Şimdi Ara

--PS2 CRT/LCD MONİTÖRLERE NASIL BAĞLANIR, EN İYİ GÖRÜNTÜ NASIL ALINIR-- (Resimli anlatım) (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
424
Cevap
11
Favori
120.982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: _U_U_R_

arkadaşlar PS2 DEĞİL hatta PS3 BİLE BAĞLARSINIZ LCD MONİTÖRE NASIL MI?

aşağıda size örnek olarak RECEIVER bağlantısı yapılmış FOREX 5830E tv box videosunu göstereceğim artık PS2 VEYA PS3 ü de siz bağlarsınız çok basit.

FOREX 5830E HDMI Component girişlidir yani YPPBPR KABLOSU içinde standart gelir buda size İNANILMAZ güzel bir görüntü sunuyor.

tıkla izle

olay basit bu videoda receiverı bağlamışlar ama siz aynı şekilde ps2-ps3 bağlayabilirsiniz. mantık aynı

Arkadaşlar ve özellikle venom emeğinize hayran kalmamak elde değil mükemmel bi çalışma olmuş..

Avermedia Tv Box9 DVI = yaklaşık 200 ytl + bi de kablo
    FOREX 5830E HDMI = 100 ytl kablosu da dahilse

görüntü kalitesi aynıysa neden forex almayalım bu konuda acil bi cvp verirseniz sevinirim..
    (soru koşulları === ps2 yi 22" bi lcd monitöre bağlarkene)

• http://forum.donanimhaber.com/m_23173043/mpage_1/key_//tm.htm#25094326

su linkte ikinci el bir tv karti var peki bu olurmu olursa hemen alicam

tesekkurler
  • Arkadaşlar şu an tatilde olduğumdan her an foruma giremiyorum buralarda pek fazla internet kafe yok o nedenle internete girmek sorun oluyor. Herneyse konu ile ilgili olumlu yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim ve zaman kaybetmeden sorulan sorulara cevap vermeye çalışayım.

@talamus145 dahili tv kartlarına Ps2 bağlandığı takdirde çok yüksek görüntü kalitesi elde edemeyebilirsiniz hele hele kompozit bağlantı ile Ps2 yi bağlarsanız görüntü hiç tatmin edici olmaz ama s-video ile bağladığınız takdirde komponent kadar olmasa da ortalama bir görüntü alabilirsiniz yanlız yine de çok yüksek beklenti içinde olmayın dediğim gibi dahili tv kartlarına Ps2 bağlantığı takdirde görüntü pek tatmin edici olmayabiliyor. Yine de merak ediyorsanız Ps2 için uygun bir s-video kablosu alıp deneyebilirsiniz.
    Görüntünün tam ekran olmaması monitör boyutu ile de ilgili olabilir oyunlarda ki widescreen seçeneği ile de alakalı olabilir. Öncelikle şunu deneyin herhangi bir oyuna girdiğiniz zaman widescreen seçeneği aktifse onu pasif konuma getirin veya widescreen pasifse aktif yapmayı deneyin her iki şekilde de olumlu sonu alamassanız tv kartınızın programını güncellemeyi deneyin.

@vahitbudak kablo ile ilgili sorunuzu @albatrosshigh detaylı bir şekilde açıklamış. Benim resmini koyduğum kablo (kendi kablomdur şu an onu kullanıyorum.) hem komponent hem de kompozit bağlantı içerir resimdeki en sağda ki uç ise Ps2 girişidir ortada ki sarı,kırmızı ve beyaz rekli kablo kompozit en solda ki yeşil,mavi ve kırmızı renkteki kablo ise komponent bağlantı şeklidir
    Resimdeki tv kartında yanlış görmüyorsam s-video girişi var bu giriş sayesinde Ps2 nizi monitöre bağlayabilirsiniz ama ne kadar iyi görüntü alırsınız orasını bilemem. Harici bir tv box olsa durum değişirdi ama dahili tv kartlarında görüntü o kadar da tatmin edici olmuyor maalesef. Tv kartına Ps2 nin bağlanıp bağlanmadığını anlamak için kartın arkasında ki girişlere bakmanız yeterli. Eğer s-video veya kompozit yani sarı,kırmızı ve beyaz renklerden oluşan girişler varsa bu tv kartına Ps2 nizi bağlayabilirsiniz. Başka sorularınız olursa sorabilirsiniz ama anında cevap yazamayabilirim.

@SLaYeR KiNG söylediğiniz harici tv box ile ilgili bir kaç sayfa geride yorum yapmıştık yanlış hatırlamıyorsam ve ben de neden Avermadia aldığımın gerekcesini yazmıştım. İki kartın da spesifikasyonuna baktığımızda pek bir fark olmadığını görüyoruz e o zaman neden Avermadia'yı seçtin dersen ben markanın kalitesine ve dayanıklılığına güvendiğim için ve daha önce de Aver marka tv kartı kullanıp sorun yaşamadığım için seçtim derim. Ama tabi mali durumunuz el vermiyorsa 200 ytl değerinde ki Avermadia Tv Box 9DVI ı almak mümkün olmayabilir bu durumda fiyat/performansı ile öne çıkan alternatifleri araştırmak gerekiyor Forex markası da burada devreye giriyor marka kalitesi ve dayanıklılığı hakkında yorum yapamayacağım ama teknik açıdan Avermadia Tv Box 9 DVI ile hemen hemen aynı olan bu ürün Ps2 nizi lcd monitörünüze bağlamanın ucuz bir yoludur. Komponent bağlantı ile harika bir görüntü alabilirsiniz ama bu markanın tv kartlarını daha önce kullanmadığım için Avermadia ile arasında ne gibi bir görüntü kalitesi farkı vardır veya ne kadar dayanıklı bir üründür bunun cevabını veremeyeceğim.

• teşekkürler venom , öncelikle şuan sistemi denemiş bulunmaktayım:

*ps2+samsung lcd 22" 223bw + forex 5830 tv box
    *bağlantı biçimi komponent kablo

component kablo resimleri:
     --PS2 CRT/LCD MONİTÖRLERE NASIL BAĞLANIR, EN İYİ GÖRÜNTÜ NASIL ALINIR-- (Resimli anlatım)

--PS2 CRT/LCD MONİTÖRLERE NASIL BAĞLANIR, EN İYİ GÖRÜNTÜ NASIL ALINIR-- (Resimli anlatım)

Nasıl bağladım???

YPbPr kablosunun uçlarını komponent kablo uçlarını takarak (her türlü kombinasyonu da denedim kablo uçlarını takma konusunda) tv box üzerinden MMI girişine bağladım sonrada monitör kablosuyla lcd monitöre bağlantı yaparak bağlantı sağladım.

Tv box üzerinden:YPbPr seçildi tüm ayarlar yapıldı hatta forex teknik desteği de arayıp yardım istedim beraber denedik ayarları ps2 üzerinden: system configurationdan : YPbPr seçildi,tüm ayarlar denendi..

sonuç berbat oldu diyebilirim öyleki kompozit kabloyla - komponent kablo arasındaki görüntü farkı çok çok az sadece yazılarda biraz karakter iyileşmesi var.. ve tamamen hayal kırıklığı yaşadım diyebilirim, acaba kabloda mı sorun var diye düşündüm ama bu kablo ps3 içinde kullanılan bi kablo sorun olamaz die düşünüorum acaba benim mi ps2 den görüntü kalitesi beklentim yüksek şöle ifade ediim ki : ortalama bi laptopta oynadığım gta sanadreas ile 22lcd monitörde ps2 üzerinden oynadığım gta dan çok daha net gösteriyor.. üstelik oyunda menüler arası geçişte karıncalanmalar oluyor.. acaba nerde yanıldım nerde hata yaptım yardımcı olabillecek varsa sevinirim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SLaYeR KiNG -- 28 Temmuz 2008; 15:52:26 >

• Kardeş bence beklentin çok yüksek olmuş sadece TV de görüntüden dah net ve belirgin yazılar ve resimlerde de çok ffazla olmasda biraz daha netlik haricinde pek bir fark oluşmuyor, PC de oynadığı multi platform oyunlar her zaman daha temiz görüntü verirler yani PES 3 PS2 de oyna aynı oyunu PC de oyna görsel olarak çok daha net gelecek gözüne, aynı şekilde Gears of War X360 da oyna sonra (güçlü bi PC olduğunu varsayıyorum) PC de oyna netlik oranı daha fazla olacaktır, bu birazda çözünürlük değerleri ile ilgilidir TV ler yanlış olmasın 640*480 görüntü verirken bi monitor 1280*1024 görüntü (nerdeyse standart oldu) verebiliyor.. Çözünürlük arttıkça netlikde orantılı olarak artmaktadır, ama bu donanımın verebileceği MAX. değerlerle de sınırlana bilir örneğin PS2 şu an alabileceğin en iyi görüntü budur bağladığın monitör isterse 1920*1280 çözünürlük versin önemli değildir...... Sadece biraz daha ekranda ki netlik artar o kadar

Bende kullanıyorum ve şöle sölim gerçekten beklentilerimi tam anlamı ile karşıladı ve çok memnunum çünkü PS2 nin verebileceği MAX. değerleri alabildiğimi biliyorum daha fazla bi beklenti içinde değilim daha fazlasını zaten PS3 de görüyorum....

• venom ve diğer arkadaşlar tecrübelerinizi paylaştığınız için çok teşekkürler bu tip paylaşımlar forumların olmazsa olmazlarıdır Bende eğer PS2 alırsam mecburen 17" LCD me bağlıcaktım ve nasıl bağlıcamı araştırıcaktım burası tam istedim bilgiler ile dolu.

şimdi bu Avermadia Tv Box 9DVI 1080i yanılmıyorsam tam olarak sizin versiyon ile farkı nedir?yani daha fazla çözünürlük vaad ediyorsa pratikte kullanabiliyormuyuz ? Oyunlar destekelemeside gerekmiyormu ?
  • Hem oyun hemde görüntü alcağın cihaz, Monitörün yani desteklemesi gerekiyor.....

Sadece PS2 konsol ve oyunları olarak düşünme her türlü uydudan, DVD Player, Konsoldan görüntüyü Full HD olarak alabilirsin

quote:

Orjinalden alıntı: mczaga

venom ve diğer arkadaşlar tecrübelerinizi paylaştığınız için çok teşekkürler bu tip paylaşımlar forumların olmazsa olmazlarıdır Bende eğer PS2 alırsam mecburen 17" LCD me bağlıcaktım ve nasıl bağlıcamı araştırıcaktım burası tam istedim bilgiler ile dolu.

şimdi bu Avermadia Tv Box 9DVI 1080i yanılmıyorsam tam olarak sizin versiyon ile farkı nedir?yani daha fazla çözünürlük vaad ediyorsa pratikte kullanabiliyormuyuz ? Oyunlar destekelemeside gerekmiyormu ?

• bu arada yeni yeni kullanmaya başladığım için tecrübelerimi paylaşiyim istedim forex 5830 tv box kullanıyorum hem teknik özellikleri hemde kumandası ve cihazının malzeme kalitesi olarak avermedia dvi 9 a göre çok kalitesiz durduğunu söyleyebilirim, 100 ytl civarı bir fiyata 1680x1050 çözünürlük buldun daha ne istiosun diyenler olabilir, kalitenin fiyattan daha önemli olduğunu düşünmek gerektiğini söyleyebilirim.. ben açıkcası daha kaliteli bi ürün bekliyordum.. ama avermedia kalitesi tartışılmaz iki markanın kalite farkı mukayese edilemez bence.. audi ile renaultu kıyaslamak nasıl mümkün değilse bu da aynı şey sayılır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SLaYeR KiNG -- 31 Temmuz 2008; 17:16:21 >
  • yanlız şöle bi durum var bu avermedia Mesala Konsoldaki oyundan gelen (atıyorum) 800*600 çözünürlükteki oyun görüntüsünü LCD ye 1280*1024'e mi yükselterek (upscale) görüntüyü yolluyor?

yoksa sadece bi aracı olarak mı çalışıyor çalışma mantığı olarak ?
  • xcm vga box türkiyede bulaabilirmiyiz arkadaşlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: tony00

xcm vga box türkiyede bulaabilirmiyiz arkadaşlar

biraz zor diyen arkadaslarin yazilarini cok okudum alan arkadaslarda ebay amazon gibi yurtdisi sitelerinden almislar, bende gecenlerde gittigidiyorda gordum ama dehset pahali fiyatlandirmisti satici! o fiyata ragmen satildi sanirim. yurtdisi sitelerinden bulabilirsiniz
  • bende yeni ps2 alıcam tvde değil de lcd monitörümde oynamak istiyorum nasıl yapabilirm.Pek anlamıyorum da anlatımın baya kafamı karıştırdı
  • çok güzel bir konu öncelikle teşekkür ederim.

şimdi herşey çok güzel anlatılmış ama ben yine birkaç soru soracağım.bende monitörüme ps2 bağlamak istiyorum.monitörüm analog girişli tv kartım yok sizlerin tavsiyesine göre alacağım.ben sadece ps2de pes wining eleven oynamak istiyorum.bu konuda tv kartı konusunda ve yapacağım bağlantılar konusunda beni bilgilendirebilirmisinz.
  • crt 17" monitöre ps2 bağlayan var mı aranızda arkadaşlar ?
  • @recep41 eğer ps2 nizi monitörünüze bağlamak istiyorsanız harici bir tv kartı almanız gerekecek. İlk sayfada dahili ve harici tv kartı modelleri vermiştim zaten onlara bir bakın ama ben en iyi görüntüyü alabileceğim bir kart almak istiyorum diyorsanız ülkemizde de rahatlıkla bulabileceğiniz Avermedia Tv Box 9 DVI modelini tavsiye ederim bende zaten bu kartı kullanıyorum. Üzerinde barındırdığı komponent girişi sayesinde ps2 den en iyi görüntüyü alabilirsiniz. Yapmanız gereken bir adet Avermedia Tv Box 9 DVI almak bir de ps2 niz için komponent bağlantı kablosu alacaksınız onu da ilk sayfada görebilirsiniz resmini koymuştum Bu sayede ps2 nizi monitörünüze bağlayabilirsiniz.

@keynesyen93 ben şu an 22" bir monitör kullanıyorum ama geçen sene 19" crt Samsung 957mb modelinde bir monitörüm vardı ve ps2 yi bu monitöre bağlamıştım ama o zaman kullandığım tv kartının ntsc desteği olmadığından ntsc olan tüm oyunlar siyah/beyaz çalışıyordu ve yaptığım bağlantı kompozit olduğu için görüntü çok kötü idi ama komponent bağlantı ile ps2 yi monitörünüze bağlarsanız 17" lik bir ekranda da gayet iyi bir görüntü alabilirsiniz

• hocam ben bu sizin aleti hiç bir yerde bulamadım satıştan kalmış olabilir mi acaba ?
  • Vatan bilgisayarda vardı ben 6 ay kadar önce aldım bi bak istersen zaten zor bulunuyordu piyasada bu model
  • quote:

Orjinalden alıntı: keynesyen93

hocam ben bu sizin aleti hiç bir yerde bulamadım satıştan kalmış olabilir mi acaba ?

Şu anda Vatan da Tv Box 7 DVI modeli var.http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=30086 bu model Tv Box 9 DVI ın alt modeli ve en önemli eksiği komponent girşe sahip olmaması o nedenle bu modeli almak pek mantıklı değil. Tv Box 9 DVI modelini de araştırıyorum bulursam buraya yazarım

NOT:http://www.senal-market.com/gmt/E-Magaza.php?gmy=urundetay&urun_no=1138 bu sitede buldum fiyatı da düşmüş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi venom800 -- 29 Ekim 2008; 19:27:26 >

• teşekkürler tüm emekleriniz için
  • arkadaşlar ekran kartımdaki s video girişine ps2 bağlayabilir miyim ? nasıl bağlarım anlatabilecek biri var mı
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.