sınıf öğretmeniyim ve bu sene sınıfımıza projeksiyonlu bir sistem satın almaya karar verdik ancak inceledikçe konu dağılmaya başladı. bu nedenle değerli yorum ve görüşlerinizden faydalanmak ayrıca sistem önerilerinizi öğrenmek istiyorum. kabaca benim aklımdaki sistem (tabii fiyat olarak da çok uçamayacağımız için)
1-bilgisayar (netbook gibi ufak birşeyde olabilir notebook da sonuçta taşımak zorunda kalacağım için mobilite açısından daha iyi olacağını düşünüyorum) 2-projeksiyon cihazı ( hd olmasına gerek yok sanırım sonuçta ders için kullanacağız) 3-grafik tableti ( özellikle kablosuz olanıyla konu anlatımında müdahale ve çizim ile daha etkili olur diye düşünüyorum) grafik tablet olarak bunu düşünüyorum:http://www.uc-logic.com.tr/TWL530.htm
bu üçlünün bayağı işimizi halledeceğini + ders anlatımında grafik tablet sayesinde daha interaktif olacağını düşünüyorum. aslında akıllı tahta denen bir sistem daha var o da bir alternatif ama kullanım olarak nasıldır ya da gereklimidir grafik tabletle daha iyimi olur yoksa o da gereksizmidir ? bu soruları arttırmak kolay ama cevaplar sizde.
Hocam hiç uğraşmana gerek yok.Ha grafik tablette çizmişsiniz ha kalemle çizmişsiniz bi farkı yok.Önemli olan dersi anlatmanız.Başarılı öğrenciler her koşulda başarılı olur.Bunları yapmaya kalksanız 2500tl den aşağı bir şey olmaz.
sevgili arcatera ben bilmiyormuyum sanıyorsun. kalemin kağıdın herşey için yeteceğini ama iş benimle ya da benim anlatımımla bitmiyorki. idare sıkıştırıyor "hocam bilgisayar ve projeksiyon kuracaksınız" diyor. kendisi devlet olarak veriyormu ?hayır. çalıştığım okuldaki altıncı senem ve öğrencileri geçen sene mezun ettim. o sınıfıma gerek yok diye aldırtmadım ve gayet güzel de ders işleyip okulun en başarılı sınıfı olduk. bu sene tekrar 1. sınıfı alınca baskı arttı. dığer sınıflarda alınca kaçacak yer kalmadı. tabi birde veli boyutu var. veli diğer sınıflara bunları görünce sanıyorki o sınıflar daha iyi bizde niye yok diye hesap soruyor neredeyse. sanırsınız dersi projeksiyon anlatıyor. o yüzden bende değneği ortadan tutmaya çalışıyorum