Şimdi Ara

PS3 Avrupa Çıkışı Mart 2007'ye ertelendi... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
0
Favori
2.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aha buda güzel...Yine fanlarının Sony ye olan hıncını temsilen bir resim , erkek sony oluyor

PS3 Avrupa Çıkışı Mart 2007'ye ertelendi...
  • quote:

Orjinalden alıntı: atabanli

quote:

Orjinalden alıntı: korayg

Valla Allah sabır versin.Yani benim için 360 ın çıkışına 1 ay kala zaman geçmemişti.Şimdi beklerden bi 4-5 ay daha atınca çok asap bozar...

bekleselerde fayda yok :

Oyunseverler hangi konsolun iyi olduğunu tartışa dursun Sony ve Microsoft taraflarında da çok önplanda olmasa da geliştiriciler arasında online blog tartışmaları sürüyor. PS3 ve Xbox 360'ın yükleme süreleri meselesi iki konsolu karşılaştırılmasında önemli konu başlıkları arasında yer alıyor. İşte Microsoft'tan Andre Vrignaud(Ozymandias), ve Sony'den Mark Delaura'nın bloglarında geçen bu konuda aydınlatıcı tartışmadan alıntılar:

Andre Vrignaud:

"Geçtiğimiz sene düzenlenen GDC'de düzenlenen Sony sunumunda 1x hızında 36Mbit/s (4.5 MB/sn.) veri transferi yapabilen Blu-ray sürücüsü olacağını açıklamıştı. O günden bu güne geldiğimizde konsolun 2x Blu-Ray sürücüyle yani 9.5 MB/sn. piyasada olacağını görüyoruz. 50 GB boyutundaki bir Blu-ray diskin tamamen hafızaya aktarılması için 90 dakikaya ihtiyacı var. Tabiki bu kadar veriyi aynı anda sistem hafızasında saklamak mümkün olmadığından, ya Blu-ray diskten streaming yapmak zorundasınız ya da bilgilerin yerleşik HDD'de cache edilmesini sağlamalısınız. PS3'ün fiyatının yüksek olacak olmasının arkasında yatan gerçeklerden biri de şirketin bu şekilde Blu-Ray teknolojisini benimsemelerine bağlı olarak Blu-Ray diskin veri transferindeki yavaşlığını "cache" yoluyla hafifletmek için HDD'yi sistemde zorunlu kılmaları. Playstation3'ün tüm paketlerinde HDD'nin olmasının arkasında bu yatıyor."

Diğer yandan baktığımızda ise Xbox 360'da 12x DVD sürücünün 16 MB/s ile yükleme yapabiliyor ki bu değer yaklaşık 2 kat daha hızlı bir veri transferi anlamına geliyor. İkili arasında süren blog tartışması süre dursun Sony'den Mark Deloura'da bu matematiksel gerçek konusunda Vrignaud'la hemfikir.

Mark Deloura:

Kabul etmek gerekirse kapasite dışındaki konularda Blu-Ray teknolojisinin potansiyel olarak riskli olabilir. PS3'ün 2x Blu-Ray ile 9 MB ile yükleme yaparken, Xbox360'ın 12x DVD sürücüyle 16 MB'a çıkabilmesi oyunlar için daha hızlı sonuç verecek olduğunun ve daha kısa yükleme süresine sahip olacağını gösteriyor.(Ancak PS3 sürücüsünün 8x DVD hızında da çalışabiliyor ve bu hız bile 2xBlu-Ray hızından daha hızlı)"

Durum böyle olunca matematik bilimine göre her iki firmanın yetkilisi de Xbox 360'ın yükleme süreleri düşünüldüğünde belirgin bir avantajı olabileceğini doğruluyor. Oyunların Blu-ray medyalarda olacak olması akla acaba DVD oyunlar daha kısa yükleme süresine sahip olabilirmiydi sorusunu yükseltiyor. Ancak diğer taraftan Blu-Ray hala özellikle kapasite konusunda daha önde görünüyor.

Haber kaynağı Playfeed konuyu kendine has üslubuyla eleştirmiş: En önce Official Playstation Magazine editörü "PS3’ü çeşitli nedenlerden dolayı istemediğini" açıkladı. Daha sonra eski Sony yöneticileri PS3'ü yavaş olmakla suçladı. Sıradaki nedir? Kaz Hirai'nin en sevdiği oyunun Dead Rising olduğunu itiraf etmesi mi?"
    kaynak :TRGAMER

Şaçma sapan bir yazı. Potansiyel risk kabul edilebilirmiş. Peh... Bir defa DVD max-min hız kavramlarına sahip bir okuma teknojisiyle okunuyor -ki adı CAV'dir-. Disk baştan sona asla 12x'te okunmaz. Okunduğu halde bile rakamlara baktığınızda 2 katlık bir performans zaten sunmaz, bu dediklerimide olaya katınca hiç sunmaz. Olayı absuruk yerlere çekiyorlar

Oyunlar Dvd olsaydı 8x dvd, bd'den hızlı olurmuşmuş. Bu apayrı bir şaçmalık!

8x dvd denilen olay teorikte yaklaşık 10.5 MBps bir veri iletim hızına sahip ki dikkat bu max. veri iletişim hızıdır. DVD'de cav yani değişken sabit açısal hız dediğin muhabbet olduğundan dolayı motor hızı hep sabittir, buna karşı veri okuma hızı değişken. Çünkü diskimiz malum yuvarlak olduğundan dolayı iç çap-dış çap olayı devreye girer ve iç tarafta okunan veri hızıyla dış çapta okunan veri hızı aynı olmaz. Aynı dönme hızında dış çapta daha fazla veri okunur.

Bd ise motor hızı değişken, buna karşın okuma hızı sabit olan cuv yani sabit çizgisel hız teknolojisini kullanır. Diskin dışındada içindede veri okuma sabit ve kesintisiz 9 MBps dir. Özetle 8x'lik dvd'dinin ortalama okuma hız değerini aldığınızda bd, 8x dvd'ye göre daha iyi performansı rahatlıkla sunar. Şaçmalamanın lüzumu yok

Asıl konu hakkında söyliyeceklerim ise; ps3ler 65nm olmadan almıcağım için benim açımdan kaybetmiş olduğum birşey yok. Bakarsınız marta 65nm ürettimler avrupada yeralır. Herzaman savunmuştum geç olsun güç olmasın, az olsun öz olsun diye ama işte sony adına yok yere prestij kaybı

• Gerçekten kötü bir durum.En az 1 sene daha beklemek gerekecek.Sevinen yine Bill Amcam olacak herhalde
  • quote:

Orjinalden alıntı: korayg

aha buda güzel...Yine fanlarının Sony ye olan hıncını temsilen bir resim , erkek sony oluyor

PS3 Avrupa Çıkışı Mart 2007'ye ertelendi...

Arkada malum yere tekmeyi atanda sony fanımı? Hey Allah'ım..
    Öyle bir olay olsa, o tiple aynı kitlenin içinde bulunduğumdan dolayı Sony'den soğurum be
  • Japon elektronik devi Sony, oyun konsolu PlayStation 3'ün Avrupa'da piyasaya çıkışını Mart ayına kadar erteledi.

Sony Computer Entertainment Başkanı Ken Kutaragi, yaptığı açıklamada, PlayStation 3'ün Avrupa'da piyasaya çıkışının ertelenmesine, konsolda kullanılan Blu-ray disk parçasındaki bir problemin neden olduğunu söyledi.

Kutaragi, Amerika Birleşik Devletlerinde ve Japonya'da konsolun planlandığı gibi Kasım ayında satışa çıkacağını bildirdi. Bu arada Sony, yıl sonuna kadar piyasaya süreceği PlayStation 3 hedefini de 4 milyondan 2 milyona indirdiğini açıkladı.

AA
  • Oo olmadı işte bu.İsteyen Japonya'dan,Amerika'dan alır PS3'ü,ama çoğu kişi buradan garantili almak ister.

+Bu Avrupa'dan pre-order edenlere paralarını geri verecekler mi acaba?
  • Yaklaşık 1 ay önce PS3 üretimine başlanmadığı şeklinde haberler dolanıyordu. Pek çok kişi(mesela ben)böyle bir gelişmenin olabileceğini kestirmişti.
    Ayrıca Blurayden kaynaklandığını söylemişler.Sebep buysa niye sadece avrupa çıkışı erteleniyor anlayabilmiş değilim.
  • boyle devam ederse ps3 cıkana kadar xbox720 cıkmış olur
  • Arkadaşlar hayal kurmayın. Kasımda kimse japonyadan yada amerikan alamaz. Zatende pat diyede almayın bir mantığı yok. Japonyada çıkması ile tükenmesi bir olacak. Amerika desen yine aynı. 500 binlik gibi çok düşük bir rakamdan bahsediliyor nereye nerden alıyorsunuz Allah aşkına?

Demus, sebep üretim adetini düşürüp zararı azaltmak. 500bin'i amerkayımı yaysın avrupayamı, avrupayı atmışlar marta işte..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Neutral

Arkadaşlar hayal kurmayın. Kasımda kimse japonyadan yada amerikan alamaz. Zatende pat diyede almayın bir mantığı yok. Japonyada çıkması ile tükenmesi bir olacak. Amerika desen yine aynı. 500 binlik gibi çok düşük bir rakamdan bahsediliyor nereye nerden alıyorsunuz Allah aşkına?

Demus, sebep üretim adetini düşürüp zararı azaltmak. 500bin'i amerkayımı yaysın avrupayamı, avrupayı atmışlar marta işte..

Haklısın bu konuda.Pre-Orderlarla o kadar sipariş olur belki de....
  • quote:

Arkadaşlar hayal kurmayın. Kasımda kimse japonyadan yada amerikan alamaz. Zatende pat diyede almayın bir mantığı yok. Japonyada çıkması ile tükenmesi bir olacak. Amerika desen yine aynı. 500 binlik gibi çok düşük bir rakamdan bahsediliyor nereye nerden alıyorsunuz Allah aşkına?

En azından 100bini avrupaya gönderebilirlerdi. Dediğin gibi zaten bu rakamlar ne amerikaya ne de japonyaya yeter. Avrupayada verilip daha büyük bir pazar kaybının önüne geçebilirlerdi. Gelecek hafta avrupada satılacak 360 sayısı ile bu haftanın karşılaştırmasını görmeyi çok isterim.
  • O sayıyla yapılabilecek en iyi şeyi yapmış. Böyle az sayıda malı iyice parça pörçük adete bölüp dünyanın 4 bir yanına haybeye yaymak sorundan başka birşey getimez.

Erteleme ve az üretimden dolayı çıkışta benim bazı beklentilerim var du bakalım...
  • PS 3'ü sabırsızlıkle bekleyenler koray'ın dilinden zor kurtulursunuz artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Project Scorpio -- 6 Eylül 2006; 14:40:32 >
  • Arkadaşlar aslına bakarsanız xbox360 hakkında kafamdaki soru işaretlerini giderebilirsem hiç beklemeden almayı düşünüyorum…

1 – Xbox360 nereden alınabilir. Sanırım Türkiye’ye resmi olarak gelmedi.
    2 – xbox360’ı yüksek performansından yaralanabilmek için illaki 2-3 milyarlık bir televizyon almam gerekecek mi ? Gerekecek ise HdReady mi daha iyi HDTV’mi?
    3 – Oyunlara nasıl ulaşabilirim? Orijinal almak zorunda mı kalacağım?

gibi sorular…
  • quote:

O sayıyla yapılabilecek en iyi şeyi yapmış. Böyle az sayıda malı iyice parça pörçük adete bölüp dünyanın 4 bir yanına haybeye yaymak sorundan başka birşey getimez.

Erteleme ve az üretimden dolayı çıkışta benim bazı beklentilerim var du bakalım...

Benim de bazı beklentilerim var, bir sürü BLue-ray problemleri, PS3'lerin raflarda tozlanması gibi . MS bile dümdüz odun gibi makineyi piyasaya sürerken o kadar problem yaşadı, Sony neler yaşamaz artık, bakıp görücez...
  • ertele ertele nereye kadar....şimdi mart 2007 ye yaklşarız kasım 2007 derler...ulan sony bir işi de düzgün yap, planlı yap ama olur mu sony efendi gururludur, mağrurdur, tikidir, "benim zaten hayran kitlem var ben nasıl olsa satarım" diyendir....ne diyelim sony efendi ne kadar sevsem de seni seni şöyle tokat manyağı yapacak bir firmanın varlığını usuldan, sessizce beklerim...gerçekleştiğinde gün düğün günüdür dostlar halay başı ben olurum halayı hop çoşturup hop durulturum....lay lay mikrofos olamazsın şampiyon
  • Ben Bu Sony'e .....la Gülerim Beeee

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ParsOne -- 6 Eylül 2006; 15:16:54 >
  • beklenti diyorum leo beklenti İyi, güzel, hoş olumlu şeyler
  • quote:

Orjinalden alıntı: TµGy

haydaa bırak yav x360 alıom ben

çıkınca alırız artık ps3 ü. marta kadar ps3 mü beklenir be

Sen niye üzülüyorsun ki ? Nasılsa çıkışta almayacaktık direk, öyle konuşmuştuk

Kasımda almayı planlayanlar düşünsün.Ayrıca Sony'yide Allah top etsin.Bune dönekliktir yahu...

• Bu gidişle çıkışta değil 1 sene alamayacaksınız. Konsol bırakın ülkemizi yurtdışında bile karaborsaya düşme ihtimali var. 100.000 adet Japonya'da 3 satte biter. O arada çok sayıda oyun ve aksesuarda satılır keza Amerika da öyle. Ülkemize belki çok şanslı birkaç kişi konsola sahip olur ancak standart bir oyuncu olarak 2008 öncesi çok zor ve böyle giderse hiç alınmayacak bir konsol diyebilirim.

Şimdi durumdan vazife çıkarmak gerekirse bu hareketin Microsoft'un ekmeğine yağ sürdüğü düşünülebilir. Bu rekabette geçmişi hesaba katarak Sony mutlak galiptir diyordum. Ancak Microsoft rüzgarı tersine çevirebilir ve bu jenerasyonda olmas bile ileride liderliğe oturabilir diyorum. Fakat PS3 çıkınca işin renginin değişebileceği de aşikar. 2009 gibi kazanan belli olacak. Microsoft kazanmak istiyorsa tüm kozlarını, exclusive oyunlarını ve her alanda çok ve etkin çalışma yapmalı. Zira konsol ve oyunlarının tanırlığıe ve kitlesi sürerkli büyüyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pcpratik_editor -- 6 Eylül 2006; 15:38:26 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.