Şimdi Ara

Proton Developement Studio Olan Var mı???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
4.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ne zamandır Crownhill firmasının çıkardığı PicBasic Plus yani diğer adıyla Proton Compiler 3 versiyonunu arıyorum ama bulamadım. Fiyatı da maulm 700 küsür milyon civarında. Bende 2.1.3 versiyonu var ama 18F4520 yi desteklemiyor. Bu 3.0 versiyonundan itibaren destekleniyor. Elinde bu program olan varsa yollayabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkansatuk -- 28 Ekim 2006; 1:20:16 >

• Bende var ama 20MB olduğu için upload etmek dert buna zaman bulamam. ama eğer yakınlarında emule kullanan birileri varsa tam dosya adı: Proton Plus 30SE + Ide Cracked PICBASIC Posek Group 2005.rar bunu aynen arama bölümüne yazmasını söyle...
  • quote:

Orjinalden alıntı: catrapatra

Bende var ama 20MB olduğu için upload etmek dert buna zaman bulamam. ama eğer yakınlarında emule kullanan birileri varsa tam dosya adı: Proton Plus 30SE + Ide Cracked PICBASIC Posek Group 2005.rar bunu aynen arama bölümüne yazmasını söyle...

Çok teşekkürler Çok işimi gördü
  • PROTONCULARA SEVGİLERLE <<<

Edit : @mpeker kardeşimiz , @metalin çitasını İDE 1.0.4.6 - COMPİLER 3.2.5.5 yükseltti bilginize...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musallim -- 9 Aralık 2007; 19:54:02 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: musallim

PROTONCULARA SEVGİLERLE <<<

Edit : @mpeker kardeşimiz , @metalin çitasını İDE 1.0.4.6 - COMPİLER 3.2.5.5 yükseltti bilginize...

Bravo

• quote:

Orjinalden alıntı: musallim

PROTONCULARA SEVGİLERLE <<<

• bu konuda
    http://www.sonsivri.com/forum/
    http://w3.gazi.edu.tr/~fduran/pdfler/PROTON.doc

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a.zorba -- 10 Aralık 2007; 15:20:35 >
  • Proton'u inceledim de özellik olarak pic basic ten sanırım üstün gibi.En basitinden ondalıklı değişken kullanılabiliyor. Acaba protonu uzun soluklu kullanan varsa memnun olup olmadığını söyleyebilirmi ? Bir yerde çok hata veriyor gibi bir ibareye rastlamıştım mesela. Yani kronik sorunları yoksa oldukça işlevsel bir dile benziyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Qklavye

Proton'u inceledim de özellik olarak pic basic ten sanırım üstün gibi.En basitinden ondalıklı değişken kullanılabiliyor. Acaba protonu uzun soluklu kullanan varsa memnun olup olmadığını söyleyebilirmi ? Bir yerde çok hata veriyor gibi bir ibareye rastlamıştım mesela. Yani kronik sorunları yoksa oldukça işlevsel bir dile benziyor.

Yaklaşık 2 aydır protonla uğuaraşıyorum, ondan öncede yine iki ay kadar PicBasic ile ilgilendim.Bu zaman dilimde edindiğim bilgilerle şunları söyleyebilirim; evet proton PicBasic'e göre çok üstün Mesela; donanımsal kesmeye izin vermesi, Garafik LCD, matris tuş takımı ve sony uzuktan kumanda protokolu için özel komut barındırması, ayrıca DWord (32 bitlik değişken), Float değişken tanımlanabilmesi en başta dikkatimi çeken özellikler...

Ayrıca şahit olduğum bi olayda şöyle; PicBasic'te yazdığım 1200 küsür Word'lük programı yapısında hiçbir değişiklik yapmadan sadece komutların yazımlarını proton'a göre düzenleyince (mesela LCDOUT => PRINT vb.) Protonda aynı program 1000 küsür Word oldu.Yani PROTON PicBasic'e göre hafıza kullanımında daha cimri.

Çıkardığı sorunlar konusuna gelince kısmen doğru.Mesela hiç alakası olmayan bir yerdeki küçük bir hatayı düzenleyince hatalar birden bire ortadan kaybolup, program sorunsuz bir şekilde derleniyor.Ha bide bazı Etiketleri görmemek için resmen direniyor ama bu sorun genellikle Etiketin adını değiştirince kaybolabiliyor.
    Ama kafanı yorma okadar büyütülecek şeyler değil...

SONUÇ: Bence bir dakika bile düşünmeden PROTON+'a geç

• Detaylı cevap için teşekkürler.Sanırım derlendikten sonra sorun kalmıyor.Yani bir şekilde PDS de derlersem yükledikten sonra sorun çıkarmasında.Dil yapısı Vbasic 6 'yı andırıyor.Yaygınlığı olarak nedense picbasic kadar fazla değil.
    Uğraştığım bir mesele için ondalıklı değişkenleri kullanmam lazımda o bakımdan cazip geldi.Araştırdım şu an dahttp://www.bilgikare.com/book_detail.php?id=27826&mn_id=mn_id9 bu kitaptan başka türkçe kitap yok sanırım.
    Acaba elinde ingilizce de olsa proton hakkında ebook olan varsa ve paylaşmak isterse çok iyi olur.sonsivri.com diye bir site de varda illaki 7 mesaj atıcaksın diye bir sınırlama koymuşlar linkleri göremiyorum :(

• quote:

Detaylı cevap için teşekkürler.Sanırım derlendikten sonra sorun kalmıyor.Yani bir şekilde PDS de derlersem yükledikten sonra sorun çıkarmasında.Dil yapısı Vbasic 6 'yı andırıyor.Yaygınlığı olarak nedense picbasic kadar fazla değil.
    Uğraştığım bir mesele için ondalıklı değişkenleri kullanmam lazımda o bakımdan cazip geldi.Araştırdım şu an dahttp://www.bilgikare.com/book_detail.php?id=27826&mn_id=mn_id9 bu kitaptan başka türkçe kitap yok sanırım.
    Acaba elinde ingilizce de olsa proton hakkında ebook olan varsa ve paylaşmak isterse çok iyi olur.sonsivri.com diye bir site de varda illaki 7 mesaj atıcaksın diye bir sınırlama koymuşlar linkleri göremiyorum :(

Evet PROTON+ hakkında neredeyse hiç Türkçe kaynak yok.Bende uzun zamandır arıyorum ama pek fazla birşey bulamadım:

Ama istesen bir >>BURAYA bir bak forum bölümünde, bu ve elektronikile ilgili konularda fazlaca bilgi bulabileceğin bir yer

• quote:

Detaylı cevap için teşekkürler.Sanırım derlendikten sonra sorun kalmıyor.Yani bir şekilde PDS de derlersem yükledikten sonra sorun çıkarmasında.Dil yapısı Vbasic 6 'yı andırıyor.Yaygınlığı olarak nedense picbasic kadar fazla değil.

Hocam ben bu dili help(yardım) dosyasından öğrendim.
    Linkteki verdiğin kitap yardım dosyasının türkçeye çevilmiş hali.

Proton 'u kimler kullanmalı diye sorarsanız;
    -mikrodenetleyicilere yeni başlayanlar.
    -Kod yazımında problem yaşayanlar
    -Kod yazımına vaktim yok diyenler(Mesela protonda bir glcd'yi çalıştırmak için 10 satır kod yazarsınız 2 dk bile sürmez.Ama asm'de belki 2 gününzü alır.(Tabi glcd'nin çalışma şeklini biliyorsanız.Bilmiyorsanız asm'de haftalarınızı alır.Protonda ise bilmeye fazla gerek yok)
    -Mikrodenetleyicilerle sadece işinizi görecek kadar uğraşmak istiyorsnz.Yani geleceğe yönelik sağlam projeler kafanızda yoksa
    -Daha önceden basic dilini kullananlar.

Bence proton'u mikrodenetleyicileri yeni başladıysanız veya yukarda saydığım özelliklere sahipseniz kullanın.Ama asla proton'a bağımlı kalmayın yoksa bu işte uzmanlaşmanız çoook zor.(Hiç olmazsa ccs kullanabilirsiniz)

• 18F serisindeki USB destekli PIC'ler için EasyHID diye bir eklenti var PDS'de. Bunu bir türlü çalıştırmayı başaramamıştım. Çözüm basitmiş. X:\Program Files\Proton\IDE\Plugin\EasyHID içine gelin. CodeGeneration isminde bir klasör göreceksiniz, bunun ismini CodeGenerators olarak düzeltin, bu kadar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.