Şimdi Ara

Propolis Nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1
Cevap
0
Favori
380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Propolis kelimesi Yunanca “şehrin savunması” demektir. Bu ifade propolisin arı kolonileri için çok iyi bir koruyucu olduğu anlamına gelmektedir. Genel anlamda bal arısının, çeşitli ağaçların soğuk hava ve mikroorganizmalardan korumak üzere tomurcuk etrafında ürettiği reçineyi toplayıp içerisine bal mumu ve tükürük enzimleri katıp kovanda koruyucu özelliğiyle çok çeşitli amaçlarla kullanılan bir üründür.

Propolisin en çok araştırılan özelliklerinin başında bakteri, maya, küf ve parazitlere karşı antimikrobiyel etkisi gelmektedir. Bu konuda insanlarda üst solunum yolu enfeksiyonlarında başarılı olduğu araştırmalar vardır. Propolis konusunda tüm dünyada yapılan araştırmalarda propolisin özellikle bağışıklık sistemini güçlendirdiği, enfeksiyonel hastalıkların tedavisi ile kandaki glikoz ve yağ (kolesterol, trigliserid) seviyesini düşürerek diyabet (şeker hastalığı) ve kalp hastalıklarının tedavisinde destek sağladığı, kanserde tümör gelişimini önlediği ve kanser ilaçlarının yan etkilerini azalttığı vurgulanmıştır. Bu araştırmaların önemli bir kısmı Erciyes Üniversitesi imkanları dahilinde Tıp, Eczacılık, Diş Hekimliği Fakülteleri ile Gıda Mühendisliği’nden geniş bir araştırmacı kadrosuyla gerçekleştirilmiş ve bu araştırmaların sonuçları uluslararası düzeyde yayınlanmıştır.
    ___

kayseri merkezli erciyes üniversitesi teknopark'ta faaliyet gösteren bir şirket.

gün geçmiyor ki propolis ile alakalı bir haber ile karşılaşmayalım. onlarca şirket, aktar, arıcı her biri propolis hakkında yeterli bilgiye sahip olmadan bir şekilde bu işi ticarete döküyorlar. lakin bu şirket; üniversite bağlantılı olduğundan dikkatimi oldukça çekti ve incelemeye başladım. beni etkileyen en önemli ayrıntısı ise şirkete danışmanlık yapan prof. dr. sibel silici oldu.

sibel hoca, kariyerinin tamamını arıcılık ve arı ürünleri üzerine oluşturmuş, türkiye'nin en genç bilim kadını ödülüne layık görülmüş ve yüzlerce uluslararası makale ile ülkemizi temsil etmiş bir bilim kadını. sibel hoca geçtiğimiz yıl propolis hakkında herkesin bir şeyler atıp tutmasına, herhangi bir klinik çalışma yapılmaksızın insanlara rastgele satılmasına, doz çalışması yapmadan yine tamamen farazi kullanım dozlarının belirlenmesine dayanamamış ve dünyada ilk ve tek bir propolis ürünü üretmiş: nutral therapy propolis zeytinyağı özütü.

bu ürünün en büyük özelliği üretimin hiçbir aşamasında içinde alkol, su, katkı maddesi, kimyasal madde kullanılmamış olması. yani tamamen doğal. hatta içerisinde kullanılan zeytinyağı da uluslararası zeytinyağı yarışmalarında altın ve gümüş madalyalarla ödüllendirilmiş. gerçekten çok etkileyici.

peki ürün gerçekten işe yarıyor mu? ben haftada bir burnunu çeken, sabahları halsiz hisseden, içtiğim sigaranın (2 paket) etkilerinden artık adamakıllı nefes alamayan biriyim. bu markayı bu kadar incelememin ve burada bu sözleri bütün içtenliğimle yazmamın en önemli sebebi; iki aydır turp gibiyim. karların içinden buldozer gibi geçiyorum. evim üçüncü katta ve asansörsüz. ben teklemiyorum artık 2. katın yarısına geldiğimde. tam anlamıyla muazzam ve içinde zararı olan hiçbir şey yok. propolis ve zeytinyağı. bu kadar.

kullanım alanı çok geniş. genel itibariyle kanser hastalarından, enfeksiyon problemi yaşayanlara kadar herkes kullanabiliyor. hatta çocuklar için dozu bile hesaplanmış.

elinize, kolunuza, yüreğinize sağlık.
    https://www.nutraltherapy.com/urun/nutral-therapy-propolis-zeytinyagi-ozutu/

Kaynak: Ekşi Sözlük
    ___

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RadioDJM -- 10 Ekim 2017; 14:41:52 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Proteinocean etkili mi ?
    2 yıl önce açıldı
    Mezoterapi Nedir?
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.