Şimdi Ara

Proxy server ile sistem güvenliği sağlanır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yapım şirketinde çalışıyorum ve yaklaşık 15 bilgisayar mevcut ve bu sistemler üzerinde video montajı yapılan ciddi sistemler.aynı zamanda her pc hub ile internete bağlı durumda.

sorum ve sorunum şu;

internet yüzünden bu bilgisayarlar virüslere,trojanlara vs gibi sistemi yavaşlatan birsürü şeye maruz kalıyorlar ve sitemler yavaşlıyor 1-2 ayda buda sürekli format vs gerektiriyor.bende şirkete güzel bir pc toplayıp üzerine belki linux yada başka bir işletim sistemi yükleyip bu bilgisayara proxy server kurarak diğer tüm bilgisayarların internet çıkışlarını bu server üzerinden yaparak saldırılardan kesin bir şekilde korumak istiyorum.
    proxy kullanarak bunu yapmak mümkün mü?proxy interneti verimli kullnmanın yanında bu tip bir işe de yarar mı?
    server bilgisayara linux kurmak istememdeki sebep o bilgisayarıda virüslerden korumak dolayısı ile servera virüs giremeyecek ve güvenli bir şekilde diğer bilgisayarların internet ihtiyacı karşılanacak.

bu düşüncem doğrumudur yada böyle bir güvenliği sağlamak için nasıl bir sistem kurmalıyım.

değerli bilgileriniz için teşekkürler.

• Proxy Serverlar;
    1) Arkadasindan internete cikan bilgisayarlari internet ortaminda anonim hale getirmeye yararlar. Yani güvenligi arttirirlar.
    2) Caching yaparak internette kullanilan dosyalari tutarak bir sonraki istekte ayni dosyalara erişimi hizlandirirlar.

Sizin istediginiz uygulamayi ISA server veya IpCOP gibi firewall yazilimlariyla yapmaniz mumkundur.
    Giren cikan paketleri kontrol edip kullanici bazli veya diger bazda filtreleme yaptiginizda virus ve trojanlara kar$i onlem alabilirsiniz.
  • öncelikle cevabınız için teşekkürler.

bahsettiğiniz isa server veya Ipcop sisteminin maliyeti yüksek midir acaba ne gibi donanımlara ihtiyaç duyar bu sistemler
    ve proxy server a göre bana ne avantaj sağlar.proxy kursam ne zararım olur
  • verdiğiniz isimler bana yetti ve nette aradığım bilgilere ulaştım.konuyu okuyan başka arkadaşların yararlanabilmesi için burayada ekliyeyim.

ISA Server'ı kullanmak için gerekenler:

-300 MHz (MHz) ya da daha yüksek bir Pentium II-compatible CPU.

-Microsoft Windows 2000 Server Service Pack 1 ya da daha yenisi, Windows 2000 Advanced Server Service Pack 1 ya da daha yenisi Windows 2000 Datacenter Server.

-256 MB RAM

-20 MB hard-disk space

-Windows 2000 network adapter

-Local hard-disk üzerinde bri NTFS disk bölümü (partition)

ipcop sistemi için detaylı bilgi

http://www.ipcop-tr.com/

bence ipcop kurmak daha güvenli ,ucuz ve pratik.ayrıca microsofta bağımlı kalmak durumunda da kalmıyorsunuz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.