Bildirim
Protherm Lynx Hermetik Kombi (19866kcal/h) 23,1kw termostat nereye bağlanacak (8. sayfa)
Karaca Owen Rectangle Large Bambu Kesme Tahtası : Amazon.com.tr: Mutfak
https://www.amazon.com.tr/dp/B0C1Z8M9PM?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title
6 sa. önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
kombinin baglantisini yaptiktan sonra oda termostadi kablosuz ise eslestirmen lazim yani pair diye yazar. birde sicak su isitmasininda acik olmasi lazim.kablosuz termostafin pilleri de onemli yeni olmasi lazim yoksa oda problem yapabiliyor diye okumustum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
@hasanemmii @caca40 @aliance21
parametre ayarlarini yaptiktan sonra reset tusuna uzun basarak parametre ayarini kaydetmesini yaptin mi gozden kacmis olabilir.
Tesekkur ederim oncelikle yardimlariniz icin. Cihaz yeni acildi piller yeni duracell. Mrl 300 intek model. Kablolu. Eslestirme yok yani. Saat ayarlarini da yaptim ama kontrol etmeye calisirken manuel ediyorum simdilik calisip calismadigini anlamak icin.
Parametre ayarlarini tekrar girerek kaydettigimden de emin oldum. Nedir sıkıntı anlamadim gitti
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkolog55 -- 23 Ekim 2016; 13:38:18 >
Caca40 devirdaym meselesini çözemedim ama oda termostatı çalışıyor elektirik gelip gitme olayını kendim şalterden yaptım bir anormallik olmadı kombi çalışması ise forumda belirtilen 65 derece uyarısına uydum ekonomi de bıraktım aslında kombinin çalışma prensibi ile bu kombinin parametre ayarlarına vakıf olsak daha farklı olur sanki hafta içi işe başladığımda göçmen arkadaş var ruscası baya iyi o rus sitesini bulup parametre ayarlarına bakacam mantığıma yatan ve deneyip olumlu sonuç aldığım durumu burdan paylaşırım
ben pdf dosyasini bulup indirdim. bisuna arama yarin biryere upload ederim. ayrica caska bir dille de indirdim o dili cozmek daha kolay bence. seninki 65 derecede kombi su pompasi stop etti mi. yoksa calisiyormu. burada ince bir nokta var kaciriyoruz.
peki oda sicakligin kac suan ben istanbuldayim dis sicaklik 18 ic sicaklik 24.5 termostat duruyor 23.5 altini gorunce yakicak
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caca40 -- 23 Ekim 2016; 13:43:32 >
quote:
Orijinalden alıntı: turkolog55
Tesekkur ederim oncelikle yardimlariniz icin. Cihaz yeni acildi piller yeni duracell. Mrl 300 intek model. Kablolu. Eslestirme yok yani. Saat ayarlarini da yaptim ama kontrol etmeye calisirken manuel ediyorum simdilik calisip calismadigini anlamak icin.
Parametre ayarlarini tekrar girerek kaydettigimden de emin oldum. Nedir sıkıntı anlamadim gitti
senin oda termostadinin koblosuzu var bende mrl 300 rf ayarlarinda hassasiyrt derecen kac 0.1 ile 3 dereceye kadar ayar yapilabiliyor. onu adjuste menusunde 0.2ye ayarla tekrar dene
Kardeş parametre ayarı yaparken pp06 ayarına geldiğinde mevcut durum 00 ise 2 saniye basıp parametre ayarını değiştiriyorsun ya sonra çıkarken tekrar aynı işi yapıp hafızaya alman gerek yani sence işelm bittikten sonra pp06 parametresine gel sadece parametre ayarını görmek için bir sefer resete bas ayar senin ayarladığın pozisyona gelmiş ise hafizaya almıştır Bir de son olarak benim kombi forumda belirtilen gibi değil pp06 ayarı 01 yapınca termostat kontrol etti deneme yanılma ile uğraşarak bende dün çalıştırdım
Bende inegölde oda sıcaklığı şuan 22 derece termostat ayarıda 22'5 derece bu değere ulaştığında kombiyi açıyor bende senle aynı fikirdeyim su devşrdaym pompası diyorum termostat kombiyi kapatmalı ama su devirdaym çalışmalı bu eğer ki parametre ayarları ile mümkünse bunu deneyeceğim
quote:
Orijinalden alıntı: caca40
quote:
Orijinalden alıntı: turkolog55
senin oda termostadinin koblosuzu var bende mrl 300 rf ayarlarinda hassasiyrt derecen kac 0.1 ile 3 dereceye kadar ayar yapilabiliyor. onu adjuste menusunde 0.2ye ayarla tekrar dene
Sonunda basardim. Kombiyi ac kapa yaptim Turk usulu ve 00 ayarinda termostat calisti. Simdilik sorunsuz. Haydi bakalim. Tesekkur ederim herkese.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
dostum keske ayni cihazin kablosuz olanini alsaydin. odadan odaya tasirdin.
bizim kombilerin dereceyi diyelim 50 dereceye ayarladik ve 65 derece ayarladik bu 2 derecede birim zamanda yakilan gaz miktari aynimidir yoksa 65 derceddki ayara gore alev boyutu daha mi yuksek oluyor. illaki 65 dereceye isitmak icin kombi daha uzun sure calisacak ama toplam yakilan yakit ne olacak acep? bilgisi veya fikri olan varmi
Onu almayi dusundum ama salon kombiye yakin ve en buyuk oda malum. Ona 22 deeece digerlerine hayli yeter diye dusundum. Yetmezse de 24 yapar mesela cocugun odaya bakar ideal ise 24 de yanar diye dusundum. Evde ufak cocugum oldugu icin bir kac odayi kapatayim hoc yakmayayim luksum yok.
bende de ufak cocuk var. ben gece onun odasina ayarlayip koymak icin kablosuzu tercih ettim. gerci oda en sonda ve termostadi yerlestirdigim yerde kombiye sinyal gonderemedi.pili degistirmem lazim icinden varta ciktmisti son kullanma tarihi 2017 bayat pil. pili degisince bakalim sinyal artacak mi?
suanda oda termostadinin set degerine ulasti kombiyi kapatti ve devirdaim du pompasini da kapatti. ne ilginc bi kapatiyor bi kapatmiyor devirdaim pompasini.
Pompa, hemen kapanmaz. Kombi kapandıktan bir kaç dakika sonra kapanır.
Pompanın durması iyidir. Özellikle havalar iyi giderken kombi 15 dk çalışıp belki 2 saat beklemede kalacak.
Pompayı niye boşuna çalıştıralım ki?
Damar43 durmasını istemiyor ama hata yapıyor.
Ayda 10TL elektrik tasarrufu + Pompa ömrünün uzaması. Ayrıca devamlı çalışmasının hiç bir faydasının olmaması.
Bırakın pompa dinlensin. -
hasanemmi benim kombinin pompasi bi duruyor bazen calisiyor. parametre ayarlarinda durdurmasi icin bir secenek yokmu ?
hasanemmii bu arada bugece 24 dereceye ayarlayip cocuk odasina biraktim termostadi termostad interm mrl rf 300 23.8 de sabah aldim elime uyanacagi vakit salona birakayim dedim. sonra 1 derece artirmama ragmen kombiyi aktiflestiremedi. taki 2 metre kombinin yanina gelene kadar. sinyal sorunumu yasiyorum anlamadim. icinden cikan varta son kk tarihi 2017 olan pil. yoksa cocuk odasinda kablosuz cekmedimi anlamadim. cocuk odasi kombiye 4 duvar perde beton toki dairesi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caca40 -- 24 Ekim 2016; 7:48:39 >
benim kombinin neden bazen pompa calistirip neden bazen calistirmadigini cozemedim. ancak sunu farketim diyelimki oda sicakligini 24 dereceye kurdum. eger kombi 25 gibi set ettigim degerin ustunde ise kombiye tamamen sinyali kes komunu gobderiyor ve kombi tamamen pompa dahil duruyor. buraya kadar hersey tamam.
ancak set ettigim degerin altinda ise sicaklik yani 23.5 gibi tesisat suyunu kombideki ayarli sicakliga kadar misal 45 diyelim bu dereceye kadar isitinca kombi alevi durduruyor ama pompa calisiyor taki 24 dereceye dur konutuna kadar calisiyor pompa. buda haliyle suyu hareket ettirdigi icin daha cabuk sogutuyor.
arkadaslar parametre ayarlarindan bu pompanin bir ayari yokmu? devlet sirri gibi servis soylemiyor. rusca ve baska dilde pdf buldum adam akilli ceviremedi translate.
Caca40
Bahsettiğiniz kombi çalışma durumu gayet normal.
Ben de pompa bazen niye duruyor bazen durmuyor anlayamamıştım.
Eğer kombiyi termostat durdurursa pompa bir süre sonra durur.
Kombi ayarlanan sıcaklığa kadar suyu ısıtıp kendi duruyorsa pompa çalışmaya devam eder.
Zaten termostatlı kullanımda kombi yoğuşmasız ise 60-65C lere ayarlanmalıdır. Yoğuşmalılarda gerekli olmadığında maksimum 55C yapılmasını tavsiye ederim.
Sizin kombide bir sorun yok. Parametrelerini oynamayın derim.
MRL300RF nin çekme sorunları var.
Kaldı ki 4 beton duvarda çekme sıkıntısı yaşamanız normal.
Pilleri değiştirdiğiniz halde sıkıntı yaşıyorsanız daha yakın odalara almayı deneyin. -
tezim curudu malesef. kombi kafasina gore takildi oda termosatinda ayarlanan degerin ustune cikinca pompa durmasi gerekirken calismaya devam etti. parametre ile bu is olacaksa hasanemmi su ayari yapayim
caca şu işi bir netleştirelim.
Ot kombi alevini kapattıktan bir kaç dakika sonra pompa durur.
Eğer kombi dönüş suyu ayarlanan seviyeye geldiği için ot den komut almadan durursa pompa çalışmaya devam eder.
Ot 22 ye ayarlı olsun. oda sıcaklığı 22 +hassasiyet değerini geçtiğinde ot kombiye durması için sinyal gönderir. Eğer kombideki alıcı ünite bu sinyali kaçırırsa kombi çalışmaya devam eder.
Ot yi kombinin yanına alıp orada bir kontrol et derim.
Duruma göre karar verelim.
Olanları ayrıntısıyla yazarsan inceleriz.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X