Şimdi Ara

PS3 BlueRay sürücü bozuldu (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
0
Favori
12.821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim blu ray de bozulmuştu sony eurasia garantiliydi. Yetkili servise verdim,aynı makinanın yapımını beklemek istemiyorum dedim yeni bir makine talep ettim belçikada varsa 3-5 gün içinde gelir dediler ve de öyle oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoSS_228 -- 25 Aralık 2007; 10:56:10 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: bilkurd

ARKADAŞLAR MALESEF SON 2-3 HAFTADIR PS 3 LERE NAZAR DEĞDİ
    ŞİMDİYE KADAR ÇOK NADİR ARIZALI PS 3 GELİYORDU
    FAKAT NE OLDUYSA FİFA ÇIKTIKDAN SONRA CİHAZLARIN HEPSİNDE GENEL OLARAK
    OKUMA SORUNLARI BAŞLADI
    BELKİ BİLİRSİNİZ PS 2 LERİN LENSİNDEN KIRMIZI LAZER ÇIKAR
    BULU RAYDA HEM KIRMIZI LAZER HEMDE MOR LAZER ÇIKIYOR
    GELEN PS 3 LERE BAKINILDIGINDA MOR IŞIK ÇIKMIYOR SADECE KIRMIZIYI VERİYOR
    LENS İ DEĞİŞTİRİNCE GAYET GÜZEL ÇALIŞIYOR
    ŞU ANDA GELEN İLK PARTİ LENSLER TÜKENDİ
    HAFTA İÇİ TEKRAR YENİ PARTİ LENSLER GELİCEK
    FİYATLARIM YENİ GELİCEK LENSLER İÇİN MİNUMUM SEVİYEDE TUTULACAKTIR

FEZA OYUN KONSOLLARI SATIŞ
    ONARIM VE GELİŞTİRME MERKEZİ

TOMRUK SOK. ASRİ İŞ HANI NO: 208
    TAHTAKALE / İST.
    TEL: 0 212 519 69 28

feza-elektronik@hotmail.com

www.feza-elektronik.com

Arkadaş yukarıda açıklamış."MOR IŞIK ÇIKMIYOR SADECE KIRMIZIYI VERİYOR".Yani blu-ray sürücülerde üretim hatası var.Bunun en büyük ispatı ise SONY NİN HİÇBİR ŞEKİLDE KARŞI ÇIKMADAN PS3 LERİ GERİ ALIP YENİLERİ İLE DEĞİŞTİRMESİ dir.Sony üretim hatasını bir açıdan kabul etmiş gözüküyor.Heralde sony ninde blu-ray den ettiği zararlardan canı sıkılmış olmalı ki bir an önce ps3 leri piyasaya sürüp kar etmek istemiş.Bu arada da blu-ray ler uydurmasyon olmuş tabi ki.Bu fifa dan kaynaklanmıyor tamamen donanımsal bir arıza.İlk PS3 ler hala taş gibi.Hiçbir sorunları yok.Ne zaman ki piyasaya yeni parti PS3 ler sürüldü blu-ray arızaları başladı.Neden peki ilk PS3 lerde hiçbir sorun yok hala taş gibide sonraki parti PS3 lerde sorun var?Sony anlaşılan salla parti bir şekilde PS3 leri piyasaya sürmüş.UMARIM 80 GB 65 NM LİK PS3 LERDE BİR SORUN OLMAZ.

• selam

benim bozulan bluray in fifa2008 ile ilgisi yok (fifa oyunum yok) akşam bluray film seyrettim (ultraviolet) sabah herşeynormal birtek bluray okumuyor.
  • Ayni sey benimde basima geldi, amerikadan aldigim icin sony turkiye parasiyla bile bakmadi, sebep olarakta ntsc ye bakma yetkilerinin olmamasini gosterdiler, Ankarada tamirci buldum yaptirdim 180ytl odedim..... simdi calisiyor ancak bir playstation saticisi bana 220 voltta kullanmamami soyledi veya 110 volta ceviren bir adaptor almami soyledi..... ...... napicam bilmiyorum ama 220 voltta ufak ufak kullaniyorum birsey olmuyorda :)))
  • ben 60 gb ntsc j yı 560 ytl ye aldım sıfır kutusunda joypadlı hatta getırttım dıyeyım 600 ytl daha tamır parası harcasam ancakgarantılı fıyata ulasırım bu rıske deger bence ama umarım bozulmaz ..
  • ps3 ler için öyle bir şeye gerek yok bizim prizlere direk takabilirsin o satıcı bilmiyormuş sattığı malın özelliğini ps3 te böyle bir özellik te var
    quote:

Orjinalden alıntı: okyfb

Ayni sey benimde basima geldi, amerikadan aldigim icin sony turkiye parasiyla bile bakmadi, sebep olarakta ntsc ye bakma yetkilerinin olmamasini gosterdiler, Ankarada tamirci buldum yaptirdim 180ytl odedim..... simdi calisiyor ancak bir playstation saticisi bana 220 voltta kullanmamami soyledi veya 110 volta ceviren bir adaptor almami soyledi..... ...... napicam bilmiyorum ama 220 voltta ufak ufak kullaniyorum birsey olmuyorda :)))

• selamlar
    6 ay önce amerikadan 80 gb ntsc aldım.son 15 gündür yavaş yavaş teklemeye başladı.şimdi fifa08 i zar zor okuyor.zaten sadece fifa oynamak için almıştım. hatta coğu zaman okumuyor.tuhaf olan en çizik dvd leri bile okurken dvix seyrederken blueray fifa yı okumaması..sorunu anlamadım.gözde mi g.ttemi anasını satıyım.sizce nedendir?
    garantisi olmadığından servisede götüremiyorum.bursa da anlayan da yok zaten
    Bu arada bizdede olmaz demeyin bende öle diyodum,saatlerce oynuyodum takılmıyodu bile ama işte oldu.bu arada ps3 yatık duruyo ve sigarayı da bıraktıktan 2 ay sonra olmasıda trajikomik dimi
  • quote:

Orjinalden alıntı: atakanki

selamlar
    6 ay önce amerikadan 80 gb ntsc aldım.son 15 gündür yavaş yavaş teklemeye başladı.şimdi fifa08 i zar zor okuyor.zaten sadece fifa oynamak için almıştım. hatta coğu zaman okumuyor.tuhaf olan en çizik dvd leri bile okurken dvix seyrederken blueray fifa yı okumaması..sorunu anlamadım.gözde mi g.ttemi anasını satıyım.sizce nedendir?
    garantisi olmadığından servisede götüremiyorum.bursa da anlayan da yok zaten
    Bu arada bizdede olmaz demeyin bende öle diyodum,saatlerce oynuyodum takılmıyodu bile ama işte oldu.bu arada ps3 yatık duruyo ve sigarayı da bıraktıktan 2 ay sonra olmasıda trajikomik dimi

Atakanki selamlar,

Bu konuda yardımcı olabilyioruz. Lütfen bize ulaşın. Tel: 0536 480 55 03. (0212) 571 30 71. Blu-ray optik okuyucunun blu-ray kısmı işlevini yerine getirmiyor. Blu-ray romlar iki farklı lazer fırlatır mavi ve mor renk karışımı bir lazer ışığı, diğeri de kırmızı lazer fırlatır.

Kırmızı olan DVD'leri ve CD'leri okuması için mavi-mor olan da blu-ray media'ları okuması içindir. Durum budur.

İnşallah kısa bir zamanda konuyla ilgili kendime ait bir video hazırlayacağım. Aşağıda aydınlatıcı sayılabilecek bir video var.

http://ktunnel.com/index.php/1010110A/5641404686d7760b8fb0dc192e2b6688ed8d9b6e2fba62f4b9dce034dd8db5dfa6cb417dcacb60e717626

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khalkedon -- 21 Temmuz 2008; 21:16:08 >

• SOrun yaa DVD çevirme mekanizmasında.
    Yada Koyulan dvdler de bir yamukluk var ve bundan dolayı rezolans yapıyor yani titreşimve ondan dolayı bozuluyor olabilir.
  • Bence bu bluray olayı daha tam oturmadı sonynin lazeri bozuluyosa ve buna aylardır hala sony bi önlem almadıysa suç oyun firmalarında degil sorunu araştırıp bu kronik hastalıgı düzeltmeyen sony de.Benim gibi bide spot ürünü olan varsa bozulunca ücretli degişecek mecburen büyük bi ihtimal orjinal takıyoruz diyenlerin çogu o lensin orjinal olup olmadıgını bile bilmiyorlardır.
  • bluray lensleri problemli olcağından değilde daha yeni cıkmasından kaynaklanıyor birde elektronik işi arkadaşlar şans işi ben ps2 almıştım 5004 model lensi daha 5.ci senesine gircek tık demedi benden 1 ay sonra arkadaşıjm almıştı ps2 lens 6 ay sonra arzalandı yani ben bundan şunu anladım lens olayıda tamamen şans işi fakat yeni parti ps3 lerde bu sorunlar tamamen kalkar fazlada lenslerden şüpelenmeye gerek yok herkeze kolay gelsin
  • abi götürün cihazları varol bilgisayara beşiktaş sinanpaşa iş merkezinde 10 numara garantili tamir yapıyorlar ps2 ps3 psp gün içinde tamir edip yolluyorlar.. msnsi varolpc hotmail
  • Arkadaşlar bilgilendirme amaçlı...Ben gta4 ün kutusunu ezdim yanlışlıkla.Bd 'in arkasanda şu anda 4 tane çatlak benzeri şeyler oluştu.Ps3 de' de hiç bir sorun olmadan oynuyorum.
  • arkadaslar su an pes2011 aldım ama bi türlü acamıyorum..oyunu kurarken yeşil ışık vardı çok bekletti ben de quit game dedim..bi daha actıgımda hiç bir cd'yi okumuyor acaba bişeyi eksik mi biliyorum..yoksa bluray dvd mi bozuldu
  • Malesef aynı olay aynı oyunda bendede meydana geldi. Bu işlerden biraz anlarım diy emakinayı actım.Bluray malesef bzulmuş. Ya motor mekanizması yada lens.Bana motor mekanizması gibi geliyor cunku hiç dönüş yok. Lens arızsı olsa sanırım döner okumaya zorlanır ama okuyamaz.sağlam bir tamirci arıyoru ¥ada abeydan sipariş edip kendim takıcam ebada 50 tl burdada 100 den fazla vermem
    quote:

Orijinalden alıntı: cowcow

arkadaslar su an pes2011 aldım ama bi türlü acamıyorum..oyunu kurarken yeşil ışık vardı çok bekletti ben de quit game dedim..bi daha actıgımda hiç bir cd'yi okumuyor acaba bişeyi eksik mi biliyorum..yoksa bluray dvd mi bozuldu
  • Arkadaşlar,

Benim de PS3 Bluray okumamaya başladı bir anda. Bakırköyde bir yere götürdüm 2 gün önce adam lens dedi yaparız dedi 130 TL istedi. Neyse verdim git 40 dakka sonra gel dedi. harbirdende yarım saat sonra aradı gel makina hazır dedi. Neyse bugün kurdum Black opps taktım çalıştı güzelcene. 30 dakka oynadım sonra bir anda sesler gitti... sonra görüntülerde aksama oldu.. aleti kapatıp açtım ahaaa yine okumuyor...

1 gün içinde yeni Blurayin bozulma ihtimali var mı? Ne sigara dumanı, ne zorlanma.. Dün yapıldı çalıştı ve tekrar bozuldu.. sizce gerçekten bir mucize olup tekrar mı bozulmuştur yoksa yapan adam Lens olmayan bir arızayı yalandan tamir edip beni öyle keklemiş midir? ve bu adamı ne yapmalı?

Tşk
  • ben sana söyleyeyim sıfır lens takmıyorlar çıkma elinde varsa onu takıyor, daha önce tamir ettiği bir lens de olabilir onu takmıştır. Ben eski makinamın lensi bozulunca gittim bulduğum bir dükkandan lens aldım evde kendim taktım .
  • Açıp takmayı bilsem hiç düşünmeden kendim yapardım ama daha önce aleti açmışlığım yok. O yüzden güvenilir bir yere bırakalım dedik patladık ama..
  • quote:

Orijinalden alıntı: tsulhan

Açıp takmayı bilsem hiç düşünmeden kendim yapardım ama daha önce aleti açmışlığım yok. O yüzden güvenilir bir yere bırakalım dedik patladık ama..

dostum bakırköyde nereye yaptırdın?
  • bray'ı bozulanlar tamirle uğraşmasın bence. illegal olacak ama tamir yerine çok çok daha ucuz bir fiyata jb yapın kullanmaya devam edin.

elektronik cihazlara 1 kere tornavida değdi mi iflah olmuyorlar...
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.