Şimdi Ara

Protherm Lynx Hermetik Kombi (19866kcal/h) 23,1kw termostat nereye bağlanacak (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
250
Cevap
8
Favori
32.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mac14

Arkadaşlar en sonunda termostatı bağlayabildim.
    1-ısıtma dügmesi max. alınıyor
    2-sıcak su dügmesi 3 kez min. dan max. getiriliyor ve ayarlara giriyorsunuz
    3-ısıtma dügmesi ile 11 nolu kodu buluyorsunuz
    4-reset te basıyorsunuz ve PP 01 çikacak sık sık basarak PP 06 geliyorsunuz ve 2 saniye basılı tutuyorsunuz ve 6 parametre ayarına girmiş oluyorsunuz mevcut 01 ayarı 00 yapıyorsunuz sıcak su dügme yardımıyla sağa-sola çevirerek ve tekrar resete 2 saniye basıp hafızaya alıyorsunuz ve ısıtma dügmesini min. çevirip sonra max. getirip ayarlardan çıkıyorsunuz . Kombi oda termostatı ile çalışma prensibi ısıtma suyu derecesi kesinlikle 65c üstünde olması gerekiyor diye yazıyor Rus kullanma kılavuzunda buna dikkat edin.
    Oda termostatını kapağın üstünde bulunan 3lü soket teki Beyaz ve Kahferengi kabloya bağlıyorsunuz ve işlem bitiyor.
    Bir not daha kesinlikle başka parametlere girmeyin
    Kolay gelsin

Oda termostatının kombinin yanında takılı olan parçasında son yanıp sönüyor sürekli. Ne hatası veriyor acaba?
    Kablosuz bağlantı hatası nasıl düzeltilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tıpzede -- 20 Ekim 2016; 12:28:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: guvven

quote:

Orijinalden alıntı: Zebza

Yanlış yere bağlamış olabilirsiniz. Resimden kontrol eder misiniz.

Protherm Lynx Hermetik Kombi (19866kcal/h) 23,1kw termostat nereye bağlanacak

Ebus yanına bagladim, room thermostat diye yazıyordu zaten ve kopruyu cıkardım oraya oda termostatından kablo cektim..

Sizde de protherm mi var, parametre girmeden calistirdiniz mi? Oda termostati baglayinca derece yanında nokta cıktı mı?

Zaman gecmis uzerinden bayagi ama sansimi deneyeyim.

Protherm lynx kombi mevcut. Intherm mrl 300 model termostat aldim. Termostat kilavuzunda urun 3 volttur kesinlikle 220 ye baglamayiniz diyor. 24 volta bagladigimda sıkıntı yaratir mi?

• turkolog55 T kullanıcısına yanıt
    2V ifadesi pil ile çalıştığı anlamındadır.
    Kontak uçlarını kombiye bağlayacaksınız tabi ki.
    Başka türlü kombiyi kontrol etmeniz mümkün değil.
    Kablolu ise ot den röle uçlarından kombiye kablo çekeceksiniz.
    Kablosuz ise kombi modülünden kombiye kablo ile kombinin ot uçlarına bağlayacaksınız. Ayrıca alıcı modüle 220V bağlantı yapacaksınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasanemmii

2V ifadesi pil ile çalıştığı anlamındadır.
    Kontak uçlarını kombiye bağlayacaksınız tabi ki.
    Başka türlü kombiyi kontrol etmeniz mümkün değil.
    Kablolu ise ot den röle uçlarından kombiye kablo çekeceksiniz.
    Kablosuz ise kombi modülünden kombiye kablo ile kombinin ot uçlarına bağlayacaksınız. Ayrıca alıcı modüle 220V bağlantı yapacaksınız.

Tesekkur ederim. Ot den cektigim kabloyu 24 v diye belirtilen kahverengi beyaz kablolara mi baglayacagim?

• turkolog55 T kullanıcısına yanıt
    Evet Beyaz ve Kahveye bağlayacaksınız.
    Parametre ayarını yaptıktan sonra kombinizi ot kontrol edecek.
  • Merhabalar ilk defa kombi kullanacağım ve evdeki kombi protherm lynx24 forumdaki 6 sayfayı okudum ama hala soru işaretlerim var 1--- bu bağlantı klemensinde beyaz ve kahve kablo uçlarını ölçdüm dc 24 volt var bu uçlara termostatın com ve no uçları yani kuru kpntak bağlanırsa termostat çalıştığında bu uçlar kısa devre olur işte orda çalışma prensibini anlamoyorum kısa devre olduğunda normal mi bağlayan bir arkadaş fotoğrafla anlatırsa memnun olurum. 2---- dediğiniz parametre ayarlarına bir türlü giremedim mutlaka termostat uçları bağlanmalı mı paremetre ayarı yapmal için

• Kombinin ön yüz fotosunu atıyorum hala defalarca deneme rağmen parametre ayarlarına giremedi

• quote:

Orijinalden alıntı: mac14

quote:

Orijinalden alıntı: Zebza

Sadece bağlamanız yetmiyor, ayrıca parametre girerek aktifleştirmek gerekiyor, fakat parametre nasıl girildiğini bilen yok şimdilik.

Arkadaşım ben bunları yazalı bir yıl oldu ama okuyan yok okuyun öğrenin.
    saygılar
    oda termostatı bağlama
    1-ısıtma dügmesi max. alınıyor
    2-sıcak su dügmesi 3 kez min. dan max. getiriliyor ve ayarlara giriyorsunuz
    3-ısıtma dügmesi ile 11 nolu kodu buluyorsunuz
    4-reset te basıyorsunuz ve PP 01 çikacak sık sık basarak PP 06 geliyorsunuz ve 2 saniye basılı tutuyorsunuz ve 6 parametre ayarına girmiş oluyorsunuz mevcut 01 ayarı 00 yapıyorsunuz sıcak su dügme yardımıyla sağa-sola çevirerek ve tekrar resete 2 saniye basıp hafızaya alıyorsunuz ve ısıtma dügmesini min. çevirip sonra max. getirip ayarlardan çıkıyorsunuz . Kombi oda termostatı ile çalışma prensibi ısıtma suyu derecesi kesinlikle 65c üstünde olması gerekiyor diye yazıyor Rus kullanma kılavuzunda buna dikkat edin.
    Oda termostatını kapağın üstünde bulunan 3lü soket teki Beyaz ve Kahferengi kabloya bağlıyorsunuz ve işlem bitiyor.
    Bir not daha kesinlikle başka parametlere girmeyin
    Kolay gelsin

@mac14 @mac14 @hasanemmii @aliance21 merhabalar formun bu konuyla alakalı tüm sayfalarını okudum 7.sayfada takıldığım yerleri sordum fakat cevap almak için tekrar bu yazıyorum yardımcı olursanız sevinirim parametre ayarları tamam anladım fakat.KoMBİ BAĞLAMA UCLarı kahve ve beyaz kabloları ölçdüğümde DC24 volt var elimdeki termostat kuru kontak çalışan cinsden şimdi o dediğiniz uçlara bağlarsam kısa devre olur bu kafama yatmadı bu üründe kuru kontak termostat kullanılmz mı kullandığınız termostatlarda çalışma prensibini yazarsanız sevinirim

• Damar43 D kullanıcısına yanıt
    dostum bendeds ayni kombiden var. korkmadan bagla o uclari beyaz ve kahveye kisa devre vs olmayacak. bendeki interm 300 rf kablosuz. bendeki modelde 220 wolt bagladim aliciya basil tirstim.sendeki en kolayi kahve ve beyaz yonsuz kablo tersi duzu yok

• Bende ki termostat genaral 300 tipi oda termostatı aynen 220 volt alıcı voltajı yalnız 24 voltu kısa devre yapınca nasıl bişey olmaz ben kendim elektirikçiyim mantığım almadı kabul çalışma prensibi olabilir ama dedim ya mantiğım almıyo

ben elektrikten hic anlamam youtubedeki videolar ve arkadaslarin paylasimlari ile kendim yaptim. ayni baglantiyi ben yapsim sizinkindede 220v varmis sizin teoriye gore kartimin yanmasi lazimmis.malesef teknik bir aciklamam yok

asil dikkat cekmem gereken bizim kombide kesinlikle mavi kabloya dokunmamak gerek ozaman yaniyormus

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caca40 -- 22 Ekim 2016; 14:25:13 >
  • Teşekkürler forumdaki bilgiler sayesinde genaral300 tipi oda termostatını protherm lynx24 bağladım çalıştırdım servisin bı kombiye uyumlu değil uyumlu cihazı siz alırsanız 100 ylye bağlarız biZdeki modellerden elimizde 350 liraya var onu isterseniz takarız dediler ama bu form sayesinde elimdeki cihaZı bağladım yalnız tek farklılık şu oldu bendeki kombide desiğiniz parametreleri girdim pp 06 daki değer 00 olduğunda komut almadı zaten parametre 00 değerinde idi bende bir iki deneme sonucu pp 06 değerini 01 olarak değiştirdim ve şu an cihaz çalışıyor tekrardan teşekkürler

Forumda yazdığımız parametre ayarlarını tam olarak uyguladığınızda sonuç alıyorsunuz görüldüğü üzere.
    calistirdihina cok sevindim. cok gerekli bir cihaz bu termostad. kombiyi diyelim calistirdin. kalorifer suyunu isitti set ettigin deger diyelim eco modunda 50 kombi yanmaya basladi suyu 52ye kadar isitip biraktigi anda senin kombinin pompasi 32lere kadar sicaklik dusene kadar calisiyor mu?
    dun termostadi bagladigimda pompa calisti sonraki suhu isitana kadar hic durmadi. ama bugun sabahtan beri suyu isitinca komple kapaniyor. termostad tekrar calis uyarisini gonderene kadar su sirkule olmuyor. sende durum nedir birde interm mrl kablosuz 300 cihazi almadan once senin cihazdan mi alsam yoksa interm mi alsam arada kalmistim. seninki kablosuz mu

• Evet kablosuz termostat dediğin gibi kombi kapanınca devirdaym da kapanıyor ama bu kombi oda termostatsız çalışırken de aynı durumda çalışıyor ısıtma suyu sıcaklığı ayrladığo. Isıya gelince kombi kapanıyor ve devirdaym da kapanıyor petekler soğuyor kombilerin çalışma prensibi böyle sanki kömürlü kazanlarda kazan sussada devirdaym çalışıyor ve petekler soğumuyor

• Birde caca40 sorusundan sonra şu aklıma geldi bu parametre ayarlarında sikülasyon pompasının devamlı çalışma modu veya süresini ayarlama varsa peteklerin soğuması engellenir ve ısıdan daha fazla faydalanır sanki bi arkadaş rus sitelerinde parametre ayarları var diyordu bununla alakalı link paylaşırsa denenebilir

Bırakın petekler soğusun.
    Böylece bir sonraki çalışmada suya doğru gerçekleşen ısı transferi daha çok olur. Yani bacadan kaçan ısı azalır.
    Ayrıca aylık 10TL ye varan elektrik tasarrufunuz da olur.
    Soğuyan peteğin ısısı zaten evinize dağılıyor. Kayıp değil yani.
    Kombi kapanınca ot bağlı ise devir daim de durur.
    Peteklerim soğumasın diyorsanız kombiniz de destekliyorsa dünya para verip modülasyonlu alın.
    Bazı modellerde parametre ayarı ile devirdaim devam ettirilebiliyor.
    Ama son derece gereksiz.
  • bugun elektrik gidip geldi bu sefer kombi ayarlanan set degerine ulastiktan sonra devirdaim pompasi calismaya devam etti. dun duruyordu devirdaim. bu nasil is anlamadim. birde devirdaim pompasi calistikca tesisattaki su daha cabuk sogur. surtunme devam ediyor ama pompa durunca sicaksu petekde hacim olarak kalir boylece hacim fazla oldugundan donen suya gore duran pompadaki su bence daha gec sogur diye dusunuyorum.

hasanemmi parametre ayararindan bunu biz ayarlayabiliyormuyuz

damar suan kombiyi hangi modda kac derecede calistiriyorsun? hasanemmiye pmle sordum sagolsun donus yapti bana 60 derece comfor dedi.

• Benim kombi lynx 28 mis

Ama ayni renk kablolar mevcut. Farkli bir ozelligi var mi acaba?

• sizin kombinin yakma kapasitesi buyuk. kablo renkleri calisma mantigi aynidir diyr dusunuyorum. bizimki 24k sizinki 28k. oda sayiniz ve metreniz fazla ise buyuk takarlar genelde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caca40 -- 23 Ekim 2016; 13:22:38 >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.