Şimdi Ara

protherm kombi hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2.5 yıl önce evime protherm lynx kombi taktırmıştım. ben hiç kullanmadım şimdiye kadar kiracılar kullanmıştı. şimdi onlar çıktı eve ben girdim. bu kombiye alışık değilim. sorunlu mu kendisi mi böyle bilmiyorum. durumu şu şekil anlatayım; şalteri açtığım andan itibaren kombi devirdaim yapıyor (sesinden anladım) ateşleme sesi değil. kombi ateşleme yapsın yapmasın 7-24 devirdaim yapıyor. mantıken böyle olmaması lazım 10 yıldır kombi kullanıyoruz böylesini ilk kez gördüm. bugüne kadar kiracımız şikayet etmedi bu konuda. belkide daha yeni bu durum oluşmuş olabilir.

diğer sorunda ısınmama problemi. bakımsızlıktan mı bilmiyorum. 2.5yılda hiç bakım yapılmadı. 60 dereceye getiriyorum tesistattaki en yakın petek gayet güzel ısınıyor. ama en arkadaki petekler çok çok zor ısınıyor hatta hiç ısınmıyor. hatta peteğin üstü sıcakken peteğin altı soğuk kalıyor. tesisatta hava yok hepsine tek tek baktım. basınç 1.8 bar

bir diğer sorun ise; sıcak suyu kullandıktan sonra bakıyorum ki petekler de ısınmış. ne alaka yahu

bu sorunların hepsi sanki bir biriyle alakalı gibi yorumlarınızı bekliyorum. tabiki servis çağıracağım ama konu hakkında cahil kalmak istemiyorum. durduk yere bana alakasız şeyleri değiştirtmesinler.

• droid7399 kullanıcısına yanıt
    Anlattıklarınız kombide sorun olduğunu gösteriyor, servis çağırın. Bir tek son peteğin ısınmaması doğrudan kombi ile alakalı değil. Son petek hariç tüm petekleri kapatıp ısınıp ısnmadığını kontrol edin, ısınıyorsa reglaj yapmanız gerekiyor, ısınmıyorsa tıkanlık var temizletmeniz gerekiyor.
  • bütün peteklerin alt kısımları ısınmıyor. en arkadaki peteğin ise üst kısımları bile ısınmıyor doğru düzgün
    Bu durumda, kombi ve tesisata ayrı ayrı bakım yaptırmanız gerekiyor.
    kombi kış konumunda iken pompa sirkülasyon yapar ve peteklere su gönderir bu normal son petegin ısınmaması ise ya tesisat uzun kobinin gücü oraya kadar su göndermeye yetmiyor yada peteginizin içi pislik dolmuş.kullanım suyunu açınca peteklerin ısınmasıda kombinizin 3 yollu vana motoru arızalı oldugu için peteklere su kaçırıyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.