Şimdi Ara

Prometheus (2012) (32. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
653
Cevap
6
Favori
30.362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hiç alien vs predator falan izlememiştim hayatımda film sardı 2 . çıksada izlesek
  • size katılmamak elde değil halbuki trailer larında nasılda güzel duruyordu :D
  • Arkadaşlar bi kaç sahne buldum filimden çıkarılmış alternatif sonlar, bunlarda ne diyor acaba ingilizcem olmadığı için anlamadım, uzaylının konuşması çok karizma olmuş yalnız,

• quote:

Orijinalden alıntı: Robinson_Crusoe

Arkadaşlar bi kaç sahne buldum filimden çıkarılmış alternatif sonlar, bunlarda ne diyor acaba ingilizcem olmadığı için anlamadım, uzaylının konuşması çok karizma olmuş yalnız,

Üstteki:
    -Ne dedi?
    Uzaylı:Ona sonsuza kadar yaşamak istediğini söyledim(I told him wanted to live forever)
    Alttaki
    -Ne dedi?
    Uzaylı:Neden burdasınız?(Why are you here?)
  • quote:

Orijinalden alıntı: zigör

Bu film ilk vizyona girdiğinde sinemada izlemiştim. Güzel bir film deyip geçmiştim.

Ama geçen haftadan beri 2 günde bir Alien serisinden bir film izledim. Biraz önce de Prometheusu izledim, herşey yerine oturdu. Ve film çok daha eğlenceli - anlamlı geldi Gerçekten güzel bir film.

Spoiler şeklinde biraz daha açıklayabilirmisiniz, ben mühendislerin nasıl ve neden öldüğünü, o tek kalan mühendisin neden sağ kaldığını, ve o uzay gemisini neden dünyaya göndermek istediklerini anlamadım da.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Filmin sonundaki mühendis dedikleri yaratığı "yaratıcı" olarak adlandırıyorlar ama anlamadığım nokta mühendisin neden saldırgan bir yapıda olduğu. "Alien" filmiyle ilişki deniliyor film belki o seride bir cevabı vardır fakat izlemediğim için çok anlamsız geldi

Neden o mühendis saldırdı insanlara acep bir tek bana mı o kadar garip geldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Djtiest_ -- 5 Mart 2013; 22:32:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Djtiest_

Filmin sonundaki mühendis dedikleri yaratığı "yaratıcı" olarak adlandırıyorlar ama anlamadığım nokta mühendisin neden saldırgan bir yapıda olduğu. "Alien" filmiyle ilişki deniliyor film belki o seride bir cevabı vardır fakat izlemediğim için çok anlamsız geldi

"Zannediyorum ki" ; filmdeki mühendis olarak adlandırılan yaratıcılar insanları sevmiyor. Yok etmek istiyor. Hatta bi diyalog geçiyordu filmde robotla dr.shawn arasında " bazen daha iyisini yaratmak için eskisini yok etmelisin" tarzında bir şey. Zaten gemiyi patlatamaslardı gemi dünyaya gelip yaşamı sonlandıracaktı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeolog.

quote:

Orijinalden alıntı: Djtiest_

Filmin sonundaki mühendis dedikleri yaratığı "yaratıcı" olarak adlandırıyorlar ama anlamadığım nokta mühendisin neden saldırgan bir yapıda olduğu. "Alien" filmiyle ilişki deniliyor film belki o seride bir cevabı vardır fakat izlemediğim için çok anlamsız geldi

"Zannediyorum ki" ; filmdeki mühendis olarak adlandırılan yaratıcılar insanları sevmiyor. Yok etmek istiyor. Hatta bi diyalog geçiyordu filmde robotla dr.shawn arasında " bazen daha iyisini yaratmak için eskisini yok etmelisin" tarzında bir şey. Zaten gemiyi patlatamaslardı gemi dünyaya gelip yaşamı sonlandıracaktı.

2. tırnak içi açıklamanız doğru olabilir. Ben bu açıdan düşünmemiştim
  • Bu filmde alien görceğimi hiç düşünmedim . Filmi Ridley Scot ın aşien serisinin girişi başlangıç olarak görmedim. Bu şekilde filmden çok zevk aldım yorumlara bakarak 8 aydır izlemeyi ertelediğim filmi bu gece izledim. Çok beğendim eksik yerler varmı derseniz tabiki var ama gizemli ilerleyiş beni kendine çekti . Alien görmek istemiyordum asıl sj leri merak ediyordum ikinci film gelirse sj leri daha iyi anlatacağını tahmin ediyorum.

NOT : Bu dilm saçma sapan yaratıkların saldırılar yaptığı bir korku filmi değil bunlar için dev örümcekler dev karıncalar amerikanın bir şehrini işgal ediyor atv de bini bir para onları izleyebilirsiniz.
  • prometusu bugün ingilizce izledim bayağı bir şey anladım.Alien serisini izledikten sonra.Alien serisi başında diyordu burda sürekli bir mesaj var diye o mesaj elizabethin(promethus başındaki başrol) prometusta bıraktığı ayrılmadan önceki son mesajı.Ama aklımda sorun var bunlar biyolojik silah yapmışlar geri tepmiş ama bunları öldüren ne imiş alien olmadıkları ortada hologramda da gözükmedi arkadan kovalayan.
  • Alien serisini izlemediğim halde iyiydi aslında nasıl bir bağlantı var aralarında? Devamının gelmesi lazım meraklandırmıştı

• Prometheus.Extended.Fan.Cut.ITA.AC3.BDRip.1080p.X265_ZMachine

Extended fan cut sürümü var. Fikri olan var mı? Sanırım silinmiş sahneleri eklemişler. Sürümün süresi 2 saat 23 dakika.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selodonanımhaber -- 28 Mart 2014; 10:36:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: selodonanımhaber

Prometheus.Extended.Fan.Cut.ITA.AC3.BDRip.1080p.X265_ZMachine

Extended fan cut sürümü var. Fikri olan var mı? Sanırım silinmiş sahneleri eklemişler. Sürümün süresi 2 saat 23 dakika.

Evet silinmiş bazı sahneler var. Mesela metalci tipli adamın zombi tarzında geri dönmesi, Engineer denen yaratığın konuşması gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iamburak -- 6 Nisan 2014; 14:27:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: iamburak

quote:

Orijinalden alıntı: selodonanımhaber

Prometheus.Extended.Fan.Cut.ITA.AC3.BDRip.1080p.X265_ZMachine

Evet silinmiş bazı sahneler var. Mesela metalci tipli adamın zombi tarzında geri dönmesi, Engineer denen yaratığın konuşması gibi.

silinmiş sahneleri izledim de çokta önemli değiller aslında.
    bir sahnede gereksiz bir balta ile muhendise saldırıyor, mühendis aşırı derece hantal kalıyor vesaire,

Lost la ilişkisi olduğundan senaryo da kendilerinin bile (yazanlar) bilmediği sorular bırakmışlar, iyi halt etmişler...
  • Miyamoto Musashi kullanıcısına yanıt
    Bence konuştukları sahne hayli önemli bir sahne.

Yaşlı adam kendisi için ölümsüzlük istediğinde mühendis neden daha fazla istiyor, bu kadarı neyine yetmiyor diye çok sert bir tepki gösteriyor. Yaşlı adam ise David'i göstererek ben onu yoktan yarattım, bizim gibi konuşuyor, hissediyor ve asla hata yapmıyor. Onu ben yarattım. Tıpkı senin gibi. İkimiz de birer tanrıyız ve tanrılar asla ölmez tarzında bir şey söylüyor. O an mühendis sakin bir şekilde David'in başını okşayıp ardından kafasını koparıyor ve yaşlı adamın kafaya vuruyor. Burada verilmek istenen mesaj belli. Adamın yarattım dediği şeyle adamı öldürüyor. Sen kimsin de kendini tanrıdan sanıyorsun der gibi bir cevap bu aslında. Belki de insanları öldürmek istemelerinin sebebi de budur. Çok aç, doyumsuz ve tehlikeli oluşu. Normal sahnede izlediğimizde durduk yere saldırıyormuş gibi gözüküyor ancak uzun sahnede bunun öyle olmadığını bir anlam taşıdığını görüyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: iamburak

Bence konuştukları sahne hayli önemli bir sahne.

Yaşlı adam kendisi için ölümsüzlük istediğinde mühendis neden daha fazla istiyor, bu kadarı neyine yetmiyor diye çok sert bir tepki gösteriyor. Yaşlı adam ise David'i göstererek ben onu yoktan yarattım, bizim gibi konuşuyor, hissediyor ve asla hata yapmıyor. Onu ben yarattım. Tıpkı senin gibi. İkimiz de birer tanrıyız ve tanrılar asla ölmez tarzında bir şey söylüyor. O an mühendis sakin bir şekilde David'in başını okşayıp ardından kafasını koparıyor ve yaşlı adamın kafaya vuruyor. Burada verilmek istenen mesaj belli. Adamın yarattım dediği şeyle adamı öldürüyor. Sen kimsin de kendini tanrıdan sanıyorsun der gibi bir cevap bu aslında. Belki de insanları öldürmek istemelerinin sebebi de budur. Çok aç, doyumsuz ve tehlikeli oluşu. Normal sahnede izlediğimizde durduk yere saldırıyormuş gibi gözüküyor ancak uzun sahnede bunun öyle olmadığını bir anlam taşıdığını görüyoruz.

'Belki de insanları öldürmek istemelerinin sebebi de budur'
    belkide değildir. Sonuçta ben bu ekibe güvenmiyorum. Devam filminde başka bir sebep ortaya sunabilirler ki bana göre senin sandığın sebep değil.
    Droidimiz sonuçta dillerini biliyor ve bir çok bilgi edindi kendisi araştırma yaparken, tabiki bu durum repliklere yansımadı sonuçta kendi kendine de konuşmuyor. Kız sorduğunda demiştiki
    'bazen yenisini yaratmak için eskisini yok etmelisin' tarzında bir söz söylemişti belki de tek sebep budur

Kesinlikle katılyorum : Droidin kafası ile kafasına vurması çok manidar dı
    kafasız demek gibi birşey al senin yarattığın senin katilin oldu
    yada alieni biz yaptık ağzımıza ......çtı
    bizde sen gibi davrandık bak mürettebat adına kimse kalmadı
    Allah'la dalga olmaz hacı (biz yaratalım dedim başımıza bunlar geldi)
    Ne yarattın lan

vesaire vesaire....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miyamoto Musashi -- 29 Temmuz 2014; 13:42:15 >
  • Bu filmi geçen yıllarda izlemiştim. Ama Alien serisinin ilk 2 filmini yeni izledim. Açıkçası Prometheus'un senaryosunda müthiş bir potansiyel var, Alien serisinden çok daha iyiydi. Bu filmi bir ara tekrar izleyeceğim, devam filmini merakla bekliyoruz..

• Az önce izledim keşke daha uzun olsaydı. Mühendisler hakkında hiç bilgi vermediler

• Canavar görme merakliları yüzünden serinin 2. Filmi mindar olmuş filmdir.

İlk sahneye değinmek istiyorum mühendisler isteyerek dünyada insan ırkı yaratmıyor dikkat ederseniz içtiği sıvı sonucu ölen kişinin bütün DNA ları yok oluyor şans eseri çok az bir DNA parçası kurtuluyor ve mühendis ölürken mühendislerin araçlarından farklı olan devasa bir dairesel uzay aracı uçuyor.

• 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.