Şimdi Ara

@PS Vita Haber-Oyun-Tartışma Platformu -> Vita Aldıran Oyunlar Listesi İlk Sayfada! (1974. sayfa)

3 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 2 Misafir - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39.474
Cevap
165
Favori
1.062.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 19701971197219731974
Sayfaya Git
Git
Giriş

PSP'de eboot uzantılı PS1 oyunları hatasız çalışır çünkü PSP'nin içinde zaten PS1 mimarisi olan bir donanım mevcut aynı Vita'nın PSP oyunlarını Adrenalin arayüzü ile oynatması gibi.

eboot'a dönüştürülen PS1 oyunlarının kaplamaları bir miktar tıraşlanmıştır basitleştirilmiştir küçük ekranda daha az enerji tüketimi ve işlem yapılması amaçlı.

• Ağız tadıyla bir boss savaşı yapacaktım üstüne gidince boss uçurumdan aşağı düştü, hay ben sizin yapacağınız oyuna  @PS Vita Haber-Oyun-Tartışma Platformu -> Vita Aldıran Oyunlar Listesi İlk Sayfada! 

Oyun sonu bossu ise uğraşmaya değmez 15 dakika kadar denedim ölmüyor dürzü her bir tarafında ateş, gaz, yıldırım adu ket atıyor :)

Sildim Shinobido'yu, Broken Sword serisini oynayacağım.

edit PS TV'de birçok PS1 oyununu bitirdim ama Vita'da ilk kez oynuyorum dokunmatik ekran ile ekran oranını ayarlama özelliği varmış. Gerçi Adrenaline menüsünde rakamsal ayar mevcut ama elle manuel yapmak da ilginç.

Şans eseri önüme düştü güncel bir sarı site ilanında biri 9k istiyor Vitasına.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali_ihsan21 -- 6 Şubat 2025; 0:46:28 >
  • beyler bu vitayı cfw'li yapmam hiç hoş olmadı, dünden beri 22 oyun yüklemişim ve hepsi sevdiğim oyunlar hangisini oynayacağıma karar veremiyorum şimdi @PS Vita Haber-Oyun-Tartışma Platformu -> Vita Aldıran Oyunlar Listesi İlk Sayfada! 

• ali_ihsan21 kullanıcısına yanıt

Hocam PS TV aldım. Killzone’da L3 ile nasıl koşacağız tam anlayamadım. İki kere hızlıca mı tıklayacağız? İlk tıkta dokunmatiğe geçiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lucky Luciano kullanıcısına yanıt

Siz birde retroarch ile atari oyunları yükleyin bayılırsınız ✋

• Platform oyunu sevmem aslında ama AC chronicles hoşuma gitti tamamen görsel dizayn ve stealth özellikleri sebebiyle olabilir.

@PS Vita Haber-Oyun-Tartışma Platformu -> Vita Aldıran Oyunlar Listesi İlk Sayfada!

• Venomstr kullanıcısına yanıt

Basılı tutunca L3'le koşar yalnız home tuşuna basılı tutunca çıkan ekrandan oyunlarda dokunmatiği aktif et özelliğini kapamalısın. Umarım DS4 ile kullanıyorsun yoksa ds3 ise bıçaklı yakın dönüşlerde dokunmatik yüzey olmadığından o sekansı analoglar ile geçmen imkansız.

Ben Vita'ya mini TV eklentisi kurup DS4 bağladığımdan Vita'da da L3 ile koşuyorum.

Güle güle kullan bu arada, çok iyi yapmışsın. USB stick ve sd2vita bir arada kullanıyorum ben PS TV'de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali_ihsan21 -- 8 Şubat 2025; 0:19:57 >

Sağol hocam. Bende basılı tutunca dokunmatiği yapmaya çalışıyor, el işaretleri çıkıyor. USB stick nasıl oluyor hocam? Ne fayda sağlıyor? Ekstra hafıza mı, yoksa oyun atmada kolaylık mı oluyor?

PS TV’de en güzel olay da PSP oyunları oldu. Direkt büyük ekranda güzelce oynanıyor. Pil derdi yok. Ak git direkt. Tabii henüz nasıl oyun atıldığını bilmiyorum. Vita’ya uyumlu olmayan, dijitali, PKG’si olmayan eski tip PSP’nin ISO oyunları nasıl yükleniyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Venomstr -- 8 Şubat 2025; 0:24:56 >

Kullandığın hafıza biriminde pspemu isminde bir klasör yaratmış olmalı adrenaline onun içinde ISO klasörü var oraya atıyorsun.

Gepatch eklentisini kur aynı PSP eklentisi kurduğun gibi oyunların bazıları Vita çözünürlüğüne çıkacaktır hangisi çalışır çalışmaz diye bir excel dosyası var GitHub gepatch'te.

Flash disk olursa sd2vita'yı çıkarıp takma derdin olmaz, ekstra bir hafıza depon olur, USB'den aktarmak istersen onu bilgisayara takarsın. Ben PSP oyunları için flaş disk sd2vita'yı Vita oyunları için kullanıyorum.

USB'den biraz yavaş ama ftp'den çok daha hızlı metod ise PS TV'ye ethernet kablosu takip direk modeme bağlamak.

Edit whitelist ve blacklist isminde eklentiler mevcut hangisi daha güzel hatırlamıyorum ama bunlar PS TV ile uyumsuz Vita oyunlarının açılmasına yarıyor.

Hangi gamepadi kullanıyorsun ds3 mü DS4 mü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali_ihsan21 -- 8 Şubat 2025; 0:49:59 >

Vita için çıkan uyumlu PSP oyunlarının dosya formatı .PKG mi, yoksa uyumlu uyumsuz hepsi .ISO mu? Cihaz direkt kırık geldiği için ne neye yarıyor şuanlık tam bilemiyorum. Kurcalayarak çözemeye çalışacağım.

Bir de, içinde yanlış hatırlamıyorsam PKGj diye bir uygulama var. Vita oyunlarını direkt internetten indiriyor diye tahmin ettim. Çünkü uzunca bir oyun listesi çıktı. Install diyince indirecek sanırım. Bende yüklü olanların başında yuvarlak işaret var. Bazı oyunlara ise Türkçe yama yüklenmiş.

Ethernetten modeme bağlayınca Filezilla’dan falan mı yüklüyor oyunları? Uyumsuz oyunlar direkt açıldı. Uncharted Golden Abyss mesela.

Gamepad önce DS4 taktım beyaz ışık yanıp söndü tepki vermedi. Şarjı yoktu galiba. Sonra DS3 taktım öyle oynadım. Birkaç saat sonra tekrar DS4 taktım kolu gördü, fakat bu sefer de oyuna girdikten sonra tepki vermedi. Ayar falan mı yapmak lazım acaba?

Kusura bakma biraz uzun oldu. En son bir de, cihaz son sürümde değil galiba. Son sürüme yükseltebiliyor muyuz? PS TV’yi kapattıktan sonra, orijinal sürümlü normal Vita’yı açtım, onun versiyon daha yüksekti diye hatırlıyorum.

Pkgj'den ISO formatında PSP oyunu gelmez oradan klasör şeklinde iner game klasörüne kor, birkaç defa dışında indirmedim şimdi uzantıyı hatırlamıyorum ama ISO daha az yer kapladığı için (hatta ISO formatını CSO'ya çevirirsen daha da küçülüyor) ben pkgj tercih etmiyorum 1 tb diskte tüm oyunlar var olmayan çıkınca cdromance'ten alıp kendim sıkıştırıyorum.

Pkgj korsan market yaptığın ayara göre oyunları dilediğin sürücü kurar. Vita oyunu indirmeye başlayınca home tuşuna basıp indirmenin ilerlemesini sağ üstten takip edebilirsin.

Ethernetten modeme bağlayınca yine aynı kablosuz ağ ile gönderecekmiş gibi vitashell'i açıp select tuşuna basıyorsun 192.168.38.... gibi bir FTP adresi çıkıyor bunu windows'ta herhangi bir klasörün çubuğuna yazıp girişe basıyorsun Vita klasörleri açılıyor. Yalnız Vita'nın ayarlarında yani ağ ayarlarında bağlantı türü kablosuz değil ethernet seçili olsun, sık üstteki simge değişik olacaktır.

Ds4'ü PS TV'nin USB portuna taktığında hem eşleşir hem de şarj olur. Bazı eklentiler var ds4'ün ışığını pil düzeyine göre değiştiren, ışığın pil tasarrufu için seviyesini kısan ve ses açıp kapama kısa yolu atayan.

Bende 3 cihaz var üçü de son sürümde değil 3.60'da bıraktım hiçbir fark yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali_ihsan21 -- 8 Şubat 2025; 9:49:27 >
  • Vita'da Poltergeist: A Pixelated Horror'a başladım Slayaway Camp'ı oynayıp beğendiyseniz bunu da seversiniz.

PS TV'de AC Chronicles'a devam.

• Ready at dawn'ın kurucularından birinin röportajı, Vita için God of War yapmaya başlamıştık çok da güzel çalışıyordu ama iptal edildi.

İşte bu beni yıkar.

@PS Vita Haber-Oyun-Tartışma Platformu -> Vita Aldıran Oyunlar Listesi İlk Sayfada!

röportajın 1:07:07 dakikasında bahsediyor

https://x.com/2_Old_4_Gaming/status/1889704799680999737

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali_ihsan21 -- 12 Şubat 2025; 19:11:57 >
    Küfür edeceğim valla
    Pes yok GTA yok GOW yok ee Vita satmadı satmaz tabi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 19701971197219731974
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.