Şimdi Ara

PS3 12GB rahat çalışır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
7.515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar PS3 almayı düşünüyorum 12GB lık rahat çalışır mı?

• 12 gb başta makul gelebilir ama o hard disk boyutu asla yeterli gelmez. En az 320 gb bir Ps3 şart.
    Bugün bazı oyunların sadece update dosyaları bile 3-4 gb olabiliyor. Hele ki eski oyunları falan oynayayım deseniz onların boyutlar daha da fazla.
    Dediğim gibi en iyisi 320+ bir Ps3 alın.
  • psn storeyi kullanmak nerdeyse imkansız olur . 320 gblık al rahat et bana o bile yetmiyor
  • Beyler usb'den harici hdd bağlasam,nasıl olur?

(yeri gelmişken soruyum dedim,yeni konu açmayalım)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 12 GB'lık modellerde HDD yok, flash var. Zaten 1 GB'lık HDD'mi olur?

Varsa evde 300 / 500 GB Sata 2.5 inç HDD, 12 GB'lık modeli aldığında takarsın. Ama evde ekstra HDD'in yok ise direk 320 veya 500 GB'lık PS3'lerden alman çok daha sağlıklı olur.

Sırf kutulu oyun alsan bile bir süre sonra 12 GB'lık PS3'e sığmaz. Çünkü her kutulu oyunda performans için HDD'e kurulum yapar ve bu genelde 500 MB -4GB arasındadır. Tabii 7-9-10 hatta 13 GB'a çıkan kurulum dosyaları bile var.

Mesela birde Plus servisi var; yılda 100 TL'ye 50 küsür oyunu bedava oynuyorsun. Şimdi mevcut oyunları indirsen rahat 60-80 GB yer tutar. E bir de her ay güncelleniyor, yeni oyunlar geliyor. Silip silip yükleyipte zor oynarsın. Plus servisinden mahrum kalmak isteyeceğini hiç sanmıyorum.

Bu yüzden yüksek HDD'li bir PS3 şart.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sir Maximus

Beyler usb'den harici hdd bağlasam,nasıl olur?

(yeri gelmişken soruyum dedim,yeni konu açmayalım)

Harici Hardisk'ten ancak resim / video / müzik görüntüleyebilirsin, oyun indiremezsin / oynayamazsın.
  • çok saolun arkadaşlar
  • harici diski fat32 olarak formatlasak,olmaz mı ico reyiz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gny*

12 gb başta makul gelebilir ama o hard disk boyutu asla yeterli gelmez. En az 320 gb bir Ps3 şart.
    Bugün bazı oyunların sadece update dosyaları bile 3-4 gb olabiliyor. Hele ki eski oyunları falan oynayayım deseniz onların boyutlar daha da fazla.
    Dediğim gibi en iyisi 320+ bir Ps3 alın.

eyw. kardeşim
  • quote:

harici diski fat32 olarak formatlasak,olmaz mı ico reyiz?

İşte fat 32 formatlayınca resim / video / müzik açar. Maalesef harici HDD'den oyun oynanmaz orijinal makinede.
  • quote:

Orijinalden alıntı: I-C-O

quote:

harici diski fat32 olarak formatlasak,olmaz mı ico reyiz?

İşte fat 32 formatlayınca resim / video / müzik açar. Maalesef harici HDD'den oyun oynanmaz orijinal makinede.

hmm,tamam.mesaj alındı.
    peki en düşük kaça bulabiliriz ps3 hdd?

• quote:

12 GB'lık modellerde HDD yok, flash var. Zaten 1 GB'lık HDD'mi olur?
    />

Varsa evde 300 / 500 GB Sata 2.5 inç HDD, 12 GB'lık modeli aldığında takarsın. Ama evde ekstra HDD'in yok ise direk 320 veya 500 GB'lık PS3'lerden alman çok daha sağlıklı olur.
    />

Sırf kutulu oyun alsan bile bir süre sonra 12 GB'lık PS3'e sığmaz. Çünkü her kutulu oyunda performans için HDD'e kurulum yapar ve bu genelde 500 MB -4GB arasındadır. Tabii 7-9-10 hatta 13 GB'a çıkan kurulum dosyaları bile var.

Mesela birde Plus servisi var; yılda 100 TL'ye 50 küsür oyunu bedava oynuyorsun. Şimdi mevcut oyunları indirsen rahat 60-80 GB yer tutar. E bir de her ay güncelleniyor, yeni oyunlar geliyor. Silip silip yükleyipte zor oynarsın. Plus servisinden mahrum kalmak isteyeceğini hiç sanmıyorum.

/>

Eyw. kardeşim çok saol

• quote:

hmm,tamam.mesaj alındı.

Valla HDD piyasasını pek takip etmiyorum ama 70-100 TL arasına bulunur sanırım. Birde 12 GB'lık modeller için HDD Kızağı şart.

HDD kızağı (Temsili resim):

Eğer kızak almazsan HDD'i takınca kalan boşluğu doldurmak için karton falan da koyabilirsin. Ama sıkı koy ki HDD zedelenmesin / bozulmasın Forumda bir çok kişinin öyle yaptığını bilirim.
    500 GB daha kârlı ve zahmetsiz.

quote:

Orijinalden alıntı: HasanSabbah01

Eyw. kardeşim çok saol

Ne demek.

• quote:

quote:

hmm,tamam.mesaj alındı.

Valla HDD piyasasını pek takip etmiyorum ama 70-100 TL arasına bulunur sanırım. Birde 12 GB'lık modeller için HDD Kızağı şart.

HDD kızağı (Temsili resim):

Eğer kızak almazsan HDD'i takınca kalan boşluğu doldurmak için karton falan da koyabilirsin. Ama sıkı koy ki HDD zedelenmesin / bozulmasın Forumda bir çok kişinin öyle yaptığını bilirim.
    500 GB daha kârlı ve zahmetsiz.

quote:

Orijinalden alıntı: HasanSabbah01

Eyw. kardeşim çok saol

Ne demek.

12Gb modellere hdd taktigimizda 12GB flash hafiza cope gidiyor.

Bu arada o dahili flash hafizanin okuma yazma hizi nasildir acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ps3 ün içindeki hdd değiştirilmiyor mu ?
    birde harici hdd bağlanabiliyor diye biliyorum yukarıdaki arkadaş oyun oynayamassın demiş ama oynamadığımız oyunları hdd e atıp oynayacağımız zaman ps3 e tekrar geri koyabilir dimi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch

12Gb modellere hdd taktigimizda 12GB flash hafiza cope gidiyor.

Bu arada o dahili flash hafizanin okuma yazma hizi nasildir acaba?

HDD takıldığında o flashlar çöp oluyor mu bilmiyorum ama o 12 GB'a kaydedilen veriler kaybolmuyor Altından Yumruk.

quote:

Orijinalden alıntı: speederly

ps3 ün içindeki hdd değiştirilmiyor mu ?
    birde harici hdd bağlanabiliyor diye biliyorum yukarıdaki arkadaş oyun oynayamassın demiş ama oynamadığımız oyunları hdd e atıp oynayacağımız zaman ps3 e tekrar geri koyabilir dimi ?

Her PS3'ün içindeki HDD değiştirilebiliyor. Ama 12 GB'lık PS3'lerde HDD yok, flash var. HDD yuvası boş. Yani HDD takılabiliyor.

Orijinal PS3'te harici HDD'ten oyun oynanmıyor. Oyunlar hariciye kopyalanmıyor. PS3'te Backup Utulity diye bir bölüm var, PS3 değiştirirsen vs oradan toplu kopyalama var.

• quote:

12 GB'lık modellerde HDD yok, flash var. Zaten 1 GB'lık HDD'mi olur?
    />

/>

/>

+1.

• nerdeyse 12 gb alcaktık iyiki 500gb almışız.
  • rahat çalışır tabi ama 12 gb yeterli olmaz,birkaç oyundan sonra sıkıntı çekmeye başlayabilirsin
  • beyler adam alalı aylar olmuştur :D
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.