tamam işte. bende onu diyorum. son iki mesajınla kendi kendine çelişiyorsun. bunun yanında biri open world oyun iken diğeri ise kutu mekan içinde geçen oyun. o yüzden karşılaştırmak yersiz ve boşa uğraş olur. Forza Horizon 4'un kalitesi tartışılmaz. resimlerde görüldüğü üzre. Üstüne koyabilen varsa gelsin buyursun. project cars da güzel oyun. oynanır bence. araba yarışı seven adam neden oynamasın? ama Horizon çok başka yerde. 5 çıksa keşke yakın zamanda da oynasak yeni konsollar üzerinde. Birlde Live for speed vardı galiba. fizik olarak gerçeğe en yakın. o oyunda görüntü kalitesi yerlerde idi ama yine de oynatıyordu kendisini. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ebavamqko -- 24 Ağustos 2020; 15:32:29 > |
Project CARS 3’ten 4K/ultra grafik ayarında dokuz dakikalık oynanış videosu geldi (2. sayfa)
-
-
İlk yazdığım mesajı iyi oku ben detay diyorum sen grafik karşılaştırıyorsun.
"Kaç yıl önce çıkan driveclubta bundan daha iyi detay var :)"
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Galatas4ray
İlk yazdığım mesajı iyi oku ben detay diyorum sen grafik karşılaştırıyorsun.
"Kaç yıl önce çıkan driveclubta bundan daha iyi detay var :)"Hacı neyse şuraya bırakayım da ... millet artık gördüğüne göre karar versin.
-
İçerisinde pek çok aksiyon bulunan ve geniş bir dünyaya sahip Horizon: Zero Dawn, bir araba yarışı oyunu olmamasına rağmen açık dünyası hem Driveclub'tan hem de Horizon'dan daha gerçekçi. Geliştiricilerin neye odaklandıkları da önemli.
-
Detay deyince aklına bu geldi demek . Daha birşey yazmıyorum
-
quote:
Orijinalden alıntı: Galatas4rayDetay deyince aklına bu geldi demek . Daha birşey yazmıyorum
neyin detayı? ses mi ? ney ? oyun fizik motoru mu?
-
İyi diyenlere şaşırıyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: ebavamqkoneyin detayı? ses mi ? ney ? oyun fizik motoru mu?
Alıntıları GösterBazı kişilere göre bu saydığım detaylar gözardı edilebilir ama kendi görüşümü belirtmem gerekirse önemli detaylar bunlar.
Drivelub ta
-Hava kontrolü tamamen oyuncuda.Yağmur mu yağdırıcan kar mı yağdırıcan kontrol sende şiddetini bile ayarlayabiliyorsun.Aynı şekilde güneşi de ek olarak zaman dilimini istedigin saate ayarlarsın.Zaman geçişininde farkına varmıyorsun.
Forzada? 4 hafta bekle ki istediğin mevsim gelsin hadi online de herkes aynı mevsim olsun diyelim ofline mod da bile mevsim değişimini bekliyor insan.Zaman diliminde güneş giderken adım adım ilerliyor yerdeki gölgeden anlıyorsun drivelubta o güneş geçişinin farkına bile varmıyor insan.
-Her haritanın kendine özgü bir detayı var japon,norveç,iskoçya vb haritalarda o ülkenin detaylarına özenmişler oyuna extra bir hava katmışlar.
Şuan bile driveclubtaki ışık ve yağmur olayında hala çoğu oyunun önünde kaç yıl olmasına rağmen.
Forzada ? Seni sokuyor haritaya ee Britanyada 1 mevsimi 1 hafta boyunca oynamak zorunda kalınca sıkıyor insanı bunun üstüne trafik soldan hadi herkes soldan gitsin.Sana trafik yönünü bile değiştirtmiyor.İllede ingiltere trafiğine uyup soldan gitmeye zorluyor.Bence bunun seçim hakkını oyuncuya vermesi lazım tıpkı driveclub taki gibi sizce zor bişey mi?Dünyada kaç ülkede trafik soldan işliyor?Bir oyun çıktığında global kitleye hitap etmesi gerekmiyor mu?Evet o ülkenin kurallarına göre yapıyorlar ama son 2 3 oyundur trafik soldan işliyor.
Açık dünya dahi olsa bir ülkenin tek bir bölgesini bile baz alarak bir harita yapsan yukarıda saydıgım detaylara önem vermediği sürece oyun sadece grafikten öteye gidemiyor herşey grafik değil bunu anlamamız lazım.İnsanlar artık Grafiğe odaklandıgı için içeriği boş grafiklerle süslenmiş oyunlar çıkıyor sürekli piyasaya.Oyuncuyu memnun etmek önemli.
Grand turishmo serisindede adamlar grafiğe abanıyordular millet öve öve bitiremiyordu bilmem kaç poligon grafik kalitesi vs var diye ama insanlar şu detayı unutuyordu arabaların hepsinden süpürge makinesi gibi ses geliyordu.Project cars ta arabada grafiğe o kadar abanıyorlar ki araba pistte yapay duruyor.Şimdi forzada tamam grafik güzel ama diğer detaylara da önem vermesi gerekiyor artık.6 yıl önce çıkmış oyunda var olan özellikler hala forza da yok.O kadar eleştriye rağmen hala trafiği soldan akıtmaya devam ediyorlar.
Şimdi diyeceksin ki bir tanesi pist oyunu diğeri açık dünya oyunu?Ne farkeder ki? Ha 1 hafta sonra yağmur yağmış ha ben istedigimde yağdırmışım?Trafik sol yerine sağ dan akmış pist ile açık dünya olması bunu etkiler mi?
Ek olarak çıktıgın günden beri Forza horizon 4 oynayan biriyim.Bunu da ekliyeyim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Galatas4ray -- 24 Ağustos 2020; 17:35:23 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Galatas4rayBazı kişilere göre bu saydığım detaylar gözardı edilebilir ama kendi görüşümü belirtmem gerekirse önemli detaylar bunlar.
Drivelub ta
-Hava kontrolü tamamen oyuncuda.Yağmur mu yağdırıcan kar mı yağdırıcan kontrol sende şiddetini bile ayarlayabiliyorsun.Aynı şekilde güneşi de ek olarak zaman dilimini istedigin saate ayarlarsın.Zaman geçişininde farkına varmıyorsun.
Forzada? 4 hafta bekle ki istediğin mevsim gelsin hadi online de herkes aynı mevsim olsun diyelim ofline mod da bile mevsim değişimini bekliyor insan.Zaman diliminde güneş giderken adım adım ilerliyor yerdeki gölgeden anlıyorsun drivelubta o güneş geçişinin farkına bile varmıyor insan.
-Her haritanın kendine özgü bir detayı var japon,norveç,iskoçya vb haritalarda o ülkenin detaylarına özenmişler oyuna extra bir hava katmışlar.
Şuan bile driveclubtaki ışık ve yağmur olayında hala çoğu oyunun önünde kaç yıl olmasına rağmen.
Forzada ? Seni sokuyor haritaya ee Britanyada 1 mevsimi 1 hafta boyunca oynamak zorunda kalınca sıkıyor insanı bunun üstüne trafik soldan hadi herkes soldan gitsin.Sana trafik yönünü bile değiştirtmiyor.İllede ingiltere trafiğine uyup soldan gitmeye zorluyor.Bence bunun seçim hakkını oyuncuya vermesi lazım tıpkı driveclub taki gibi sizce zor bişey mi?Dünyada kaç ülkede trafik soldan işliyor?Bir oyun çıktığında global kitleye hitap etmesi gerekmiyor mu?Evet o ülkenin kurallarına göre yapıyorlar ama son 2 3 oyundur trafik soldan işliyor.
Açık dünya dahi olsa bir ülkenin tek bir bölgesini bile baz alarak bir harita yapsan yukarıda saydıgım detaylara önem vermediği sürece oyun sadece grafikten öteye gidemiyor herşey grafik değil bunu anlamamız lazım.İnsanlar artık Grafiğe odaklandıgı için içeriği boş grafiklerle süslenmiş oyunlar çıkıyor sürekli piyasaya.Oyuncuyu memnun etmek önemli.
Grand turishmo serisindede adamlar grafiğe abanıyordular millet öve öve bitiremiyordu bilmem kaç poligon grafik kalitesi vs var diye ama insanlar şu detayı unutuyordu arabaların hepsinden süpürge makinesi gibi ses geliyordu.Project cars ta arabada grafiğe o kadar abanıyorlar ki araba pistte yapay duruyor.Şimdi forzada tamam grafik güzel ama diğer detaylara da önem vermesi gerekiyor artık.6 yıl önce çıkmış oyunda var olan özellikler hala forza da yok.O kadar eleştriye rağmen hala trafiği soldan akıtmaya devam ediyorlar.
Şimdi diyeceksin ki bir tanesi pist oyunu diğeri açık dünya oyunu?Ne farkeder ki? Ha 1 hafta sonra yağmur yağmış ha ben istedigimde yağdırmışım?Trafik sol yerine sağ dan akmış pist ile açık dünya olması bunu etkiler mi?
Ek olarak çıktıgın günden beri Forza horizon 4 oynayan biriyim.Bunu da ekliyeyim.
Alıntıları Göstermevsim yok değil... sadece seçemiyorsun.
yani oyun tasarımında bunu kullanıcıya değil oyuna bırakmışlar
harita konusunda evet britanya da tek harita olması kötüdür. çok seçenek her zaman oyuncunun yararınadır.
lakin o boyutta ikinci bir harita 10 15 gb alan demek. muhtemelen bunu forza 5 ile getirebilirler.
lakin yağmur konusunda falan ... ilk çıktığı zaman ph-realisim ile çok iyi iş çıkardı. Ama sonrasında dah iyi oyunlar çıktı.
lakin forza 7 kutu dünya oyunu olduğu için horizon 4 e göre daha fazla detay işleyebiliyor ... farkı da ortada. ama openworld olması ve buna rağmen sunduğu kalite ile Horizon 4 zaten rakipsiz. Forza 7 nin de rakibi yok kututipi oyun klasmanında.
-
Şunu da düzelteyim ben mevsim yok demedim.Mevsimi 4 hafta bekliyorsun dedim.
-
Denizde sandal ile gidiyormuş hissiyatı veren mobil oyunlardan farksız berbat fizikler, PS3 oyunlarından farksız çağdışı grafikler, mobil oyunlardan fırlama arayüz.
Herifler yıllardır NFS Shift'i cilalayıp sata sata doymadılar bir türlü. Neyse iki sene sonra PC4'ü görürüz artık.
-
FORZA YİNE EN İYİSİ
-
Hala grafik grafik diyenler var. Grafik bir oyunu tek başına güzel yapmaya yetmiyor. Fh4te grafikler harika ama oyun içerik olarak beş para etmez. Driveclub denilmiş. Evet driverclub şuan bile dehşet derecede kaliteli grafikli. Ancak ondada arabalar fazla kütüksüydü ve çok yavandı. Pc3tede grafik çok güzel görünüyor ancak oyunun oynanış ve içeriğide güzel görünüyor.
Grafik grafik diye yırtınanlar şu videoyu 1080p büyük kaliteli bir ekranda 1. dakikadan itibaren izleyin bakın. Çok güzel duruyor:
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X