Şimdi Ara

Protherm Lynx Hermetik Kombi (19866kcal/h) 23,1kw termostat nereye bağlanacak (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
250
Cevap
8
Favori
32.981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hasanemmii

SAN-TEK bizimki.
    Kendi üretimimiz.
    Forumda da bir çok kullanıcı var sağ olsunlar.
    Protherm Leopar(dijital göstergesiz) kombi ile Cosa termostatı sağolsun aliance21 arkadaşın verdiği parametre ayarı ile sonunda bağlayabildik.

1- Petek sıcaklık düğmesini max konumuna getirin,
    2- Musluk ayar düğmesini OFF konumundan min-maks arasına 3 kere getirin, min-maks arasında bırakın ( 2 saniye içinde)
    3- Parametre menüsüne girildiğinde Musluk ayar düğmesinin o an bulunduğu pozisyona denk düşen parametreyi ifade eden LED 200 ms aralıkla fasılalı yanar.
    4- Musluk ayar düğmesi ile fasılalı yanan ledin 4 nolu led olmasını sağlayın.
    5- RESET tuşuna uzun basın
    6- Ot iptal=1. led (ON) ,Ot aktif=2. led (ALEV) sabit yanar.
    7- Musluk ayar düğmesini kullanarak 2. ledin yanmasını sağlayın.
    8- Reset tuşuna uzun basın
    9- Çıkmak için Petek sıcaklık düğmesini kış konumuna alıp tekrar yaz konumuna getir, hangi konumda (yaz / kış) kullanılmak isteniyorsa o konumda bırak.
    10-Ekranda hangi konumda ısı talebi var ise o konumdaki sıcaklık değeri belirir.

@aliance21 çok sağol dostum

• egurkan E kullanıcısına yanıt
    sorun degil dostum güle güle kullan az yakıtlı günler:)
    Gözünüz aydın.
    İyi bari paremetre ayarındanmış demekki yaşadığınız sıkıntılar. Çözülmesine sevindim..
  • Merhabalar.. Bütün yazılanları okudum.. parameteri yapmaya çalıştım fakat olmadı. Daha önce yine termostat kullanıyordum fakat cosa aldım ve baglayamadim.. 3 lu soketi tek tarafında kombi den gelen 3 kablo takılı halde.. cosa 2 adet kablo var.. hangilerine takacagim.. parametre ayarlarında 01 seçili 00 yaptığımda kombi manuel e geçiyor calismaya başlıyor.. 02 yaptığımda da aynısı oluyor.. 01 de ise termostat modu sanırım. . Lakin cosa kiti nde deneme düğmesine basıyorum kombi yi ateslemiyor. Desteğinizi rica ediyorum..ne yapmalıyım. . Lynx 24 model

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cakir84 -- 2 Nisan 2016; 14:01:40 >
  • cakir84 C kullanıcısına yanıt
    Aşağıdakileri harfiyen uygulayın.
    Hata yapmadan tamamlarsanız ve başka parametreleri değiştirmezseniz sorun olmaz.

Proterm Lynx Parametre ayarı:

1-ısıtma dügmesi max. alınıyor
    2-sıcak su dügmesi 3 kez min. den max. a getiriliyor ve ayarlara giriyorsunuz
    3-ısıtma dügmesi ile 11 nolu kodu buluyorsunuz
    4-resete basıyorsunuz ve PP 01 çikacak sık sık basarak PP 06 geliyorsunuz ve 2 saniye basılı tutuyorsunuz ve 6 parametre ayarına girmiş oluyorsunuz
    5-mevcut 01 ayarı 00 yapıyorsunuz sıcak su dügmesi yardımıyla sağa-sola çevirerek ve tekrar resete 2 saniye basıp hafızaya alıyorsunuz ve ısıtma dügmesini min. çevirip sonra max. getirip ayarlardan çıkıyorsunuz .
    Gerekirse kombiyi kapatıp açın.

Oda termostatını kapağın üstünde bulunan 3lü soket teki Beyaz ve Kahverengi kabloya bağlıyorsunuz ve işlem bitiyor.
  • Merhaba.. ben 00 a aldığımda kombi manuel e geçiyor. Zaten termostatli kullandığım için 01 de duruyordu. Sanırım termostat modu 01.. kabloyuda aynı dediginiz gibi bağladım.. tek kablo tarafı karşılığı boş kalıyor. .Lakin cosa kombi kiti Deneme moduna bastığımda kombi yi ateslemiyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cakir84 -- 2 Nisan 2016; 21:27:04 >
  • cakir84 C kullanıcısına yanıt
    Bakın madde 5 de ne yazmışım?
    5-mevcut 01 ayarı 00 yapıyorsunuz sıcak su dügmesi yardımıyla sağa-sola çevirerek ve tekrar resete 2 saniye basıp hafızaya alıyorsunuz ve ısıtma dügmesini min. çevirip sonra max. getirip ayarlardan çıkıyorsunuz.

Sanırım hafızaya almadan çıkıyorsunuz.
    Cosa ünitesini bağlamadan deneyin. Termostat uçlarını kısa devre ettiğinizde kombi çalışması gerekir.
    Ancak kombinin sıcaklığını yükseltin. Kombi sıcaklığı düşükse kısa devre etseniz dahi çalışmayacaktır.

Adımların tamamını madde madde okuyarak tekrar deneyin. Maddeleri sonuna kadar okuduğunuzdan emin olun.
    Ben kendim yaptım. Bir yerde hata yapıyorsunuz.
  • Dediğinizi anladım. Ve ole yaptım suan konbi manuel calismaya başladı resimde size bağlantıları yolluyorum..
    Bu mesaja eklenen görseller:

Protherm Lynx Hermetik Kombi (19866kcal/h) 23,1kw termostat nereye bağlanacak Protherm Lynx Hermetik Kombi (19866kcal/h) 23,1kw termostat nereye bağlanacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cakir84 -- 2 Nisan 2016; 23:18:29 >

• Benim kombi de takılı termostat vardı.. acaba servis kurarken başka parametreleri değiştirmiş olabilirmi.. Çünkü harfiyen uyuyorum yazdıklarınıza..
  • hasanemmii kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım yardımların için çok teşekkürler, öncelikle.

Ben de Lynx 24 kombi'ye Cosa marka oda termostatı takmayı deniyorum.
    bağlantıları yaptıktan sonra senin dediğin işlemleri yapmaya başladım.

4. adımda belirttiğin sık sık basıyoruz işlemini anlamadım. reset tuşuna sık sık basıyorum ama birşey değişmiyor. Onun yerine su sıcaklığı düğmesini çevirerek PP 06'ya getirdim.
    sonrasında reset tuşuna basılı tuttuktan sonra çıkan ekranda senin bahsettiğin gibi 01 değil 00 yazıyordu.
    00 yazdığı için tekrar reset tuşuna basılı tuttum.

Ama kombi sonrasında kombi eskisi gibi çalışmaya devam etti. Sigortadan kapatıp açtım ama yemedi. Hala kendi termostatıyla çalışıyor ve duruyor.

yardımcı olursan çok sevinirim.
  • Tam anlamıyla aynı sorunu yaşıyoruz. Önceki msj da resim paylaştım seninki de bunun gibi mi bağlı. . Yarın servis gelecek artık ben evde olmayacağım. . Bağlantıda bir yanlışlık varsa yazarım. .
  • isoo__ İ kullanıcısına yanıt
    Bu parametre ayarını bir önceki sayfada mac14 nickli arkadaş paylaşmıştı.
    Ben de bunu kullanarak yapmıştım.
    4. maddedeki sık sık basma kısmını belki ben de sıcak su düğmesi ile yapmış olabilirim.
    Uzun zaman oldu.
    Tam hatırlayamıyorum.

Ama ben yaptığıma göre oluyor demektir.
    Orijinal paylaşımın Linki aşağıda.
    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=68585682
  • quote:

Orijinalden alıntı: cakir84

Tam anlamıyla aynı sorunu yaşıyoruz. Önceki msj da resim paylaştım seninki de bunun gibi mi bağlı. . Yarın servis gelecek artık ben evde olmayacağım. . Bağlantıda bir yanlışlık varsa yazarım. .

Evet bağlantılarımız aynı.
    Servis geldikten sonra bize bilgi verirsen sevinirim.
  • isoo__ İ kullanıcısına yanıt
    Rus sitelerinde gezindim.
    Acaba verilen ayarda hata varmı diye teyit etmek istedim.
    Karşıma çıkan açıklamalar hep şu şekilde oldu.
    "PP06 parametresindeki değeri 00 yapın"

00:Termostatlı çalışma. Pompa termostat kombiyi kapattığında 15sn daha çalışır.
    01:Termostatsız çalışma. Pompa devamlı çalışır.
    02:Harici pompa kullanımı.

Bu ayarı yaptığınız halde (pp06>00) kombiniz hala eskisi gibi çalışıyor diyorsanız, şöyle bir durum da gerçekleşmiş olabilir.

Eğer kombi sıcaklık ayarınız düşük ise, dönüş suyu ısındığında kombi kendisini eskisi gibi kapatır.
    Yani Ot yi dinlemez. Kombiniz yoğuşmasız ise 65C ye yoğuşmalı ise 55C ye ayarlayıp bir daha takip edin bakalım.
  • quote:

Bu ayarı yaptığınız halde (pp06>00) kombiniz hala eskisi gibi çalışıyor diyorsanız, şöyle bir durum da gerçekleşmiş olabilir.

Eğer kombi sıcaklık ayarınız düşük ise, dönüş suyu ısındığında kombi kendisini eskisi gibi kapatır.
    Yani Ot yi dinlemez. Kombiniz yoğuşmasız ise 65C ye yoğuşmalı ise 55C ye ayarlayıp bir daha takip edin bakalım.

Hocam yardımın için teşekkürler. Bir süredir forumu kontrol etmediğim için yeni ördüm yazdıklarını.
    Deneyip, haber vereceğim.

• quote:

Tam anlamıyla aynı sorunu yaşıyoruz. Önceki msj da resim paylaştım seninki de bunun gibi mi bağlı. . Yarın servis gelecek artık ben evde olmayacağım. . Bağlantıda bir yanlışlık varsa yazarım. .

Merhaba,
    servis sonrası sorun çözüldü mü?

selamlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: isoo__

quote:

Merhaba,
    servis sonrası sorun çözüldü mü?

selamlar

Alıntıları Göster
    Merhaba.Benim kombi Proterhm 24 lynx.BU kombi f12 hatası verince servis anakart değişimi yaptı.Sonra yeni kartda şu hata veriyor.Sıcak su vanasının 42 ye getirdiğimiz zaman gösterge 49’a geldiğinde gazı kesiyor gaz işareti sönüyor ve sıcaklık tekrar 43-44 ‘e geldiği zaman tekrar başlıyor suyu ısıtmaya ve bu böyle devam ediyor. Bunu servisteki biri geldi ve parametre ayarları ile düzeltti. 2 ay sonra f4 hatası verince yine servis kartı değiştirdi bu sefer gelen kişi farklı idi. Ve en son kartta yine aynı şekilde dereceyi 42 ‘ye alıyorum 49’u görünce ateşleme kesiliyor ve düşünce derece yine ateşleme başlıyor.45 e alırsa bu sefer 52 de yapıyor.Yani 7 derece fazlasında.Servisi çağırdım normal su debisinden dedi. Duş başlığını değiştirin dedi. Ben daha önceki arkadaş parametre ayarı yaptı düzeldi dedim ama dinleyen yok.Gittiler yani.Ben sizin bilginize dayanarak şu parametre ayarları ile bunu yapabilirim diye düşünüyorum.Nasıl yapılacağını lütfen cevaplar mısınız.

• mac14 M kullanıcısına yanıt
    Bi yardımcı ol ne yaptimsa olmuyo kombi ayarlarini yaptim olmadı
  • quote:

Orijinalden alıntı: isoo__

quote:

Hocam yardımın için teşekkürler. Bir süredir forumu kontrol etmediğim için yeni ördüm yazdıklarını.
    Deneyip, haber vereceğim.

Rica ederim.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.