Şimdi Ara

Proje : HotRod 57 Chevrolet Coupe (Dikkat bol foto) (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
601
Cevap
17
Favori
89.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Detay : Arabaya renk buldum sonunda Ilk defa bu kadar uzun süreli renk beğenememe durumum söz konusu oldu.Sonunda budur diyeceğim rengi buldum.Ülkemizde bildiğim kadar hiç bir aracta yok bu renk.Yurt dışında da çok çok az araçta mevcut.Renk : Chrome yellow ile imola sunset orange arasında .Örnek boya yaptırıp eski bir parçasını boyadım güneş ışığı altında harika oldu.Evde photoshopta da deneme yaptım gayet güzel oldu.Özellik ile yuvarlak ve kıvrımların olduğu yerlerdeki parlama ve ton değişimi çok hoş.Krom un yarattığı kontrast ile daha da açıldı.
  • buna gerçekten çok üzüldüm metalik lacivert ve tavanıta betalik bordo olarak hayal etmiştim ciddi olarak çok üzüldüm
  • Süpersiniz Takipteyim
  • NeMoNoMaNi : Zevk & renk

bruise : Teşekkürler

Kasa komple temizlendi 2-3 gün sürdü gerçekten yorucuydu.(Ben bu sefer direkt boyacıya bırakıp kaçtım zira çok sıkıcı bir iş) kompe altı ve içi soğuk galvanizleme yapıldı , onun üstüne özel bir asta & kaplama boyası yapıldı,kasa komple perdahlandı & hazırlandı.Bundan sonra :

Alt kaplama malzemeleri ile altı son kat olarak kaplanılacak (Halk arasın da aracın altını ziftletme olarak geçer ) sanırım 20 kutu gider.Ondan sonra ön dablumbazlar elde macunlanıp hazılrlanılacak & motor içi ile berber boyanıcak.Kaportacı ya gidicek.Yeni bagaj ve son çürük parça (On cam altı paneli ) presciden gelince ilk önce onlar daha sonrada torpido takılacak.Daha sonra ince çekiçlemesi yapılacak (min macun vb kullnamak ve düz bir zemin elde etmek için).Bu bölümde en az 2-3 hafta sürer.

Bir kaç sıkıcı foto yüklerim Peerdah vs dışında belli olan bir çalışma yok fotolar da)

• Ön koltuklar deneniyor :

Proje : HotRod 57 Chevrolet Coupe (Dikkat bol foto)

Taban sacı bu koltuklara göre alçak basılmıştı.Ufak bir detay : Yan kapı döşemeleri custom olucağı için kolçak vb değermi değmezmi bir türlü karar verip tam isabet ile kızakların yerini delemedik.Bu iş en sona ertelemeye karar verdim (zira konsol vs de yapılağı için iyice çıkmaza grimek arabayıda delik deşik etmek istemiyorum)Yinede kabaca bir şekil belirlemiş oldum.

Bir ton mastik (Ara vb izalasyon malzemesi) Tüm arcın altı içi vb nersi varsa kullanılacak.

2 koli (24 adet) alt kaplama malzemesi.Bu üstü boyanabilen versiyon.Atl kısım da en kaplanmadık izole edilmedik yer kalmıyacak.

• Kırmızı perdah astarı atıldı.

İç kısmın ve altın tüm temizliği bitti.İç dış neresi varsa soğuk galvanizlemesi yapıldı.Üstünede özel Glasurit malzeme+astar ile 2 kat kaplandı.

Ön göğüs tede ufak tefek düzeltilmesi gereken yerler mevcut.Silecek paenli(ön cam altı) basılıp gelince orasıda yapılacak.Ön direklerde de halen ufak tefek çürükler mevcut.

Doğru dürüst mastik vb yapılıp boyaya hazır hale gelicek olan iç kısım.

Fena değil gibi :)

Kapılarımız yerlerde.

Alt kısımın görünüşü (Bagaj dan öne doğru)

• Sifirdan araba yapsaniz daha kolay olurmus.
  • quote:

Orijinalden alıntı: phantom_coal

Sifirdan araba yapsaniz daha kolay olurmus.

Evet genelde öyledir.Her işte eski ile uğraşmak zordur .
  • bu bu bu ınanılmaz gercekten super bısey elınıze saglık soylenıcek kelıme veya cumle yok 59 en son lafı soyleyecek gıbı duruyor:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Justhobi

bu bu bu ınanılmaz gercekten super bısey elınıze saglık soylenıcek kelıme veya cumle yok 59 en son lafı soyleyecek gıbı duruyor:)

Teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vipracing

NeMoNoMaNi : Zevk & renk

bruise : Teşekkürler

Kasa komple temizlendi 2-3 gün sürdü gerçekten yorucuydu.(Ben bu sefer direkt boyacıya bırakıp kaçtım zira çok sıkıcı bir iş) kompe altı ve içi soğuk galvanizleme yapıldı , onun üstüne özel bir asta & kaplama boyası yapıldı,kasa komple perdahlandı & hazırlandı.Bundan sonra :

Alt kaplama malzemeleri ile altı son kat olarak kaplanılacak (Halk arasın da aracın altını ziftletme olarak geçer ) sanırım 20 kutu gider.Ondan sonra ön dablumbazlar elde macunlanıp hazılrlanılacak & motor içi ile berber boyanıcak.Kaportacı ya gidicek.Yeni bagaj ve son çürük parça (On cam altı paneli ) presciden gelince ilk önce onlar daha sonrada torpido takılacak.Daha sonra ince çekiçlemesi yapılacak (min macun vb kullnamak ve düz bir zemin elde etmek için).Bu bölümde en az 2-3 hafta sürer.

Bir kaç sıkıcı foto yüklerim Peerdah vs dışında belli olan bir çalışma yok fotolar da)

işin esprisi tabiki ama kayalim öyleydi ofsetli parlak amerikan jantlar vs. vs.

• Üstad eline emeğine sağlık. Bütün konuyu baştan sona okudum. Benim olduğu gibi çoğu kişinin de hayali, eskilerden efsaneleri toplamak. Biz yapamasakta, uzaktan bakıyoruz işte, buna da şükür
  • araç bittiğinde neye benzeyecek örnek aldığınız bir araç var mı?
  • böyle birşey olacak

• Öncelikle kolay gelsin konuya direk gireyim aracın astar rengi gerçekden güzelmiş aynı şekilde kalsa bile iş yapar yani
  • helal olsun be başka diyecek söz yok zaten

• konyaaslani,Atl@s,NeMoNoMaNi,of dead&161907 : Teşekkürler

Arabanın mastiklendmedik tarafı kalmadı Altı tamamen kaplandı (Bir tek ön dablumbazlar kaldı onlardan kaportacıdan gelince elde yapılacak tek tek).Arabanın altı tamamen boyandı.Gayet hoş oldu.Bundan sonraki aşama 8Yakında) kaportacıya dönüş ve ince çekiçlenme & kalan son bir kaç çürük çarığın tamiri ile silecek/ön cam altı panelinin değişim.Bir kaç foto çekip gönderirim(bu aşama biraz uzun ve fotolara pek yansımadığı için göndermedim.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vipracing -- 3 Ağustos 2011; 3:56:50 >

• süper gidiyor :)
  • Ilgiyle takip ediyorum. Bastan itibaren nasil titiz basladiysaniz ayni titizlik ve ozen ile devam ediyorsunuz. Tebrikler.
  • güzel ilerleme kaydetmişsin hocam eline sağlık takipteyim.
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.