Şimdi Ara

PROJEM HAKKINDA YORUMLARINIZI BEKLİYORUM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Ben 15 yaşında ticareti seven, girişimciliği seven ve birçok girişimde de bulunmuş bir gencim. Okulun başlarından beri düşünüyordum bu projeyi fakat okul olduğu için pekte üstüne düşmemiştim. Şimdi yaz geliyor bolca boş vaktim olacak ve satın alacağım 450-500 lira civarındaki kaykay için böyle bir proje düşündüm.

Kurtköy/Uydukent'teki çeşitli mağazalar(market olur, kırtasiye olur vs.)daki ürünler listelenecek.

- Mağazalar ile anlaşma yapmayı pek düşünmüyorum. Kâr marjım ne kadar fazla olur hiç bilmiyorum.
    - Peki ben nasıl kazanacağım? Ürün teslim ücreti adı altında para alacağım. Ama bu ücreti neye göre hesaplayacağımı bilmiyorum.

- Ürün sayısına göre: Ürün başına bir gönderim ücreti belirlenebilir. Ama düşündüğümde bana düşen para çok çok az.
    Örneğin müşteri 15 TL'lik bir ürün aldı. 2 Lira ürün başı ücret belirlesem, mesela müşteri 9 ürün aldı o zaman 18 Lira ayrıyetten para ödemesi gerekiyor
    Bu yüzden bu yöntemin olacağını pek düşünmüyorum.

- Ağırlığa göre: Alınan toplam ürünlerin ağırlığı hesaplanacak ve ücret ona göre belirlenecek. 5 ürünün toplam ağırlığı 1500 gram ise
    kilogram başına da 2 Lira alsak bu ürünlerin gönderim ücreti 3 Lira çıkacak. Bu yöntemi düşünmüyor değilim.

Nasıl işleyecek bu sistem?

- Müşteri internet sitemizden istediği ürünleri alacak
    - Aldığı ürünler bana bildirim olarak gelecek.
    - Ben aldığı ürünleri hemen mağazalarından müşteri olarak satın alacağım. Markette un 5 liraysa ben de 5 liraya alacağım.
    - Ürünleri aldıktan sonra internet sitemizin logosu baskılı poşetlere koyacağım.
    - Müşterinin adresine mesafeye göre yürüyerek veya bisikletle gideceğim ve ürünleri teslim edeceğim.

Ödeme şekilleri; kapıda nakit ödeme ve PayPal olacak. Sanal POS kullanmayı düşünmüyorum. O kadar bütçem bulunmuyor. Ayrıca sanki kapıda ödeme yöntemi
    müşteriler için daha iyi olur.

Minimum alışveriş fiyatını 15 TL olarak düşünüyorum. 5 TL'lik siparişi de gidip vermem benim için hiç kâr getirmeyecektir.
    Ürünler 1-2 saat içinde alıcıya teslim edilecek.

Reklam: Buralarda el ilanları dağıtacağım bu internet sitesi hakkında kapı kapı.

Neden biz? Ne için bizde alabilirler?
    Müşteri yaşlı, hasta veya yorgun olabilir dışarı çıkıp alışveriş yapabilmek için.
    1-2 saat içinde ürünler ulaşacak. ( 1 saatin de altına inebilir süre mesafeye göre.)

Üç arkadaş çalışacağız, ürünleri teslim edeceğiz.

Ağabeyler, ablalar, amcalar sizlerden projem için yorumlarınızı bekliyorum.

Sizce bu siteden bir şey satın alırlar mı? Ne gibi ekleme yapmalıyım veya çıkarmalıyım. Şimdiden teşekkür ediyorum yorumlarınız için..

• bence boyle devam et komisyon al yuzde 5 yada 10
    ama minimum komisyon 5 lira olsun
    basit basla
    fikir guzel ama cok ileriye bakarsan onundeki taslari goremezsin
  • Neden senin sitenden alsınlar?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yasina gore iyi dusunmussun yapmasi zor fakat her ne kadar yapamaz olursanda aldigin deneyim her zaman yardimci olur

• Hevesini kırmak itemem. ama bu iş olmaz. Adım başı bim var zaten. sana kim boşu boşuna para versin.
    15 yaşındasın. ergenliğe yeni yeni giriyorsun ve gece uyumadan önce bunların hayalini mi kuruyorsun. bunlar yerine senin düşünmen gereken başka şeyler var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hz.Simyacı

Yasina gore iyi dusunmussun yapmasi zor fakat her ne kadar yapamaz olursanda aldigin deneyim her zaman yardimci olur

@RealPlayer09 bende bu yüzden sizlerden fikir alıyorum.

@Hz. Simyacı Ne olarak zor olabilir açıklayabilir misiniz?

@SummerGlau direk 5 lira koymak aslında daha iyi şimdi düşündüm de. Ağırlık, ürün sayısı filan zor iş gibi.
  • Zorluk kismi musteri bulmak semt iyi biyerse ornegin besiktas kadikoy etiler oradaki yasli kimseler sizin musteri kitleniz olsun ona gore onlarla konusup anlatin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yaşlılar nasıl sipariş versin?

• quote:

Orijinalden alıntı: AlliedSL

Yaşlılar nasıl sipariş versin?

Yaşlı dediğim öyle 70-80 yaş değil. İnternetten alışveriş yapabilen fakat bir sakatlığı bulunan vs.
  • Urunlerden yapacagin kar cok az cunku magazadan satis fiyatina aliyosun kar i arttirrsan musteri sana gelmez internet sitenin taninmasi lazim brosur falan bastir dagit dicem geri donus olmazsa zarar hep amazondan urun getir burda sat daha karli olur

• quote:

Orijinalden alıntı: RealPlayer09

Neden senin sitenden alsınlar?

İyi bi üni bitirip kendini geliştirip 6 bin ile 10 bin arası maaş alıp kral gibi yaşayacaksın deil mi??
    Gerçi ne var bunda yengenin amca oğlu yapmış mis gibi hayatı var deil mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardeşim hiç bulaşma . bu yaz c dilini öğrenmeye bak bi oyun felan geliştirirsen birden zengin olabilirsin

• İlk cümleye bakınca ben de güzel özgün bir şeyler bulmuş sandım. Senin yaşlarındayken biz de yaptık olm öyle şeyler. Biz teyzeler, ablalar ne kadar verirse o kadar komisyon alıyoduk

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TurkishArcher

kardeşim hiç bulaşma . bu yaz c dilini öğrenmeye bak bi oyun felan geliştirirsen birden zengin olabilirsin

Yazın PHP ve Java öğreneceğim kampta. Bu projeyi de zaman geçsin ve yeni kaykay almak için düşünüyorum :)

Ayrıca benim bu düşündüklerimi Migros Sanal Market olarak yapmış. Oradan alışveriş yapan var mı? Ne kadar komisyon alıyorlar? Nasıl yürüyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mırat01

quote:

Orijinalden alıntı: RealPlayer09

Neden senin sitenden alsınlar?

İyi bi üni bitirip kendini geliştirip 6 bin ile 10 bin arası maaş alıp kral gibi yaşayacaksın deil mi??
    Gerçi ne var bunda yengenin amca oğlu yapmış mis gibi hayatı var deil mi?

Ne anlatıyorsun sen?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.