Şimdi Ara

PS3 3D OYUN DEĞERLENDİRMELERİ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
0
Favori
18.483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim de bildiğim 100Hz ve üstü destekleyen her tv 3d özelliklidir..
  • Sony 52Z5500 200HZ tv miz var, ama 3d destekli değil.Sinir oldum, 200hz sonuçta
  • quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch

Sony 52Z5500 200HZ tv miz var, ama 3d destekli değil.Sinir oldum, 200hz sonuçta

Teoride, pratikte her yerde 3d görürsün...
  • arkadşlar evdeki tv nin özelliklerinde "600 hz sub field driving" diye bir ibare var tv samsung 7 serisi 50' plazma 3D kullanabilirmiyim bunda bi sorum daha vardı ps3 de 3d özeliğini nerden ayarlıyoruz 3.30 yamasında geleceği söylenmişti fakat update yaptığım halde 3D ile ilgili herhangi bir ibare göremedim yoksa benmi yanlı biliyorum 3D güncellemes gelmedimi hala ??
  • Bende samsung 46' 3d led tvyi denedim geçenlerde samsung mağazasında..Fiyatı 5800 lira gibi bir rakamdı peşin olarak ve yanında gözlüktür 3d bluray playerdır hiçbirşey yoktu (:

Monsters and aliens isimli animasyon film vardı ellerinde onu denedim bende..Size şu kadarını rahatlıkla diyebilirimki avatardaki 3d hissinden çok daha güzel ve etkileyiciydi bu film..Arkadaşla gitmiştik incelemeye ve şok olduk desek yeridir öyle bir performans kesinlikle beklemiyordum..

Ama gelgelim gözlük işi benim canımı cok sıktı 10dakikalık deneme süremde..Sert plastikten gözlüktü ,burnumu ve kulaklarımı rahatsız etti faydasıyla..Eğer bu gözlükteki rahatsızlık olmasa almayı düşünüyordum böyle bir ürün ancak bu seriyi es geçmeye karar verdim gözlük deneyimlerımden sonra..

Ne zaman gözlüksüz 3d olayı çıkar ve yaygınlaşır ilk alıp kullanıcak olanlardan biri olurum..İmkanı olan arkadaşlar mutlaka gidip dediğim filmi izlesinler samsung bayilerinde,avatardakinden daha iyi bir tecrübe olduğunu garanti edebilirim (:

• Tek kelimeyle Gereksiz birşey....

Param var ama almam ......

Avrupada olsam alırım çünkü adamların beleş 6 tane 3D kanalı var ...... Benim gördüklerim tabi bunlar belkide daha fazla .... Türkiyede böle birşey olması imkansız Görüntülerin FULL HD olması lazımki onun zevkine varabilesiniz ... Fakat Türkiyedeki HD dedikleri kanallar bile HD görüntü vermiyor.....

3D ekranı al
    Gözlüğede okadar para ver...
    Bide 3D izlicem diye 3d oynatıcı al

30 dakka sonra Gözlerin ağrımaya başlıyor acı çekiyorsunuz...

Gözlükler avrupadakilerle aynı değil kötü yapılmış göz salığına zararlı

4500+ 3D oynatıcı gözlükler vs verecegime zaten İMAX İstinye park 2 sinema ekranı buyuklugunde onu yaşıyorum bence tamamen gereksiz boşa para harcama
  • aboo ne yaparsanız yapın anlıyorum şimdi neden irana kaydığımızı 2 saattir anlatıyorum inanmıyosanız ben nediyim araştırın diyorum bakın uydu alıcısı ise min 100 mhz olacak amaan kime anlatıyorum ki verin parayı alın kardeşim burada uyanık olmanızı gösteriyorum hayla geriye gidiyoruz.
  • İran ve bahsettıgın seylerın ne alakası var ya
    haha
  • quote:

Orijinalden alıntı: servetbugra

ben bilmem beyim bilir valla dostum 3d tv alacaktık araştırdım yani araştırmasam sana inanacam :D algoritma bana işlemez almadan önce herkes araştırsın

O zaman niye çalışmadı benim tv'de motorstorm 3d demo.Bence sen araştırdığın kişilere tekrar sor siz ne bilirsiniz diye...
  • bu yorumlar adamı kanser eder . kim neye inanıyorsa onu alsın kağıt gözlükle IMAX e de kafa tutarsınız 2d tvde 3d görüntü de seyredersiniz ne diyim artık

xbox-ps3 kavgası bitti bu başladı şimdi de ...

akıl var mantık var 20 liraya gözlük diyor 250dolarlık aktif gözlükle o bir mi . hiç sinemaya da gidilmemiş yaw .

isteyen enayi isteyen gereksiz isteyen yalan desin işin doğrusu budur arkadaş : ps3, aktif polarize gözlük , ve 3DTV ve 3 boyutlu bluray film

param olsun alıcam 3dtv . almayan almasın sabit fikriyle kalakalsın ne diyim
  • hayır birşey değil yanlış düşüncelerinizde direnip bu 3d den bişey bilmeyen ama 3d film yada oyun isteyen insanların da yanlış bilgilenmesine neden olunuyor

bu kadar muhafazakar tüketici de yeni görüyorum ha o zaman aynı muhafazakarlığı lcdtvler içinde yapsaydınız tüplü daha iyi diye yada ps2de kalsaydınız ps3ün çıkmasına muhafazakar olsaydınız

gece gece ben de delirdim
  • Hiç merak etmeyin...üreticiler bizi yönlendirir...ince ince hafif hafif...olmadı dayatarak....sevenler için sorun yok...ama karşı duranlar sevmeyi öğrenecek...

"Herkes 3d oynayacak ülennnnnnnnn" dedilermi yapacak bir şeyiniz yok

"o gözlükleri hepimize takacaklar..." vücuda bağlanan elektrodlarda çok yakında....o şekilde tekken...game over olursa meftaa...

Ya da ikinci elde konsol çılgını bir arkadaş var geçen rastladım...20 tane game cube 30 tane xbox u 30 tane ps2 si var 50 den falan satıyor....alacaksın bi 37 ekran+GC+Xbox+ps2+psx 5. boyuta geçeceksin....

• sinema salonlarındaki perdelerindemi 3D özelliği var ki görüntüyü 3D olarak veriyor?hmm!?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 120slim_fintr

sinema salonlarındaki perdelerindemi 3D özelliği var ki görüntüyü 3D olarak veriyor?hmm!?

Perdelerin değil projeksiyonun var.Avatar 3d sinemasına gitmiş olsaydınız görürdünüz sistemin nasıl çalıştığını..
  • Arkadaşlar öncelikle PS3'ten 3D görüntü alabilmek için ya evinize sinemalardaki sistemleri kurmalı, ya da Active Shutter (ya da başka bir teknoloji ile çıkacak ise ileride o teknoloji adı altında) gözlükler ile çözümleme yapıp görüntü alabileceğiniz bir 3D LCD veya LED TV'niz olmalı. İleride ise gözlüksüz olarak izleme sunan Halojen ve Helyum TV'ler gelecek. Hatta Helyum TV'lerin haberini kendi ellerimle girmiştim bir yere. Linkini buraya da kopyalayabilirim çok istenirse.

quote:

servetbugra
    ....

lütfen araştırdığınız kaynaklar güvenilir ise burada paylaşın. şöyle bir durum var. Siz diyorsunuz ki, 3D görüntüyü PS3 çalıştırıyor. evet bu olayı PS3 yapıyor fakat sizin mantığınıza göre HDMI ile standart bir tüplü TV'ye bir scart dönüştürücü takarsak standart tüplü TV'den 1080p görüntü alabiliriz. Sonuçta bu işi yapan TV değil PS3. Çünkü teorik olarak bir şekilde Scart üzerinden de 1080p yayın aktarılabilir. Yahut 720p TV'ler PS3 sayesinde 1080p görüntü verebilir bu işi yapan PS3 değil mi? TV'nin desteklemesine gerek yok. Emin olun dünya üzerinde sizden çok daha fazla araştırmış insanlar bu 3D TV leri alıyor veya almıyor. Hatta siz tüm elektronikçilerden daha iyi biliyorsunuz demek ki. Uydudan gelen yayınlarda ne fark oluşturuyormuş onu da bilemedim. O zaman uydudan gelen görüntüyü de receiver çözsün yollasın TV'ye çok mu zor? Evet şu anda normal LCD TV'lerden 3D yayın izlenebilir fakat anaglyphic olur ise ki bu olay seneler öncesinde tüplü TV'ler zamanı bir yılbaşı olayında yapılmıştı. Ayrıca sağlıklı bir görüntü için yanılmıyorsam minimum 120 Hz TV'ler kullanılıyordu 60 60 bölerek sağ ve sol gözlük camları için(bundan pek emin değilim).

Ve evet bu olayların hepsinde algoritmalar kullanılır. Bu konuda biraz teknik bilgisi olan biri olarak söylüyorum ki, her türlü görüntü işlemesinde çeşitli algoritmalar kullanılır. Fourier dönüşümleri, matrisler falan filan. Siz bazı şeyleri filmlerden görmüş olabilirsiniz ama en azından teknik bilginiz yok ise başkalarına teknik konularda laf atmayın. Sizin iki satırlık araştırmalarınızın çok daha fazlalarını yapıyor o bilim adamları. Senelerce bazı teknolojileri üretmek için çalışıyorlar siz burada yok onlar soyguncu yalan bunlar inanmayın deyip hiçe sayıyorsunuz. İran örneklemeniz ise duyduğum en saçma benzetmelerden biri. Asıl sizin yaptığınız bilimi hiçe saymak ve bilim adamlarını soyguncu soytarı olarak ilan etmek. Bilimi desteklemek yerine hakaret ederek bizi geriye götürmeye çalışıyorsunuz diyerek sizin yaptığınızı yapayım ben de. Konuyu çarptırmaya gerek yok.

Bir de tavsiyelerinize uymak için soracağım. Hani şu 20 TL lik gözlüklerden RealD 3D için kullanılanı mı, XPanD için kullanılanı mı yoksa IMax için kullanılanını mı alalım. Çünkü üçünün de görüntüyü çözme şekilleri ve algoritmaları çok farklı. Bu arada algoritmayı filmlerden duymadım, bilgisayar ile ilgili öğrenim görüyorum ona göre yüklenmelerini yaparsan sevinirim. PS3 hangisini veriyorsa ona göre söyleyin ki ona göre hareket edelim.

quote:

120slim_fintr
    ....

Sinemadaki sistem çok farklı. 3D salonların perdeleri özel üretim oluyor, projeksiyon cihazları 3D destekli ve bazı makineler yardımı ile çeşitli algoritmalar kullanarak oluşturdukları sinyalleri gözlüklere göndererek 3 boyutlu deneyim sunuyorlar en basit anlatımı ile. Kaldı ki bu durumda bile IMax, RealD 3D, ve XPanD 3D standartlarında kullanılan teknolojiler bile farklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcbtrcs -- 12 Haziran 2010; 4:40:15 >

• Ancak bu kadar iyi özetlenebilirdi. Ellerine sağlık dostum.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: paulbroke

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cemus

olay gözlükte bitmiiyormu sonuçta acaba bendeki plazmada işe yararmı merak ettim şimdi

dostum mediamarktteki teknisyene,elektronikciye samsungun mersin bayisi bizim arkadaşımız.onlara herkese sordum çünkü 3D tv ayrı olsaydı onu alırdım 1 hafta bekleyip ama hiç bir fark yok dediler gözlük gelince size söylerim ama batmanda 3d bile olmasa bi gerçekçilik vardı nesneler uzak yakın gibi.ps3 olduğundan dolayı 3d tv almaya gerek yok şayet siz uydudan ligleri filmleri 3d izlicekseniz o zaman min. 100mhz olan tv almanız gerecek ama ben yok ps3den başka bişe yapmam bluraylerin 3dsini bile ps3den izlerim derseniz skıntı yok istediğinizi alın.

Arkadaşlar, yanlış bilgilendirme yapmayalım...şu an elimizde bulunan 2D tvlerle, bu yeni actual 3D materyalleri izlememiz olanaksız. Aktif gözlük bile alsanız Tv niz 2D ise olmuyor maalesef.. Active gözlükler Tv ye göre set edilmiştir. Yani Tv den gözlüklere bir sinyal gönderimi söz konusudur (infrared veya bluetooth). Bu yeni 3D algoritmasını da eski bilinen 3D ile karıştırmayın...eski teknolojide (anaglyph) iki farklı renk içeren gözlüklerle, resmin renkleri (hatta renksiz) ve çözünürlüğü düşülerek 3D algılaması sağlanır. Oysa yeni 3D teknolojisinde (stereopsis), izlediğiniz materyalde renk değişimi (parlaklık ve contrast hariç) ve çözünürlükte bir kayıp olmaz. 1080p buluray izliyorsanız yine 1080p olarak gözlüğe sinyal gelir. Ekrana iki resim gönderilir..aktif gözlüğün bir camı kapanırken diğeri açılarak 3D algılaması sağlanır. Bu yeni algoritmanın bizim tarafımızdan kullanılması ise ancak yeni nesil 3D tvlerle mümkündür. Çünkü bu algoritmayı işleyecek hem yazılımsal hem de donanımsal yapıya ihtiyaç vardır.

açıklamayı yapcam ama öncelikle şunu demem lazım dayı sen algoritmayı filmden mi duydun her 1 cümlede geçiyo amma sallıyosun ha öncelikle sinemadaki 3d keyfini bilir herkes oradaki alet farklı bir alet değil salon 8 deki ile salon 1 dekiyle aynı.Fakat siz uydudan lig maçları gibi 3d keyfi yapacaksanız min. 100 mhz alacaksınız!! lcd,plazma,led tv gibi.sinemadaki aleti ps3 düşününn tvyide perde sadece gözlüğünüz eksik tabi bu illa ps3 için değil bluray oynatıcı ve ps3 için geçerli ben bunu 7 aydır araştırıyorum sallamadan gelelim lütfen..tabi full hd ile heady arasındaki fark olacak gene netlik ve renk canlılığı gibi...diceksiniz niye 8 bin tl o zaman alet çünkü led tv olduğundan ve özellikleri yüksek olduğundan(kaliteli) .oyunu indirdim pain 3D yi komşumuzdan istedim gözlüğü size tek kelimeyle sinemadan 2 kat daha güzel bir görüntü aldığımı söyliyim sanki adam bana geliyomuş hissi %100 yaşadım..motorstormıuda denedim tek kellimeylle muazzam..ama lütfen sallamayın!!!! yok 3d tv almak şart yok algoritma farklı yapıyo dediğin doğru tvler kendi gözlüklerini yapıyo fakat yok ışın blututt falan filan sallıyosun!!..20 tl ye git al o gözlüğü veya sinemadan yürüt lcd tv varsa veya plazma(denemedim ama samsung ve simens in bölge bayisi yakınımızdır o yüzden hepsinde çalışır dedi) dene gör.ben lcd denedim media markt ta deneme sürümü vardı canavarlar filmi koymuşlardı aynı tatı aldığımı söylüyorum................

Simdi konuyu acan arkadasi yalancilikla suclamissin, salliyorsun falan demissinde arkadasim sinema salonu 1'deki 3d projektorle 8'deki normal projektor maalasef farkli ayni falan degil.

PS3 3D OYUN DEĞERLENDİRMELERİ

sinemada izledigin 3 boyutlu filmler perdeye ayni 2 gozun bakisi gibi birbirine aci yapicak sekilde ayarlanmis 2 projektorden verilirken normal izledigimiz filmlerde bu is tek projectorden olur. Sinemada verilen yaninda RealD yazan plastik gozlukler pasif polarize gozluklerdir, yani tv'lerin yaninda gelen aktif polarize gozluklerlerden farklidir zaten bu sebeple maliyetide dusuktur. Tepede gordugun resimdeki 3d projektorlerin her birinin onunde polarize cam vardir bunlar sag ve sol pasif gozluk camlarina uygundur. goruntu projektorden ciktiginda polarize edilip perdeden yansiyip bize ulasir. bizim gozumuzdeki gozluk camlarindan biri yatay polarize edilmisken digeri dikey polarize edilmistir veya dairesel polarizede olabilir.

3D Tvlerdeki olay ise hani yaninda pahali pilli gozluklerle gelen, buradada gozluk camlari ve tv begenmesende evet algoritma icinde calisir, gozluk camlari gozun algilayamacagi bir hizda bir sag bir sol lens olmak uzere kapanip acilir zaten bu sebepten bunlara Active Shutter Glasses denir yani Aktif Ortucu Gozluk. TV deki goruntude bu hiza gore tazelenir.

Simdi sen diyorsunki sinemadaki projektorler ayni, oradan aldigin gozlukle evde 3d tv izlemissin, komsundan biseyler istemissin muaazzam olmus falan. Bende Sony Bravia XBR6 modeli Tv var bunun tazeleme hizi 120Hz bende birde PSN oyunu var Invincible Tiger : The Legend of Han Tao bu oyunu bilen bilir PSN'de cikan ilk stereocopic 3d oyundur ayrica goruntu ayarlarlarinda anaglyph 3d(2 farkli renkte mercegi olan gozluklerde kirmizi-yesil gibi) yapmakta mumkudur. Benim elimde o pasif polarize gozluklerden var sinemadan alinan, bu dedigim oyunda menuden steroscopic 3d'yi aktif ettim gozlugu taktim gordugum birbirinin icine gecmis iki goruntu goruyorsun gozlugu cikariyorsun gene ayni, ne 3d oluyor ne bisey, olamaz cunku mantiga aykiri. sinemadan senin tabirinle yuruttugun o gozluklerin islevsel olabilmesi icin tepedeki projektor gibi bir kaynaga ihtiyacin var ve goruntuler bu projetorden dikey ve yatay polarize edilmis 2 imaj halinde bir perdeye belli bir aci ile yansitilmali.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SPYdir -- 12 Haziran 2010; 19:48:17 >

• quote:

Sinemada verilen gozlukler pasif polarize gozluklerdir, yani tv'lerin yaninda gelen aktif polarize gozluklerlerden farklidir zaten bu sebeple maliyetide dusuktur.

bu konuda eksiğiniz var. türkiyede de bulunan Xpand 3d denilen realD muadili sinema 3d teknolojisi var.
    yani bana inanmıyorsanız oturduğunuz yere en yakın AFM sinemasına giderek varsa 3d sinema görebilirsiniz.
    ben 2 kez xpand 3d izledim sinemada . ve verilen gözlükler aktif gözlükler . içlerinde pil var gözlüğün tam burun kısmının üstünde bir tane infared alıcı var. hatta denemek için onu film esnasında parmağımın ucuyla kapattım sağ yada sol gözüm normal görmeye başlamıştı.

işte gözlük bu aynısı türkiyede AFM sinemalarında kullanılıyor.

yani sinemada da aktif gözlük kullanılıyor RealD sineması haricinde

PS3 3D OYUN DEĞERLENDİRMELERİ

• quote:

Orijinalden alıntı: SONY_55

quote:

ben bilmem beyim bilir valla dostum 3d tv alacaktık araştırdım yani araştırmasam sana inanacam :D algoritma bana işlemez almadan önce herkes araştırsın

O zaman niye çalışmadı benim tv'de motorstorm 3d demo.Bence sen araştırdığın kişilere tekrar sor siz ne bilirsiniz diye...

elimde pioneer marka plazma tv var az önce motorstorm un 3D demosunu indirdim ve oyuna girdiğimde play ve 3D in play diye 2 seçenek mevcut.3D in play bende aktif olmuyor, PS3 güncelleme yapmaya çalıştım herhangi yeni bir güncelleme yok geriye tek bir seçenek kaldı o da tv neticede 3D destekli değil.Sonuçta durum sony_55'in bahsettiği gibi tv de 3D destekli olmalı.servetbugra salladın ama tutmadı.

• 3D 3.30 Update'i ile mi geldi yoksa yeni bir güncelleme daha olacak mı?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.