Şimdi Ara

--PS2 CRT/LCD MONİTÖRLERE NASIL BAĞLANIR, EN İYİ GÖRÜNTÜ NASIL ALINIR-- (Resimli anlatım) (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
424
Cevap
11
Favori
120.982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konuyu açan arkadaşa teşekkürler birçok soruma cevap verdi.Ama bu komponent olayında benim kafam karıştı bendeki lcd tvnin kullanma kılavuzunda komponent giriş yazıyor fakat 5 tane giriş var o resimde verilenki gibi 6 tane girişi yok.O olmayan renkte sarı.Ps2 için almak istiyordum acaba alsam bir sorun olur mu?
  • @KeynesyeN1993 pm nizi cevapladım

@Khazad Dum kafanız karışmasın durum çok basit aslında. Komponent bağlantı yeşil, mavi ve kırmızı renklerden oluşur onun haricinde ki kırmızı ve beyaz renk ses içindir sarı olan renk ise kompozit bağlantı yani en kötü görüntüyü alacağınız bağlantıdır Siz lcd tv nizin üzerindeki komponent girişe Ps2 yi doğrudan bağlayabilirsiniz
  • öncelikle cok orjinal bi konu bunun için teşekkür ederim.

benim sormak istediğim pcı bi tv kartım var. bağlantılar filan hepsini yaptım. (s-video ile)
    başlangıcta her sey normal. açılıstaki ps2 yazısından sonra görüntü küçükken gayet net görüntü alıyrum fakat büyülttüğümde görüntü birbiri içine giriyor.

tv kartının modeli silinmis ve ustunde yazmıyoz onu cözümlemeye calısyorum.

benim derdimede bi derman aranıyor venom

--PS2 CRT/LCD MONİTÖRLERE NASIL BAĞLANIR, EN İYİ GÖRÜNTÜ NASIL ALINIR-- (Resimli anlatım)

• pardon görüntü resimlerini koymayı unutmusum.

--PS2 CRT/LCD MONİTÖRLERE NASIL BAĞLANIR, EN İYİ GÖRÜNTÜ NASIL ALINIR-- (Resimli anlatım)

• @serkanozhan2 üstteki mesajınızda s-video ile bağlantı yaptım diyorsunuz ama resimde kompozit bağlantı kabloları ile bağlantı yaptığınızı görüyorum. Bir ucu ps2 girişine sahip diğer ucu da s-video şeklinde bir kablo ile doğrudan tv kartınızın arkasında ki s-video bağlantı noktasına s-video kablosunu bağlamanız gerekiyor. Ayrıca yaptığınız bağlantı şeklini ps2 nin sistem menüsünden ayarlamalısınız.
  • Selam arkadaşlar,

Ben de PS2'imi Philips 220XW 22" monitörüme VGABox (X2VGA) ile bağlamaya çalışıyorum. Component kablo bugün elime ulaştı ve bağlantıları doğru şekilde yapmama rağmen siyah ekranda Cannot display this video mode, change computer display input to 1680x1050@60hz. hatasını veriyo. Bağlantıları defalarca kontrol ettim. PS2'nin ayarlarından RGB değil de YPBR (şuan tam adı aklımda değil) modu seçili. Bu konu hakkında yardıma ihtiyacım var.
  • Sorunu hallettim. Bi tane PS2 oyunu takınca oyun görüntüsü geldi. 480p modunda monitör görüntü vermiyor gibi. Ancak şimdi ki sorun oyunlardaki ekran görünülerinin taşması. Tüm oyunlarda bu sorun var. Zoom'lanmış gibi gösteriyor. PS2'de bununla ilgili bi ayar yok sanırım. Sade 4:3 - FuLL ve 16:9 ayarları var. Bu sorunun çözümünü bilen var mı arkadaşlar..? Oyunların görüntüsünü ekrana nasıl oturtabilirim..?
  • "venom800 "

Arkadaşım öncelikle bu sayfayı yaptığın için gerçekten teşekkür ederim.Baştan sona tüm yazdıklarını okudum ama tam emin olamadığım için bir sorum olucak size ?

Benim evde Samsung 32" Lcd tv var kodu:(LE32A451C1) ve ben dün gece play station 2 bağlamak istedim ve bağladım ps2 nin içinden çıkan kablosuyla ama inanılmaz kötü bir görüntü aldım yani inanın ki bırakın oynmayı cihazı hemen kapattım futbol açtım adamlar resmen kare kare yaa tüplü tvlerde inanın süper görüntü alıyor ve oynuyordum ama lcd tvde şok yaşadım peki ben bu görüntüyü nasıl düzeltebilirim arkadaşım bana bu konuda yardımcı olursan gerçekten çok sevinirim ... hangi kablo ile bağlanırsam görüntü düzelir ?
  • Arkadaşlar soruma cevap varmı ?

Birde hangi komponent kabloyu önerirsiniz...
  • Arkada$ım Component kablo ile LCD TV'den en net görüntüyü alabilirsin. Fiyatı da 20-25 YTL arasında. Kendim kullanıyorum memnunum. .
  • Çok sağol dostum.
  • peki önerebileceğin bir kompenent kablo varmı arkadaşım marka olarak çünkü bende almak istiyorum ;) ?
  • Dostum ben ŞUNU kullanıyorum. Kablo oldukça kaliteli, işini rahatlıkla görecektir. İster linkini verdiğim kişiden alırsın istersen de kendin bulabilirsen aynısından oradan alırsın. Karar senin
  • quote:

Orjinalden alıntı: shngzm

"venom800 "

Arkadaşım öncelikle bu sayfayı yaptığın için gerçekten teşekkür ederim.Baştan sona tüm yazdıklarını okudum ama tam emin olamadığım için bir sorum olucak size ?

Benim evde Samsung 32" Lcd tv var kodu:(LE32A451C1) ve ben dün gece play station 2 bağlamak istedim ve bağladım ps2 nin içinden çıkan kablosuyla ama inanılmaz kötü bir görüntü aldım yani inanın ki bırakın oynmayı cihazı hemen kapattım futbol açtım adamlar resmen kare kare yaa tüplü tvlerde inanın süper görüntü alıyor ve oynuyordum ama lcd tvde şok yaşadım peki ben bu görüntüyü nasıl düzeltebilirim arkadaşım bana bu konuda yardımcı olursan gerçekten çok sevinirim ... hangi kablo ile bağlanırsam görüntü düzelir ?

Konuyu baştan sona okuduysanız hangi kablo ile en iyi görüntüyü alacağınız konusunda fikir edinmiş olmalısınız. Elinizdeki kablo kompozit kablodur yani ps2 nin kutusundan çıkan ve en kötü görüntüyü aldığınız kablodur. En iyi performansı almanız için ise komponent kablo ile bağlantı yapmanız gerekiyor arkadaşlar da cevap vermiş zaten Bende ilk sayfada gördüğünüz 4gamers marka komponent kabloyu kullanıyorum Mavishop'ta bulabilirsiniz.http://www.mavishop.com/vitrin/product_info.php?cPath=18_21&products_id=883 yanlız bu kablo hem komponent bağlantı hem de komopzit bağlantı sunmaktadır.

• @venom800
    Arkadaşım ellerine sağlık, çok güzel bir rehber hazırlamışsın.
    Bende elimdeki internal bir tv kartının s-video girişini kullanarak PS2'imden görüntü almak istiyorum. Ama aradım taradım PS2 için s-video kablo bulamadım. Mavishop'ta PS3 için olanı var ancak 40 Ytl, bu fiyata değer bir görüntü kalitesi alabilir miyim bilmiyorum. Daha hesaplı ve dolaylı bir yoldan Ps2'i s-video ile bağlamanın bir yolunu buldum, sizce kompozite oranla kayda değer görüntü kalitesi alabilir miyim? Örneğin kompoziti bağladığım zaman PES'de topu zar zor seçebiliyorum, görüntü çok bulanık ve soluk.

Önce PS2 için scart kablosu alıcam:
    http://irmaktoysland.com/product_info.php?cPath=34&products_id=68&osCsid=5604477ae4523997aabbc36307ebce8c

Bunu aşağıdaki çevirici aparata bağlayacağım:
    http://www.mert-uydu.com/images/s-video_a_scart_1_17.jpg

Burdan s-video çıkışınıda direk tv kartına.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALIENWARE -- 4 Aralık 2008; 14:28:53 >

• Konuyu baştan sona okuduysanız hangi kablo ile en iyi görüntüyü alacağınız konusunda fikir edinmiş olmalısınız.

Anladım ama kablo alıcağım için emin olmak gerek o yüzden sormak istedim ;) ve önerilen kabloyu almak istedim ;)
  • Ellerinize sağlık güzel paylaşım
  • Çok teşekkürler.Kafamdaki bütün sorulara cevap buldum.Ellerinize sağlık.Mükemmel bir paylaşım olmuş.
    Ps2 yi yeni aldım.En kısa zamanda Aver TV DVI Box 9 alıp Lcd monitörüme bağlamayı düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Palio -- 22 Aralık 2008; 16:11:51 >
  • @ALIENWARE sorunuzu şimdi görüyorum konuya epeydir bakmıyordum kusuruma bakmayın. Dahili tv kartlarından pek iyi sonuç alınamıyor genelde ama yinede denemenizde fayda var en azından aklınızda soru işareti kalmaz. Bahsettiğiniz kombinasyonu deneyebilirsiniz elbette ama çok iyi bir sonuç beklemeyin. Konunun başında da dediğim gibi en iyi sonucu vga box veya tv box gibi cihazlarla alabilirsiniz.
  • Orjinalden alıntı: shngzm

Konuyu baştan sona okuduysanız hangi kablo ile en iyi görüntüyü alacağınız konusunda fikir edinmiş olmalısınız.

Anladım ama kablo alıcağım için emin olmak gerek o yüzden sormak istedim ;) ve önerilen kabloyu almak istedim ;)

Arkadaşım komponent bağlantı doğal olarak analogdur ve faydalı olan altın kaplama bir komponent kablo almaktır.Nedenide kalite kaybını minimuma indirmektir.Ben PS2 kullanırken Orijinal SONY PS2 ve PS3 için yapılmış komponent kablo kullanıyordum LCD Televizyonumda.Fiyatı biraz tuzludur yanlız.Ben aldığımda 70 YTL idi.Yurtdışından daha uygun fiyata bulabilirsin.Anca venom800'ünde deiği gibi muadili markasız komponent kablolarda var 20-25 YTL'ye.Onlarda işini görür.LCD TV de çok aşırı bir şey bekleme LCD'lerde bence.Çünkü PS2 nin verdiği çözünürlük belli.Dolayısıyla LCD ve tüplü TV arasında fark oluyor maalesef.

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.