Şimdi Ara

--PS2 CRT/LCD MONİTÖRLERE NASIL BAĞLANIR, EN İYİ GÖRÜNTÜ NASIL ALINIR-- (Resimli anlatım) (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
424
Cevap
11
Favori
120.960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @tony00 Ps3 için HDCP destekli bir monitör olması gerekiyor elinde ama harici bir tv box aracığılı ile komponent bağlantı da yapabilirsin tabi o zaman görüntü ne kadar tatmin edici olur tartışılır. Bence HDCP destekli bir monitör almaya çalış mali durumun el veriyorsa.

@ysfxx tahmin ettiğim gibi tv üzerinden yapacağın bir ayarlama ile sorunu halledebilirsin Umarım sorun çözülür gelişmeleri yazarsın buraya.

@omer1990 rica ederim Çok uğraştırdı zamanında ama uğraştığıma da değdi doğrusu.

@doe7 kabloyu bulduğunuza sevindim hayırlı olsun Keşke ülkemizde de bulunsa tabi ama malesef bazı ürünleri bulmak çok zor oluyor.

@alacakll bende Ps2 ile çok geç tanışan bir oyuncuyum. Daha önce sahip olamama sebebim para değildi başka sebepler yüzünden alamamıştım Ps2 yi ilk sayfada da yer vermişimdir bu duruma. Ama geç de olsa Ps2 sahibi olduğum için çok mutlu olduğumu bir kere daha belirtmek isterim öncelikle o kadar geniş bir oyun kütüphanesine sahip bir konsol ki yani aradığınız türde oyunu bulamamanıza imkan yok her türden oyun var Hele benim gibi beat em up diye tabir edilen ilerle vur türündeki oyunlara hayransanız ve 90 lı yıllarda ki dövüş oyunu kültüründen kopamıyorsanız Ps2 den daha iyisi yok. Oyun arşivimi hemen hemen tamamladım ve daha bitirmediğim bir sürü oyun var yani yeni bir konsola hiç ihtiyacım yok açıkcası Ps2 deki dövüş ve platform oyunlarının çeşitliliğine sahip yeni nesil bir konsol olsa muhakkak onu da alırım ama malesef Ps3 ve Xbox360 o anlamda benim beklentilerimi karşılamaktan çok uzak. Özellikle Ps3 bakımından hayal kırıklığı yaşadığımı belirtmek isterim keşke Ps2 de büyük zevkle oynadığım yapımlar Ps3 e devam oyunu olarak gelseydi. Henüz bir Tekken ve tam sürüm bir Gran Turismo bile çıkmamış olan Ps3 e Final Fight türündeki oyunların çıkmasını ummak hayal tabiki de... Fiyat bakımından elbette kolay kolay garantili 80 gb lık bir Ps3 800 ytl nin altına düşmez o nedenle uzunca bir süre 80 gb lık Ps3 leri yine 1000ytl ve üzerinde fiyatlarla göreceğiz sanırım. Oyun fiyatları pahalı gibi görünse de aradıktan sonra uygun fiyatlı oyunlar bulmak hiç de zor değil aslında. Ps3 sahibi olsaydım bu konuda çok büyük sıkıntı çekeceğimi sanmıyorum Doğubank vb yerlerde oyunlar uygun fiyatlarla satılıyor onu da geçtim eski oyunların fiyatlarında indirime gidiliyor ve satın almak daha uygun hale geliyor. İkinci el oyun ve takas imkanı da var. İstediğiniz türde oyunlar Ps3 de çoğunluktaysa parasal durumunuz el verdiğinde bir Ps3 edinin derim ama Ps2 deki oyunlar size daha cazip geliyorsa eski olmasını falan umursamayın benim gibi Ha bir de grafiğe çok fazla takılan biriyseniz ve illa ki yeni nesil olsun diyorsanız o zaman Ps3 ve Xbox360 dan başka seneçeğiniz yok tabi. Gerçi ben bu görsellik meselesinin yılına göre değerlendirilmesi gerektiğini düşünen birisiyim yani Ps2 de Gran Turismo 4, Tekken 5, God of War, Street Fighter Ex3 veya Soul Calibur oynarken grafiklerin kötü veya vasat olduklarını asla düşünmüyorum. Bu saydığım oyunların hepsi de çıktığı seneye göre çok iyi görsellere sahip oyunlar ve Ps2 nin gücünü gayet iyi kullanan oyunlar. Bu açıdan baktığınız zaman sorun yaşamazsınız ama kalkıp da seneler önce çıkmış ama zamanına göre harika grafikler sunan bir oyunu şu an son teknoloji ile hazırlanmış bir oyunun görselleri ile kıyaslarsanız elbette hayal kırıklığı yaşarsınız

• merhabalar arkadaşlar.bu konuyu başından itibaren okudum bende avermedia eski tip internal bi tv kartı var.bunun s-video cıkışı olduğunu görüp hemen bitane s-video kablosu aldım.resimdeki 3 numaralı kablo

--PS2 CRT/LCD MONİTÖRLERE NASIL BAĞLANIR, EN İYİ GÖRÜNTÜ NASIL ALINIR-- (Resimli anlatım)

eve geldim.tv kartının arkasına taktım.ama düşündümde bu kablonun çıkışı bitane?galiba boş yere aldım diye düşünürken nereye sokacam ben bunu diyip üzülürken,ekran kartımın kutusunda aylardır paketinde duran 1 numaralı kabloyu buldum.

ve şöyle bi kombinasyon yaptım.

TV Kartının composit yerine 3 numaralı kablonun o çıkışını taktım.dier uç s-video girişiydi.bunuda 1 numaralı kabloyla birleştirdim.uzun lafın kısası şöyle bi şekil yaptım yani

--PS2 CRT/LCD MONİTÖRLERE NASIL BAĞLANIR, EN İYİ GÖRÜNTÜ NASIL ALINIR-- (Resimli anlatım)

şimdi burda tv programını açıorum,görüntü hiçte fena deil fakat ses alamıyorumm ! tv kartımın line girişinde bi sorun zannetmiyorum.sorun boştaki bu iki kırmızı beyaz kablo girişinde.ikisini farklı kombinasyonlarla taktım,fakat yine bi cızırtıdan başka bi ses gelmiyor.ps 2nin sistem ayarlarından RGB denedim Yg/Rb/Yr cart curt denedim.yine olmadı.arkadaşlar ses lazım bana yardım ederseniz cok ama cok makbule geçer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdarrx -- 12 Ocak 2009; 21:37:21 >

• @serdar_karateke yaptığın işlem de büyük hatalar var onlardan bahsedeyim öncelikle. Şimdi şunu bir açıklığa kavuşturalım yapmak istediğin şey Ps2 yi dahili tv kartına s-video bağlantısı ile bağlamak doğru mu? Eğer amacın buysa o kompozit kablonun hala ne işi var orada? Ayrıca kompozit kabloyu komponent çıkışlarından yeşil renkte ki kabloya neden bağladın? Yapman gereken işlem aslında çok basit de işi biraz karmaşık hale getirmişsin herneyse ben yapman gerekeni anlatayım öncelikle Ps2 ye uygun bir s-video kablosu satın almalısın Yani bir ucu Ps2 ye uygun diğer ucu da s-video girişine sahip bir kablo almalısın. Mavishop hala bu üründen satıyor oraya bakabilirsin. Bazı Teknosa'lar da da bu kablodan var ama marka çok da iyi değil ama ucuz. Aldığın kabloda ses bağlantıları da olursa güzel olur. Kabloyu aldıktan sonra yapman gereken şey dahili tv kartının arkasında ki s-video çıkışına bağlantı yapmak bu kadar. Daha sonra tv kartının ayar menüsünden s-video kısmına gel ve Ps2 den düzgün görüntü alıyormusun diye kontrol et.

• venom ustam benim sorunum kabloyu degiştirince gecti. su an oyunlarda görüntü alıyorum normal bir şekilde. fakat dvdleri izleyemiyorum ve ps menüsünü izleyemiyorum. baska philips tvlerde de denedim. komponent baglantıda dvd görüntüsü ve ps menüsü cıkmıyor ustam. bunun sebebi ne olabilir acaba? yapılacak bir şey yok mudur buna karşı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beto16dan -- 13 Ocak 2009; 15:04:18 >
  • @beto16dan sorununuzun çözülmesine sevindim. Komponent kablo takılıyken dvd filmleri izleyemiyorum demişsiniz tv nizle ilgili ayar menüsünü bir kurcalayın derim mutlaka çalışması lazım çünkü. Bende Ps2 ile komponent bağlantı yapıp dvd film izliyorum hatta sırf bu yüzden pc de dvd film izlemek içimden gelmiyor ama bende hiçbir sorun yok. Film izleyeceğim zaman tv kartımın kumandasından görüntü modunu YpBpR yani komponente getiriyorum ve dvd film izleyebiliyorum siz ayarlarınızı dikkatlice bir kontrol edin bakalım belki eksik bir şey vardır.
  • ustam neredeyse tüm ayarları denedim. ilginç bir şekilde ps2yi cdsiz actıgımda ve dvd taktıgımda hiç bir görüntü alamıyorum. servise mi götürsem netsem?
  • Peki şöyle bir şey sorayım Philips dışında bir tv de komponent bağlantıyı denemeniz mümkün mü? Eğer varsa böyle bir imkanınız deneyin bakalım ne olacak yani en azından sizin tv de bir sorun olup olmadığını anlamış oluruz.
  • İYİ GÜNLER ARKADAŞLAR BENİM İNTERNET CAFEM VAR VE EMNİYETTEN BİZE YASAK GELDİ CAFEDE PS BULUNDURMAK YASAK DEDİLER BENSEBUNA KÜÇÜK BİR ÇÖZÜM BULDUM PS 2 Yİ BİLGİSAYARA BAĞLAMAYA KARAR VERDİM AMA BENİM PC LCD MONİTÖRLERİMDE HDMI GİRİŞİ OLMADIĞINDAN ELİMDEN BİŞEY GELMİYOR HERKESTEN YARDIM RİCA EDİYORUM BEN BUNU YURT DIŞINDA YAPILDIĞINI GÖRDÜM VE KULLANDIM AMA NASIL YAPILIYOR BİLMİYORUM HERKES AKILLI KUTU TAVSİYE EDİYOR AMA BULAMIYORUM NERDEN BULABİLİRİM SİZE MARKASINIVERİYİM BENİM İÇİN BULURSANIZ SEVİNİRİM XCM 1080p VGA BOX BU MANYAK BİR KUTU AMA BULAMIYORUM YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM NE YAPMAK İSTEDİĞİMİ ANLAMADIYSANIZ BİLGİSAYARI KASADAN AÇTIĞIMDA PC AÇILACAK KAPATTIĞIMDA DA SADECE MONİTÖR DEVREYE GEÇMESENİ İSTİYORUM ÇOK ŞEYMİ BU ALLAH İÇİN EN KISA ZAMANDA CEVAP BEKLİYORUM AMA AÇIKLAMALI LÜFTEN

GOOGLE YE BU ŞEKİLDE YAZARSANIZ BULABİLİRSENİZ XCM 1080p VGA box DİYE YAZIN GÖRSELLERDEN BULUN NE OLUR

HELP ME

HELP ME

HELP ME

HELP ME

HELP ME

HELP ME

HELP ME

• @ozi3528 Ps2 yi zaten monitörünüze doğrudan bağlamanın bir yolu yok o nedenle üzerinde ki bağlantıların hdmı, dvı veya d-sub olması bir şey ifade etmiyor. Araya bir cihaz koymanız gerekiyor ki siz en randumanlı ürünlerden birini bulmuşsunuz ama ülkemizde sizinde dediğiniz gibi bu ürünü bulmak çok zor malesef. Çoğu kişi yurt dışından getiriyor ve Gittigidiyor gibi sitelerde satıyor bu ürünü o tür sitelere göz atmanızı öneririm belki bulabilirsiniz. Bir ara da Kadıköy/Yazıcıoğlu Han'da girişte Uygar Elektronik adında ki mağazada vardı ama ben de de o zamanlar Ps2 yoktu daha sonra almak için gittiğimde artık getirmiyoruz demişlerdi ama sipariş ederseniz belki getirebilirler bir sormakta fayda var. O da olmadı Tv Box denilen cihazlara bakmanız gerekecek ama bunlar biraz pahalı olduğu için pek karlı olmayabilir sizin için.
  • Venom 800.Öncelikle böyle bir konu açtığınız için çok teşekkür ederim.
    Ben de Ps2 ile geç tanışanlardanım.Alalı daha 2 ay oldu. Samsung 932 NW 19" Lcd monitörüm var.Ps2 mi bu monitöre bağlamak istiyorum vede tavsiyeniz üzerine Avermedia tv DVi box9 almak istiyorum ama ne yazıkki bu ürünü hiçbir yerde bulamıyorum.Ben Balıkesirde oturuyorum sırf bu ürünü bulurum diye Bursa ya gidip bütün alışveriş merkezlerini gezdim.Vatan bilgisayar,teknosa,Mediamarkt,bimeks,teknolojix,electroworld,gold hiçbirisinde yok.İnternette de bulamadım.İşin ilginç yanı avermedia tv dvi box 7 de yok..Şimdi ise hepsiburada da k-world sa-220 tv box 1680 pıp full hd 1680 adlı bir ürün buldum.Acaba bu ürünü alsam aynı işi görür mü?aramaktan okadar bıktım ki artık kompozit komponent bağlantı farketmez diyorum.Acaba bu ürün ile avermedia dvi 9 daki gibi bütün ps2 oyunlarını sorunsuz oynayabilir miyim?Ya da Avermedia dışında piyasada daha kolay bulabilceğim bu özelliklerde tv box önerebilir misiniz?Dediğim gibi artık kompozit komponent bağlantıyı sorun etmiyorum.Yazı biraz uzun oldu ama değerli yorumlarınızı sabırsızlıla bekliyorum.Şimdiden teşekkür ederim.Selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Palio -- 29 Ocak 2009; 18:53:30 >

• quote:

Orjinalden alıntı: doe7

Arkadaşlar sony nin ps2 ve ps3 ile uyumlu orjinal sony component kablosunu başta sony eurasia olmak üzere tüm sony yetkili servislerinden sordum. kesinlikle yok hiçbirinde. şaşırıp kalıyorum, ps2 için olmazsa olmaz bu kablo (tv sinde component girişi olan) nasıl olur da türkiye de bulunamaz anlamıyorum. daha da komiği, sony yetkili servislerinin böyle bir kablodan haberdar bile olmamaları. :). piyasada muadilleri farklı marka kablolar var evet ama sony nin orjinal ürününü kullanmak isteyen benim gibi adamlar ne yapacak? :) elinde olup da satmak isteyen de olursa bir pm atabilirsiniz. yoksa da yurtdışından getirteceğim ne yapalım artık.

Eğer bu mesajını daha önce görseydim benimkini verirdim sana.Ben İzmir'de güç bela bulmuştum küçük bir PS ürünleri satan mağazada.

• tesekkurler bu güzel konu için
  • Guzel konu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kizilelma -- 13 Mart 2009; 1:26:10 >
  • Böyle Güzelim konuyu 1 yıl sonra farkettiğim için kendimden utanıyorum
    Yukarı!
  • Aslında üst konu olsa fena olmaz çünkü hala aramızda Ps2 kullanıcıları var ve durumu benim gibi olan arkadaşlar da muhakkak vardır. Yani evdeki tüplü tv ye Ps2 sini bağlama imkanı olmayan ve pc için kullandığı monitörü Ps2 ye bağlayıp kullanmak isteyen bir çok kişi olduğuna eminim. Zaten bana gelen 'Ps2 mi monitörüme nasıl bağlarım' başlıklı pm lerden bunu anlayabiliyorum. Bölüm yetkilisi arkadaşa bu konuyu üst konu yapmasını söyleyeceğim umarım üst konu olur. Bu sayede Ps2 sini monitörüne bağlamak isteyen arkadaşlar konuya rahatca ulaşabilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Frost_Nova

Böyle Güzelim konuyu 1 yıl sonra farkettiğim için kendimden utanıyorum
    />
    Yukarı!

Valla bende görmemiştim. Süper konu tebrikler venom800
  • @defected sizin sorunuzu da yanıtladım pm nize bakınız
  • Wenom800 ps2den hala memnunmusun. :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: xstaticx

Wenom800 ps2den hala memnunmusun. :)

Elbette memnunum Ps2 yi senden alalı 2 sene olmuştur harelde ama aldığım günden beri bıkmadan usanmadan klasik Ps2 oyunlarını oynamaya devam ediyorum Sende Xbox360 almışsın sanırım hayırlı olsun güle güle kullan
  • ps2'den memnun olunmaz mı ya. bence şu ana kadar çıkmış en başarılı konsol. sırf üşengeçliğimden ve ps3 yüzüdnen tvye bağlayıp oynamıyordum, şimd monitöre bağlamanın yollarını arıyorum

ICO ve Shadow of the Colossus'u tekrar bitiricem, oradan metal gear solid 2 ve 3 oynarım ooof off
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.