Şimdi Ara

Prozac diye bir antidepresan ilaç varmış (Zayıflatıyormuşta)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
7.818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sağlık hocamız var

Prozac diye bir antidepresan ilaç varmış.
    6 aydır onu kullanıyormuş iştah kapatıp zayıflatıyormuş.
    Herkese önerdi.

Ama onda çıkmayan yan etkiler belki bizde çıkacak, önerdi diyede gözü karartıp kullanmak olmaz diye düşünüyorum.

Bu ilacı kullanan varmı ne düşünüyorsunuz?

Çok hafif bir ilaçmış sanırım 50 mg yada 20 mg

• Yapay Zekanın Yanıtı

Prozac: Antidepresan İlaç ve Kilo Kaybı

Prozac (fluoksetin), yaygın olarak kullanılan bir antidepresan ilaçtır. Ruh hali düzenleyici özellikleriyle bilinmesine rağmen, bazı kişilerde iştah azalması ve kilo kaybına neden olduğu da gözlemlenmiştir.

Prozac, serotonin geri alımını bloke ederek çalışır. Serotonin, ruh halini düzenleyen bir beyin kimyasalıdır ve iştahı baskılamada rol oynadığı düşünülmektedir. Bu nedenle, Prozac iştahınızı kesebilir ve iştahınız azalabilir.

Bazı çalışmalar, Prozac kullanan kişilerin plasebo alanlara göre daha fazla kilo kaybettiğini göstermiştir. Örneğin, bir araştırmada Prozac kullanan kişilerin 8 haftada ortalama 2,5 kg kaybettiği, plasebo alanların ise sadece 0,5 kg kaybettiği bulunmuştur.

Bununla birlikte, herkesin Prozac'a aynı şekilde yanıt vermediğini unutmamak önemlidir. Bazı kişiler iştah azalması yaşayabilirken, diğerleri yaşamayabilir. Ayrıca, Prozac'ın kilo kaybı etkisi tipik olarak geçicidir ve ilaç bırakıldıktan sonra kilo alınabilir.

Prozac reçeteli bir ilaçtır ve yalnızca bir sağlık uzmanının gözetiminde kullanılmalıdır. Kilo vermek için Prozac kullanmayı düşünüyorsanız, potansiyel riskleri ve faydaları doktorunuzla görüşmeniz önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • insanları daha aktif hale geçirip intihar etmeyenlerinde ettiğini söyledimi
    yada panik atakları
    o hocanın !

sakinim
  • kimyasaldan her zaman uzak durulması gerek. hoca halt yemiş.
  • hocana(!) söyleseydin de; önerdiği ilacı bi zahmet reçeteye yazsaydı :)
  • Valla bu ilacı içen insanlar çok gereksiz yerde gülüyor, gereksiz mutluluklar. Şahsen ben deli olmuştum bu Prozac içen kişiye. Her şeye gülüyordu ya.
  • prozac toplumu kitabını okumanın zamanı gelmiş
  • Ciddimisiniz arkadaşlar böyle yan etkileri varsa uzak durmak lazım

Ciddi bir insanım şimdi durduk yere gülersem gerçekten beni deli zannedebilirler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sustanon nasıl bir ilaç
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Çalıştığım şirketin çaycısı kullandı, 6 ay sonra yönetim kurulu başkanı oldu.

Hesabını siz yapın.
  • Teşekkürler arkadaşlar cevaplar için.

Daha yaşımız genç başlamıyalım öyleyse
  • Staj yaptığım yede KK lab.da adamlar tahlilerini yapıyorlardı yapan adam allah günahlarımızı affetsin diyip ilacı onaylıyordu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.