Şimdi Ara

PROJEKSİYON CİHAZLARI HAKKINDA SORUSU OLANLAR BURAYA (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.735
Cevap
26
Favori
524.944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orjinalden alıntı: lvnt68

merhaba yakında amerikadan gelecek bir arkadışımın vasıtasıyla 5 senedir kullandığım pt ae100e yi ax200, z5 veya aw15 le yenilemeyi düşünüyorum. sanyonun raf üzerinde kullanma sorunu (arkasında 50 cm mesafe istiyor), sonynin kısıtlı zoom mesafesi, panasoniğin ise amerikaya özel model ismi ile satılıyor olması beni düşündürüyor, bunun dışıda üçününde resim kalitesinden şüphem yok. ben aslında elimdeki ae100 den memnunum ama arkadaş boş gelmesin diye düşünüyorum. ax200u ve ax200e arasındaki tek fark güç kablosu gibi. ax200u nun güç girişi 100 - 240 V AC, 50/60 Hz ve diğer özellikleri de ax200e ile aynı görünüyor. bu modeli amerikadan alsam türkiyede kullanırken sorun yaşarmıyım.

3 marka arasinda goruntu kalitesi bakimindan cok fark yok. ancak 3unu yanyana acarsaniz uzun uzun resim modlarini kurcalarsaniz ancak o zaman farklari gorebilirsiniz. ucununde birbirine karsi ustunlukleri var. AX100 ve AX200 modellerinde pixeller yok denecek kadar az. Bu LCD tipi projektorlerde benim ilk defa karsilastigim bir hadise. Fakat zit renklerin kesistigi noktalarda titremenin en az oldugu model ise AW15. Z5 modelinde ise cift HDMI ve cift Komponent mevcut. Hangisini alsaniz pisman olmazsiniz. Ama siz Panasonic kullandiginiz icin herhalde yine bunu tercih edersiniz..

• quote:

Orjinalden alıntı: 26xman

görüntü aktarmak istediğim kablo bu..

PROJEKSİYON CİHAZLARI HAKKINDA SORUSU OLANLAR BURAYA

resimdeki atin kaplama olmasi lazim. boyle kaliteli bir kablo kullanirsaniz goruntu kaybi yasayacaginizi sanmiyorum.
  • Panasonic U ve E modelleri arasında teknik olarak hiç fark yok. E modellerinin bazılarında scart girişi de var.kullanabilirsiniz burada.

Ayrıca AW15 deki color processing özelliği color shifti düzeltemez. Bu LCD panellerinin yanlış yerleşiminden kaynaklanıyor bu durumda color shift yaşamamış bir LCD kullanıcısı piyongo kazanmış gibi mutlu olmalı . Bu güne kadar 5 LCD projektör kullandım hepsinde color shift vardı ama EPSON makinalarda biraz daha fazla yaşadım.

Color processing ise ne izliyorsanız ekranı pause ediyor ve ekran üzerinde renk tonunu değiştirmek istediğiniz objenin üzerine gidip renk ayarlarını değiştiriyorsunuz mesela maçseyrederken çimin renğini koyultmak isterseniz çimin üzerine gidip tüm ayralamaları yapıyorsuz bu vesileyle çim rengi olan tüm yerlerde sizin ayarladığınız reenkler üretiliyor.
    quote:

merhaba yakında amerikadan gelecek bir arkadışımın vasıtasıyla 5 senedir kullandığım pt ae100e yi ax200, z5 veya aw15 le yenilemeyi düşünüyorum. sanyonun raf üzerinde kullanma sorunu (arkasında 50 cm mesafe istiyor), sonynin kısıtlı zoom mesafesi, panasoniğin ise amerikaya özel model ismi ile satılıyor olması beni düşündürüyor, bunun dışıda üçününde resim kalitesinden şüphem yok. ben aslında elimdeki ae100 den memnunum ama arkadaş boş gelmesin diye düşünüyorum. ax200u ve ax200e arasındaki tek fark güç kablosu gibi. ax200u nun güç girişi 100 - 240 V AC, 50/60 Hz ve diğer özellikleri de ax200e ile aynı görünüyor. bu modeli amerikadan alsam türkiyede kullanırken sorun yaşarmıyım.

• Orjinalden alıntı: Hi-def-man

Panasonic U ve E modelleri arasında teknik olarak hiç fark yok. E modellerinin bazılarında scart girişi de var.kullanabilirsiniz burada.

Neredeymiş scart girişi olan projektör ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr_Thunder -- 25 Aralık 2007; 20:45:06 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: bilgeolun

3 marka arasinda goruntu kalitesi bakimindan cok fark yok. ancak 3unu yanyana acarsaniz uzun uzun resim modlarini kurcalarsaniz ancak o zaman farklari gorebilirsiniz. ucununde birbirine karsi ustunlukleri var. AX100 ve AX200 modellerinde pixeller yok denecek kadar az. Bu LCD tipi projektorlerde benim ilk defa karsilastigim bir hadise. Fakat zit renklerin kesistigi noktalarda titremenin en az oldugu model ise AW15. Z5 modelinde ise cift HDMI ve cift Komponent mevcut. Hangisini alsaniz pisman olmazsiniz. Ama siz Panasonic kullandiginiz icin herhalde yine bunu tercih edersiniz..

cevbınız için teşekkürler, evet panasoniğe söylediğiniz nedenle daha yakınım. ama aw15 in amerikada 300-350 dolar ucuz olmasıda oldukça cazip. halen kullandığım ae100e nin pixelleri 480*852 çözünürlüğe rağmen beni ve misafirlerimi rahatsız etmedi. ama color shift bazen gözüme batıyor. progresive özelliğini kullanmaya başladıktan sonra karanlık sahnelerdeki siyah seviyesi(500/1 kontrast) ile ilgili problem de oldukça azaldı (siyah seviyesi tabiki aynı ama gölge detayı arttı). Yeni bir projektöre heveslenmemin bir nedeni de alcağım cihazla arka duvardaki bir rafın üzerinden sinemaskop dvd leri 2.35/1 metre ekrana yansıtmak 16/9 dvd ler içinde zoomu geri çekip 1.8/1 metreye düşürmek böylece projektörün lensi ekranın tam merkezide olduğu için vertical position menüsüne girmeden sadece zoom la resmin ekrana uyumunu halletmek ve bu arada tavana montaj ve duvara tımanan kabloları gizleme zahmetinden kurtulmak. aw 15 in zoom u 4 m.den 1.8/1 metre ekrana resmi sığdıramıyor. sanyo da cihazın duvarın 50 cm önüne konulmasını istiyor 30 dese kurulumu bukadar zorlamazdı. panasonic bu açıdan da daha sorunsuz görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lvnt68 -- 26 Aralık 2007; 20:09:24 >

• Orjinalden alıntı: Hi-def-man

Panasonic U ve E modelleri arasında teknik olarak hiç fark yok. E modellerinin bazılarında scart girişi de var.kullanabilirsiniz burada.

Ayrıca AW15 deki color processing özelliği color shifti düzeltemez. Bu LCD panellerinin yanlış yerleşiminden kaynaklanıyor bu durumda color shift yaşamamış bir LCD kullanıcısı piyongo kazanmış gibi mutlu olmalı . Bu güne kadar 5 LCD projektör kullandım hepsinde color shift vardı ama EPSON makinalarda biraz daha fazla yaşadım.

Color processing ise ne izliyorsanız ekranı pause ediyor ve ekran üzerinde renk tonunu değiştirmek istediğiniz objenin üzerine gidip renk ayarlarını değiştiriyorsunuz mesela maçseyrederken çimin renğini koyultmak isterseniz çimin üzerine gidip tüm ayralamaları yapıyorsuz bu vesileyle çim rengi olan tüm yerlerde sizin ayarladığınız reenkler üretiliyor.

CEVAP
    teşekkürler. aw15 in kulanma klavuzundaki, position ayarı ve dairesel gradient şeklini gördüğümde, daha önce de böyle bir kalibrasyon imkanı olsa ne güze olurdu diye düşünmüş olmak beni yanılttı. sanırım sadece çimler için ayarlama yapabildiğine göre isteseler color shift içinde yazılım geliştirebilirler ama gerek görmemişler. herhalde ürettikleri cihazda colorshift olmayacağına güveniyorlar. bununla birlikte hometheatremag editörü aw15 için ''tüm ucuz projektörlerde olduğu gibi colorshiftten çekiyor'' yorumunu yapmış. kullanıcılardan biri de bir forumda aynı şeyden sözediyor. bence ax200 ve z5 de de vardır. bu nedenle dlp leri de biraz inceledim ama rainbow efektinden şikayet edenlerde bunalmış bir ton hissediliyor. özellikle eşinde veya kız arkadaşında baş ağrısına neden olduğunu yazanlar var ki çok tatsız olabilir. siz bu markalar arasında bu açıdan fark görüyormusunuz ve dlp ler için ne dersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lvnt68 -- 27 Aralık 2007; 0:36:01 >

• Arkadaşlar selamlar...

Acer PD527W Bu projeksiyon cihazı sizce ofis ve çeşitli irili ufaklı toplantılar için nasıl..
    Ansi lümeni 3000 ve Kablosuz özelliği felan var teknik spekleri hakkında bilgim var..Ancak kullanan yada bu cihaz hakkında yorumu olanları okumak isterim..

Yardımlarınız için teşekkürler..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Joker45

Arkadaşlar selamlar...

Acer PD527W Bu projeksiyon cihazı sizce ofis ve çeşitli irili ufaklı toplantılar için nasıl..
    Ansi lümeni 3000 ve Kablosuz özelliği felan var teknik spekleri hakkında bilgim var..Ancak kullanan yada bu cihaz hakkında yorumu olanları okumak isterim..

Yardımlarınız için teşekkürler..

Uzun vadede kullanmak icin Acer almak pek mantikli degil. Zaten Acer'in bu tipte cok alternatifli modeli yoktur. Wireless ozelligini anladigim kadariyla sunum icin kullanacaksiniz. Hareketli goruntuleri izlemeniz mumkun olmaz. Bence saglam markalari tercih edebilirsiniz. Panasonic PT-LB60, Sanyo PLC-XU48, Hitachi CP-X400
  • Panasonic PT-AE700E , PT-AE900E, PT-AE1000E modellerinde scart girişi vardır. Bu modellerin U ile bitenlerinde ki USA için yapılmışlarıdr yoktur!
    Orjinalden alıntı: Mr_Thunder

Orjinalden alıntı: Hi-def-man

Neredeymiş scart girişi olan projektör ?

• COLOR SHIFT konusunda gerçekten hiçbir üreticinin yapacağı birşey yok . Bu kesinlikle fiziksel bir konu yani bir software ile düzeltilmesi imklansız veya çok zor. bazı durumlarda 3 LCD panelinden biri (ki hepsinin görüntüyü üstüste oturtması gerekirken) yaklaşık 0,001 mm kaymış ise bu color shift 'e neden olabilir. Biz bu panelleri manuel olarak ayarlayabilsek bile bize bu işlemi yaptıracak düzeneğin maliyeti birkaç bin Euro olur herhalde.Ama daha pahalı modellerde mesela Sony SXRD veya DILA /LCOS modellerinde kalite kontrol mekanizması daha iyi çalıştırıldığından bu tip hatalı üretimlerin piyasaya verilmediği görülüyor.

Ama üreticiler bu tip hatalı bir projektörü piyasaya verirlerde sizde rahatsız olup geri vermek istediğinizde kesinlikle onların insafına kalıyorsunuz.Bu konunun LCD teknolojisinin bir sorunu olduğunu falan iddia edebiliyorlar.

CEVAP
    teşekkürler. aw15 in kulanma klavuzundaki, position ayarı ve dairesel gradient şeklini gördüğümde, daha önce de böyle bir kalibrasyon imkanı olsa ne güze olurdu diye düşünmüş olmak beni yanılttı. sanırım sadece çimler için ayarlama yapabildiğine göre isteseler color shift içinde yazılım geliştirebilirler ama gerek görmemişler. herhalde ürettikleri cihazda colorshift olmayacağına güveniyorlar. bununla birlikte hometheatremag editörü aw15 için ''tüm ucuz projektörlerde olduğu gibi colorshiftten çekiyor'' yorumunu yapmış. kullanıcılardan biri de bir forumda aynı şeyden sözediyor. bence ax200 ve z5 de de vardır. bu nedenle dlp leri de biraz inceledim ama rainbow efektinden şikayet edenlerde bunalmış bir ton hissediliyor. özellikle eşinde veya kız arkadaşında baş ağrısına neden olduğunu yazanlar var ki çok tatsız olabilir. siz bu markalar arasında bu açıdan fark görüyormusunuz ve dlp ler için ne dersiniz.

• teşekkürler. benim color shift i yazılımla düzeltmekten kastım; her bir temel rengin köşelerden merkeze ve kenarlara ayrıca sağdan sola soldan sağa azalacak şekilde ayarlama imkanını kastedmiştim. böylece ekranın yeşile kayan tarafında yeşili diğer tarafta da kırmızının değerini azaltabiliriz. bu durumda kenarların parlaklığı belki biraz azalır ama renk kaymasıda biraz düzelebilir diye düşünmüştüm. fiziksel sorunu düzeltmenin oldukça zor olduğunu biliyorum. bu arada ben fiziksel sorunun lambadan çıkan ışığın mavi panele direkt geldiği için bu panelin daha homojen aydınlanması, kırmızı ve yeşil panelin ise iki noktada birbirine ters 45 derece açı ile yansıtıldıktan sonra ışık daha dolaylı ulaştığı için bu panellerin karşıt tarflarında ve ofset açısından dolayı uzak köşelerde o temel rengin aydınlatılmasındaki yetersizlik sonucu diğer rengin belirginleşmesi olarak biliyordum. sizin söylediğiniz problem de eminim doğrudur fakat panellerin yerleştirme hatasından kaynaklanan shift belli bir tarafında değil ekranın rast gele bir tarafında ve herhangi bir panelde oluyordur sanırım. umarım ilerde her 3 paneli renk filtreleri de kullanmadan RGB ledlerle üç ayrı mustakil ışık paneli ile yeterli olarak aydınlatmanın bir yolunu bulurlar. bu şekilde hem renk hemde ışık şifti tarihe karışır. resmin sadece aydınlık kısmıdaki ledler yanarsa arızalanabilecek bir mekanizma olan autoirisede gerek kalmaz. ax 200 ün bile sinema modunda ışık gücü 270 lümen olduğuna göre ledler sanırım yakında bu performansa ulaşabilir. bu tür cihazların piyasaya çıkmasını yakın, yüksek çözünürlüklü disklerin ucuzlamasını ise uzak gördüğümden, şimdilik dvd koleksiyonumu pt ae 100e den daha keyifle izleyebileceğim bir cihazla bir ara dönem geçirmeyi planlıyorum. bu arada amerikada geçen aylarda tükendiği halde hala talep gören infocus in 72 nin türkiyede makul fiyata bulunduğunu farkettim çözünürlüğü 480*852 olmasına rağmen kafes efekti 720*1240 çözünürlükteki sony aw15 den daha azmış. infocus dlp cihazlar arasında ayrı bir yere konuyor ve fiyatlarıda amerikada muadillerinden daha pahalı neredeyse bir üst çözünürlükte olanlarla aynı. kullanıcılarda da rainbow efekti şikayeti yok gibi, projectorreview un editörü daha yüksek kontrastlı muadillerinden çok daha iyi siyah seviyesini hernasılsa diyerek açıklayamadan takdir ediyor. siz bu cihazı kullandınızmı gerçekten dedikleri kadar iyi ise, dvd lerde zaten 480*852 olduğuna göre 3-5 yıl neden kullanılmasın.

COLOR SHIFT konusunda gerçekten hiçbir üreticinin yapacağı birşey yok . Bu kesinlikle fiziksel bir konu yani bir software ile düzeltilmesi imklansız veya çok zor. bazı durumlarda 3 LCD panelinden biri (ki hepsinin görüntüyü üstüste oturtması gerekirken) yaklaşık 0,001 mm kaymış ise bu color shift 'e neden olabilir. Biz bu panelleri manuel olarak ayarlayabilsek bile bize bu işlemi yaptıracak düzeneğin maliyeti birkaç bin Euro olur herhalde.Ama daha pahalı modellerde mesela Sony SXRD veya DILA /LCOS modellerinde kalite kontrol mekanizması daha iyi çalıştırıldığından bu tip hatalı üretimlerin piyasaya verilmediği görülüyor.

Ama üreticiler bu tip hatalı bir projektörü piyasaya verirlerde sizde rahatsız olup geri vermek istediğinizde kesinlikle onların insafına kalıyorsunuz.Bu konunun LCD teknolojisinin bir sorunu olduğunu falan iddia edebiliyorlar.

CEVAP

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lvnt68 -- 29 Aralık 2007; 1:05:32 >

• Colorshift bahsinde üretim hatası oluşturabilecek konu panellerin ışığa 90 derece dik olarak yerleştirilmemesinden kayanaklanıyor yanı ışık panele 88 derece ile geldiğinde ekrandaki uzak olan bölgede izi beliriyor.

Color shift konusunda yazılımla bu işin önüne geçmenin yolunu Fujitsu bulmuş. 3 LCD projektörü ile 2 yıl önce denenmiş ama oda yanılmıyorsam 18.000 euro falandı? Ayrıca teknik servis menüsünden erişilebiliyormuş.

ben infocus ScreenPlay 4800 kullandım 854x480 ve dediğin gibi 1280 x 720 Epson Tw600 den daha az grid görüyordun ancak.

Bu Wide VGA çözünürlük bize (PAL) hiç uymuyor. DVD'lerimiz ve tv yayınlarımız 740 x 576 olduğundan sürekli downscale etmek zorunda tabi upscale işleminden daha kolay ama bence alınabilecek en iyi projektör 1024 x 576 olan IN74 böylelikle 4:3 yayınları ne upscale nede downscale yapmadan izleyebiliyorsun.

teşekkürler. benim color shift i yazılımla düzeltmekten kastım; her bir temel rengin köşelerden merkeze ve kenarlara ayrıca sağdan sola soldan sağa azalacak şekilde ayarlama imkanını kastedmiştim. böylece ekranın yeşile kayan tarafında yeşili diğer tarafta da kırmızının değerini azaltabiliriz. bu durumda kenarların parlaklığı belki biraz azalır ama renk kaymasıda biraz düzelebilir diye düşünmüştüm. fiziksel sorunu düzeltmenin oldukça zor olduğunu biliyorum. bu arada ben fiziksel sorunun lambadan çıkan ışığın mavi panele direkt geldiği için bu panelin daha homojen aydınlanması, kırmızı ve yeşil panelin ise iki noktada birbirine ters 45 derece açı ile yansıtıldıktan sonra ışık daha dolaylı ulaştığı için bu panellerin karşıt tarflarında ve ofset açısından dolayı uzak köşelerde o temel rengin aydınlatılmasındaki yetersizlik sonucu diğer rengin belirginleşmesi olarak biliyordum. sizin söylediğiniz problem de eminim doğrudur fakat panellerin yerleştirme hatasından kaynaklanan shift belli bir tarafında değil ekranın rast gele bir tarafında ve herhangi bir panelde oluyordur sanırım. umarım ilerde her 3 paneli renk filtreleri de kullanmadan RGB ledlerle üç ayrı mustakil ışık paneli ile yeterli olarak aydınlatmanın bir yolunu bulurlar. bu şekilde hem renk hemde ışık şifti tarihe karışır. resmin sadece aydınlık kısmıdaki ledler yanarsa arızalanabilecek bir mekanizma olan autoirisede gerek kalmaz. ax 200 ün bile sinema modunda ışık gücü 270 lümen olduğuna göre ledler sanırım yakında bu performansa ulaşabilir. bu tür cihazların piyasaya çıkmasını yakın, yüksek çözünürlüklü disklerin ucuzlamasını ise uzak gördüğümden, şimdilik dvd koleksiyonumu pt ae 100e den daha keyifle izleyebileceğim bir cihazla bir ara dönem geçirmeyi planlıyorum. bu arada amerikada geçen aylarda tükendiği halde hala talep gören infocus in 72 nin türkiyede makul fiyata bulunduğunu farkettim çözünürlüğü 480*852 olmasına rağmen kafes efekti 720*1240 çözünürlükteki sony aw15 den daha azmış. infocus dlp cihazlar arasında ayrı bir yere konuyor ve fiyatlarıda amerikada muadillerinden daha pahalı neredeyse bir üst çözünürlükte olanlarla aynı. kullanıcılarda da rainbow efekti şikayeti yok gibi, projectorreview un editörü daha yüksek kontrastlı muadillerinden çok daha iyi siyah seviyesini hernasılsa diyerek açıklayamadan takdir ediyor. siz bu cihazı kullandınızmı gerçekten dedikleri kadar iyi ise, dvd lerde zaten 480*852 olduğuna göre 3-5 yıl neden kullanılmasın.

COLOR SHIFT konusunda gerçekten hiçbir üreticinin yapacağı birşey yok . Bu kesinlikle fiziksel bir konu yani bir software ile düzeltilmesi imklansız veya çok zor. bazı durumlarda 3 LCD panelinden biri (ki hepsinin görüntüyü üstüste oturtması gerekirken) yaklaşık 0,001 mm kaymış ise bu color shift 'e neden olabilir. Biz bu panelleri manuel olarak ayarlayabilsek bile bize bu işlemi yaptıracak düzeneğin maliyeti birkaç bin Euro olur herhalde.Ama daha pahalı modellerde mesela Sony SXRD veya DILA /LCOS modellerinde kalite kontrol mekanizması daha iyi çalıştırıldığından bu tip hatalı üretimlerin piyasaya verilmediği görülüyor.

CEVAP

• Colorshift sıkıntısı, projeksiyonların görüntü ekranının tüm kenarlarında homojen aydınlatma yapamamasının da etkisi olabilir. Zira yabancı sitelerde yapılan incelemeler de birçok projeksiyonun uniform light değeri %80 - 85 civarında. Doğaldır ki ışık miktarı fazla olan bölgenin renk karakterinde farklılık olacaktır diye düşünüyorum. Lamba kullanım süresi arttıkça bu durum daha da belirginleşir.... Ekran boyutunu küçültüğünüz de ışık homojenliği artacağından daha başrılı renk dağilımı olacaktır ...
  • quote:

quote:

resimdeki atin kaplama olmasi lazim. boyle kaliteli bir kablo kullanirsaniz goruntu kaybi yasayacaginizi sanmiyorum.

bu kablo nereden bulunabilir?

• quote:

Orjinalden alıntı: teotihuacan

quote:

quote:

bu kablo nereden bulunabilir?

Kablo topigine baktiniz mi?

• amerikada ax100 bazı sitelerde 1000 doların altına düşünce, almayı düşündüm ve projectorcentral daki kullanıcı yorumlarını okudum, 5-6 kişi 300-400 saat kullandıktan sonra dinamik iris probleminden söz ediyor, z5 yorumlarına baktım bu konuda şikayet yok, son olarak ax200 ün ax100 den farkı nedir merak ettim. cevap editörün yorumundan geldi ax200 ün en önemli farkı dinamik iris fonksiyonu geliştirilmiş ve sağlamlaştırılmış. benim bütün bunlardan anladığım kullanıcı yorumları ciddi bir yapısal soruna işaret ediyor. ben hemen vazgeçtim almaktan. söz konusu cihaz geçen yılın açık ara en popüler projektörü ama bence veriler anlamlı. ilgilenenlerle paylaşmak istedim.
    quote:

quote:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lvnt68 -- 3 Ocak 2008; 22:59:39 >

• Arkadaşlar yurtdışından SHARP XR-10X Projeksiyon cihazı alacam.Cihazın özellikleri güzel,aşağıda verdiğim linklerde forumlarda ve testlerde yüksek puanlar almış.Evde dvd izlemek için istiyorum.Bu cihaz nasıl sizce?Bilen anlayan arkadaşlar acil yardım lütfen.Tşk..

ww.ubid.com/Sharp_XR-10X_2000_Lumens_HDTV_Projector%2c_480%2c000_Pixel_ Resolution/a902032193.html

ww.projectorcentral.com/Sharp_PG_Series-XR-10X-user-reviews.html

ww.pcworld.com/product/specs/id,27699/sharp_notevision_xr10x.html
  • DLP projeksiyonlar arasinda belkide en iyi marka Sharp'tir. XR10X modeli hala satiliyor mu bilmiyorum. Ama pisman olmayacaginiz bir model. XR30X modelinde parlakligi biraz daha arttirmislar. Ayrica tasarim duzeltilmis. Daha hafif hale getirilmis.
  • teşekkürler , 576p gerçekten ilgimi çekti (gerçi 576p cihazların üretimi durdu gibi). fakat merak ettiğim bir tarafı var. 16/9 pal dvd lerin üzerindeki kayıt 576*740 anamorfik olarak yapılıyorsa dikey olarak satır ekleniyordur ama değerini azaltmaz herhalde. 3/4 çerçeve içine 416*740 kayıt ediliyorsa (sanmıyorum ama) değeri kalmaz . dvd lere 576 *1024 kayıt yapılıyormu bilmiyorum, yapılıyorsa harika olur. bilgi verebilirseniz sevinirim

ben infocus ScreenPlay 4800 kullandım 854x480 ve dediğin gibi 1280 x 720 Epson Tw600 den daha az grid görüyordun ancak.

Bu Wide VGA çözünürlük bize (PAL) hiç uymuyor. DVD'lerimiz ve tv yayınlarımız 740 x 576 olduğundan sürekli downscale etmek zorunda tabi upscale işleminden daha kolay ama bence alınabilecek en iyi projektör 1024 x 576 olan IN74 böylelikle 4:3 yayınları ne upscale nede downscale yapmadan izleyebiliyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lvnt68 -- 5 Ocak 2008; 19:42:24 >

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.