Arkadaşlar, değerli ustalar merhaba. Bu teknik konularda çok bilgi sahibi olmamakla birlikte değerli görüş ve tavsiyelerinize ihtiyacım var. Yeni evime bir tv almak yerine projeksiyon almaya ve az ama öz tv ve sinema izlemeye karar verdim. Kurmak istediğim sistem şöyle
öncelikle fiyat performans açısından piyasada makul olan bu projeksiyonu alacağım.
Uydu receiver ile projeksiyon arasındaki bağlantı hdmi burada bir sorunum yok.
lakin sorun şu ki. Uydu alıcılarından 5.1 ses alabilmek istiyorum. Bahsettiğim next minix serisinin tümünde coaxial spdif çıkışı var. Fakat 5.1 sistemlerin girişi optik giriş. 5.1 ses alabilmek için Bu ikisi arasındaki bağlantıyı nasıl yapabileceğim. En optimum kombinasyonu yapabilmem için hangi ürünlere yönelmem gerektiği konusunda yardımlarınıza ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim.
ereniusE
kullanıcısına yanıt
Ev sinema sistemleri konusu ayrı bir dünya. Bu sebeple burada belirleyici olacak unsur, bu iş için ne kadar bir bütçe ayıracağınızdır.
Bu tarz AVR'li setlere birçok cihazınızı hdmi yada optik ile bağlayabilirsiniz.
Eğer bütçe 2-3bin arasında ise çok daha iyi be farklı ürünler de mevcut.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
selamlar, aslında ses sistemi fiyat olarak uygun bir şeyler alacağım. Benim sorum özet olarak şu. Uydu alıcıdan ses sistemine ses aktarımı yapmak istiyorum almayı düşündüğüm next minix hd uydu alıcının çıkışı spdif coaxial ses sistemlerinin girişi ise optik bu iki bağlantıyı nasıl yapacağım?