Şimdi Ara

PROJEKSİYONMU LCD Mİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar projeksiyonmu almak mantıklı yoksa LCD yada Plazmamı bu konuda kararsız olmak kadar zor bir durum yok galiba en iyi keyifi hangisi verir acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rebul -- 26 Mayıs 2007; 2:00:42 >

• benq 510 aldım herzaman izlemiyorum .o yuzden projeksiyon
    lcd plazma makine devamlı calışacaksa alınmalı
    sadece dizi ve dvd izleyeceksieniz kesinlikle projeksiyon
  • LCD hariç hepsi

Şaka bir yana, ihtiyacınız ne önemli olan.
    Eğer PS3,XBOX360 veya PC bağlayıp OYUN oynamayı düşünüyorsanız en az 720P uyumlu cihaz almanız gerekmekte.
    Yok ben sadece TV mahiyetinde kullanacağım, odaya girdiğimde ekran ı daima göreyim diyorsanız,
    Plazma veya LCD.
    Yok Ben arada sırada TV, ama hep DVD video izleyyeceğim, günlük kullanımım 6 saat diyorsanız kesinlikle Projeksiyon cihazı almalısınız.
    Tabi alacağınız Projeksiyon cihazında tavsiyem DLP, olacaktır.
    Projeksiyon cihazında mümkünse en ucuz lambalı olanı tercih ediniz.
    LCD projeksiyonlara örnek Panasonic AE900 , 1280x720 çözünürlüğe sahip,
    lamba fiyatı 800 YTL den başlıyor ve bu cihazı 2300 tl den almak mümkün.

Diğer bir husus ise, akıcılık. Eğer görüntünün akıcılığına önem veriyorsanız LCD den uzak durun, ve o 1366x768 gibi çözünürlüklere aldanmayın derim.

Size sadece kaliteli resim sunan bir teknoloji. Mümkünse en basiti Teknosa ya gidin , yanyana duran en az 1024x768 çözünürlüğe sahip Plazma ve LCD TV leri inceleyin.

LCD eğer canlı geliyorsa renkler, bu seferde görüntünün akıcılığına bakıp test edin.
    Şunuda belirtmekte yarar var, Plazmaların Nokta aralığı biraz daha büyüktür.

Kafa karışabilir, ilk önce paranızı belirleyin, sonra amaç ne deyip, ihityacınızı giderin.

Yok bu özellik yok şu var ilerde lazım olur diye takılırsanız benim gibi birşey alamazsınız.ve TeknoSAdan birşey almayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1080p -- 29 Mayıs 2007; 20:17:19 >

• ben asla ışıkta film izleyemem
  • LCD'nin ömrü 50.000-60.000 saat, Projeksiyon lamba ömrü 2.000-3.000 saat. LCD her ortam ışık şartında çalışabilir, Projeksiyonda karanlık ve loş ortamlarda daha iyi sonuç alınabilir.

Bu durumda, her ikisini birden almak daha mantıklı görünüyor. LCD 42" fiyatı ~2000USD, Projeksiyon ~1.000USD. Toplam 3000USD'lik yatırımla en yüksek memnuniyeti almak mümkün olabilir. Günün 24 saati, her şartta izleme imkanı olur. Projeksiyona da fazla yük binmemiş olur.
  • artik insanlarin eskisi gibi saatlerce vakitleri yok insanida kaba tabirle artik eşek gibi
    çalısıyor işhayati cok yogun geriye birk aç saat kaliyor o zamanda bence en konforlu sekilde
    degerlendirilmeli
    oda kanimca güzel bir PRojekSİYON olur

sonuc:bencede PROJEKSİYOn
  • haberleri sinema ortaminda izlemeyi sevmem. sinemayi da aydinlikta izlemeyi sevmem..
    Bana kalirsa ikisininde yeri ayri..
  • Ben fazla tv seyretmiyorum.Arada bir film seyrediyorum o yüzden projeksiyonu tercih ederim.

Projeksiyon&lcd nin artıları ve eksileri:

*Sinema havasında seyrediyorsunuz(lcd yada plazma ne kadar büyük olursa olsun bu havayı vermiyor)
    *Projeksiyonu terasa bahçeye vs. taşıyıp orada püfür püfür seyredebilirsiniz.

*Projeksiyon hernekadar sessiz densede sürekli seyrettiğinizde başınız ağrımaya başlıyor.Yanında birde çalışan bir bilgisayar varsa kafanız şişiyor.(deneyimle sabittir).Lcd de bu dert yok.

*Projeksiyonu gündüz kullanamazsınız , kullanırsınız da verim düşük olur.Işık gücü ne kadar yüksek olursa olsun , karanlıktaki gibi olmuyor.Büyük ekranda fazla ışık gücü ile seyretmek lcd ye göre daha fazla göz yoruyor.(Tabi büyük ekran bambaşka)

*Projeksiyonun lambası bozulacak, düşecek kırılacak diye korkuyorsunuz... Lcd ya da plazmada böle bir dert yok.(lcd dede birinin gelip ekrana parmak izi bırakmasına sinir oluyorsunuz)

*Lcd yada plazma (kapalı bile olsa)duvarda çok şık duruyor.Hava atabiliyorsunuz. Tabi bu hava ışıklar sönüp projeksiyon çalışmaya başlayıncaya kadar sürüyor 2,5 Metrelik görüntü herkezi kendinden geçiriyor.

*Arkadaşınız yada akrabanız gelip bir akşamlığına sizden projeksiyon cihazınızı isteyebiliyor...Versen bi türlü vermesen bi türlü... Kimse sizden lcd yada plazmanızı isteyemez

*1000-1500 ytl lik projeksiyon ile hd yayın izleyemezsiniz.Hd ready bir projeksiyon cihazı için en az 3000-4000 ytl ayırmanız gerekir.Buda 42" Lcd yada plazma parasıdır.Hd olmasada olur büyük ekran bana yeter derseniz.1000-1500 ytl lik cihaz sizi deli eder.

Daha söyleyecek çok şey var...
    ...................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcemen -- 31 Mayıs 2007; 15:12:45 >

• bravo yani arkadaşım bunun gibi bir yorum hic gormedim.

bence alın bir projeksiyon en ucuzndan sonra alın birde hdmi plazma olsun bitsin
    plazma almayacaksanız 55 ekran tv yle omur boyu tv izleyin ama projeksiyonu alın derim.
  • Bende 3 ana türden de var:
    1- Salonda: Plazma Philips 42 pf9966: Normal tv (kablo tv) de en iyi görüntü. Ambilght ile görsel olarak çok dekoratif. Ancak çözünürlüğü 1024x1024 gibi tuhaf birşey. daha hiç ps3, pc filan bağlamadım. Ama normal kanalları gerçekten dni ile düzelterek çok iyi veriyor. DVD kaliteliyse iyi gösteriyor.
    2- Küçük oturma odasında: Datron 32": Pc ve ps3 te muhteşem ancak normal tv yayınını plazmaya göre berbat gösteriyor. DVD görüntüsü gayet iyi.
    3- Odamda: Panasonic PTAX100 : ps3 ve pc de rüya gibi, görmeniz gerekli. Her türlü oyunu 1080p 60 hz desteğiyle müthiş bir akıcılıkla en kaliteli monitörden daha canlı daha net oynayabiliyorsunuz. HD filmler sinemadan netken, DVD biraz sönük kalıyor. Ancak avermedia tvbox9 olmasına rağmen tv görüntüsü gerçekten çok kötü. Projeksiyonla tv seyredilmez bence. Zaten ampul fiyatı faktörü var. Bunun için SAMSUNG 226BW aldım ve genel kullanımda bunu kullanıyorum. Attan inip eşşeğe binmeye benziyor ama gündüzleri 2000 ansi lümen bile hikaye, görüntü siliniyor. Bu yüzden gündüzleri, tv yayınlarında, sıradan oyunlarda 226BW, Show zamanı panny ptax100e

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.