Şimdi Ara

--PS2 CRT/LCD MONİTÖRLERE NASIL BAĞLANIR, EN İYİ GÖRÜNTÜ NASIL ALINIR-- (Resimli anlatım) (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
424
Cevap
11
Favori
120.982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konuyu yeni gördüm gerçekten ellerine sağlık yeni LCD monitör almayı düşünüyordum ve buna nasıl PS2 bağlaya bilirim diye araştırma yapıyordum. yada en ufak LCD TV lerdenmi alsam diyordum 32" lerden hem pc hemde ps2 bağlarım diyordum. Bu konu gayet tatmin edici oldu. Şimdi 1 tane 22" WD samsun monitör (fiyatları 400 e düşmüş) birde TV kartı lazım. Paylaşım için çok teşekkürler ellerine sağlık ;)
  • quote:

Orjinalden alıntı: venom800

quote:

Orjinalden alıntı: xstaticx

Wenom800 ps2den hala memnunmusun. :)

Elbette memnunum Ps2 yi senden alalı 2 sene olmuştur harelde ama aldığım günden beri bıkmadan usanmadan klasik Ps2 oyunlarını oynamaya devam ediyorum Sende Xbox360 almışsın sanırım hayırlı olsun güle güle kullan

PS2 nin bu noktaya gelmesi ve senin menun olman benide memnun etti. Xbox360 aldım doğru. Eğer almak istersen buradaki bir çok arkadaş gibi öneririm.

• Hocam harkulade bir çalışma olmuş bende PS2 mi getirtiyorum LCD monitörüme bağlayıp oynamayı düşünüyordum ama işte Istanbul da olmadığımdan dolayı sizin tavsiye ettiğiniz ürünü alma olanağım pek yok bu yüzden tüplü bir tv alıp oynamayı düşünüyorum saygılar.
  • PS2'yi X2VGA2'ye bağlayamadım arkadaşlar...RGB'den diğer seçeneğe getirdim.Ama No Supported bilmemne hatası verdi.Bir türlü bağlanamadı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: venom800

Peki şöyle bir şey sorayım Philips dışında bir tv de komponent bağlantıyı denemeniz mümkün mü? Eğer varsa böyle bir imkanınız deneyin bakalım ne olacak yani en azından sizin tv de bir sorun olup olmadığını anlamış oluruz.

merhaba beto16dan nickli arkadaşla aynı sorunu bende yaşıyorum 42" hd ready plazma var. philips marka ext4 çıkışından Ypbr kısmına bağladım görüntü alamıyorum. bilgi verirseniz sevinirim
  • Arkadaşlar merhaba ben bu konuyu yeni gördüm, bende 1 sene evvel komponent kablo temin ettim gg dan ps2 cihazım için,ancak şöyle bir sorun var 42"c91 plazmam var onu bağladığımda yanlardan siyah şerit bırakıyoryani 4.3 çalışıyor galiba,ne yaptıysam tam ekrana getiremedim, birdeben aynı girişi yani ypbr girişlerini dreambox cihazım içinde kullanıyorum daha çok, bilen üstadlara sormak istiyorum çıkarıp takmaktan bıktım varmı bir çare acaba, mesela normal ps2 den hdmi ya, görüntü ypbr gibi olsun ama hdmi dan bağalayayım mesela :))) olurmumu ?
  • @ aytuga

ps2nin ayarlarında görüntü boyutunu 4:3 ten 16:9 a getirmeyi denediniz mi???
  • 22 Mayıs 2009; 15:27:08

@ aytuga

razorc
    ps2nin ayarlarında görüntü boyutunu 4:3 ten 16:9 a getirmeyi denediniz mi???
    ---------------------

ewet üstad çok denedim o dediğinide sende sorun olmadı heralde, bi uyumsuzluk var ama anlamadım
  • Samsung T220HD si olupta Ps2'yi Component'ten deneyen varmı acaba?Ayrıca Ps2ye Dolby ProLogic II destekleyen bi ses sistemi bağladığınızda ses kalitesininde nasıl bir artış oluyo?Deneyen veya bilen biri-leri varsa ve bilgilendirirse sevinirim.
  • 4gamers marka komponent kablo ile kontörland markası arasında çok belirgin bir fark var mıdır acaba ? (veya sony'nin kendi markası olan kabloyu nereden bulabilirim ?) bende hd ready sony bravia kdl40u2000 var ve hdmi desteği de var.bu (hdmi) bağlantıdan bağlasam görüntü ne kadar düzelir (standarda göre) ? standart bağlantı ile içler acısı bir görüntü veriyor. acaba her halikarda istediğim gibi görüntü elde edemezsem tvbox almam görüntüyü ne kadar iyileştirir ? (yani değer mi, yoksa gidip ps3 mü alın dersiniz :D ? )
    benim tv'nin komponent girişini kullanan var mı ,nasıl sonuç elde etmiş, acaba benimki komponent'te iyi sonuç veriyor mudur ? (forumda her komponent bağlantı destekleyen tv'nin iyi sonuç vermediğini okudum da )
  • Arkadaşlar bu arada bende satmış olduğum ps2'min ingiltereden getirtmiş olduğum komponent kablosunu satıyorum. LG plazma TV'de müthiş sonuçlar verdi. TV sanki bilgisayar monitörü gibi olmuştu. Bu arada 7000 serisi slim kullanmıştım. isteyen olursa email:erenkoray@yahoo.com
  • muhteşem paylaşım teşekkürler.
  • güzel kardeşim çok sağol elerin der görmesin ama bazı fotoları göremiyorum bana yardımcı olurmusun bende senin gibi ps2 mi kulanamıyourm bazı nedenlerden dolayı evde 3 tv olmasına rağmen bu tv kartınını nerden alırım nasıl bağlarım yardım plss help me ps2 kenarda dura dura paslancak 7 8 aydır açmadım consolu :S + sana nasııl ulaşırım msn versen olurmu burdan ...?
  • @enja pek sık msn kullanmıyorum o nedenle sorunu burada cevaplasam daha iyi olur hem diğer arkadaşlar için de yararlı olur Ben bu tv kartını Elmadağ Vatan Bilgisayar'dan almıştım ama şu an ellerinde yok galiba. Ben sana alacağın tv kartında dikkat etmen gerekenleri söyleyeyim. Alacağın tv kartının monitörünün çözünürlüğüne uyum sağlayıp sağlamadığına dikkat et, tv kartında komponent bağlantı olduğundan emin ol bu bağlantı kırmızı-mavi-yeşil renklerden oluşur (YpBpR) ve Lcd tv veya monitörlerden alabileceğin en iyi görüntüyü almanı sağlar. Bu iki nokta önemli o nedenle tv kartı alırken bunları göz önünde bulundur derim. Tv kartı dışında bir adet komponent kablo alman lazım ki bunu Mavi Shop veya konsol aksesuarları satan herhangi bir mağazada bulabilirsin. Bu kabloyu da aldıktan sonra Ps2 nin sistem menüsünden RGB ayarını YpBpR ye getirin ve bağlantıları tamamlayın.

• Arkadaşlar Avermedia'nın Tvbox 9 Dvı 1080i modeli sonunda ülkemize geldi. Eğer kaliteli bir tv kartına ihtiyacınız varsa ve Ps2'nizi de lcd monitörünüze en iyi görüntüyü alabileceğiniz şekilde bağlamak istiyorsanız daha iyi bir cihaz şu an için ülkemizde yok.

http://www.sanalmarketim.com/urun/585ed95608e19919a096eb1d5281bdcf/AVERMEDIA-DVI-Box-1080i

Ürünü buradan inceleyebilirsiniz benim kullandığım modelin üst versiyonudur bu model. Farklılığı ise 1080i desteğinin yanı sıra bendeki modelde olmayan 480p,576p ve 720p (Komponent bağlantı yapıldığı takdirde.) desteğidir Böylelikle bu yeni tv kartı progresif taramaya da destek vermektedir. Ben ciddi ciddi düşünüyorum bu modeli ama fiyatının biraz daha düşmesini beklemek lazım 266 tl biraz fazla geldi bana.

• lcd ekranlarda pc monitör girişi vardır oraya bağlarsanız ok
  • Müthiş bir konu olmuş gerçekten tebrik ederim :)
    ufak bir sorum olucak.Dvi tv kartından tv izlemek icin yada ps2 oynamak icin bılgısayarın acık olmasına gerek var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: venom800

Arkadaşlar Avermedia'nın Tvbox 9 Dvı 1080i modeli sonunda ülkemize geldi. Eğer kaliteli bir tv kartına ihtiyacınız varsa ve Ps2'nizi de lcd monitörünüze en iyi görüntüyü alabileceğiniz şekilde bağlamak istiyorsanız daha iyi bir cihaz şu an için ülkemizde yok.

http://www.sanalmarketim.com/urun/585ed95608e19919a096eb1d5281bdcf/AVERMEDIA-DVI-Box-1080i

Ürünü buradan inceleyebilirsiniz benim kullandığım modelin üst versiyonudur bu model. Farklılığı ise 1080i desteğinin yanı sıra bendeki modelde olmayan 480p,576p ve 720p (Komponent bağlantı yapıldığı takdirde.) desteğidir Böylelikle bu yeni tv kartı progresif taramaya da destek vermektedir. Ben ciddi ciddi düşünüyorum bu modeli ama fiyatının biraz daha düşmesini beklemek lazım 266 tl biraz fazla geldi bana.

Bu aletle ps3'den görüntü alabilir miyim? Monitörüm LCD ama HDCP yok.

• Kusura bakmayın arkadaşlar konu çok çabuk aşağılara düştüğünden sorulan soruları da göremiyorum. İmzama tıklayıp bakmadığım sürece Playstation bölümünde bu konuyu bulmak zor oluyor Neyse hemen soru soran arkadaşlara cevap yazmaya çalışayım @Ramon! harici tv kartının en büyük avantajı da bu heralde, kart açıkken aynı zamanda pc nin açık olmasına gerek yok Zaten ben çoğu zaman pc kapalıyken Ps2 oynuyorum veya tv seyrediyorum. Ama pc de bir şey iniyorsa elbette kapatmıyorum hem pc hem tv kartı açık olarak kullanmaya devam ediyorum.

@RIDANES hdcp desteği olmadan görüntü alabilirmisiniz bu konuda emin değilim Ps3 kullanıcısı olmadığımdan dolayı ama forumda ufak bir araştırma yaparak bunun cevabını alabilirsiniz. Ama şunu da belirtmeliyim bu harici tv kartlarında hdmı bağlantısı bulunmadığından dolayı en fazla komponent bağlantı ile Ps3 ü lcd monitörünüze bağlayabilirsiniz görüntü yine iyi olacaktır ama hdmı ile kıyaslanamaz elbette.

• Avermedia Tv Box Dvı 1080i modelinin siparişini az önce verdim büyük ihtimalle cumartesi elimde olur ürün. Progresif tarama desteği olan oyunlar ve 1080i desteğine sahip Gran Turismo 4'ü görmek için sabırsızlanıyorum.
    Şu an kullanmakta olduğum tv kartını da ikinci el bölümünde satışa çıkartacağım büyük ihtimalle, hele şu yeni tv kartı bir gelsin de

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.