Şimdi Ara

projeksiyon için duvara boya önerisi (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
256
Cevap
12
Favori
41.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben beyaz storlu perde kullanıyordum cihazım epson marka 1800 lümen beyaz üzerinde gece çekimleri yada karanlık sahneler çok soluk kalıyordu bunun üzerine çeşitli gri renkleri deneyerek Marshall 00NN37/000 ipek mat renginde karar kıldım. Karanlık sahneler süper netleşti beyazlarıda kırmadı 1800 lümen bir cihaz için süper bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmet-x

Ben beyaz storlu perde kullanıyordum cihazım epson marka 1800 lümen beyaz üzerinde gece çekimleri yada karanlık sahneler çok soluk kalıyordu bunun üzerine çeşitli gri renkleri deneyerek Marshall 00NN37/000 ipek mat renginde karar kıldım. Karanlık sahneler süper netleşti beyazlarıda kırmadı 1800 lümen bir cihaz için süper bence

Merhaba,

merak ettiğim sorularım var:

1) storlu perdeyi mi boyadınız ?

2) "karanlık sahneler çok soluk kalıyordu" şikayetiniz, karanlıkta seyrederken mi, yoksa loş ışıkta seyrederken mi oluştu ?

3) boyadıktan sonra memnuniyetiniz karanlık ortam da seyir için mi geçerli, loş ışıkta seyretme deneyiminiz olumlu veya olumsuz ne oldu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 6 Mart 2017; 14:32:57 >
  • esode E kullanıcısına yanıt
    Tekrar merhaba,

Supreme ALR Technology screensyoutube
    EVER WANTED A BLACK COLORED PROJECTION SCREEN? NOW YOU CAN!
    https://www.youtube.com/watch?v=GLUu-WELQJA&t=366s

Supreme ALR Technology screensyoutube
    CRYSTAL EDGE TECHNOLOGY ULTRA 4K BLACK VS BEHR SILVER SCREEN PAINT
    https://www.youtube.com/watch?v=eRg4CRD-kXM&t=267s

Bu linklerde ki videoları seyredince, tekrar projeksiyon boyası aşkım depreşti.

Size bir şey soracağım:
    anladığım kadarıyla, diğer boyaları yurtdışın dan getirtemediğimiz için, bizim Türkiye de proj. boyaları konusun da deneme yapacağımız tek alternatifimiz Jotun boya oluyor.
    Daha önce yurtdışında görüştüğünüz kişi den JOTUN boya kullanma tavsiyesi almıştınız. Bu boyanın tam ismini almış mıydınız? Bu boya "jotun lady design pearl" boyası mı oluyor ? Yoksa bu tahmini bir boya mı oluyor ? Kesin olarak bu boyayı mı tavsiye etti ?

Siz bu boyayı denediniz mi ? Denemediyseniz ben denemeyi düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: cagatay_26

Hocam dediğiniz doğru olabilir jotun boyanın lady pearl denilen boyayı gördüm. Boya beyaz şeffaf yapıda. hangi boya ile karıştırırsanız o boyaya metalik görünüm veriyor. Son umudum bu kaldı hanımla arayı düzeltirsem denemeyi düşünüyorum

Tekrar merhaba,

https://www.youtube.com...v=GLUu-WELQJA&t=366s
    https://www.youtube.com...v=eRg4CRD-kXM&t=267s

Bu linklerde ki videoları seyredince, tekrar projeksiyon boyası aşkım depreşti.

Size bir şey soracağım:
    anladığım kadarıyla, diğer boyaları yurtdışın dan getirtemediğimiz için, bizim Türkiye de proj. boyaları konusun da deneme yapacağımız tek alternatifimiz Jotun boya oluyor.
    Daha önce yurtdışında görüştüğünüz kişi den JOTUN boya kullanma tavsiyesi almıştınız. Bu boyanın tam ismini almış mıydınız? Bu boya "jotun lady design pearl" boyası mı oluyor ? Yoksa bu tahmini bir boya mı oluyor ? Kesin olarak bu boyayı mı tavsiye etti ?

Siz bu boyayı denediniz mi ? Denemediyseniz ben denemeyi düşünüyorum.

• kayamtky K kullanıcısına yanıt
    Bir dönem bu boya konusuna çok takmıştım ve birçok deneme yaptım ama detaylı hangi boyalardı tam hatırlamıyorum. Jotun un bahsi geçen boyasını denemedim ama ona muadil birçok boya denemem oldu ama istediğim sonucu bir türlü alamadım. Tüm bu tecrübelerimden sonra en iyi çözümün mat beyaz olduğuna karar verdim ve şu anda da mat beyaz duvar kullanıyorum. Size tavsiyem youtube daki videoları boşverin maalesef video görüntüleri yanıltıcı oluyor mat beyaz boya veya mat beyaz bir perde en iyi neticeyi verecektir.
  • quote:

Bir dönem bu boya konusuna çok takmıştım ve birçok deneme yaptım ama detaylı hangi boyalardı tam hatırlamıyorum. Jotun un bahsi geçen boyasını denemedim ama ona muadil birçok boya denemem oldu ama istediğim sonucu bir türlü alamadım. Tüm bu tecrübelerimden sonra en iyi çözümün mat beyaz olduğuna karar verdim ve şu anda da mat beyaz duvar kullanıyorum. Size tavsiyem youtube daki videoları boşverin maalesef video görüntüleri yanıltıcı oluyor mat beyaz boya veya mat beyaz bir perde en iyi neticeyi verecektir.

" Jotun lady Design pearl " boyasını Karaköy yapı ya sordum. 1 lt likleri üretilmiyormuş. 3,6 lt olanı da 300 TL imiş.

Sonucun ne olacağı belli olmayan, sadece deneme amaçlı bir boyaya da 300 TL verilmez.
    Mat beyaz perdeye devam.

• quote:

Orijinalden alıntı: kayamtky

quote:

" Jotun lady Design pearl " boyasını Karaköy yapı ya sordum. 1 lt likleri üretilmiyormuş. 3,6 lt olanı da 300 TL imiş.

Sonucun ne olacağı belli olmayan, sadece deneme amaçlı bir boyaya da 300 TL verilmez.
    Mat beyaz perdeye devam.

Üstelik internet de Jotun' un projeksiyon boyası olmasıyla ilgili elle tutulur somut bir kanıt yok.

Tek kanıt bu linkte ki videonun 1:47 inci dakikası.
    James Of AZyoutube
    Projector screen Grey projection paint Az Silver Grey Pearl paint world wide
    https://www.youtube.com/watch?v=iFtcncnSB4s&feature=youtu.be

• Kesinlikle aynen devam et bu tip boyalardan malesef umduğun çıkmıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar,

Bu videonun sahibi arkadaş serigrafi boyası 7 gr gümüş gri 1 gram parlak siyah kullanarak bu sonuca ulaşmış.

recep ivedikyoutube
    benq w1070 çeşitli boya denemeleri
    https://www.youtube.com/watch?v=Z9Ma-MS5sqY

• quote:

Orijinalden alıntı: kopilak

Selamlar,

Bu videonun sahibi arkadaş serigrafi boyası 7 gr gümüş gri 1 gram parlak siyah kullanarak bu sonuca ulaşmış.

recep ivedikyoutube
    benq w1070 çeşitli boya denemeleri
    https://www.youtube.com/watch?v=Z9Ma-MS5sqY

Boşuna Umutlanmayın,
    bu video yu yapan arkadaş yaptığı yorum da, boyadığı kartonun belli bir açıyla koyulması gerektiğini söylüyor. Demek ki oturma konumunuzu değiştirince görüntü kötüleşiyor.
    Yani görüş açısı problemi var.

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmet-x

Ben beyaz storlu perde kullanıyordum cihazım epson marka 1800 lümen beyaz üzerinde gece çekimleri yada karanlık sahneler çok soluk kalıyordu bunun üzerine çeşitli gri renkleri deneyerek Marshall 00NN37/000 ipek mat renginde karar kıldım. Karanlık sahneler süper netleşti beyazlarıda kırmadı 1800 lümen bir cihaz için süper bence

Storlu perdeyi mi boyadınız ?
  • Benq1110 model için hangi model-marka boya önerilir?

Yakın tarihte boyayan varsa yardımcı olursa sevinirim.

• 900 ansi lümen , 1920x1080 çözünürlüklü
    10000:1 kontrast oranlı led projektör için bu renk duvar boyasını önerirmisiniz arkadaşlar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: josh-r

900 ansi lümen , 1920x1080 çözünürlüklü
    10000:1 kontrast oranlı led projektör için bu renk duvar boyasını önerirmisiniz arkadaşlar?

Merhaba

LG Pf1500 1080p 1400 Lumen cihazla boya yerine pakpen dekota mat beyaz 300*155 ebadında malzeme kıullanıyorum. Alt ve üstten çıta yapıp duvara astım, daha önce perde ve mat beyaz duvarda aldığım görüntüden daha iyi görüntü alıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: bitsede gitsek mi

quote:

Orijinalden alıntı: josh-r

900 ansi lümen , 1920x1080 çözünürlüklü

Merhaba

LG Pf1500 1080p 1400 Lumen cihazla boya yerine pakpen dekota mat beyaz 300*155 ebadında malzeme kıullanıyorum. Alt ve üstten çıta yapıp duvara astım, daha önce perde ve mat beyaz duvarda aldığım görüntüden daha iyi görüntü alıyorum.

xgimi h1 konusunada yazıyorsunuz hocam.
    bahsettiğim cihaz xgimi h1 yolda şuan
    resim falan paylaşma şansınız varmı?
    ortalama maliyeti nekadar oluyor birde.

• Malzeme 80 tl. civarı. LG PF1500

projeksiyon için duvara boya önerisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bitsede gitsek mi -- 29 Ocak 2018; 22:48:42 >

• quote:

Malzeme 80 tl. civarı. LG PF1500

Dekota (3mm) PVC Foam Levha - Reklam Malzemeleri, malzemesi | Malzemeci.Net
    Dekota (3mm) PVC Foam Levha
    http://www.malzemeci.net/Dekota-3mm-PVC-Foam-Levha_1739.html#0

bumu malzeme hocam
    kaç mm sizdeki ilk etapta resimler görünmüyordu
    kusura bakma. karanlıkta çok güzel görünüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi josh-r -- 29 Ocak 2018; 22:51:31 >

• Evet biraz zamlanmış.

• quote:

Evet biraz zamlanmış.

kaç 3mm mi ?
    3mm reyse 88 tl hocam sizin ölçü
    ışık açıkkende performansı nasıl acaba son fotodaki paneli gösterdiğiniz gibi olan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi josh-r -- 29 Ocak 2018; 22:54:54 >
  • Evet 3mm olan yalnız alırsan fazla bükmeden almaya çalış, ışık açıkken performans yarı yarıya düşüyor ama rahat izleniyor.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.