ergungur hayırlı ve uğurlu olsun umera hocamın dediği gibi aramıza hoş geldin.
konu Mitsubishi motor ise gerisi teferruattır (geçen akşam 1-2 araçla kapıştım biri '07- '08 206 hdi diğeri golf 4. en arkadan gelipde geçilince tüplü bir protona ben olsam satardım onları! ha bu arada bu olay otobanda gerçekleşti ve çok kısa bir mesafede. şehiriçi hız sınırımız 80 km/h dir. unutmayalım ki hız felakettir)
Ergungur hocam benim istediğim aracı aLmissiniz. Bizde suan proton gen 2 var. Fakat ben 218 lede yani nami deger putralara hastayim. Guzel günlerde binmeniz dileğiyle .
Çok teşekkür ederim arkadaşlar, Allah sizlere daha güzelini versin...
Gerçekten araç konfor ve performans olarak tahminlerimin ötesinde, hiç de 1999 model bir araca biniyormuş gibi hissetmiyorum kendimi.. Umera hocam, yaşım 30'a yaklaştı, tuhaf gelebilir ama bu araç 135-145 beygir yerine 100 beygir olsaydı gene alacaktım :) kapışmayı yarışmayı çok basmayı sevmem, ama şehirler arası yollarda sollamalarda ve virajlarda bana güven vermesi bence çok güzel :) bir de aracın tasarımı beni gerçekten çok cezbetti.. Heralde bunda Lotus imzasının-katkısının da büyük payı var..
Kasko fiyatı-vergi oranından dolayı 1.8 aracın vergisinin 2005 clio'dan düşük olacak olması da şimdiden beni sevindiriyor.. Yakıtı merak ediyorum, henüz net ölçemedim ama çok da can yakacağa benzemiyor, tabi 3000 devir kuralına uyarak :)
Bu koltuklara oturmak özellikle çok güzel.. Arkalara da iki kişi rahat oturabilir, ön-arka koltukların arası çok da dar değil.
Araçla ilgili her türlü tavsiyelerinize memnun olurum..
Teşekkürler..
@ergungur Allah kazasız, ağız tadıyla binmeyi nasip etsin. Lotus un o tarihlerde parmağı yok.Yapı olarak bizim araçlarla aynı.İç tasarım ve arka taraf değişik. Aldığın araç o paraya alınabilecek konfordan fazlasını verir kanaatindeyim. Önceden biraz araştırmıştım.
burda bana inceden bir kaya mı var
Orijinalden alıntı: ergungur
Çok teşekkür ederim arkadaşlar, Allah sizlere daha güzelini versin...
Gerçekten araç konfor ve performans olarak tahminlerimin ötesinde, hiç de 1999 model bir araca biniyormuş gibi hissetmiyorum kendimi.. Umera hocam, yaşım 30'a yaklaştı, tuhaf gelebilir ama bu araç 135-145 beygir yerine 100 beygir olsaydı gene alacaktım :) kapışmayı yarışmayı çok basmayı sevmem, ama şehirler arası yollarda sollamalarda ve virajlarda bana güven vermesi bence çok güzel :) bir de aracın tasarımı beni gerçekten çok cezbetti.. Heralde bunda Lotus imzasının-katkısının da büyük payı var..
Kasko fiyatı-vergi oranından dolayı 1.8 aracın vergisinin 2005 clio'dan düşük olacak olması da şimdiden beni sevindiriyor.. Yakıtı merak ediyorum, henüz net ölçemedim ama çok da can yakacağa benzemiyor, tabi 3000 devir kuralına uyarak :)
@umera, evet hocam, lotus motus pek anlamam ben, nette öyle birşeyler okumuştum ama, sen haklısın hem sizinkilerle aynı temel, hem de mirage'la..
@akustik, rica ederim hocam, bu tamamen kişisel tercihtir, insanlar farklı şeylerden hoşlanırlar :) İnsanlar putra gibi bir araca binince, haliyle kapışan yarışan bir tip olduğumu sanabilirler, ben sadece sevmediğimi bildirdim. Ben bugüne kadar r19'a clio'ya bindiğim için hiç böyle bir duygum gelişmeye de fırsat bulamamıştır heralde.. Zamanla bu araba beni yalancı çıkarır mı bilmem:) ama sizi incittiysem, affınıza sığınırım.. yoksa taş atmak kaya atmak falan istemem :)
@CayaBisküviBandırdım hocam tamam bizim protonların piyasası düşükde bu kadar da değil hani. hem 50.000km de hemde tüplü hemde otomatik. bu aracı iyice bir araştırmak lazım. ki bırakın protonu hangi marka araç olursa olsun dizel veya otomatikse bir değil 5 defa düşünün!
@ergungur yok yahu ne alınması latife ettim sadece. zaten şurda kaç kişiyiz böyle ufak tefek şeylere takılmam. her nekadar VW-focus-Megane 2 cilerin takıldığı ve devamlı süresiz banlamaların, konu kilitlemelerinin olduğu yerden gelsemde
@CayaBisküviBandırdım hocam protonu şiddetle tavsiye eder durumdayım, ancak ilandaki aracın 50000 km.sine pek inanasım gelmiyor, araca bu kadar az binen kişi neden lpg yaptırsın demeden edemiyorum. direksiyon simidi de çok yeni durmuyor.. Akustik hocamın dediği gibi otomatik aracı araştırmak lazım.
Bu arada bu kasa araç düşünüyorsanız, gerekirse 1000 tl fazladan verin manuel yük olmayacaksa 416 manuel lpg'li alın derim. Bu araç otomatik olduğu için lpg'li bile olsa iyi yakar.. manuel 416 hem daha az yakar, hem otomatik vites riski az olur, hem satışı daha sonra daha kolay olur..
Hayırlısı olsun..
gerçekten proton araçlar çok güzel. Bir tanıdığımızda var. Çok memnun beni hiç yolda bırakmadı diyo. 10 yıldan fazla aynı aracı kullanıyo. Bilginize.
slm herkese, yakıt tüketimini test ettim 23 lt lpg ile şehir içi 215 km yol yaptım tabi bu 20 gün içinde ara ara kullanımlarla ve kısa ve bol ışıklı yoğun trafikte. ama genede gaz ayarı yaptırdım bu sefer nasıl yakıcak bakalım, aracın nerdeyse bütün eksikliklerini tamamladım araç proton 416 glxi 98 model otomatik vites yalaşık
lpg tankının ne kadar aldığını hala test edemedim atiker bayinin gazabına uğradım ayarı yaptıktan sonra test etmeden beni gönderdi araba gaza geçmeyince bende gaz biiti diye tankı fulledim 23 lt alınca bir gariplik olduğunu anladım meğer daha gaz bitmemiş tekrar ayara gittim ya sabır dedirttiriyorlar adama..
abi iyimiş otomatik vites bir araca göre.
lacivert proton çok güzelmiş
selam bende proton 418 glxi kullanıyorum rahat araba gerçekten 6 ay önce aldım boyadım öntakımını yaptırdım parça sıkıntısı yok parçalar öle pahalıda sayılmaz sonuçta güzel araba
arkadaşlar benim protonun tüpü ruhsata işli deyil ruhsatı alıken bende işletmedim daha 1 senesi vardı muayeneye çünkü... lpg ayarı yaptırdığım atiker bayii 2011 de muayeneye girerken tankın sorun çıkarabileceğini söyledi neden diye sordum 2009 tarihli tank dedi. gerçekten böyle bir sorun çıkarmı bu tankların ömrü zaten 10 yıl deyilmi ister 2009 ister 2008 tarihli taktırayım farkedermi sonuçta 2 yılda bir muayene olmuyormu bilgisi olan varsa sevinirim. yoksa bi daha gidip muayene ruhsat bir sürü para
quote:
Orijinalden alıntı: tunc12
arkadaşlar benim protonun tüpü ruhsata işli deyil ruhsatı alıken bende işletmedim daha 1 senesi vardı muayeneye çünkü... lpg ayarı yaptırdığım atiker bayii 2011 de muayeneye girerken tankın sorun çıkarabileceğini söyledi neden diye sordum 2009 tarihli tank dedi. gerçekten böyle bir sorun çıkarmı bu tankların ömrü zaten 10 yıl deyilmi ister 2009 ister 2008 tarihli taktırayım farkedermi sonuçta 2 yılda bir muayene olmuyormu bilgisi olan varsa sevinirim. yoksa bi daha gidip muayene ruhsat bir sürü para
Yeni yasalara göre malesef sorun çıkarır. LPG'yi söktürüp muayeneye girmeniz gerekiyor. Yada imkan varsa farklı bir yöntemle halletmek
lpg kiti ruhsata yeni işletilmişse tüp yeni tarihli olmak zorundadır
Bende şubat ayında 416 glxi otomatik vites aldım..165 binde aldım...ama araçın 160 binde şanzıman yapılmış kullanıcı hatasından dolayı..araç gayet konforlu fiyatına göre..ama bir sorunum var onuda daha çözemedim..araç titreme yapıyor...son günlerde 1. viteste teklemeye başaladı..bujilerden olabilir diye tahmin ediyorum iyi bir usta bulursam göstereceğim..
arkadaşlar yotumlarınız için teşekkürler gerçekten aracı almayı düşünenler için iyi bir rehber oluyor.ben de uzun zamandır piyasayı araştırıyorum.araba aile için alınacak.mal sahibi babam olacak, sürecek ise benim. babam mahallede ne kadar çürük çarık doğan tipo varsa atlıyor hemen.en son bir tipoya dadandı (98 uzun zamandır yerinden kımıldamamış, jantında sorun var galiba bir lastiği inik, neredeyse komple güneş yanığı, adam 8.500 istiyor bizimkiler 7500 veriyor.)
birkaç tane gözüme kestirdim babamı ikna edebilirsem (klasik piyasası yok parçası pahalı lafları edecek biliyorum ama) bir bakarsanız linklere ona göre zorlayayım biraz daha babamı.