Şimdi Ara

Protherm Lynx Hermetik Kombi (19866kcal/h) 23,1kw termostat nereye bağlanacak (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
250
Cevap
8
Favori
32.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.Protherm (leopard) kombi için oda termostadi parametre ayari nasıl yapılıyor bilen varmı? Yardiminiz için şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alyelken

Merhaba arkadaşlar.Protherm (leopard) kombi için oda termostadi parametre ayari nasıl yapılıyor bilen varmı? Yardiminiz için şimdiden teşekkürler.

1. veya 2. sayfada anlatılıyor.
  • caca40 kullanıcısına yanıt
    caca40 galiba senin sorunu çözdüm.
    Kombi eco modundaysa dediklerinin sebebi sanırım bu.
    Ecodan çıkarıp comfort moduna getir.
    Sonucu bana bildirirsen sevinirim.

Eco modunda kombi durduktan sonra su sıcaklığı yaklaşık 20C aşağı düşmeden kombi tekrar devreye girmediğini hatırladım.
    Bir kontrol et bakalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasanemmii

caca40 galiba senin sorunu çözdüm.
    Kombi eco modundaysa dediklerinin sebebi sanırım bu.
    Ecodan çıkarıp comfort moduna getir.
    Sonucu bana bildirirsen sevinirim.

Eco modunda kombi durduktan sonra su sıcaklığı yaklaşık 20C aşağı düşmeden kombi tekrar devreye girmediğini hatırladım.
    Bir kontrol et bakalım.

hasanemmi senin dediklerini uyguluyordum tam olarak sonuclaninca yazayim dedim.bugun aksam bi deneyim. normalde
    eco modunda histerissi +2-20 comfor
    comfortda histerissi +5 +10
    birsey daha dikkatimi cekti comfort modunda tesisat suyunu komple belirtilen dereceye getirmeden gazi yakmaya devam ediyor.ecoda ayarlanan dereceleri gordukten sonra hemen gazi kesiyor
    herhalukarda ayarlanan dereceye geldikten sonra kombi komple dursa tesisat suyu pompasida dursa cok iyi olacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• mac14 M kullanıcısına yanıt
    Ne varsa Bulgar gocmenlerinde var arkadas on parmaklaribda on marifet. Yazdıklarınızı uygulayarak oda termostatını bagladım. Sadece PP06 benim kombide00 dı ben 01 e cektim calıştı. Teşekkürler.

• eseslifark kullanıcısına yanıt
    sizin kombi proterm lynux mü proterm mi?
  • demirdöküm kombilerde cihaz oda termostatından kapanırsa pompa durur.Tesisat suyu sıcaklığından kapanırsa pompa çalışmaya devam eder.Kesinlikle farklı bişey olmaz.Farklı bişey varsa mutlaka kart üzerinde arızalı yada arızalanmaya başlamış parça mevcuttur.Paramete ayarlarında ayrıca pompanın kapanma süresiyle ilgili bir secenek yoktur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliance21

demirdöküm kombilerde cihaz oda termostatından kapanırsa pompa durur.Tesisat suyu sıcaklığından kapanırsa pompa çalışmaya devam eder.Kesinlikle farklı bişey olmaz.Farklı bişey varsa mutlaka kart üzerinde arızalı yada arızalanmaya başlamış parça mevcuttur.Paramete ayarlarında ayrıca pompanın kapanma süresiyle ilgili bir secenek yoktur.

benim kombi proterm lynux 24 termostan kapanıncada pompa bazen çalışıyor ben pompanın sürekli durması taraftarıyım çünkü termostad kapanınca duran su hareket eden suya göre daha geç soguyor. ben bundan faydalanmak istiyorum.
  • termostattan kapanınca hemen durması gerekiyor pompanız dedigim gibi eger durmuyorsa kartın komponentlerinde sorun olabilir bilemiyorum kontrol edilmeli.Parametrelerde öyle bi ayar yok set sıcaklıgından kapanırsa pompa çalışır dostum
  • quote:

Orijinalden alıntı: caca40

quote:

Orijinalden alıntı: aliance21

demirdöküm kombilerde cihaz oda termostatından kapanırsa pompa durur.Tesisat suyu sıcaklığından kapanırsa pompa çalışmaya devam eder.Kesinlikle farklı bişey olmaz.Farklı bişey varsa mutlaka kart üzerinde arızalı yada arızalanmaya başlamış parça mevcuttur.Paramete ayarlarında ayrıca pompanın kapanma süresiyle ilgili bir secenek yoktur.

benim kombi proterm lynux 24 termostan kapanıncada pompa bazen çalışıyor ben pompanın sürekli durması taraftarıyım çünkü termostad kapanınca duran su hareket eden suya göre daha geç soguyor. ben bundan faydalanmak istiyorum.

dostum sen çok taktın sen bu pompanın çalışmasına o pompa boşuna çalışmıyor merak etme biraz relax

caca kombi sıcaklık ayarı kaçta?
  • hasanemmii kullanıcısına yanıt
    suan comfort 55

65 e ayarla öyle dene. Bence ot kapatmadan kombi kendini kapatıyor. Comforta al 65e ayarla. Sorunun hallolacak.
    eve gidince yapicam hasanemmi 65 derece yuksek sicaklik biyerleri patlatmayim :) pompa durursa aylik en az 10 tl elektrikten tasarruf olucak

Tesisatlara 65 de bir şey olmaz. Zaten ot li kullanımda 65 en uygunudur.
    Sadece su basıncını takip et.
    Eğer hava tankında hava basıncı düştüyse, tesisattaki su ısındığında su basıncı artar, soğuduğunda düşer.
    Böyle durumda hava tankına hava basmak gerekir.
    hasanemmi comfortta 65 derece kadar isitti.10 dk hic durmadan calisti. oda termostadindan kapat komutu geldi. atesleme durdu ama pompa yine calismaya devam etti.

Kombiyi ot durdurduysa pompa bir kaç dakika daha çalışabilir.
    Ama sonra durması lazım.

Ot den kapat komutu geldiğine eminiz değil mi?

Su sıcaklığının 65 e kadar çıkması da ilginç.
    Çıkması epeyce uzun sürmeli.
    Petek sayısı mı az?
    Bazıları kapalı mı?
    Kombi dönüş suyu borusu üzerindeki filtre temiz mi?
    Tabi bunların pompayla ilgisi yok. 65 e çıkabilmesi ile ilgili.

Gel şunu 75 yapalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasanemmii

Kombiyi ot durdurduysa pompa bir kaç dakika daha çalışabilir.
    Ama sonra durması lazım.

Ot den kapat komutu geldiğine eminiz değil mi?

Su sıcaklığının 65 e kadar çıkması da ilginç.
    Çıkması epeyce uzun sürmeli.
    Petek sayısı mı az?
    Bazıları kapalı mı?
    Kombi dönüş suyu borusu üzerindeki filtre temiz mi?
    Tabi bunların pompayla ilgisi yok. 65 e çıkabilmesi ile ilgili.

Gel şunu 75 yapalım.

10 dakika boyunca kombi tam kapasite çalıştı.Metre bazında 4 metre gibi bir petek uzunlugu var toplam. Daire ufak zaten. Kapkaynar olunca oda termostadından dereceyi yükselterek kapat komutunu gönderttim ama eminin 65 dereceye ulaşmıştı.
    75 de deneyelim.
    Peki bişey sorucam neden 65de kapatması gerekiyor 59 -60 değilde. bu arada parametre ayarlarını ruscadan ingilizceye çevirttim.

Kombi kapansın diye Oda termostatından dereceyi yükselterek demişsin. Düşürerek yapman gerekiyor. Yanlış mı yazdın? Yanlış mı yaptın?

4m petekten dolayı su sıcaklığı çabuk yükseliyor. Bu nedenle kombi kendini kapatıyor.
    Pompa da bu nedenle çalışmaya devam ediyor.
    Eğer ot kapatsaydı pompa bir süre sonra dururdu.
    Emin olmak için kombiyi 70e getir.
    Otden sıcaklığı30a ayarla.
    Kombi çalışmaya başladığında ot yi 15e düşür.
    Su sıcaklığı 70e gelmeden kombi durmalı.
    Bir süre sonra da pompa durmalı.

Neden 65de çalışması uygundur?
    Verimin en yüksek olduğu sıcaklıklar kombinin ayarının üst seviyelerindedir.
    Ama tesisatların dandikliğinden 65c de çalışması uygundur ve hiç düşürülmemelidir.
    Ot olmadan bu şekilde kullanmak mümkün olmadığı için alt sıcaklıklara ayarlanır.
    Ot li kullanımda alt sıcaklıklar kullanılmamalıdır.
    Sadece yoğuşmalı olanlar OT ile birlikte 50-55 gibi değerlerde kullanılır.

P06 Parametre değerlerinin etkisi aşağıda.
    00:Termostatlı çalışma. Pompa termostat kombiyi kapattığında 15sn daha çalışır.
    01:Termostatsız çalışma. Pompa devamlı çalışır.
    02:Harici pompa kullanımı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanemmii -- 28 Ekim 2016; 15:32:34 >

3 ay once kombinin altinda bulunan filtreyi kombi bakiminda temizledi servis.
    yanlis yazmisim duzelteyim oda termostadindan
    kombi kapansin diye oda termostadindaki dereceyi dusurerek kapat konutunu gondermistim. sonraki islemler dogru hemfikiriz. parametre ayari p06 da 00 ayardan once 01di.termostadi bagladiktan sonra 00 yapmistik.

eve gecinde 70 derece ile test yapicam.sonucu paylasirim. tesekkurler

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.