Project debut Carbon'un 2 modeli var OM10 iğne ve 2Mred iğneli olan modeller Aralarında 250 tl fark var Başlangıç için düşündüğünüzde bu 2 iğne bu farka değer mi?
1300-1500 tl bütçe için bu modeli alma şunu al diyeceğiniz alternatifler var mı?
önce sebebi sonra model ismi yazarsanız çok makbule geçer,
okuyup cevap verecek bütün plakseverlere teşekkürler...
İki kartuş arasındaki fiyat farkı 200 TL civarında zaten. Ortofon 2m red bence çok iyi bir kartuş ve fiyatını sonuna kadar hak ediyor. İyi bir başlangıç yapmak istiyorum diyorsanız aradaki fark verilebilir, eğer sisteminizin diğer parçaları bu farkı ortaya çıkarabilecek kalitede ise.
Pikap konusuna gelince, bu fiyat seviyesinde alınabilecek pikaplardan biri.
quote:
Orijinalden alıntı: simsek07
İki kartuş arasındaki fiyat farkı 200 TL civarında zaten. Ortofon 2m red bence çok iyi bir kartuş ve fiyatını sonuna kadar hak ediyor. İyi bir başlangıç yapmak istiyorum diyorsanız aradaki fark verilebilir, eğer sisteminizin diğer parçaları bu farkı ortaya çıkarabilecek kalitede ise.
Pikap konusuna gelince, bu fiyat seviyesinde alınabilecek pikaplardan biri.
Teşekkürler cevap için, mevcut sistemimde technics amfi (phono var)ve canton kolonlarım var, bu sistemde kartuş farkı hissedilir mi, yoksa mesela şu anda 600-700 tl aralığında satılanlardan en düzgünü olduğu söylenen Sony ps-lx00 usb de alsam aşağı yukarı aynı sesi mi alırım?
Diğer üstadlara da sormak isterim, hem project iğne farkı konusunu, hem ucuz sony alternatifini Hem de varsa başka bir öneriyi...
magic32M
kullanıcısına yanıt
Technics amfinizin hangi modeli olduğunu söylememişsiniz ama muhtemelen su-v serisinden bir amfidir. Canton speakerlar hakkında hiç bir fikrim yok. Bana göre Debut Carbon pikap doğru karar, kartuş değişimini sonraya bırakarak om10 kartuşlu modelini tercih edin. İleride analog merakı devam ederse, sisteminizdeki gelişime paralel olarak kartuş değişimini zaten düşünürsünüz.
quote:
Orijinalden alıntı: simsek07
Technics amfinizin hangi modeli olduğunu söylememişsiniz ama muhtemelen su-v serisinden bir amfidir. Canton speakerlar hakkında hiç bir fikrim yok. Bana göre Debut Carbon pikap doğru karar, kartuş değişimini sonraya bırakarak om10 kartuşlu modelini tercih edin. İleride analog merakı devam ederse, sisteminizdeki gelişime paralel olarak kartuş değişimini zaten düşünürsünüz.
Amfi su-a700 evet,
Project'in om5 içeren ve 1000 tl civarına essential modeli de var, om10 ile 5 çok farkeder mi peki? Kartuş dışında farkı var mıdır bilmiyorum tabi...
Fiyat farkini odeyerek 2m redli olan modelini almanizi tavsiye ederim,ilerde de 2m blue ya gecerseniz uzun yillar baska modele bakmaniza gerek kalmaz diye dusunuyorum.Igne deyip gecmeyin,sistemde kaynaga ne kadar yaklasirsaniz o kadar fark yakalarsiniz.
Amfi su-a700 evet,
Project'in om5 içeren ve 1000 tl civarına essential modeli de var, om10 ile 5 çok farkeder mi peki? Kartuş dışında farkı var mıdır bilmiyorum tabi...
Diğer fikirleri de alırsam bu hafta sonu halledeceğim bu işi 😊
magic32M
kullanıcısına yanıt
Alternatifiniz elbetteki Sony değil.
Project'in her zaman bir değeri var. Sıkılırsanız 2.el satma imkanı da var. Sony'i kapının önüne koysanız kimse almaz. Sabır ile takip ederseniz belki 2.el iyi bir pikap bulmanız da söz konusu olabilir.
Bahsedilen Ortofon modellerini kullanmadım. Ama bu konuda şunu söyleyebilirim. Bir kartuşun daha pahalı olması mutlaka daha iyi olduğu anlamına gelmez. Manyetik kartuşlar elektro-mekanik elemanlardır. Aynı hoparlörler gibi, onlar kadar olmasa bile her modelin kendi karakteri vardır. Fiyattan ziyade kullanıcı yorumlarını araştırmanızı öneririm.
quote:
Orijinalden alıntı: Kursun_
Alternatifiniz elbetteki Sony değil.
Project'in her zaman bir değeri var. Sıkılırsanız 2.el satma imkanı da var. Sony'i kapının önüne koysanız kimse almaz. Sabır ile takip ederseniz belki 2.el iyi bir pikap bulmanız da söz konusu olabilir.
Bahsedilen Ortofon modellerini kullanmadım. Ama bu konuda şunu söyleyebilirim. Bir kartuşun daha pahalı olması mutlaka daha iyi olduğu anlamına gelmez. Manyetik kartuşlar elektro-mekanik elemanlardır. Aynı hoparlörler gibi, onlar kadar olmasa bile her modelin kendi karakteri vardır. Fiyattan ziyade kullanıcı yorumlarını araştırmanızı öneririm.
Teşekkürler yorumunuz için, peki şu tchibo'nun sattığı lenco l90'lar bunun alternatifi olabilir mi? bulursak alınır mı sizce, fiyat avantajından ötürü?
magic32M
kullanıcısına yanıt
Elbette fiyat avantajından ötürü Tchibo'nun daha önce inanılmaz fiyatlarla sattığı L90 ve L3808'ler alınması düşünülecek pikaplardı. L90 daha zarif görünümlü. Hatırladığım kadarı ile dahili preamp'ı iptal edilemiyordu. L3808'in ise direct-drive, full-manual ve dahili phono preamp'ın iptal edilebilir oluşu avantajlı.
quote:
Orijinalden alıntı: Kursun_
Elbette fiyat avantajından ötürü Tchibo'nun daha önce inanılmaz fiyatlarla sattığı L90 ve L3808'ler alınması düşünülecek pikaplardı. L90 daha zarif görünümlü. Hatırladığım kadarı ile dahili preamp'ı iptal edilemiyordu. L3808'in ise direct-drive, full-manual ve dahili phono preamp'ın iptal edilebilir oluşu avantajlı.
Bir ihtimal kalmış mıdır diye aradım, ve açılmış ancak kurulmamış izlenimi veren bir L90 aldım mağazadan, teşekkürler yorumunuz için memnunum pikaptan...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme