Şimdi Ara

Prostatit belası (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
841
Cevap
27
Favori
316.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    @NeverGiveUpOzan , @akıncıxx

Ben bu foruma 2004 yılından beri üyeyim, daha çok bilgisayar ve teknik destek kısmına yazdım ve birçok kişiye yardımcı oldum,çok kişiden de teşekkür aldım. Bu konu hakkında da yazmamın sebebi sadece siz değilsiniz, burası bir forum bugün siz okursunuz yarın bir başkası. Mobilden bağlanan olur, konuya araştıramayan olur,sadece kendinizi düşünmeyin.Ne kadar çok kişiye yardımcı olabilirsek o kadar iyi.Bu açıdan bakmanızı tercih ederim.

Gelelim benim konuyla olan ilgime;internette araştırmalarım ve benden daha büyük kişilerin tecrübelerini paylaşmaları sonucunda,buradaki çoğu arkadaşın çekdiği dertlerden muzdaribim.Henuz bir doktora gitmedim ancak gitmeden bir ön araştırma yaptığımda bu forumda bu konuya rastladım ki, ne kadar iyi oldu.Çoğumuz burada neler yaşadığımızı anlatıyoruz bende bunların bir derlemesini yaparak kendi çapımda bir araştırma yaparak tecrübelerimi aktarmak istiyorum. Maalesef araştırma deyince çoğunuzun kafasında, elinde beherlerle, tüplerle kimyasal denemeler yapan beyaz gömlekli bir tip oluştu herhalde. Ancak kişilerle yapılan konu hakkındaki bilgi paylaşımı neyin neden kaynaklandığı, bu olayların x kişisinde nasıl başladığı, nasıl devam ettiği, ona keza y kişisinde vb. şeylerde araştırma kavramındadır.

İlerleyen günlerde görüşmek üzere, hepimize geçmiş olsun dileklerimle...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi digimonster -- 10 Nisan 2015; 1:47:29 >

• ,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi digimonster -- 10 Nisan 2015; 1:42:05 >
  • NeverGiveUpOzan ben senin görüşemediğin diğer forumda enjeksiyon tedavisi ile iyileştikleri söylenen 3 kişiden 2 sine ulaşıp konuştum.ikisinde durumları iyi fakat tam olarak iyileşmiş değiller.bu forumda ise tam olarak iyileşen 1 kişi var.o da enfeksiyon hastlalıkları bölümünde iyileşmiş.acaba bizdemi o bölümde tedavi olsak bilemedim şimdi.enjeksiyon olsak ayrı bir dert çünkü,tamamen iyileşen yok gibi bir şey.dünya kadarda para veriyorsun.üstelik 20-30 liralık maliyeti olan bir tedaviye.bir doktor 100 liraya yapıyormuş.biri paylaşmıştı.son durumlar nedir anlatabilirmi o arkadaş.
  • Ben iki kere enjeksiyon oldum arkadaşlar hiç bir faydasını göremedim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi ameliyat olacağım pazartesi günü prostati kazı ta cam her yolu denedim olmadı son çare ameliyat olacağım hayırlısı bakalım

• Digimonster, bilgi vericem arastirmalarimi paylasmak istiyorum deyip de herkesin milyon kez okudugu yaziyi burdan paylasinca komik kaciyor. O yüzden dedim. Faydali olmasi icin yapmisin, olur insallah ne diyelim. Bu hastalik kisiden kisiye farkli seyredebilir ve baska tedaviler gerektirebilir. Karisabildigi baska rahatsizliklar vardir. Umarim sendeki prostatit degildir.

Arastirmalarina buradan devam etmektense yetkin bir ürolog arastirip ona görünmeni öneririm. Eger sendeki rahatsizlik prostatitse, bu havuzun icine girdikce ne demek istedigimi ilerleyen günlerde daha iyi anlayacaksin zaten. Gecmis olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cells

NeverGiveUpOzan ben senin görüşemediğin diğer forumda enjeksiyon tedavisi ile iyileştikleri söylenen 3 kişiden 2 sine ulaşıp konuştum.ikisinde durumları iyi fakat tam olarak iyileşmiş değiller.bu forumda ise tam olarak iyileşen 1 kişi var.o da enfeksiyon hastlalıkları bölümünde iyileşmiş.acaba bizdemi o bölümde tedavi olsak bilemedim şimdi.enjeksiyon olsak ayrı bir dert çünkü,tamamen iyileşen yok gibi bir şey.dünya kadarda para veriyorsun.üstelik 20-30 liralık maliyeti olan bir tedaviye.bir doktor 100 liraya yapıyormuş.biri paylaşmıştı.son durumlar nedir anlatabilirmi o arkadaş.

Kardes bakteri tespit etmedikten sonra vücuduma hic bir sekilde antibiyotik girmesini istemiyorum ben. Enjeksiyon, oral ya da damar yoluyla farketmez.
    İyilestigi söylenen beyefendide bakteri tespiti var. Ve yukarda da zaten Levent Bey'in belirttigi gibi damar yoluyla olmasinin esprisi daha hizli etki etmesi. Daha etkin bir yontem degil yani. Daha hizli.

Enjeksiyona gelince, zaten gecerliligi yeterince kanitlanmamis, hic bir hastanin tam olarak "ben iyilestim" diyemedigi bir yontem. (Diger tüm yöntemler gibi) Bununla beraber, tüm antibiyotik tedavilerinin ortak paydasi bakteriyi silmek. Onun izlerini degil. Cogu görüs, prostatitin bu denli izdirap verici olmasinin nedenini bakterinin ardinda biraktigi hasar olarak nitelendiriyor zaten. Yani bu şu demek, orada ödem gibi bir alan kaliyor. Sinir uclarina baski yaparak pelvik bölgeyi, idrar mekanizmasina baski yaparak da o bölgeyi sıkıntıya sokuyor. Yani hangi yolla olursa olsun vücuduna antibiyotik alan birinin "şıp" diye ben iyileştim demesi pek olası görünmüyor.

Ve şu var; genç yaşta tedaviye verilen cevap oranı daha yüksek. Çünkü metabolizma işleyişi daha aktif. Bize de geriye bu zaman zarfında ağrıyı baskılamak, yaşam kalitemizi artırmak ve vücut işleyişinin bu hastaligi def etmesi için bağışıklık sistemini sağlam tutmamız gerekiyor. Bir de kanın o bölgeye daha iyi ulaşmasını sağlamak için bazı yöntemler geliştirilebilir.

Zaten eski forumlarda ya da kısmen burada dikkat edersen, yillardir bu işlerle uğraşmış hastaların bu söylediklerimi destekleyici yaşam ritüellerine alıştıklarını görebilirsin.. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmetkonyaspor

Şimdi ameliyat olacağım pazartesi günü prostati kazı ta cam her yolu denedim olmadı son çare ameliyat olacağım hayırlısı bakalım

Hocam yas kac? Evli misin, cocuk var mi?

Bu bahsettigin yöntemi biraz daha acabilir misin? Tedaviye yaniti nedir, doktorun kimdir, olasi riskleri nelerdir vs..
  • Ve hoşgeldin bel ağrısı.. Dün geceden bu yana belim de ağrımaya başladı..

Bağırsak faaliyetlerim iyi değil, dışkım katı ve koyu renkte geliyor. Onun getirisi olabilir diye düsünüyorum, zorluyor cünkü beni. Hayatımda ilk kez bel ağrısı çekiyorum ama işin garip tarafı bunu dert etmiyorum. Çünkü artık ruhum laçkalaştı ve bel ağrısının da bu hastalığın skalasında olduğunu biliyorum. İnşallah çok yormaz beni, geçer gider.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NeverGiveUpOzan

quote:

Orijinalden alıntı: cells

NeverGiveUpOzan ben senin görüşemediğin diğer forumda enjeksiyon tedavisi ile iyileştikleri söylenen 3 kişiden 2 sine ulaşıp konuştum.ikisinde durumları iyi fakat tam olarak iyileşmiş değiller.bu forumda ise tam olarak iyileşen 1 kişi var.o da enfeksiyon hastlalıkları bölümünde iyileşmiş.acaba bizdemi o bölümde tedavi olsak bilemedim şimdi.enjeksiyon olsak ayrı bir dert çünkü,tamamen iyileşen yok gibi bir şey.dünya kadarda para veriyorsun.üstelik 20-30 liralık maliyeti olan bir tedaviye.bir doktor 100 liraya yapıyormuş.biri paylaşmıştı.son durumlar nedir anlatabilirmi o arkadaş.

Kardes bakteri tespit etmedikten sonra vücuduma hic bir sekilde antibiyotik girmesini istemiyorum ben. Enjeksiyon, oral ya da damar yoluyla farketmez.
    İyilestigi söylenen beyefendide bakteri tespiti var. Ve yukarda da zaten Levent Bey'in belirttigi gibi damar yoluyla olmasinin esprisi daha hizli etki etmesi. Daha etkin bir yontem degil yani. Daha hizli.

Enjeksiyona gelince, zaten gecerliligi yeterince kanitlanmamis, hic bir hastanin tam olarak "ben iyilestim" diyemedigi bir yontem. (Diger tüm yöntemler gibi) Bununla beraber, tüm antibiyotik tedavilerinin ortak paydasi bakteriyi silmek. Onun izlerini degil. Cogu görüs, prostatitin bu denli izdirap verici olmasinin nedenini bakterinin ardinda biraktigi hasar olarak nitelendiriyor zaten. Yani bu şu demek, orada ödem gibi bir alan kaliyor. Sinir uclarina baski yaparak pelvik bölgeyi, idrar mekanizmasina baski yaparak da o bölgeyi sıkıntıya sokuyor. Yani hangi yolla olursa olsun vücuduna antibiyotik alan birinin "şıp" diye ben iyileştim demesi pek olası görünmüyor.

Ve şu var; genç yaşta tedaviye verilen cevap oranı daha yüksek. Çünkü metabolizma işleyişi daha aktif. Bize de geriye bu zaman zarfında ağrıyı baskılamak, yaşam kalitemizi artırmak ve vücut işleyişinin bu hastaligi def etmesi için bağışıklık sistemini sağlam tutmamız gerekiyor. Bir de kanın o bölgeye daha iyi ulaşmasını sağlamak için bazı yöntemler geliştirilebilir.

Zaten eski forumlarda ya da kısmen burada dikkat edersen, yillardir bu işlerle uğraşmış hastaların bu söylediklerimi destekleyici yaşam ritüellerine alıştıklarını görebilirsin.. :)

damar yolu verilen antibiyotikler daha etkilidir.yani senin kullandığın oral yollu antibiyotiklerden hem daha etkili hemde daha hızlı kana karışıyorlar.çünkü o antibiyotiklerin oral versiyonları yok.levent bey yeterince bilgi sahibi değil anlaşılan.sen bakteri olmadığını düşünsende orada bir bakteri var :)bakteri oradan silinir silinmez prostatitin verdiği ağrı ve sızılarda sona erer.mesela benim gözümde iltihap vardı.ağrıyordu,sızlıyorduda.ama antibiyotik kullandıktan sonra bakterinin yok olmasıyla birlikte ağrıda sızıda hemen kayboldu.

• Bana mi sordunuz ozan bey yaşınız kaç evli misiniz diye

• Mehmet Bey, evet size sordum...

Cells, pek sanmıyorum ama belki de sen haklısındır bilmiyorum. Şunu biliyorum, enfeksiyon hastaliklarina tedavi olan kişide bakteri tespiti yapilmis ve biraz karmasik bi durumu var. Yani net bir 'prostatit' teshisi var mi bilemiyoruz.

Baska bir hastanin bu tip bir tedavi yöntemi deneyemedigi icin (denettirilmedigi icin daha dogru olur) tedavinin gecerliligini bilmiyoruz.

Nonbakteriyel tanı konulan durumlarda işe yarayıp yaramayacağını hiç bilmiyoruz......

Etkinliğinin oraldan farksız oldugunu söylememin nedeni yukarda bunu bu şekilde Levent Bey'in belirtmesidir. Uzman görüşü en nihayetinde.. İşin esprisi kana daha hızlı karışmasıdır demişti. Önceki sayfalarda var, okumuşundur belki. Okumadıysan göz atabilirsin.

Bu fikir bir çoğumuz gibi beni de bir süre mesgul etmisti. Damardan tedavi düşüncesi yani. Çünkü görünen o ki; oral yol ve lokal enjeksiyon tedavi yöntemleri ne yazik ki ise yaramiyor. Damar yoluyla antibiyotik 1de 1 olmus. Bu durumda %100 denebilir elbette : )) Bilmiyorum ama iste yukardaki sorular kafami karistiriyor. Ki, biz bu tip bir tedavi seklini tercih etsek dahi kimse 'hayhay, gel arkadas deneyelim' demiyor ne yazik ki. Ürologa gittigin anda sorunlarini anlatirken zaten adam sana ruh hastasi gözüyle bakiyor. Kr prostatit konusundan özellikle kaciyor, okumuyor, dinlemiyor, hoşnut olmadigi bir konu. Enfeksiyon bölümüne bunu kabul ettirmek bence mümkün değil..

-Bende bi hastalık var, adı kr prostatit, bakteri yok ama...
    -Eee?
    -Damar yoluyla bana düzenli olaran antibiyotik verin, ben buraya yatirin ve gözlemleyin...

Kulağa pek kabul edilebilirmis gibi gelmiyor : ) Keşke kabul edilse de en azindan yöntemi benimsesek ya da reddetsek. Ama bizler ne yazık ki kayıp hastalarız. Tıp biliminin umursamadigi hastalariz.

Göz ve prostati ne denli benzeştirebilirsin bilmiyorum. Uzman değilim ama bakteri gidince ağrının da gideceği düşüncesi pek makul gelmedi. Geride kalan bir hasar olamaz mı? Ki prostat bölgesi zaten pis bir bölge hepimizin malumu... Bu söylediğimi savunan çok fazla uzman ve hasta görüşü var bu arada. Yani nasırımsı bir alan kalabildiğini.. Akla da yatkın geliyor.

Bilmiyorum senin bu işleyişe dair açıklaman nedir, nasil bir fikir yürütüyorsun. Yani bakteri giriyor ve sonrası?? : )

Ya bu arada tüm arkadaslara bişey söylemek istiyorum, burasi malum internet ortamı. Bazen yazılanlar agresifceymis gibi görünebiliyor. Zaten bizler derdi basindan askin insanlariz. Tartismak insana özgü bir durumdur ama eğer ben kendi adima biseyler yazarken yanlıs anlasilip kırıcı oluyorsam kimse kusura bakmasın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeverGiveUpOzan -- 10 Nisan 2015; 17:43:25 >

• Bu arada demin yazarken aklıma ne geldi biliyor musun?

Prostat kanlanmıyor vs diye düsünürken... Bir de hani enjeksiyon falan karisti araya..

Aklıma prostata düzenli olarak "kan enjekte" edilme olasılığı geldi.

Ya arkadas madem olay orası kanlanmadığı için sıkıntıda, herkesin de diline sakız olmuş "Prostat yeterince kanlanmadığı için vs diye."

Yani Vücudun herhangi bir yerinde kan alınıp, prostata enjekte edilse atıyorum 20 gün boyunca...
    Sonuç? Kanın orayı yapılandırması beklenemez mi? Bu kanın içerisinde antibiyotikler vs de dahil edilebilir. Miktarın ve zamanın belirleyicisi elbette işin uzmanlarıdır.

Bu arada yöntem işe yarayacak olursa işin tescili bana aittir ve ozankanenjeksiyon olarak tarihteki yerini almasının ilk girişimini buradan başlatmış oluyorum ahaha.

Şaka bi yana, ne diyonuz hakkaten ya? Olamaz mı.

• Bende sağ kalça ağrısı vardı bir de bel ağrısı eklendi. Ama kalça ağrısı şiddetli. Prebiyotik ve probiyotik takviyesi almama rağmen hala Bağırsak floram bozuk.

• quote:

Orijinalden alıntı: beycihan

Bende sağ kalça ağrısı vardı bir de bel ağrısı eklendi. Ama kalça ağrısı şiddetli. Prebiyotik ve probiyotik takviyesi almama rağmen hala Bağırsak floram bozuk.

Cihanbey senn yas kacti? Bi de büyük idrarın katı ve siyaha yakın bir yakın renkte mi geliyor? Ya da nasil bağırsak faaliyetlerin?
  • Herkese selamlar arkadaşlar ben otuz yaşındayım altı yıldır bu hastalıkla uğraşıyorum konya bir ankara iki antalya üç ıstanbul dört en son rusya beş yani bu işin hari ilacı yok belki bana kızacak siniz ama ben yine de yazıyorum ben üç hafta önce birinci iki hafta önce ikinci enjeksiyon u oldum sonuç sıfır daha iki saat önce doktorla görüştüm telefonda pazartesi inşallah ameliyat olacağım doktor bana merak etme hiç bir sıkıntı olmayacak prostatinı kazı yaca gi m sorunu çözeceğiz dedi

• Zaten ameliyat en son çare idi bende onu yapacağım tek sorun sperm geri kaçar mi diye korkuyordum doktor allahın izni ile onuda ayarlayacagi m merak etme dedi yani böyle ağrılı sızı yaşamaktan sa gerekirse kısır da kalmaya razı yim arkadaşlar ama tabiki en kötü ihtimali düşünüyorum doktor kaçırmam geri ye sperm i dedi önemli değil be arkadaşlar ben bir kere evlendim boşandı m ağrısız sızı siz hayat istiyorum artık yok o bitki y di yok enjeksiyon du yok brokoli içim disim hap iğne ot bitki oldu isterseniz bana kızın canınız sağ olsun

• Eğer iyi olursam hepinizi konya ya davet edeceğim hepinize etli ekmek ısmarla ya cam arkadaşlar inşallah dua edin bana

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmetkonyaspor

Eğer iyi olursam hepinizi konya ya davet edeceğim hepinize etli ekmek ısmarla ya cam arkadaşlar inşallah dua edin bana

Havzan'dan olursa gelirim : ))

Kardes insallah bu yöntem senin icin care olur, sorunsuz bir sekilde kurtulursun. İşe yarasa da yaramasa da bizleri geride unutma. Bilgi ve tecrübelerini paylaş lütfen. Allah şifa versin cümlemize.
  • Tabi buyur gel ben size haber ederim sızı de konya ya beklerim sağli gi mi za kavusa lı m allahın izni ile heryerde n yeriz etli ekmek yeterki siz gelin sorun değil

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.