Şimdi Ara

PS3 3D OYUN DEĞERLENDİRMELERİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
0
Favori
18.505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 3d filmlerin babası denilen Avatar bile 3d anlamında aşırı iyi değildi bazı sahneler dışında.

Fİyatlarda astronomik şuan. Zaten 6 ay sonra bu tv de daha iyi bu tv 1000 hz göz yormayan 3d diye kakalarlar biz tv leri

Bİr de hatırlıyormusunuz bilmiyorum ama 3d olması için hdmi 1.4 kesin olması lazım diyen tv üreticileri nasıl oldu da 1.3 de rahat rahat çalıştırdı 3d leri. Adamlar bizleri nasıl daha hızlı soyarız diye her ay yeni bir şey sunuyorlar neredeyse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CANOZ -- 11 Haziran 2010; 12:18:56 >
  • @ paulbroke

Azizim tek bir sorum olacak.

720P lik bir oyunu HDTV de oynarken aldığın görüntü kalitesini 3D gözlükle alabiliyomusun? renklerin canlılığı filan...

Çünkü ben avatarı hem 3d hem normal izledim sinemada... 3D harikaydı ama normal izlediğimde renkler daha canlıydı, keskinlik daha iyiydi...

Tabi yanılmışta olabilirim merak ediyorum.
  • olay gözlükte bitmiiyormu sonuçta acaba bendeki plazmada işe yararmı merak ettim şimdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turquia

@ paulbroke

720P lik bir oyunu HDTV de oynarken aldığın görüntü kalitesini 3D gözlükle alabiliyomusun? renklerin canlılığı filan...

Çünkü ben avatarı hem 3d hem normal izledim sinemada... 3D harikaydı ama normal izlediğimde renkler daha canlıydı, keskinlik daha iyiydi...

3d gözlük güneş gözlüğü etkisi yaratıyor. Sinemada gözlüğü çıkarınca renkler daha canlı görünüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The_İllusionist

quote:

Orijinalden alıntı: Turquia

@ paulbroke

3d gözlük güneş gözlüğü etkisi yaratıyor. Sinemada gözlüğü çıkarınca renkler daha canlı görünüyor.

Hmm sağol.
    Yani sonuçta 3D gözlük derinlik katıcak ki bu HARİKA bir haber ama renklerin canlılığında biraz sıkıtnı yaşıcaz..
    Soluk olmıyacak tabi ama 2D kadarda canlı olmıyacak o zaman.

Pek bi sorun değil bu gerçi. Derinlik hissi fazlası ile kapatır renklerin biraz daha soluk olmasını.

• quote:

Orijinalden alıntı: SONY_55

@paulbroke
    Hocam sen sinemaya avatar 3d'ye gittin mi?Eğer gittiysen bir kıyaslma yapacak olursan ne gibi farklar var.

Valla üstad, gitmedim...ama bu filmi sinemada 3D izleyenlerin bazıları (yurtdışı forumlarda), 3D nin en cezbedici yanının resimdeki objelerin sanki ekran dışına çıkacakmış hissinin başarıyla uygulandığını söylüyorlar. "Acaba evimizdeki 3D deneyimi de aynı standardı bize verecek mi?" diye de soruyorlar. Dediğim gibi ben bu filmi izlemedim ama şunu söyleyebilirim. Panasonic ile verilen 3D filmciklerden oluşan bir demo Bluray cd si çıkıyor. Buradaki bir çok görüntüde cisimler sanki ekran dışına taşacakmış hissini bir çok kez yaşadım. Özellikle bir rafting sahnesi var...sıçrayan sular sanki yüzünüze çarpacakmış hissi gayet başarılı veriliyor. Yada bir mercan kayalığında yüzlerce balık görüyorsunuz bunların ekran çerçevesine yakın kısımlarındaki olanlar sanki ordan çıkıp yüzmeye devam edecekler zannediyorsunuz. Tabii burada şunu hatırlatmam gerekir; eğer 3D tv almak isteyen arkadaşlar varsa lütfen görebildikleri tüm ürünleri denesinler ..ben deneyip,araştırıp öyle karar verdim. Tabii sadece 3D özellikleri değil önemli olan, kullanım zamanımızın büyük bir kısmı 2D olacaktır.. dolayısıyla TV nin 2D performansını sakın "es" geçmesinler.

• Arkadaşlar, sorularınıza genel bir kaç cevap vereyim,
    Öncelikle renkler konusu (tabii benim Tv ye göre ..) şöyle; gözlüksüz tüm 3D materyaller, oyunlar da dahil 2D halinden daha açık renklerde (sanki parlaklığı daha artırılmış) iken, gözlükle renkler bi ton daha koyu seviyedeymiş gibi duruyor. Ama burada inanın bana keskinlik acaba 2d den fazlamı azmı kıyaslamıyorsunuz. Ben kıyaslamadım en azından..çünkü resimde göreceğiniz tüm objeler sizden ayrı ayrı uzaklıkta duruyorlar. Derinliğe alışmaktan tek tek bu objeler 2d de nasıldı, daha mı keskindi diye düşünmüyorsunuz. Kaldı ki biraz önce Wipeout ve stardust u da denedim. Grafikler gayet başarılı ve keskin, yani bir PS3 oyunu oynadığınız hissinden uzaklaşmıyorsunuz. (Aslında cevap bu son cümle galiba:)

Gelelim bence de en önemli soruya...yeni bir maliyet kapısı açmaya değer mi?
    Arkadaşlar ben ilk plazmamı 2005 te (pioneer 436xde) almıştım. Bu tip paneller öyle Fifa oyunları gibi hersene alınmaz, manası da yoktur. Bu sene kendime özellikle film ve PS3 için bir panel almaya kara vermiştim. Bu 3D ler çıkınca da benim için artı bir özellik olmuş oldu. Yani sırf 3D materyaller için gidip panel bakmamıştım. Esas istediğim 2D performansı genel kabul gören bir Tv olsundu. Bu panasonic in diğer 3d panellere göre daha doğal 2D ve 3D resim verdiğine karar verdim ve aldım.
    Özetle teknolojide maliyetin önemi kişiden kişiye ve ihtiyaca göre değişir. Daha yeni bir panel almış arkadaşlarımız, bence sabırsız olmasınlar..2-3 sene sonraki modeller hem 3D açısından hem diğer teknolojik yenilikler açısından daha da iyi olacaklardır. Ama zaten panel alacak arkadaşlar var ise 3D deneyimi de öyle hemen yabana atılacak bir teknoloji değil. Yani Digiturkün filan ara sıra verdiği kırmızı mavi gözlüklerle izlenen 3D ile karıştırmayın. Ben o filmleri 10 dakika seyredemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paulbroke -- 11 Haziran 2010; 14:08:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: paulbroke

Özellikle bir rafting sahnesi var...sıçrayan sular sanki yüzünüze çarpacakmış hissi gayet başarılı veriliyor.

Dun Teknosa'da Panasonic 3D TV'ye baktim, aynen bu video oynuyordu... Gozlukleri takinca hakikaten sular yuzume carpmis gibi oldu, muthisti... Insanin ister istemez eli gozluge gidiyor sulari sileyim diye :] ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemus

olay gözlükte bitmiiyormu sonuçta acaba bendeki plazmada işe yararmı merak ettim şimdi

dostum mediamarktteki teknisyene,elektronikciye samsungun mersin bayisi bizim arkadaşımız.onlara herkese sordum çünkü 3D tv ayrı olsaydı onu alırdım 1 hafta bekleyip ama hiç bir fark yok dediler gözlük gelince size söylerim ama batmanda 3d bile olmasa bi gerçekçilik vardı nesneler uzak yakın gibi.ps3 olduğundan dolayı 3d tv almaya gerek yok şayet siz uydudan ligleri filmleri 3d izlicekseniz o zaman min. 100mhz olan tv almanız gerecek ama ben yok ps3den başka bişe yapmam bluraylerin 3dsini bile ps3den izlerim derseniz skıntı yok istediğinizi alın.

• quote:

Orijinalden alıntı: servetbugra

quote:

olay gözlükte bitmiiyormu sonuçta acaba bendeki plazmada işe yararmı merak ettim şimdi

dostum mediamarktteki teknisyene,elektronikciye samsungun mersin bayisi bizim arkadaşımız.onlara herkese sordum çünkü 3D tv ayrı olsaydı onu alırdım 1 hafta bekleyip ama hiç bir fark yok dediler gözlük gelince size söylerim ama batmanda 3d bile olmasa bi gerçekçilik vardı nesneler uzak yakın gibi.ps3 olduğundan dolayı 3d tv almaya gerek yok şayet siz uydudan ligleri filmleri 3d izlicekseniz o zaman min. 100mhz olan tv almanız gerecek ama ben yok ps3den başka bişe yapmam bluraylerin 3dsini bile ps3den izlerim derseniz skıntı yok istediğinizi alın.

Arkadaşlar, yanlış bilgilendirme yapmayalım...şu an elimizde bulunan 2D tvlerle, bu yeni actual 3D materyalleri izlememiz olanaksız. Aktif gözlük bile alsanız Tv niz 2D ise olmuyor maalesef.. Active gözlükler Tv ye göre set edilmiştir. Yani Tv den gözlüklere bir sinyal gönderimi söz konusudur (infrared veya bluetooth). Bu yeni 3D algoritmasını da eski bilinen 3D ile karıştırmayın...eski teknolojide (anaglyph) iki farklı renk içeren gözlüklerle, resmin renkleri (hatta renksiz) ve çözünürlüğü düşülerek 3D algılaması sağlanır. Oysa yeni 3D teknolojisinde (stereopsis), izlediğiniz materyalde renk değişimi (parlaklık ve contrast hariç) ve çözünürlükte bir kayıp olmaz. 1080p buluray izliyorsanız yine 1080p olarak gözlüğe sinyal gelir. Ekrana iki resim gönderilir..aktif gözlüğün bir camı kapanırken diğeri açılarak 3D algılaması sağlanır. Bu yeni algoritmanın bizim tarafımızdan kullanılması ise ancak yeni nesil 3D tvlerle mümkündür. Çünkü bu algoritmayı işleyecek hem yazılımsal hem de donanımsal yapıya ihtiyaç vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paulbroke -- 11 Haziran 2010; 16:21:35 >

• ben bilmem beyim bilir valla dostum 3d tv alacaktık araştırdım yani araştırmasam sana inanacam :D algoritma bana işlemez almadan önce herkes araştırsın
  • Olay gozlukte bitmiyor , 3D ozellikli TV olmadan olmaz...
  • quote:

ben bilmem beyim bilir valla dostum 3d tv alacaktık araştırdım yani araştırmasam sana inanacam :D algoritma bana işlemez almadan önce herkes araştırsın

Polemik çıksın diye yazmamıştım, araştırmanızın niteliği nedir, sizi kim bu şekilde yönlendirmiştir bunu bilemem..ama üslubunuz size bir daha cevap yazmamayı gerektiriyor... bunu bilirim.

• Evet beyler.. Sony ve bir cok insan 3D yi ancak 3D tv lerle izliyebilirsiniz dedi... Bu bi gerçek. Yani gerçekten piyasada 3D yi sadece gözlükle ve 100HZ tv ile izleyemezsiniz.

Haaa.. 3D tvlerin kesin ve kesin 100 HZ olması ŞART.. Bu da başka bir gerçek ama bu asla demek değildir ki 100Hz TV ile 3D özelliği olmadan sadece gözlükle izliyebiliriz...
  • 3D deneyimini yaşamak isterseniz tridef programını deneyebilirsiniz. normal bir ekran ve internetten bulacağınız magenta green bir gözlükle hariika oluyor. 15 günlük deneme sürümü var. hl2 yi açıp hdmi dan lcd ye vermiştim görüntüyü. 3 boyut kesinlikle muhteşem. yalnız büyük bir ekranda çok daha verimli oluyor. (bi de gözleri fena yoruyor :))
  • Evet dostlar, 1 saati aşkın motorstorm ve Wipeout Hd 3D oynadım gözlerimde bir rahatsızlık hissetmedim, eski 3d filmlerdeki gibi mide bulantısı da yaşamadım. Benim ideal oyun oynama sürelerime uygundur. Özellikle wipeout başta çok hızlı geldi oynanış olarak...zaten tam bir sürat oyunu...3D olunca reflekslerinizin bu derinlik hissine alışması biraz zaman alıyor...ama 5-10 dakikalık bir süreden sonra çok daha zevkli oluyor.
    Motorstom da ise önünüzdeki çalılara girerken tamamen içlerine girdiğinizi hissediyorsunuz. Yalnız oyunun 3d su efekti zayıf. Plajda sular içerisinden geçerken kaportadan ekrana sular sıçraması düşünülmemiş. Başka yarış oyunlarında bu düşünülürse (Dirt gibi) müthiş olur.
    Ben kendi adıma özellikle Gran Turismo 5 i daha bir heyecanla beklemeye başladım. 3d oyun bence mutlaka görülmesi gereken bir tecrübe...bu teknolojinin daha iyi efektlerle süsleneceği oyunlar mutlaka olacaktır. 3d oyun hazırlayan firmalar artık bu düşüncelerini de oyunlarına aktaracaklardır.

• @ paulbroke

Hocam tv niz hayırlı olsun iyi günlerde kullanın. bir soru sormak istiyorum . geçen gün elektroworldde samsung 3d lcd tvyi deneme fırsatı buldum , bu tv,de normal yayınları 3d ye çevirerek seyretme özelliği vardı .sizin aldığınız tv dede böyle bir özellik mevcutmu . mevcutsa normal 3d gibi yansıtabiliyomu bunu hiç denedinizmi? eğer böyle bir tv alırsam her oyunu normal standartta 3d oynayabilirmiyim diye merak ediyorum açıkçası.
  • tüplü tv de kırtasiyeden aldığımız kırmızı mavi jelatinlerle yaptığımız 3 boyutlu gözlük işe yarıyor 3 boyutlu tv ye gözlüğe para vermeyin tüplü tv de süper
    oyun tüplü tv de oynanır
  • bir kere evinizdeki 3d olmayan lcdtv ye 3d bir görüntü vermeye kalksanız 3d seçeneği çıkmaz ki nasıl izliyorsunuz 3d olarak aklım almıyor.

3dtvlerde 2 seçenek çıkıyor 2d ve 3d mi izlemek istersiniz diye. samsung lg hepsinde bu soruyu soruyor ama siz 2d tvye 3d film takın ps3e böyle bir seçenek çıkmıcak direkt 2d verecek görüntüyü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: paulbroke

quote:

quote:

Arkadaşlar, yanlış bilgilendirme yapmayalım...şu an elimizde bulunan 2D tvlerle, bu yeni actual 3D materyalleri izlememiz olanaksız. Aktif gözlük bile alsanız Tv niz 2D ise olmuyor maalesef.. Active gözlükler Tv ye göre set edilmiştir. Yani Tv den gözlüklere bir sinyal gönderimi söz konusudur (infrared veya bluetooth). Bu yeni 3D algoritmasını da eski bilinen 3D ile karıştırmayın...eski teknolojide (anaglyph) iki farklı renk içeren gözlüklerle, resmin renkleri (hatta renksiz) ve çözünürlüğü düşülerek 3D algılaması sağlanır. Oysa yeni 3D teknolojisinde (stereopsis), izlediğiniz materyalde renk değişimi (parlaklık ve contrast hariç) ve çözünürlükte bir kayıp olmaz. 1080p buluray izliyorsanız yine 1080p olarak gözlüğe sinyal gelir. Ekrana iki resim gönderilir..aktif gözlüğün bir camı kapanırken diğeri açılarak 3D algılaması sağlanır. Bu yeni algoritmanın bizim tarafımızdan kullanılması ise ancak yeni nesil 3D tvlerle mümkündür. Çünkü bu algoritmayı işleyecek hem yazılımsal hem de donanımsal yapıya ihtiyaç vardır.

açıklamayı yapcam ama öncelikle şunu demem lazım dayı sen algoritmayı filmden mi duydun her 1 cümlede geçiyo amma sallıyosun ha öncelikle sinemadaki 3d keyfini bilir herkes oradaki alet farklı bir alet değil salon 8 deki ile salon 1 dekiyle aynı.Fakat siz uydudan lig maçları gibi 3d keyfi yapacaksanız min. 100 mhz alacaksınız!! lcd,plazma,led tv gibi.sinemadaki aleti ps3 düşününn tvyide perde sadece gözlüğünüz eksik tabi bu illa ps3 için değil bluray oynatıcı ve ps3 için geçerli ben bunu 7 aydır araştırıyorum sallamadan gelelim lütfen..tabi full hd ile heady arasındaki fark olacak gene netlik ve renk canlılığı gibi...diceksiniz niye 8 bin tl o zaman alet çünkü led tv olduğundan ve özellikleri yüksek olduğundan(kaliteli) .oyunu indirdim pain 3D yi komşumuzdan istedim gözlüğü size tek kelimeyle sinemadan 2 kat daha güzel bir görüntü aldığımı söyliyim sanki adam bana geliyomuş hissi %100 yaşadım..motorstormıuda denedim tek kellimeylle muazzam..ama lütfen sallamayın!!!! yok 3d tv almak şart yok algoritma farklı yapıyo dediğin doğru tvler kendi gözlüklerini yapıyo fakat yok ışın blututt falan filan sallıyosun!!..20 tl ye git al o gözlüğü veya sinemadan yürüt lcd tv varsa veya plazma(denemedim ama samsung ve simens in bölge bayisi yakınımızdır o yüzden hepsinde çalışır dedi) dene gör.ben lcd denedim media markt ta deneme sürümü vardı canavarlar filmi koymuşlardı aynı tatı aldığımı söylüyorum................

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.