Şimdi Ara

projeksiyon için duvara boya önerisi (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
256
Cevap
12
Favori
41.208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: esode

hiç su katmadım. direk boyadım 4 kat yapmak zorunda kaldım duvar gri renkti anca kapadı.
    açık gri duvarda beyazlar çok kötüydü renkler soluktu.
    bu boya dan sonra bu problemleri çözmüş oldum. oldukça memnunum.

Alıntıları Göster
    ARkadaslar Meshur amerikan Black Widow boyasinin karsiligini yapmak isterseniz

Dulux Karsiligi Turkiyede Marshall sanirim Marshall 00NN 53/000 kodunu yaptiracaksiniz
    İç Mekan ve Dış Cephe Boyaları - Dekorasyon Fikirleri- Marshall - Marshall
    İç Mekan ve Dış Cephe Boyaları - Dekorasyon Fikirleri- Marshall - Marshall
    https://www.marshallboya.com/tr/renk-ayrintilar/00nn-53000

bu boyanin yanisira Auto-Air Aluminium Base Fine 4001 boyasina ihtiyaciniz var Beyazlari toparlamak icin

karisim orani 4:1 yani kabaca 1 litre Marshala 250ml AAA 4001 karistirip kullanacaksiniz

Kolay Gelsin

• quote:

Orijinalden alıntı: ikomu

ARkadaslar Meshur amerikan Black Widow boyasinin karsiligini yapmak isterseniz

Dulux Karsiligi Turkiyede Marshall sanirim Marshall 00NN 53/000 kodunu yaptiracaksinizhttps://www.marshallboya.com/tr/renk-ayrintilar/00nn-53000

bu boyanin yanisira Auto-Air Aluminium Base Fine 4001 boyasina ihtiyaciniz var Beyazlari toparlamak icin

karisim orani 4:1 yani kabaca 1 litre Marshala 250ml AAA 4001 karistirip kullanacaksiniz

Kolay Gelsin

Aydınlıkta veya ışıklandırılmış ortam da film seyrediliyor mu ? Önemli olan o.

• kayamtky K kullanıcısına yanıt
    kesinlikle onemli olan o ve bu kadar ugras ve masrafta onun icin ...Unutmayin Karanlikta olsa duvarlar ve tavan koyu renk degilse yine sorun yasiyoruz bu Boya cozumleri en dogru griyi yakalayip Siyah ve kontrasti yukseltmek ....ancak tek renk Beyazlar devreye girdiginde yetmiyor bu noktadada yardimimiza Alumiyon base li AirBrush boyasi AAA FIne 4001 kosup Beyaz dengesini kuruyor tabi bu boyada su bazlidir...
    Bir oneridir Ben receteyi verdim isteyen temin edip kullanir Umarim Birilerinin isine yarar...Bu recete Amerikan Black Widow Projector Paint in kopyasidir...
  • quote:

kesinlikle onemli olan o ve bu kadar ugras ve masrafta onun icin ...Unutmayin Karanlikta olsa duvarlar ve tavan koyu renk degilse yine sorun yasiyoruz bu Boya cozumleri en dogru griyi yakalayip Siyah ve kontrasti yukseltmek ....ancak tek renk Beyazlar devreye girdiginde yetmiyor bu noktadada yardimimiza Alumiyon base li AirBrush boyasi AAA FIne 4001 kosup Beyaz dengesini kuruyor tabi bu boyada su bazlidir...
    Bir oneridir Ben receteyi verdim isteyen temin edip kullanir Umarim Birilerinin isine yarar...Bu recete Amerikan Black Widow Projector Paint in kopyasidir...

Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.

fakat akıllara takılan çok soru var:

Siz kendiniz bizzat tatbik edip denediniz mi ? Yoksa sadece bir öneri mi ?

Eğer kendiniz şu anda kullanıyorsanız, örnek bir foto veya video koyma imkanınız var mı ?

ışık şiddeti 1000 lümen ve altı projeksiyonlar da iyi sonuç veriyor mu ?

Dediğiniz marshall boyaya katılan "Aluminyon base li AirBrush boyasi AAA FIne 4001" boyasını nereden temin edebiliriz, Türkiye' de bulunuyor mu ?
    Yok eğer yurt dışından temin edilebiliyor derseniz o iş yaş. Çünkü boyalar gümrükten geçmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 1 Mayıs 2016; 8:52:13 >

Ben ingilterede yasiyorum Bu recete AV forumdaki ingiliz arkadaslarin Amerikan bazli bu boyayi ingiliz yada avrupa boyalarla olusturma cabalari sonunda bulunan marka model ve oranlar....

kendi adima tum duvarlarimiz beyazdi Burda Dulux TR de MArshal in yukarda numarasini yazdigim boyasini surdum simdilik, zira AAA Fine 4001 irlandadan gelecek Uzun (3gunluk) tatil yeni bitti ama sunu diyebilirim sirf bu Dulux (marshal) bile fark yaratti, Bu arada Cihazimda BenQ W1110 modelidir yani yabana atilacak bi cihaz olmamasina ragmen Ozellikle Aydinlik sahnelerde yansimalar Siyahlari Griye cevirirken simdi siyaha cok yakin sonuc veriyor tek kat boya ile...

nasip olurda birkac gune AAA elime ulasinca 2 kat da o mix den cekip bu dosyayi kapatacagim.

Beyaz perde veya Duvar ile projector kullanmam daha ;)

AAA yurtdisi olayini ele alacak olursak hemen google da kabaca baktim buyrun Airbrush boyasi satan bir firma arayip sorabilirsiniz CTX-4101-X Fine varmi ellerinde diye

www.turkeyairbrush.com
    4101 - 04 Auto Air Aluminium BASE FINE (İNCE PİGMENT) 4fl.oz/120ml I 108,63 TL I turkeyairbrush.com
    http://www.turkeyairbrush.com/4101-04-Auto-Air-Aluminium-Coarse-INCE-PIGMENT-4floz120ml,PR-697.html

Tekrar edeyim ben birsey iddia etmiyorum sadece dicegim sudur burda arayista bazi arkadaslar gordum bu basit bi formul isteyen uygular bir iddiam yok, kimseye birsey kanitlicak halimde yok...
    bu AV Forumda yayinlanmis bir mevzudur hatta soyle deyim Formul 2013 ten sonra degisiklige ugramistir benim verdigim son hali (AAA boyasindaki ufak degisimden oturu)

Kola gelsin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikomu -- 3 Mayıs 2016; 16:27:01 >

• quote:

Ben ingilterede yasiyorum Bu recete AV forumdaki ingiliz arkadaslarin Amerikan bazli bu boyayi ingiliz yada avrupa boyalarla olusturma cabalari sonunda bulunan marka model ve oranlar....

kendi adima tum duvarlarimiz beyazdi Burda Dulux TR de MArshal in yukarda numarasini yazdigim boyasini surdum simdilik, zira AAA Fine 4001 irlandadan gelecek Uzun (3gunluk) tatil yeni bitti ama sunu diyebilirim sirf bu Dulux (marshal) bile fark yaratti, Bu arada Cihazimda BenQ W1110 modelidir yani yabana atilacak bi cihaz olmamasina ragmen Ozellikle Aydinlik sahnelerde yansimalar Siyahlari Griye cevirirken simdi siyaha cok yakin sonuc veriyor tek kat boya ile...

nasip olurda birkac gune AAA elime ulasinca 2 kat da o mix den cekip bu dosyayi kapatacagim.

Beyaz perde veya Duvar ile projector kullanmam daha ;)

AAA yurtdisi olayini ele alacak olursak hemen google da kabaca baktim buyrun Airbrush boyasi satan bir firma arayip sorabilirsiniz CTX-4101-X Fine varmi ellerinde diye

http://www.turkeyairbrush.com/4101-04-Auto-Air-Aluminium-Coarse-INCE-PIGMENT-4floz120ml,PR-697.html

Tekrar edeyim ben birsey iddia etmiyorum sadece dicegim sudur burda arayista bazi arkadaslar gordum bu basit bi formul isteyen uygular bir iddiam yok, kimseye birsey kanitlicak halimde yok...
    bu AV Forumda yayinlanmis bir mevzudur hatta soyle deyim Formul 2013 ten sonra degisiklige ugramistir benim verdigim son hali (AAA boyasindaki ufak degisimden oturu)

Kola gelsin :)

Merhaba,

verdiğiniz bilgiler için teşekkür.

Fakat bir şey garibime gitti;
    İlk önce marshall boyayı sürmüşsünüz, daha sonra üstüne alüminyum boyayı süreceğinizi söylüyorsunuz. Yani 2 boyayı ayrı ayrı zamanlar da vuruyorsunuz. Emin misiniz ?

Siz daha önce ki tarifiniz de karıştırıp kullanacaksınız demiştiniz.
    2 boya birbirine karıştırıldıktan sonra sürülmesi gerekmiyor mu ?

Youtube' da Amerika' lı elemanların yaptığı bütün denemeler de boyalar ayrı ayrı değil, biribirine karıştırıldıktan sonra sürülüyor.

Çok soru sorduğum için kusura bakma, sonuçta para harcayacağız, bazı şeylerden emin olmamız gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 5 Mayıs 2016; 14:36:04 >

• evet haklisiniz ben once tum duvari boyadim sonra Aaa geldi karistirdim ekran kadar alana 3 kat attim gun isigina karsi ahim sahim bi faydasi olmadi ama illaki beyazdan iyi, karanlik ortamda siyahlar simsiyah oldu yanisira yanduvar ve tavana yansimayi cok azaltti benim icin onemliydi ...gun isiginda izlemek icin rengi cok karartip duvara surulen metalik gri bir boya karismi buldum yabanci forumlarda ama pekte tavsiye etmem fazla kararinca beyazlari asiri sondurursunuz ilginc bi deneyim oldu ama pekte ucuza patlamiyor cin mali beyaz bi perde parasini buldu ama tabi o perde bu goruntuyu vermesi imkansiz oda ayri :)

Eger biraz hesapli olsun gece goruntusunde siyahlar biraz daha kararsin diyorsaniz Aaa olayina girmeden numarasi yazili Marshall boyadan yaptiripta sadece onuda kullanabilirsiniz gri siyahlarda ve renklerin daha bir canlanmasinda fayda ediyor ama dikkat edin kafadan cok koyu bir gri beyazlara negatif etki yapar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikomu -- 6 Mayıs 2016; 4:48:53 >
  • ikomu İ kullanıcısına yanıt
    Bu anlattıklarınız dan ortaya şöyle bir sonuç çıkardım;
    Amerikan "Ralph Lauren Metallic Paint " veya "AZ Black Pearl" projeksiyon boyalarının yerini hiç bir boya tutmuyor. Henüz muadilleri yok görünüyor.

"amerikan Black Widow" karışımı olan boya, Amerikan Ralph Lauren metalik boyayla yapılan karışımının gücüne ancak yaklaşabiliyor, birebir aynısı olmuyor.

John Nobyoutube
    $35 DIY black projection screen VS daylight: Youtube optimized copy (1.5:1DeepOnyx)
    https://www.youtube.com/watch?v=MssmLgmMwtA

bu linkte ki elemanın bu Ralph Lauren boyayla yaptığı deneme de projeksiyon makinesi sadece 400 lümen. 400 lümen bir projektöre göre aydınlık ortam da çok iyi bir görüntü.
    1000 lümen ve üstü bir projektörle çok daha iyi sonuçlar alınır.

Zaten bizim bu forum da tartışmalarımızın asıl amacı, düşük lümenli cihazlarla gündüz vakti film seyretmek.

Biz bu boyayı Türkiye'de gümrük sebebiyle elde edemiyoruz. Sizin İngiltere' de Amerika'dan getirme imkanınız varsa bu boyayı elde edip uygulamanızı tavsiye ederim.

Ayrıca,
    Sadece gece izlemek istiyorsak, Marshall gri boyayı tek başına kullanmamızı tavsiye etmişsiniz.
    Sizin cihazınızı inceledim, 2000 lümenlik bir cihaz. 2000 lümenlik bir cihazla iyi sonuç aldığınız doğrudur.
    İster Marshall boya olsun isterse de başka bir marka boya, ışık şiddeti 1000 lümen ve altı cihazlarda gri boyalarla beyaz renkler sönük oluyor.
    Forum da daha öncede söylendi, denemelerle ispatlandı. Benim dışında örnek olarak, önceki yazılar da esode rumuzlu arkadaşımız da denedi ve söyledi. Karanlıkta film seyrederken, 1000 lümen ve altı düşük lümenli cihazlar da en iyi duvar boyası veya perde rengi mat beyaz dır. Boya markası Marshall da olsa Polisan da olsa farketmez.
    Uzun lafın kısası,
    Açık gri renkli boya tavsiyesi, herkese uygun bir öneri değil.

Esode arkadaşımızın projeksiyon cihazının ışık gücü 400 lümen, benimkisi ise 1000 lümen.
    Yalnızca 2000 lümen ve üstü cihazlarda dediğiniz açık gri boyayla iyi sonuçlar alınabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 6 Mayıs 2016; 10:31:57 >

• Evet hakli anca beyaz gider RL olayi kapkara 400 lumen projektorle beyazlar ne hale gelir dusunmek bile istemiyorum , videolardaki projector short throw diye hatirliyorum yani 1metreden 400 lumen ile 3metreden normal bi projektor farkinida goz ardi etmeyin uzun lafin kisasi RL boyayla hazirlanan perde nerdeyse siyah ,acik gri olmuyorsa siyah hic olmaz :)
    Benimki bir fikir bende fayda etti isine gelen yapar isine gelmeyen baska cozumlere bakar ne diyim ;)
    resim atmiyorum zira bendeki cihaz resimlerle cok yaniltici olabilir parasina gore cok basarili aslinda pek birseye ihtiyaci yok ama iste plazmadan alismisiz siyahlarin dibine ondan mudahale yaptim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikomu -- 6 Mayıs 2016; 11:20:53 >
    Sonuçta güzel bir bilgi alışverişi oldu, birbirimizden bir şeyler öğrendik.
    Kesinlikle :)
    Simdi suda var yani ekrana boyaya dev para harcamak yerine belki perdelerlede ugrasmak biraz ise yarar netekim 2 resim atayim gunduz 2 bucukta film izleyesim gelirse son durum bu ole karanlik bir ortam degil zaten telefon kamerasi, bukadari bana yetiyor ;)

http://i66.tinypic.com/1orct2.jpg
    http://i66.tinypic.com/9zrjid.jpg

projeksiyon için duvara boya önerisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikomu -- 6 Mayıs 2016; 16:55:12 >

Resimlerden gördüğüm kadarıyla, kesinlikle kötü değil, izlenebilecek durumda.

Resimde görülen projeksiyonun yansıtıldığı gri duvar tamamiyle gri renk mi ? Görüntünün yansıtıldığı yer ile kenarlarında ki gri renk aynı değil mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 6 Mayıs 2016; 21:02:59 >
    Bu odada tam Duvara karsi 2 pencere var onlari bir nebze izole ettim ama resme gore solda yaklasik 3 metrelik balkon tumden cam ve yaninda cam kapi var onun kalin perdesi pek kifayetli degil yani kisacasi oda yagmurlu bir gundeki kadar aydinlik sayilir....

Yan duvarlar ve tavan beyaz ,Projectorun vurdugu duvar tamamen Dulux Gri ama goruntunun yansidigi alan AAA karisimli yani daha koyu (ekran gibi bir alan yaptim) ...
    yanliz bu duvarlar tamamen puruzsuz ve alci, 3 kat boyadan sonra cam gibi duz bi alan olustu...

Gunduz olayi icin RL mevzusuna girmek lazim oda Beyazlari katl eder , bendeki griden koyusunu yapmam gibime geliyor...Zaten Gece izlerken siyahlar Panasonic GT50 TV ayarinda daha ne olsun.

Screen Innovations yapmis gereken ekrani Black Diamond ama £2500 ne anladim bu isten :)

Boya fiyatlarida pek ucuz degil malesef yani onceden dedigim gibi bu olaya bir cin mali beyaz ekran parasi gitti arti emek ,ucuz olsa insan bazi denemeler yapar ama yok kalsin :)

Not;ekran etrafi normal duluxtan belki 1 tik daha koyu olabilir cunku artan boya ile AAA siselerinin dibini sulandirip aldim son bi kat surdum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikomu -- 7 Mayıs 2016; 12:30:00 >

• quote:

Evet hakli anca beyaz gider RL olayi kapkara 400 lumen projektorle beyazlar ne hale gelir dusunmek bile istemiyorum , videolardaki projector short throw diye hatirliyorum yani 1metreden 400 lumen ile 3metreden normal bi projektor farkinida goz ardi etmeyin uzun lafin kisasi RL boyayla hazirlanan perde nerdeyse siyah ,acik gri olmuyorsa siyah hic olmaz :)
    Benimki bir fikir bende fayda etti isine gelen yapar isine gelmeyen baska cozumlere bakar ne diyim ;)
    resim atmiyorum zira bendeki cihaz resimlerle cok yaniltici olabilir parasina gore cok basarili aslinda pek birseye ihtiyaci yok ama iste plazmadan alismisiz siyahlarin dibine ondan mudahale yaptim :)

John Nobyoutube
    $35 DIY black projection screen VS daylight: Youtube optimized copy (1.5:1DeepOnyx)
    https://www.youtube.com/watch?v=MssmLgmMwtA

Bu linkte ki Video da projektör short throw değil. Short throw olsaydı perdenin en fazla 40-50 cm önünde olması gerekirdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 8 Mayıs 2016; 11:41:47 >

evet 30. saniyede gosterdigi kadariyla degil 400lumenlik led portatif tip bi projectormus gunduzculer icin ideal bi karisim RL boyanin yerine ne kullanilabilir acaba... kafam kaaristi artik biktim boya cesitlerinden simdi birde Silver Fire diye birsey buldum ama korkunc karisik bir sey bussuru boya istiyor bu videoda demesine gore 2 cesit boya sadece benim en cok GrayTabby ve Metalic karisimi hosuma gitti...GrayTabby kodu var yaptirilir ama MEtalik kafa karistiriyor
  • quote:

evet 30. saniyede gosterdigi kadariyla degil 400lumenlik led portatif tip bi projectormus gunduzculer icin ideal bi karisim RL boyanin yerine ne kullanilabilir acaba... kafam kaaristi artik biktim boya cesitlerinden simdi birde Silver Fire diye birsey buldum ama korkunc karisik bir sey bussuru boya istiyor bu videoda demesine gore 2 cesit boya sadece benim en cok GrayTabby ve Metalic karisimi hosuma gitti...GrayTabby kodu var yaptirilir ama MEtalik kafa karistiriyor

Merhaba,

Black widow ve muadili karışımların, Ralph Lauren karışımı kadar başarılı olmamasının sebebi bana göre, karışımın içine katılan alüminyum metalik boyanın renginin RL gibi renksiz (beyaz) değil gümüş rengi olmasından kaynaklanıyor.

RL boyayı elde etme şansına kavuşan bir arkadaş, RL boyanın kapağını açtığında boyanın renksiz yani beyaz olduğunu görmüş.
    Oysa senin bana Türkiye' de linkini vermiş olduğun alüminyum metalik boyanın rengi beyaz değil gümüş. Zannediyorum senin İrlanda' dan aldığın metalik boya da gümüş rengi.

Başarılı olan RL karışımın da, Amerika' lı elemanlar RL metalik boyayı karışıma niye katıyor ? görüntüde ki beyaz renkleri değişime uğramadan elde etmek için öyle değil mi.
    Şimdi kendimize şu soruyu soralım:
    Gümüş rengi bir metalik boya mı beyazları daha iyi yansıtır yoksa beyaz (renksiz) bir metalik boya mı ?
    Bana göre beyaz (renksiz) bir metalik boya, beyazları beyaz gibi yansıtır.

İşte gün ışığın da film seyrederken, görüntüde ki beyaz renklerin beyaz olarak değil de açık gri renk olarak yansıtılmasının sebebi metalik boyanın renginin beyaz değil gümüş rengi olmasıdır.

Beyaz metalik boya dışında yapılan bütün denemeler bana göre boşa para harcamak olur.

Eğer Metalik RL boyanın muadilini arıyorsak, bu bulduğumuz muadil RL gibi renksiz (beyaz) olmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 9 Mayıs 2016; 11:20:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kayamtky

quote:

Merhaba,

Black widow ve muadili karışımların, Ralph Lauren karışımı kadar başarılı olmamasının sebebi bana göre, karışımın içine katılan alüminyum metalik boyanın renginin RL gibi renksiz (beyaz) değil gümüş rengi olmasından kaynaklanıyor.

RL boyayı elde etme şansına kavuşan bir arkadaş, RL boyanın kapağını açtığında boyanın renksiz yani beyaz olduğunu görmüş.
    Oysa senin bana Türkiye' de linkini vermiş olduğun alüminyum metalik boyanın rengi beyaz değil gümüş. Zannediyorum senin İrlanda' dan aldığın metalik boya da gümüş rengi.

Başarılı olan RL karışımın da, Amerika' lı elemanlar RL metalik boyayı karışıma niye katıyor ? görüntüde ki beyaz renkleri değişime uğramadan elde etmek için öyle değil mi.
    Şimdi kendimize şu soruyu soralım:
    Gümüş rengi bir metalik boya mı beyazları daha iyi yansıtır yoksa beyaz (renksiz) bir metalik boya mı ?
    Bana göre beyaz (renksiz) bir metalik boya, beyazları beyaz gibi yansıtır.

İşte gün ışığın da film seyrederken, görüntüde ki beyaz renklerin beyaz olarak değil de açık gri renk olarak yansıtılmasının sebebi metalik boyanın renginin beyaz değil gümüş rengi olmasıdır.

Beyaz metalik boya dışında yapılan bütün denemeler bana göre boşa para harcamak olur.

Eğer Metalik RL boyanın muadilini arıyorsak, bu bulduğumuz muadil RL gibi renksiz (beyaz) olmalı.

Alıntıları Göster
    Dün bütün gün yazılanları okudum. Nasıl bir boya yapmam gerektiğini kavrayabilmek için, en son karar gündüz pek fazla projeksiyon cihazımı(lg pa1000) kullanmayacağımı göz önüne alarak, duvarı direkt beyaza boyamaya karar verdim ( açıkcası grinin tonlamalarında birkaç deneme yapmak istiyordum fakat boyayı aldığım dükkan kaparmak üzereydi. abi yarın sabah gel sana istediğin ölçüde istediğin kadar çıkarayım dedi tabi ben ne yaptım beklemedim :D ) Boya polisan extra mat plastik boya, etrasını 3m'in gri izalasyon bandı ile çerçeve döndüm ve sonuç olarak gece 02.30'da biten iş beni şimdilik tatmin etti. (boş zamanım olduğu noktalarda çokca dememe yapabilirim).
    Burada eklemek istediğim bir nokta var bu benim ilk projeksiyonum teknik bilgim site ortalaması altındadır. Projeksiyon cihazını 2.el yaklaşık 20 gün önce aldım. bundan önce düz açık kum beji boyalı duvara yansıtma yapıyordum. Sonuç olarak benim gözlemlediğim renklerde %30-35'e yakın bir canlılık söz konusu oldu.
    sizin tavsiyeleriniz varsa dinleyebilirim
    a

projeksiyon için duvara boya önerisi projeksiyon için duvara boya önerisi projeksiyon için duvara boya önerisi projeksiyon için duvara boya önerisi projeksiyon için duvara boya önerisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byzahmet -- 28 Mayıs 2016; 9:11:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: byzahmet

Dün bütün gün yazılanları okudum. Nasıl bir boya yapmam gerektiğini kavrayabilmek için, en son karar gündüz pek fazla projeksiyon cihazımı(lg pa1000) kullanmayacağımı göz önüne alarak, duvarı direkt beyaza boyamaya karar verdim ( açıkcası grinin tonlamalarında birkaç deneme yapmak istiyordum fakat boyayı aldığım dükkan kaparmak üzereydi. abi yarın sabah gel sana istediğin ölçüde istediğin kadar çıkarayım dedi tabi ben ne yaptım beklemedim :D ) Boya polisan extra mat plastik boya, etrasını 3m'in gri izalasyon bandı ile çerçeve döndüm ve sonuç olarak gece 02.30'da biten iş beni şimdilik tatmin etti. (boş zamanım olduğu noktalarda çokca dememe yapabilirim).
    Burada eklemek istediğim bir nokta var bu benim ilk projeksiyonum teknik bilgim site ortalaması altındadır. Projeksiyon cihazını 2.el yaklaşık 20 gün önce aldım. bundan önce düz açık kum beji boyalı duvara yansıtma yapıyordum. Sonuç olarak benim gözlemlediğim renklerde %30-35'e yakın bir canlılık söz konusu oldu.
    sizin tavsiyeleriniz varsa dinleyebilirim
    a

projeksiyon için duvara boya önerisi projeksiyon için duvara boya önerisi projeksiyon için duvara boya önerisi projeksiyon için duvara boya önerisi projeksiyon için duvara boya önerisi

Alıntıları Göster
    evet değerli arkadaşlar nerdeyse tüm mesajları okudum ama hala karar veremedim şuan için motorlu 340*200 perde kullanmaktayım ama yeni bir oda tasarladım çatıda 7mt derinlik 4mt genişlik oda bu yüzden daha geniş bir ekran yapmak istiyorum 4mt lik ama duvarı nasıl boyayacağıma hangi boyayı kullanacağıma karar veremiyorum tam net budur denilen türkiyede satılan bir boya çözümü göremedim. projeksiyonum panasonic ptae7000 buna uygun en canlı renkleri alacağım boya tavsiyenizi beklerim.

• Selam millet bu işe ben de bulaşacağım. Bütün yorumlara baktım, ben gün içinde aydınlık ortamda da şöyle olsun böyle olsun derdim yok.

LG nin ph550 projeksiyonunu alacağım 1 haftaya malum 550 lümenli. İşten anlayan arkadaşlar düşük lümenli projeksiyon için perde tavsiye etmiş. Xblack veya codegen baktım istediğim boyutlarda ama fiyatlar 300 TL civarında. Sonra şu siteyi buldum;

şimdi almak istediğim perde illa cam tozlu olmalı mı
    http://www.hepsiburada.com/codegen-ax-24-240x200-storlu-ithal-projeksiyon-perdesi-arkasi-siyah-fonlu-p-OFISCODEGENAX-24
    urun.n11.com
    Xblack Cam Tozlu İthal Storlu Tripod Motorlu Projeksiyon Perdesi - n11.com
    http://urun.n11.com/projeksiyon-perdesi/xblack-cam-tozlu-ithal-storlu-tripod-motorlu-projeksiyon-perdesi-P17169042

gibi.

Veya mat duvar kağıdı varsa ve sadece duvarda istediğim o bölüme kağıdı uygulasam yeterli olur mu?
    Var mıdır böyle bir duvar kağıdı?

Kısaca bana düşük maliyetli ama optimum kaliteyi sunacak bir şey bulmamda yardımcı olabilir misiniz.

• micropod M kullanıcısına yanıt
    Mat beyaz en iyi seçim olur. İster boya ister duvar kağıdı ister perde olsun farketmez. maliyet olarak en ucuzu boya olur alırsın 2 kg mat beyaz plastik boya izleyeceğin duvarı boyarsın olur biter.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.