Şimdi Ara

XG2431 Sarımsı Renk Sorunu (Değişik Bir Olay)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yeni bir monitör aldım Viewsonic XG2431 240hz Fast Ips ama monitörde acayip bir sarımsı renk sorunu mevcut. Monitörün içindeki ledler sanki beyaz değil de sarı/günışığı takılmış gibi. Bütün ayarları denedim neredeyse ama sarı renk olayını çözemedim. Gece ışığı modu kapalı, monitörden mavi ışık filtresi kapalı.

Beyaz renklerde ve siyah renklerde çok belli oluyor. Beyazı sarı veriyor resmen.

Şuanda 3 tane monitörüm var ilk defa böyle bir sorunla karşılaşıyorum

ViewSonic XG2431(Yeni Aldığım)

Asus VG259QM 1Ms 280Hz ve Asus MG248Q 1ms 144Hz

Görselleri ekliyorum. Söylemeye gerek yok sanırım. Soldaki Viewsonic, sağdaki Asus.

Asus almadığıma pişman oldum gerçekten.

Satıcıyla konuştum herhangi bir sorun yok iade alacak. Ben düzeltebilirmiyim diye ek süre istedim ama düzelecek gibi değil.

Fikirlerinizi bekliyorum. Bu monitörü kullanan arkadaşlar varsa yorumlarını bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KacaKTV -- 29 Mart 2024; 12:49:28 >

• Reddit'te de bir kullanıcı benzer bir sorun yaşamış, açı değiştikçe görünen bir parlama gibi.

Şu kullanıcı da aynı model olmasa da XG2401 modelinde benzer şikayetler okuduğunu söylemiş panel aynı sanırım. İade şansınız varsa hiç durmayın.

reddit
    From the Monitors community on Reddit: Viewsonic XG2401 input lag and yellow tint?
    https://www.reddit.com/r/Monitors/comments/5bi6le/viewsonic_xg2401_input_lag_and_yellow_tint

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 29 Mart 2024; 23:28:31 >

• donanımcı123 kullanıcısına yanıt

Teşekkürler hocam. Bu monitörü önerdiler çoğu kişi ve kimse bunu farketmemiş ilginc. Sanırım herkes çok kötü bir monitörden gecmis. Dell g2524 alacaktım. Önergesinin monitor var mı hocam ? 24inc veya 25inc 240hz mutlaka.

• Asus'tan memnunsanız yine asus'tan devam edin bence.

• donanımcı123 kullanıcısına yanıt

Memnunum ama aynısından yok artık piyasada ve çok eskiler 2021 üretim vs.

Yine denk gelirse Asus, ama büyük ihtimalle Dell G2524H alacağım gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KacaKTV -- 30 Mart 2024; 4:9:30 >
  • Monitörü iade ettim Dell G2524H aldım memnunum.

Preset Modes: Game 1

Response Time: Fast

Gain R/G/B 86 85 100

Diğerleri default

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KacaKTV -- 1 Nisan 2024; 0:17:40 >
  • KacaKTV kullanıcısına yanıt

Hayırlı olsun ölü piksel yoksa güzel tercih.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

reis sen youtuber değil misin ETS2 yayınlarını izliyordum tesadüfe bak dh üyesiymişsin sanırım çok sevindim valla :)

• ßLacKLioN kullanıcısına yanıt

Evet hocam monitörden takıldık böyle bir soruna. Yeni nesil monitörlerde bu olay var sanırım. Sarıya kaçıyor paneller nedense. Bir kaç monitörde daha denk geldim ama Dell beyaz parlıyor, çok minimalize bir sarılık var ama RGB'den ayarladım şuan sorunsuz. Tabii bir Asus değil orası net

valla hocam takipçinim denk geldikçe izlerim seni :) . bu arada benim monitorde Viewsonic ve IPS ışık parlamaları(özellikle alttan) ve böyleyandan bakınca böyle bende de oluyor karanlıkta. Ama sarımsı değildi sanki. IPS panellerde olabilir diye düşünüyorum ama.

• ßLacKLioN kullanıcısına yanıt

Teşekkürler hocam. İade ettim Dell aldım. Asus olsaydı piyasada alacaktım ama kalmamış

• Görünüşe göre monitör ayarlarını denediyseniz ve sorun hala devam ediyorsa, sorunun donanımsal bir hata olabileceğini düşünmek mantıklı olacaktır. Aşağıdaki adımları deneyerek sorunu çözmeye çalışabilirsiniz:

1. Fabrika Ayarlarına Sıfırlama: Monitörünüzün menüsünden "Fabrika Ayarlarına Sıfırla" veya "Reset" gibi bir seçenek bulunabilir. Bu seçeneği kullanarak monitörü fabrika ayarlarına geri döndürebilir ve belki de sorunu çözebilirsiniz.
    2. Farklı Bir Bağlantı Kablosu Deneyin: Kullandığınız bağlantı kablosunun monitörünüzle uyumlu olduğundan ve hasarlı olmadığından emin olun. Farklı bir bağlantı kablosu deneyerek sorunun kabloya mı yoksa monitöre mi ait olduğunu belirleyebilirsiniz.
    3. Güç Kaynağını Değiştirme: Sorun, monitörün güç kaynağından kaynaklanıyor olabilir. Farklı bir güç kaynağı kullanarak deneyin ve sonuçları gözlemleyin.
    4. Garanti Kapsamında Değişim: Eğer yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse ve monitör hala garanti kapsamındaysa, satıcıyla iletişime geçerek değişim veya iade talebinde bulunun. Donanımsal bir hatadan kaynaklanan bir sorun varsa, bu genellikle garanti kapsamında çözülür.
    5. Profesyonel Yardım Alın: Eğer yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, monitörü üretici veya yetkili bir servise göndererek profesyonel yardım alabilirsiniz.

Genel olarak, bu tür renk sorunları genellikle donanımsal bir hatadan kaynaklanır ve genellikle garanti kapsamında çözülür.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.