Şimdi Ara

Prosesör Hakkında Bilgi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben prosesör almaya karar verdim. Boss GT-100 ve POD HD-500 arasında kaldım. Öncelikle sorum şu:
    Amfi'nin performansa kattıkları neler?
    Amfi kalitesizse prosesörün performansı düşer mi?
    Amfi, prosesör bağlandığında sadece hoparlör vazifesi mi görür?

İkinci sorum da şu şekilde: Şimdi ben bu prosesörleri araştırdığımda POD daha sıcak daha gerçekçi geldi bana özellikle amfi modellemesi kısmında. Yine burda da amfiyle bağlantılı bir soru soruyorum:
    Benim amfim çok iyi olmadığı için ben bu ikisi arasındaki farkları duyamayacak mıyım? Yani yine aynı yere geliyorum. Amfim kötü diye ben bu tanıtımlarda izlediğim "sıcaklık" ve "gerçekçilik"ten yararlanamayacak mıyım?

Bu arada amfim: Kustom KG 112FX

Umarım anlatabilmişimdir ne demek istediğimi. Soruların hepsi birbiriyle benzer zaten. Şimdiden teşekkürler.

Bu arada bu iki cihaz haricinde önerileriniz olursa da yazmaktan çekinmeyin.

• Kötü bir amfiye dünyanın en güzel gitarını ve dünyanın en iyi pedal/prosesörünüde bağlasan kötü ses alırsın. Amfiyi, pc sisteminin monitörü gibi düşünebilirsin 10.000 TL'lik süper güçlü bir pc kasası toplayıp bunu çözünürlüğü çok düşük, renkleri kötü, parlaklığınaz, lag ve takılma sorununolan kötü bi monitöre takarsan bi araba parası verip aldığın süper güçlü kasanın hiçbi önemi kalmaz. Amfiyide bunun gibi düşünün, bundan hiçbi farkı yok.

Amfi inputtan gelen her sinyali bi şekilde işler. Yani sadece hoperlör görevi görmez. Ama sizin amfide dediğinize göre fx loop varmış. Prosesörü return girişinden girerseniz amfinin preamp katı devre dışı kalır. Haliyle amfi simuasyonu yapan prosesörler kullanıldığından daha iyi sonuç alınır. Tabi power katı ve amfinin hoperlörü kötümise yine iyi sonuç beklemeyin.

Eğer daha canlı daha sıcak tonlar arıyorsanız, tavsiyem bu amfiye prosesör bağlamayın. Prosesör işine hiç girmeyin. Amfiyi satın, ikinci el bütçenize göre bi tane laney cub 8 10 veya 12r alın. (12r 1watt çalışabildiği için ev ortamı için çok uygun üzerinde reverb efektide var hoperlörüde 12") Sonra elinize para geçtikçe yavaş yavaş bi pedal setupı kurarsınız. Kustom amfiye pod prosesör bağlamaktan 1000 kat daha iyi sonuç alırsınız.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yorum için teşekkürler. Bu elime geçecek tek fırsat değil. Allah'a şükür durumum iyi o yüzden denemeyi kaybetmek olarak görmüyorum. Efektleri tanımam açısından ve prosesör deneyimi sağlama açısından prosesör alacağım kesinlikle ancak zaten ilerde güzel bir amfi ve pedal setup yapma düşüncem var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sanryco

Yorum için teşekkürler. Bu elime geçecek tek fırsat değil. Allah'a şükür durumum iyi o yüzden denemeyi kaybetmek olarak görmüyorum. Efektleri tanımam açısından ve prosesör deneyimi sağlama açısından prosesör alacağım kesinlikle ancak zaten ilerde güzel bir amfi ve pedal setup yapma düşüncem var.

Prosesor alma demek için geldim, arkadaş demiş zaten. Hocam durumun madem iyi direkt iyi bir amfi al üstteki arkadaş çok güzel açıklamış her şeyi işte. Başına buyruk hareket edeceksen ne demeye konu açıp danışıyorsun?

Ayrıca kesin olarak alacağın prosesorden nasıl ses alırım diye konu açmanın mantığı ne?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uçamayan Pegasus -- 31 Ekim 2016; 0:07:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uçamayan Pegasus kullanıcısına yanıt
    Rahatsız olduysan sorularımdan neden cevap veriyorsun? Ayrıca danışma değil teknik bir soru sordum. Alacağım cevaba göre belki de vazgeçeceğim nerden biliyorsun? Parayı sokakta mı buluyoruz? Sen önce gel bana sor neden amfi almıyorsun neden setup yapmıyorsun diye ondan sonra istediğini yaz. Yeterli deneyimim ve yeteneğim yok belki de? Kesin olarak prosöser alacağım demedim eğer alacaksam bu prosesör olacak dedim ayrıca. Sorduğum sorulara yanıtın varsa bekliyorum.
  • quote:

Rahatsız olduysan sorularımdan neden cevap veriyorsun? Ayrıca danışma değil teknik bir soru sordum. Alacağım cevaba göre belki de vazgeçeceğim nerden biliyorsun? Parayı sokakta mı buluyoruz? Sen önce gel bana sor neden amfi almıyorsun neden setup yapmıyorsun diye ondan sonra istediğini yaz. Yeterli deneyimim ve yeteneğim yok belki de? Kesin olarak prosöser alacağım demedim eğer alacaksam bu prosesör olacak dedim ayrıca. Sorduğum sorulara yanıtın varsa bekliyorum.

Zaten sorun yeteri kadar deneyimli olmayışından kaynaklanıyor. Aldığın cevabı veren insan zaten işin ehli. O cevaptan daha iyi bir cevabı alamazsın zaten, aldığım cevaba göre fikir değiştiririm lafa luga yani.

Burada sorduğun bomboş cümlelere cevap vermem sadece zaman kaybı olur. 'parayı sokakta mı buluyoruz, gel bir sor bana neden almıyorum, yeterli deneyimim yok belki de'. Bunlar soru bombardımanı değil içi boş birer davul.

Sadece şuna cevap vereyim, 'Efektleri tanımam açısından ve prosesör deneyimi sağlama açısından prosesör alacağım kesinlikle ancak zaten ilerde güzel bir amfi ve pedal setup yapma düşüncem var.' diyen bir insan, zaten kararını vermiş, kesin olarak prosesor alacak insandır. 'acaba kesin olarak alacağım prosesorden nasıl ses alırım' sorusu da keza danışma ya da teknik bir soru olmamakla beraber diğer soru cümleleri gibi gereksiz bir cümledir. Siparişi ver 1 hafta sonra zaten duyarsın.

Yani aslında 'bence', buraya yardım istiyor gibi gelip, verilen cevaba, 'ben zaten kararımı vermiştim laga luga' tarzı bir cevap gelmesi saçma bir durum.

Ve bir şeylerden rahatsız oluyorsan illa ki sessiz kalmak, oralı olmamak zorunda değilsin. Sanırım böyle yapıyorsun, yapma.

• Uçamayan Pegasus kullanıcısına yanıt
    Senden önce yorum atan arkadaş çok güzel bir cevap vermiş mesela. Ancak sen cevap vermedin ki. Aldığım cevaba göre fikir değiştirmem laga luga ise bana şunu izah et hocam: Benim amacım ne olabilir?

Çok mu sıkıldın böyle konular görmekten? Sıkılmaya devam edebilirsin. Her foruma baktım konuyla ilgili bilgiye rastlamadım ve basit bir soru sordum. Üstte yorumu bulunan arkadaş bana sorumun cevabını verdi ve "ekledi". Haksız bir ekleme de yapmadı doğru şeyler yazdı zaten katıldığımı söyledim ancak ben bazı nedenlerden bu yolu seçtiğimi izah ettim ona.

Senin özelinde sorduğum soruları gayet mantıklı buluyorum tavrından dolayı. Sen bodoslama dalarsan ben de sana bu soruları haklı olarak sorarım. Sen hala beni anlamamışsın. Ben iki seçenek arasında değilim o yüzden iki seçenekten birini seçtim gibi bir durum yok. Diyorum ki; "alırsam" prosesör alacağım. İşte o "alırsam"ı doldurmak için açtım bu konuyu. Yine soruyorum zaten kararımı vermişim madem kendinden eminsin: Amacım ne olabilir? Dikkat mi çekmeye çalışıyorum? "Param var bakın ben birşeyler alabiliyorum!" demeye mi çalışıyorum?

Kurduğum cümlelerin, sorduğum soruların gereksiz olup olmadığına sen karar veremezsin. Ben parayı sokakta bulmadım o yüzden soruyorum bunu. Ama sen buna da laga luga demiştin.

Dediğin gibi; "yardım istiyor gibi gelip" (amacım ne olabilir ısrarla soruyorum) "ben zaten kararımı vermiştim laga luga" tarzı bir cevap gelmesi saçma bir durum. Anlamadığın noktayı tekrar vurgulamak isterim. Tam da burası: Ben kararımı prosesör veya setup arasında verdim. Ancak prosesör alıp almama konusunda vermedim. Konuyu da o yüzden açtım.

Kendimi sürekli tekrar ediyorum kusura bakma ama önceki yorumumda da yazdığım halde anlamakta zorlandığın için bu hissiyat doğuyor.

Bence senin canın sıkılmış. Birşeylerden rahatsız olup saçma cümlelerle, garip savunmalarla, kendinden emin değişik yargılarınla bana gelme zira bunlar cümle değil "içi boş birer davul."

Bunun yerine yazmamayı seç, beni de klavye başında yorma.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    c3 hakkında bilgi istiyorum
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Senden önce yorum atan arkadaş çok güzel bir cevap vermiş mesela. Ancak sen cevap vermedin ki. Aldığım cevaba göre fikir değiştirmem laga luga ise bana şunu izah et hocam: Benim amacım ne olabilir?

Çok mu sıkıldın böyle konular görmekten? Sıkılmaya devam edebilirsin. Her foruma baktım konuyla ilgili bilgiye rastlamadım ve basit bir soru sordum. Üstte yorumu bulunan arkadaş bana sorumun cevabını verdi ve "ekledi". Haksız bir ekleme de yapmadı doğru şeyler yazdı zaten katıldığımı söyledim ancak ben bazı nedenlerden bu yolu seçtiğimi izah ettim ona.

Senin özelinde sorduğum soruları gayet mantıklı buluyorum tavrından dolayı. Sen bodoslama dalarsan ben de sana bu soruları haklı olarak sorarım. Sen hala beni anlamamışsın. Ben iki seçenek arasında değilim o yüzden iki seçenekten birini seçtim gibi bir durum yok. Diyorum ki; "alırsam" prosesör alacağım. İşte o "alırsam"ı doldurmak için açtım bu konuyu. Yine soruyorum zaten kararımı vermişim madem kendinden eminsin: Amacım ne olabilir? Dikkat mi çekmeye çalışıyorum? "Param var bakın ben birşeyler alabiliyorum!" demeye mi çalışıyorum?

Kurduğum cümlelerin, sorduğum soruların gereksiz olup olmadığına sen karar veremezsin. Ben parayı sokakta bulmadım o yüzden soruyorum bunu. Ama sen buna da laga luga demiştin.

Dediğin gibi; "yardım istiyor gibi gelip" (amacım ne olabilir ısrarla soruyorum) "ben zaten kararımı vermiştim laga luga" tarzı bir cevap gelmesi saçma bir durum. Anlamadığın noktayı tekrar vurgulamak isterim. Tam da burası: Ben kararımı prosesör veya setup arasında verdim. Ancak prosesör alıp almama konusunda vermedim. Konuyu da o yüzden açtım.

Kendimi sürekli tekrar ediyorum kusura bakma ama önceki yorumumda da yazdığım halde anlamakta zorlandığın için bu hissiyat doğuyor.

Bence senin canın sıkılmış. Birşeylerden rahatsız olup saçma cümlelerle, garip savunmalarla, kendinden emin değişik yargılarınla bana gelme zira bunlar cümle değil "içi boş birer davul."

Bunun yerine yazmamayı seç, beni de klavye başında yorma.

Ben zaten üstteki arkadaş ile aynı fikirdeyim dedim ilk mesajımda. Hatta arkadaş benden daha iyi bir cevap vermiş, o yüzden bir şey deme gereği hissetmedim. Gayet net.

Bu kadar paragraf yazmışsın ama yine elle tutulur bir şey göremedim. Ben burda senin amacın kötü, senin amacın şu gibi bir önermede bulunmuyorum. Yardım isteyip, alabileceğin en iyi cevabı alıp, feedbackinde neden ' Bu elime geçecek tek fırsat değil. Allah'a şükür durumum iyi o yüzden denemeyi kaybetmek olarak görmüyorum. Efektleri tanımam açısından ve prosesör deneyimi sağlama açısından prosesör alacağım kesinlikle ancak zaten ilerde güzel bir amfi ve pedal setup yapma düşüncem var.'gibi bir dönüş yapıyorsun diyorum. Alıntı yaptığım mesajdaki sapmış cümlelere de yine cevap vermek ile uğraşmayacağım. Konuyu dağıtarak laf bitmez.

Bir kanı çıkartmak da istemiyorum ön yargılı yaklaşmak gibi olur. Ama bence konunun amacı Şu-defalarca benim amacım ne diye sorduğun için-, 'ben bu prosesorü almak istiyorum, konu açayım insanlar bununla ilgili güzel şeyler söylesinler. prosesor almayın deseler bile yine prosesor alıcam. Ama yine de konuyu açıcam.

Eğer, prosesor almaktan vazgeçtim, konuyla ilgili pek tecrübem yok, pedal tavsiye ediyorsanız pedal bakayım, bana hangi pedal/pedalları öneriyorsunuz demiş olsan, elimden geldiğince cevap verirdim her soruna inan bana. Ama bilen insanlar sana prosesor alma dedikten sonra, ben kesinlikle prosesor alacağım, ama hangisini alacağıma karar veremedim, dersen, konuyu boşa açmışsın derim ben de. Al birini vur ötekine yani.

• Hala hangi prosesör diyorsun.

Hocam tek bir şey yazacağım ve bitiriyorum yoruldum. Demek istediğini de anladım ama öyle birşey yok yani sormuş olmak için sormadım. "Ben prosesör almalı mıyım? Almamalı mıyım?" genelinde ve amfi yeterliliği/yetersizliği özelinde bir soru sordum. Cevap veren oldu. Sağolasın.

Merak ediyorsan da almamaya karar verdim. Fikrimi değiştirdim.

Bu arada amfi önerin varsa alırım. Sert müzik yapmıyorum. Bazen clean, bazen hafif kirli tonlar kullanıyorum. Kombo düşünüyorum.

Sağlıcakla.
  • sanryco kullanıcısına yanıt
    Orange amfilere göz at çok hoşuna gider, alternatif bakmana bile çok gerek kalmaz bayağı iyi amfilerdir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.