arkadaslar elımde 40gb fat pal ps3 um var yaklasık 2 senedır sıkıntısız kullanıyordum gecenlerde hmdı ı gırısı arızalandı scart gırısı calısıyor ama hdmı gırısınde problem var...cıhaz dedıgım gbı scart gırısınden sıkıntısız calısıyor,hdmı gırısı tamırı yapılabılıyor mu? yada scart gırısını hdmı a cevırebılen bı kablo vs varmıdır? hd goruntu alabılmem ıcın cıhaza ne yapabılırım?? herkese ıyı forumlar...
HDMI çıkışının arızalandığından emin misin? Kablosal bir sorun olabilir, başka kablo dene. Ha bu sefer sorun çıkışta ise, bi sony servisine götürürsen tamir ederler.
cıhazın hdmı portu yanmıs,bunun tamıratı mumkunmudur?bıldıgınız bır yer var mı?
quote:
Orijinalden alıntı: camel2912
cıhazın hdmı portu yanmıs,bunun tamıratı mumkunmudur?bıldıgınız bır yer var mı?
Evet mümkündür fakat heryer yapamıyor. Bilkons elektronik ile iletişime geçin derim.
quote:
Orijinalden alıntı: camel2912
arkadaslar elımde 40gb fat pal ps3 um var yaklasık 2 senedır sıkıntısız kullanıyordum gecenlerde hmdı ı gırısı arızalandı scart gırısı calısıyor ama hdmı gırısınde problem var...cıhaz dedıgım gbı scart gırısınden sıkıntısız calısıyor,hdmı gırısı tamırı yapılabılıyor mu? yada scart gırısını hdmı a cevırebılen bı kablo vs varmıdır? hd goruntu alabılmem ıcın cıhaza ne yapabılırım?? herkese ıyı forumlar...
Şimdiye kadar HDMI arızası ile ilgili bir deneyimim olmadı ancak bir reset atmayı deneyin isterseniz. Çözünürlük ayarlarını belki de kurcalamış olabilrisniz. Çözünürlük ayarlarını sıfırlamak için şöyle yapın.
HDMI kablosunu PS3 ile TV bağlantısını gerçekleştirin.
TV'den HDMI kanalınızı açın.
PS3'ü standby konumuna getirin.
PS3'ün 5-6 saniye kadar power tuşuna basılı tutarak açın. Sonrasında bir "bip" sesi duyacaksınız. Bip sesini duyduktan sonra power tuşunu bırakın.
Sonrasında görüntü ayarlarınızın yapılandırılmasıyla ilgili seçenekler gelecek. Sorulan bütün sorulara "Yes" yaparak geçin. Görüntü ayarlarınızı yapmış olacaksınız ve HDMI devreye girmiş olacaktır.
Bunu bir deneyin. Umarım sorun budur
quote:
Orijinalden alıntı: camel2912 arkadaslar elımde 40gb fat pal ps3 um var yaklasık 2 senedır sıkıntısız kullanıyordum gecenlerde hmdı ı gırısı arızalandı scart gırısı calısıyor ama hdmı gırısınde problem var...cıhaz dedıgım gbı scart gırısınden sıkıntısız calısıyor,hdmı gırısı tamırı yapılabılıyor mu? yada scart gırısını hdmı a cevırebılen bı kablo vs varmıdır? hd goruntu alabılmem ıcın cıhaza ne yapabılırım?? herkese ıyı forumlar...
khalkedon'un dediklerini uygulayın. Eğer sonuç alamaz da HDMI'dan sorun olduğuna kesin olarak kanaat getirirseniz HDMI portunu tamir ettirmek yerine component (5 uçlu) kablo almayı da ihtimaller arasına koyabilirsiniz.
Bu kablo, üç uçlu kabloyla aynı çıkışa bağlanır ve yüksek çözünürlükte görüntü verebilir. Yeter ki televizyon ya da monitörünüzün kırmızı-yeşil-mavi girişi olsun.
Yukarıda yazdım ya camel2912 arkadaşım. 15-20 TL'lik bir kabloyla da 1080P görüntü alabilirsin.
Kolay gelsin...
arkadaşlar herkese selamlar benimde ps3 ile ilgili bir sorunum var ps3 açıyorum yeşil ışık yanıyor ve 2, 3 saniye sonra kırmızıya dönüyor ve kırmızı yanıp sönmeye başlıyor sorun ne olabilir acaba ?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme