bir set dablumbazım oldu.

Karşılıkları iç kısmı vs.

Diğer parçalar

Galvanizlenip elektrostatik boya ile boyanan parçalar.

Siyah pek hoş oldu :)

Alt taban destekleride tamir edildi.4 tanede yeni yapılıyor.Onlarda gelince bunlar ile aynı işlemlere tabi tutulacaklar.

60 ın şasesinde ciddi ilerleme mevcut.

Her bir civatası yenilendi ölçüldü biçildi takıldı.

Yeni yakıt hattı,fren hattı ve hava hattı (Yay yerine hava destekli körüklü sistem için)çekiliyor.

5 lira fazla olsun kırmızı olsun ;)

Direksiyon kutusunun fabrika kontrol boyaları dahi düşünüldü.

Ve eski dsot.Sıra sana da gelicekmi? (Benim 89 dan bari sahibi olduğum 69 Camarom) ufak tefek eksikleri vardı dükkanda çocuklar önünü iterek ! duvara vurdu.Bir ustada vefat etti paraçaların bazıları onunla birlikte kayıp oldu malesef.Araç cezadaydı şimdi sırasını bekliyor.

• Hocam bitmiş halini ve yapılan aşamaları çok merakla bekliyorum ve büyük bir zevkle takip ediyorum sonuçda eski bir aracı toplamak insana büyük bir şevk veriyor diye düşünüyorum inş bitince emeğinize değer.
  • anladım dükkanınızda restore yapıyorsanız eğer abimin 73 model bir vosvosu var durumu fena değil çok ufak marşpiyellerde felan çürüme mevcut,geldiğinde toplatmayı düşünüyor , bu iş ile ilgilenirmisniz :)
  • hocam helal olsun o Türkiyede tek olan aracıda canlandır sport tarz güzel bir araca benziyor
    bu arada sorması ayıp
    nereden geliyor bu değirmenin suyu eğer bu yaptıklarını satmıyorsan loto milyoneri filanmısın bilgisayar projelerinide gördüm gözümüz yok Allah daha çok versin ama kısa bi açıklama bekleriz anladığım kadarıyla o fotoğraf sitesinden kazanıyorsunuzda bu kadarda değildir sanıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vipracing

Kumlamacıda bulduğum gömü (Malesef değerini bilmiyenlerin eline düşmüş olan : De Tomaso Pantera) Ülkemizde 2 tane vardı birisi ABD ye geri döndü birisi kalmıştı.Bu aracı ilk defa gördüm (Benim gibi meraklısı bir kaç kişi daha var onlarda şaşkınlık ile karşıladılar)

Üstadım selamlar, restorasyonu izlerken yeni detaylara sayenizde rastlıyoruz. "De Tomaso Pantera" dikkatimi çekti, Amerika'ya geri gideni bir tarihte duymuştum ama ne derece gerçekti bilmiyorum ancak bildiğim şu anda TR de bir tane resimlediğinizden hariç Ankara'da var olduğunu biliyorum. Bana söyleyen kişi orada bulunuyor ve hatta bir tanede "İso Grifo" fotolarını yollamıştı. Ben ısrarla sordumda Tomaso bile var demişti. Resimlediğiniz inşallah kurtarılır.

• of dead : Teşekkürler

HKKCN : Merhaba,ben ithalat projelendirme gerektiğinde motor vb ile uğraşıyorum (Yaptığım işer biraz standart dışı olduğu için ufak 'kemikleşmiş' bir grubumuz mevcut) ama kaporta boya işini ben yapmıyorum.Beraber çalıştığımız profesyonel ekibimiz mevcut ağabeyiniz arabasına meraklı ise ve en iyisini istiyorum diyorsa tavsiye ede bulunabilirim

MESUT52_34 : 1980 lerin sonuna doğru çalışma hayatına atıldım 90 dan beride kendi iş yerimde kendimin patronuyum inşallah bir gün dolar milyoneri olurum Fotoğraf sitelerinden vs kazandığım ek gelir keşke yetse de hiç çalışmadan bir hobi garajı yürütebilsem

KemalAkel : Azizim Uğur bey'de (Işık) var dı bir tane.Burada son derece güzel yaptı etti / boyadı arabayı ama ABD ye geri götürdü orada ödül vs kazandı fotoları olucak bulabilirsem gönderirim.Ankaradaki de çok güzeldi.İtalyaya 80 lerin ortasından sonra gönderildi group 4 çamurluklar kanat vs yaptırıldı boyatıldı.Her hali ile çok güzel bir araçtı.Onu almanın kıyısından dönmüştüm (Bir ara motoru arızalıydı)galericinin aziziliğinden alamamıştım iSo Grifo belirttiğiniz gibi mevcut orada bende ilk öğrendiğimde şaşırmıştım (Ecvet Sayer göstermişti yanlış hatırlamıyorsam)

• hocam yaptığınız iş nedir kaç yaşındasınız bunları ciddi anlamda merak ediyorum
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.