Arkadaşlar sınıfımda acer x 1110 markaprojeksiyon kullanıyorum, resimlerde de görüldüğü gibi projeksiyonun renkleri hem bilgisayardan farklı hem de soluk çıkıyor ne yapmamı önerirsiniz (internetten araştırdığım kadarı ile tozdan da oluyor ) garantisi olup olmadığını tam bilmiyorum bunun için içini açmadım, siz ne önerirsiniz kesin şundan deme ihtimali var mı??
Garantili değilmi? Garantiliyse servisine yolla, kendin açma bence. Sınıf ortamları çok fazla tozlu. Sınıflarda kullanılan projeksiyonların hepsinin her yıl bakıma gitmesi lazım. İçleri çok acayip toz alıyor. O kadar öğrencinin içinde , hele ilk okullarda. Bunlar üstüne üstlük hassas cihazlarda tabi. Fakat görüntüdeki bozukluk, tozlanmadan olmaz. Motor sorunu gibi duruyor.www.betavizyon.com galiba, İstanbulda. Bir konuş bakım yapıyorlarsa, yolla bakım yapsınlar bence.
Hocam lamba gitmiş bu cihazda. Zaten 800 x 600 değilmi bu cihaz? Lambayı değiştireceğinize yeni bir cihaz alın bence...
quote:
Orijinalden alıntı: bynoun
Arkadaşlar sınıfımda acer x 1110 marka projeksiyon kullanıyorum, resimlerde de görüldüğü gibi projeksiyonun renkleri hem bilgisayardan farklı hem de soluk çıkıyor ne yapmamı önerirsiniz (internetten araştırdığım kadarı ile tozdan da oluyor ) garantisi olup olmadığını tam bilmiyorum bunun için içini açmadım, siz ne önerirsiniz kesin şundan deme ihtimali var mı??
Bizim okuldaki projeksiyonda da (Ask marka 800x600 bir projeksiyon) resimde görünen ile aynı görüntüyü alıyordum projektörden. Ben bilgisayarın masaüstü çözünürlüğünü değiştirdiğimde (örneğin 1280x800 de ise, 1024x768'e alıyorum) eski parlaklığını bulmuştu. Daha sonra tekrar masaüstünün kullandığım çözünürlüğü olan 1280x800'e alarak devam etmiştim.
Olayın neden kaynaklandığını bilemiyorum, işten anlayan arkadaşlar daha iyi açıklayabilir ancak ben bu şekilde çözüm bulmuştum. Bir deneyin isterseniz...
quote:
Orijinalden alıntı: thedeparted
quote:
Orijinalden alıntı: bynoun
Arkadaşlar sınıfımda acer x 1110 marka projeksiyon kullanıyorum, resimlerde de görüldüğü gibi projeksiyonun renkleri hem bilgisayardan farklı hem de soluk çıkıyor ne yapmamı önerirsiniz (internetten araştırdığım kadarı ile tozdan da oluyor ) garantisi olup olmadığını tam bilmiyorum bunun için içini açmadım, siz ne önerirsiniz kesin şundan deme ihtimali var mı??
Bizim okuldaki projeksiyonda da (Ask marka 800x600 bir projeksiyon) resimde görünen ile aynı görüntüyü alıyordum projektörden. Ben bilgisayarın masaüstü çözünürlüğünü değiştirdiğimde (örneğin 1280x800 de ise, 1024x768'e alıyorum) eski parlaklığını bulmuştu. Daha sonra tekrar masaüstünün kullandığım çözünürlüğü olan 1280x800'e alarak devam etmiştim.
Olayın neden kaynaklandığını bilemiyorum, işten anlayan arkadaşlar daha iyi açıklayabilir ancak ben bu şekilde çözüm bulmuştum. Bir deneyin isterseniz...
Teşekkür ederim hocam cevap için, pazartesi deneyeceğim...