Şimdi Ara

PS3 3D OYUN DEĞERLENDİRMELERİ (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
0
Favori
18.483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Salvatuon
    3D 3.30 Update'i ile mi geldi yoksa yeni bir güncelleme daha olacak mı?

ben güncelleme ile geleceğini zannediyordum fakat şu anda yeni bir güncelleme yok.US-PSN den 3D oyun demolarına ulaşabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: :::LOSTPLANET:::

quote:

Sinemada verilen gozlukler pasif polarize gozluklerdir, yani tv'lerin yaninda gelen aktif polarize gozluklerlerden farklidir zaten bu sebeple maliyetide dusuktur.

bu konuda eksiğiniz var. türkiyede de bulunan Xpand 3d denilen realD muadili sinema 3d teknolojisi var.
    yani bana inanmıyorsanız oturduğunuz yere en yakın AFM sinemasına giderek varsa 3d sinema görebilirsiniz.
    ben 2 kez xpand 3d izledim sinemada . ve verilen gözlükler aktif gözlükler . içlerinde pil var gözlüğün tam burun kısmının üstünde bir tane infared alıcı var. hatta denemek için onu film esnasında parmağımın ucuyla kapattım sağ yada sol gözüm normal görmeye başlamıştı.

işte gözlük bu aynısı türkiyede AFM sinemalarında kullanılıyor.

yani sinemada da aktif gözlük kullanılıyor RealD sineması haricinde

PS3 3D OYUN DEĞERLENDİRMELERİ

Yurtdisinda yasiyorum burada sadece RealD var, uyardigin icin sagol yazimin o kismina RealD eklersem daha aciklayici ve net olur sanirim, zira pasif polarize gozlukler olarak belirtmisim bu zaten RealD oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: SPYdir

quote:

quote:

Sinemada verilen gozlukler pasif polarize gozluklerdir, yani tv'lerin yaninda gelen aktif polarize gozluklerlerden farklidir zaten bu sebeple maliyetide dusuktur.

bu konuda eksiğiniz var. türkiyede de bulunan Xpand 3d denilen realD muadili sinema 3d teknolojisi var.
    yani bana inanmıyorsanız oturduğunuz yere en yakın AFM sinemasına giderek varsa 3d sinema görebilirsiniz.
    ben 2 kez xpand 3d izledim sinemada . ve verilen gözlükler aktif gözlükler . içlerinde pil var gözlüğün tam burun kısmının üstünde bir tane infared alıcı var. hatta denemek için onu film esnasında parmağımın ucuyla kapattım sağ yada sol gözüm normal görmeye başlamıştı.

işte gözlük bu aynısı türkiyede AFM sinemalarında kullanılıyor.

yani sinemada da aktif gözlük kullanılıyor RealD sineması haricinde

Yurtdisinda yasiyorum burada sadece RealD var, uyardigin icin sagol yazimin o kismina RealD eklersem daha aciklayici ve net olur sanirim, zira pasif polarize gozlukler olarak belirtmisim bu zaten RealD oluyor.

pardon yurtdışında yaşadığınızı bilmiyordum.

• Arkadaşlar yarın, özellikle bu gözlükle 3D izlendiğinde oluşan renk farklılığını gösterebilecek fotoğraflar çekip buraya koyacağım. Ton farkına bugün daha dikkatlice baktım...yarın bir nebze de olsa resimlerden göstermeye çalışırım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: paulbroke

Arkadaşlar yarın, özellikle bu gözlükle 3D izlendiğinde oluşan renk farklılığını gösterebilecek fotoğraflar çekip buraya koyacağım. Ton farkına bugün daha dikkatlice baktım...yarın bir nebze de olsa resimlerden göstermeye çalışırım..

dediğin doğru ama bu 3d den değil gözlüğün camının koyuluğundan kaynaklanıyor

sinemada da öyleydi çünkü

çok koyu bir camı olduğu için ışığın çoğunu alıyor ama çok da kötü değil filmlerdeki kontrast öne çıkıyor bu sefer ben çok parlak film sevmem izlerken
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: paulbroke

Arkadaşlar yarın, özellikle bu gözlükle 3D izlendiğinde oluşan renk farklılığını gösterebilecek fotoğraflar çekip buraya koyacağım. Ton farkına bugün daha dikkatlice baktım...yarın bir nebze de olsa resimlerden göstermeye çalışırım..

dediğin doğru ama bu 3d den değil gözlüğün camının koyuluğundan kaynaklanıyor

sinemada da öyleydi çünkü

çok koyu bir camı olduğu için ışığın çoğunu alıyor ama çok da kötü değil filmlerdeki kontrast öne çıkıyor bu sefer ben çok parlak film sevmem izlerken

Çok haklısın, gözlük camından kaynaklandığını biliyorum. Benim tespitime göre 3d materyal gözlüksüz haliyle daha parlak ayarlarla ekrana taşınmış (özellikle panasonic in tv siyle birlikte gelen test görüntüleri öyle..) Gözlük takınca birraz daha koyu oluyor ama daha gerçeğe yakın gibi duruyor...ya da ben böyle hissediyorum...dediğim gibi birazdan resim çekip koyarım.

• Resimler geldi..yalnız bir şeyi belirtmeliyim..çektiğim ortamda ışık çok az olduğu için..tv nin üzerine tuttuğum gözlük görüntüsü normalden daha karanlık çıkmıştır. Bu tv ve ürünü kullanan arkadaşlar bizde böyle değil diyebilir. Gözlüğün verdiği resim daha açık ve kontrastlıdır. Am yine de normal görüntüden biraz daha koyudur (cam etkisinden).
    İlk resimler test 3D görüntülerinden..ilki 2D olarak çektim, sonra gözlüksüz 3D halini en sonu da gözlükle 3D...son kareler de motorstorm 3D ye ait. Bu arada en son resimde gözlüğü 3D özelliği kapalı halde resmi çektim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paulbroke -- 13 Haziran 2010; 10:27:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: servetbugra

beyler 3d yi görmek için 3d tv almaya gerek yok lcd veya plazmalarda bile olabilyor sadece uydu alıcısından 3d izlicekseniz o zaman 100mhz en az olması şart.ama 3d yi ps3 kendisi çalıştırdığı için sadece gözlük almanız yeterli olur bunu çok araştırdım gerçekten ona göre tv aldım 3d tv almadım ama 3d yi çalıştırıyo

3d tv yoksa oyunları 3d olarak çalıştıramazsın

yani 3d tv almak zorundayız
  • PS3 HDMI uzerinden, TV'ye sinyal gonderiyor, eger TV 3D destekli ise oyunun icinde 3D menuleri aktif oluyor... TV 3D destekli degilse oynayamiyorsunuz...
  • Oyunun Görüntüsünü bozuyorlar sonra gözlük verip düzeltiyorlar.Buna da yeni teknoloji diyorlar.Ne ticaret ama

Labaratuarda mikrop üretip yanında aşı satmaya benziyor bu 3d.
  • bu konuya bende soyle bir cevap vereyim belki arkadaslara yardımcı olabilirim.oncelikle paulbroke adlı arkadasımız gerekli bilgileri vermis.cok sagolsun soyledigi seyler dogru.

bir arkadasımızda tv nin 3d ozelligi olmadan 100 hz ustu olasının yeterli oldugunu yazmıs simdik bu kısmen dogru kısmen yanlı nasıl diyeceksiniz soyleki

elimde su an nvidia 3d visıon gozluk seti var bu setin amacı pc de oyunları 3 boyutlu olarak oynamanızı saglıyor.genel olarak 2 parcadan olusuyor bir sarj edilebilen bir gozluk vede goruntuleri 3 boyutlu olarak gormenizi saglayan bir infrared verici.ayrıca oyunların 3 boyutlu olarak yapılmıs olmasında gerek yok ister eski bir oyun olsun ister yeni yapılan bir oyun yazılım ve cihaz 3 boyutluya ceviriyor goruntuyu.bunları acıklayıcı bir bilgi olarak sundum simdik gelelim goruntuyu alacagımız cihaza bu gozluk setini aldıgımda elimde samsun 2232 bw 22'' monitor vardı hemen takıp goruntu alabilecegimi sandım ama olay boyle degildi.3boyutlu goruntuyu gorebilmek izin en az 120 hz ve ustu bir lcd , lcd tv yada tuplu bir 100 hz tazeleme saglayan normal bir tv ye sahip olmam gerekiyormus cunku goruntuyu baska sekilde goremiyorsun.ayrıca olay 3 dye gectiginde aynı goruntuden 2 tane gordugunuz icin gozluk olmadan 3d olayını gormeniz mumkun degil.bir arkadasın dedigi gibi sadece 100 hz tv yetmiyor yanında illaki gozluk olacak(tabii buna yeni cıkan ama henuz piyasada satısa sunulmayan gozluksuz 3d tv leri katmıyorum.onlar olsada sonucta bu yazılım isi bu sony nin destek vermesi lazım o tv lere 3d icin)

simdi elimdeki bu ekipmanla 3d goruntulemeyi ps3 te yapabilecegimi sanmıyorum cunku infrared verici ve nvidia 3d yazılımını ps3 bir sekilde kurmam gerek (tamamen kendi sahsi fikrimi icerir)ama nviad ve sony bir isbirligi icine girerlerse belki bu seti bir sekilde kullanabilirim.

isin ozu sudur.120hz ve ustu bir lcd tv vede aktif bir gozluk olmadan 3d goruntuleme izleyemezsiniz.paulbroke adlı arkadasın yukarıdaki resimlerde gosterdigi gibi cift goruntuyu tek bir goruntu halinde gorebilmek icin gozluge ihtiyac var.ayrıca hepimizin bildigi mav yesil renkli karton gozluklerlede goremezsiniz.ayrıca bir ayarı varsa onu bilemem tabii mesela ben pc ye yazılımı kurarken ne cesit gozluk kullanacagımı soruyor ona gore kurulum yapıyordu.benimde ufak bir incelemem olmustu 120 hz 3d acer gd245hq ile ilgili orada 3d oyun anına ait resimler var isteyen arkadaslar linkten bakabilir.

http://forum.donanimhaber.com/m_39460040/tm.htm

son bir soz oyle dendigi gibi asırı bir bas agrısı vede gozlerde rahatsızlık yaratmıyor aktif shutter gozluklerde.bazı arkadaslar bilmeden denemeden kulaktan dolma bilgilerle yanlıs bilgiler veriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captanico -- 13 Haziran 2010; 14:55:54 >

• çok doğru NİKIL

paulbroke incelemen ve vakit ayırıp uğraştığın için teşekkürler güle güle kullan tvni .
  • quote:

paulbroke incelemen ve vakit ayırıp uğraştığın için teşekkürler güle güle kullan tvni .

Ne demek ben teşekkür ederim..inşallah en yakın zamanda 3d tvlerin fiyatları daha da ucuzlar ve çoğu merak eden kullanıcıya ulaşır. Ben fiyat değişimlerinin bu senenein 2nci yarısında daha da hızlanacağını düşünüyorum. Bir iki firma daha ürünlerini piyasaya sürerler, 3D materyaller daha da sık görünür olur, talep artar..bu rekabeti tetikler..fiyatlar da kaçınılmaz düşer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paulbroke -- 14 Haziran 2010; 16:10:22 >
  • herkes bir şey yazmış kafasına göre şöyle böyle demiş herkes yardımcı olmak fikirlerini paylaşmak istemiş, bunlar güzel şeyler tami.. ben de diyorum ki herkesin dediği gibi 100 mhz üstü yteterli oluyorsa niye sony mal gibi 2010 haziran ayını bekledi yeni çıkartıyor bu tvleri ??
  • sırf şu cinebonusdaki 3d intro ve garanti bankası flexi 3d reklamı bile insanı heyecanlandırıyor. işallah böyle reklamlar olur internetten indiririz demo disk yaparız
  • quote:

sırf şu cinebonusdaki 3d intro ve garanti bankası flexi 3d reklamı bile insanı heyecanlandırıyor. işallah böyle reklamlar olur internetten indiririz demo disk yaparız

Konu reklam oldu mu kesin olur..
  • kısa ve öz olarak gözlük şart şu an değil mi arkadaşlar...digiturk plus üyesiyim gönderdiği gözlükler seyretmye çalışıorum bi şey anlamıorum tlevizyonum samsung 6 serisinin kalın kasası 1-2 sene olmuştur alalı acaba bu gözlükle bi nebze olsun tat alabilirmiyim 3d olayından ayrıca ps3 var onda da yararlanabilirmiyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazytown_ -- 14 Haziran 2010; 17:45:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: crazytown_

kısa ve öz olarak gözlük şart şu an değil mi arkadaşlar...digiturk plus üyesiyim gönderdiği gözlükler seyretmye çalışıorum bi şey anlamıorum tlevizyonum samsung 6 serisinin kalın kasası 1-2 sene olmuştur alalı acaba bu gözlükle bi nebze olsun tat alabilirmiyim 3d olayından ayrıca ps3 var onda da yararlanabilirmiyim

sadece 120 hz olmasıda yetmiyor.tv nin 3d yi desteklemesi sart bir nevi yazılım vs gibi birsey oluyor tvde.mesela bende 3d monitor var ama ps3 te nasıl kullanabilirim bilemiyorum.elimde nvdia 3d gozlukte var ama bir sekilde onu aktif edebilmem lazımki seyredeyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: crazytown_

kısa ve öz olarak gözlük şart şu an değil mi arkadaşlar...digiturk plus üyesiyim gönderdiği gözlükler seyretmye çalışıorum bi şey anlamıorum tlevizyonum samsung 6 serisinin kalın kasası 1-2 sene olmuştur alalı acaba bu gözlükle bi nebze olsun tat alabilirmiyim 3d olayından ayrıca ps3 var onda da yararlanabilirmiyim

Geri verdiğim Samsung 3d Lcd de bu mavili kımızılı karton gözlüğü laf olsun diye denemiştim, bu tv lerde hiç bir işe yaramıyor. Tv niz 3d destekliyorsa, aktif gözlük gerekiyor maalesef.
  • burda 3D 600hz panasonic tv 2500€ en uygun yer olan bır magazada
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.