Şimdi Ara

Projeksiyonda izlemek için filmlerinizi hangi kalitede indiriyorsunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ben -çok kötü olmadıkça- bir filmi indirip izledikten sonra silmeyi sevmiyorum, koleksiyonuma katmak istiyorum ve böyle böyle yaklaşık 1500 filmim oldu. (orijinal dvd ve blurayler de var.) bugüne kadar hep PublicHD 720p yaklaşık 4-5 gb'lık versiyonlar indirdim. Fakat 1080p 10gb'lık film versiyonlarını görünce de ağzım sulandı, TV'de farketmese de perdede daha iyi sonuç verdikleri kesin. (özellikle renk ve ışık anlamında.) Ama 10gb versiyonları tercih edince de harddisk yetmeyecek gibi.. (şimdiden 6-7 tanesini doldurdum)

Perdede film izlerken sizin tercihiniz nedir? Özellikle izlediği filmi silmeyip saklayanlara bu sorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi locooo -- 6 Kasım 2013; 16:08:36 >

• Sadece projeksiyon için değilde genel olarak ben yeni filmleri 1080p indiriyorum.Eski filmleri(2000 öncesi) de 720p yoksa daha düşük olan Yify gibi versiyonları indiriyorum.Eğer görsellik ön planda ise o zaman BD iso olarak indiriyorum.Birde filmde eğer karanlık sahne çoksa noise olayı bütün çözünürlüklerde oluyor.
  • kendimce arşiv değeri taşıyan yada hoşuma giden filmleri orijinal temin ediyorum (listem imzam da) onun dışında ki filmleri de diğer yöntemle elde ediyorum ama artık beni 1080p 10 Gb lık filmlerde kesmiyor :)
    bu nedenle iso ve bd olarak indiriyorum çok kötü çıkmamışsa ben de silmiyorum Synology NAS kullanıyorum (DS1812+) 24 TB disk raid yapısı ile 18 TB lık kullanım alanı sunuyor,tabi sadece film değil müzik ve
    resim arşivimde NAS üzerinde ve evdeki her mobil olsun olmasın ev ağına bağlı cihazlardan ulaşılabilir durumda. Tavsiye ederim.
  • Rip kalitesi kötü ise yüksek boyutlu olanlar kötü olabiliyor.Düşük boyutlular yüksek boyutlulardan daha iyide olabiliyor.Mesela HDChina,Hdwings,Eureka bunlar iyi hatırladığım kadarıyla.

Anismasyonları BD izlemek lazım bence.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.