Şimdi Ara

--PS2 CRT/LCD MONİTÖRLERE NASIL BAĞLANIR, EN İYİ GÖRÜNTÜ NASIL ALINIR-- (Resimli anlatım) (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
424
Cevap
11
Favori
120.982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar konuyu gene olarak okudum ve gerçekten yararlı bilgiler ile karşılaştım. Yalnız aklıma takılan, ps 2 ime komponent kablo alacağım ve bazı markalarda komponent kablolar 5 uçlu ve bazılarında ise 6 uçlu olmakta. hangisini alacağım (tv im philips plazma bu arada).
  • quote:

Orjinalden alıntı: doe7

Arkadaşlar konuyu gene olarak okudum ve gerçekten yararlı bilgiler ile karşılaştım. Yalnız aklıma takılan, ps 2 ime komponent kablo alacağım ve bazı markalarda komponent kablolar 5 uçlu ve bazılarında ise 6 uçlu olmakta. hangisini alacağım (tv im philips plazma bu arada).

Benim kullandığım komponent kablo da dahil olmak üzere bazı komponent kablolarda aynı zamanda kompozit bağlantısı ve ses bağlantı kablosu da bulunur. 4gamer'ın kablosunda da hem komponent (yani kırmızı-mavi-yeşil) hem kompozit (yani sarı) hem de ses bağlantısı (yani kırmızı-beyaz) bulunmaktadır. Siz de alacağınız komponent kabloda bunların olmasına önem veriyorsanız kablo satın alırken dikkatli olun ama yok diğer bağlantılar önemli değil komponent bağlantı olsun yeter diyorsanız kırmızı-mavi-yeşil uçlu kablo satın alın.

• sayın venom. komponent kablomla baglantımı yaptım. fakat dvdlerde görüntü hiç gelmiyor, ntsc oyunlarda ise görüntü siyah beyaz. ne yapmam gerekiyor? ayrıca play station ın kendi ayar menüsünü de göremiyorum komponent kablo ile... cevap verebilir misiniz
  • quote:

Orjinalden alıntı: beto16dan

sayın venom. komponent kablomla baglantımı yaptım. fakat dvdlerde görüntü hiç gelmiyor, ntsc oyunlarda ise görüntü siyah beyaz. ne yapmam gerekiyor? ayrıca play station ın kendi ayar menüsünü de göremiyorum komponent kablo ile... cevap verebilir misiniz

Öncelikle kompozit bir kablo ile Ps2 yi açınız ve Ps2 nin sistem menüsüne giriniz burada ki RGB ayarını YPbPr olarak değiştiriniz ve sistemi kapatıp yeniden açınız.
  • ^ bunu yaptım ayarlar ypbpr de su an. ses de en ufak bi sorun yok fakat oyunlar siyah beyaz cıkıyor. kullandıgım alet philips marka bir lcd televizyon. ntsc ya da pal fark etmiyo görüntü hep siyah beyaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beto16dan -- 30 Aralık 2008; 19:42:36 >
  • quote:

^ bunu yaptım ayarlar ypbpr de su an. ses de en ufak bi sorun yok fakat oyunlar siyah beyaz cıkıyor. kullandıgım alet philips marka bir lcd televizyon. ntsc ya da pal fark etmiyo görüntü hep siyah beyaz.

O zaman elinizdeki komponent kabloda bir sorun olabilir bir de şunu deneyin kompozit bir kablo ile bağlantı yapın o zaman da görüntü siyah/beyaz mı çıkıyor? Bir de şunu sorayım pal veya ntsc oyun farketmeksizin tüm oyunlarda mı siyah/beyaz bir görüntü alıyorsunuz?
  • ^ evet istisnasız her oyunda böyle. kompozitte en ufak bi sorun yok. sanırım kabloda bi sorun var.
  • quote:

^ evet istisnasız her oyunda böyle. kompozitte en ufak bi sorun yok. sanırım kabloda bi sorun var.

O zaman muhakkak kablo da bir problem var. Kabloyu aldığınız yere götürüp değiştirmenizi öneririm.
  • @Venom800 dostum bu konu sayesinde bi arkadaşıma yardımcı oldum ve sayende Hayır Dua sı aldım sağolasın.Bu arada gerçekten faydalı bi konu emeğine sağlık Teşekkür ederim Dostum
  • quote:

Orjinalden alıntı: @B_J_K@

@Venom800 dostum bu konu sayesinde bi arkadaşıma yardımcı oldum ve sayende Hayır Dua sı aldım sağolasın.Bu arada gerçekten faydalı bi konu emeğine sağlık Teşekkür ederim Dostum

Buna gerçekten çok sevindim kardeşim Daha önce de söylediğim gibi ben zamanında buna benzer konuları çok aradım ama istediğim bilgilere hiçbir zaman ulaşamadım yani Ps2 yi monitöre bağlama olayını detaylı bir şekilde açıklayan bir tane türkçe kaynağa ulaşamadım sonra baktım olacak gibi değil zarar da etsek bir şekilde bu işi yapmam lazım dedim ve işe koyuldum İlk başlarda hakikaten zordu çünkü hangi tv kartının nasıl randuman vereceğini bilemiyordum zaten ilk aldığım Avermedia Tv Box 9 ile hayal kırıklığı yaşadım çünkü ürün yanlızca pal destekliydi ve yüksek çözünürlüklere çıkamıyordu ve bu detaylar ürün özelliklerinde yazmıyordu en azından sadece pal desteklediği yazmıyordu herneyse sonunda deneme yanılma yöntemi ile hangi cihazdan nasıl verim alınır sorusunun cevabını da buldum ve zamanında benim yaşadıklarımı başkaları yaşamasın diye faydalı olacağını düşündüğüm bu topiği açtım görüyorum ki faydalı da oluyor bu da beni gerçekten mutlu ediyor Neyse çenem düştü yine Akşam TDU da görüşürüz kardeşim

• arkadaşlar ben bugün ps2 yi tüplü tv ye bağlamak için gri scart kablo aldım. hani şu 5 milyon olandan sonra bunu tvye bağladım ama bir sorun çıktı.sorun şu; alttan ve üsten siyah şerit oluştu ama bu şeritler baya bir uzun yani görüntü çok küçüldü benim tv 70 ekran siemens acaba bu sorun niye var yardımlarınızı bekliyorum.
  • up
  • Arkadaşlar sony nin ps2 ve ps3 ile uyumlu orjinal sony component kablosunu başta sony eurasia olmak üzere tüm sony yetkili servislerinden sordum. kesinlikle yok hiçbirinde. şaşırıp kalıyorum, ps2 için olmazsa olmaz bu kablo (tv sinde component girişi olan) nasıl olur da türkiye de bulunamaz anlamıyorum. daha da komiği, sony yetkili servislerinin böyle bir kablodan haberdar bile olmamaları. :). piyasada muadilleri farklı marka kablolar var evet ama sony nin orjinal ürününü kullanmak isteyen benim gibi adamlar ne yapacak? :) elinde olup da satmak isteyen de olursa bir pm atabilirsiniz. yoksa da yurtdışından getirteceğim ne yapalım artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doe7 -- 5 Ocak 2009; 10:14:43 >

• Soruları şimdi görüyorum hemen cevap vermeye çalışayım. @ysfxx acaba kompozit kablo ile herhangi bir problem yaşadınız mı? Yani ps2 nin kutusundan çıkan kablo ile tv nize bağlantı yaptığınız da bir sorun oluyor muydu? Tv nizin ayarlarını kurcalayın bakın bakalım yaptığınız bağlantı ile ilgili bir ayar görecek misiniz bir de ps2 nin sistem menüsünden görüntü ayarının RGB de olduğundan emin olun.

@doe7 piyasa da benim de kullanmakta olduğum ps2-ps3 uyumlu bir çok kaliteli kablo var illa Sony'de ısrar etmenize lüzum yok aslında. Ben 4gamers'ın komponent kablosunu kullanıyorum hatta ilk sayfada resmini de vermiştim Mavishop'ta da satılıyor. Tabi başka markalara da bakabilirsiniz ama Sony'nin komponent kablosunu bulmanız gerçekten zor görünüyor zira bende ilk etapta bakmıştım ama hiçbir yerde bulamamıştım sonra da kaliteli bir kablo aldım size de öyle yapmanızı öneririm ama ille de Sony olsun diyorsanız bir de yabancı siteleri kurcalayın illa ki bulursunuz.

• Sadece d-sub girişi olan monitörü ps3ümü nasıl bağlarım(avden)
  • Orjinalden alıntı: venom800

Soruları şimdi görüyorum hemen cevap vermeye çalışayım. @ysfxx acaba kompozit kablo ile herhangi bir problem yaşadınız mı? Yani ps2 nin kutusundan çıkan kablo ile tv nize bağlantı yaptığınız da bir sorun oluyor muydu? Tv nizin ayarlarını kurcalayın bakın bakalım yaptığınız bağlantı ile ilgili bir ayar görecek misiniz bir de ps2 nin sistem menüsünden görüntü ayarının RGB de olduğundan emin olun.

dostum ben sorunu buldum gibi ama hayla denemedim sorun şu benim tv; Av dayken iki ayar yapılıyor biri av diğeri rgp. ben rgp yapınca sorunun gideceğini düşünüyorum yarın denicem olmassa yardım isterim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysfxx -- 10 Ocak 2009; 1:18:56 >
  • Gerçekten helal olsun o kadar emek vermişsin, PS2 sahibi olmamama rağmen okudum. Eline sağlık
  • quote:

Orjinalden alıntı: tony00

Sadece d-sub girişi olan monitörü ps3ümü nasıl bağlarım(avden)
  • Sonunda aldım sony component kabloyu. :) hong kong menşeili play-asia sitesinde buldum ve getirttim. sonuç gerçekten inanilmaz, kızıp bir kenara attığım ps2 imle oyun oynamanın tadına vardım gerçekten.
  • ps1 aldım sadece oda kenarda duruyor bir zamanlar hayalimdeydi ps2 ama ps3 cıkınca soğudum nedense
    ps3 deki kalite bambaşka ama ps3 de almıcam hala pahallı ve oyunlar cep yakıyor en iyisi bilgisayara devam.
    anlatımın iyi olmus arkadaşım.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.