Şimdi Ara

PS3-CELL- CHIP

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

"....Teknoloji marketlerinin şuan en revaçtaki reyonlarının harici hdd ve media player ile ilgili kısımları olduğunu söylemek yalan olmaz. HD teknolojisinin hayatımızda cereyan etmesini müteakip yüksek kapasiteli verileri saklama (HDD) ve bu verileri uygun ortamlarda kullanma (media player) konusu kaçınılmaz olarak gündeme geldi. Bu işlerle ufakta olsa haşır neşir olan sağımda solumda kimi görsem çılgınca bir hevesle hd film (720p-1080p) indirme, bunu arşivleme ve mediaplayerında izleme salgınına tutulduğunu hayretle tanık oluyorum. Sektör çok kurnaz. Yeni satış platformları yaratmada ve tüketiciyi kendi istediği gibi yönlendirerek cebini doldurma konusunda ellerine su dökülemez şu "teknoloji mucitleri" ağabeylerimizin. Ne yaptılar? önce herkesin evindeki tüplü tv leri çöplere attırdılar. Sonra "...eee madem bu paneli aldın bari bu panale yakışır şeyle izle..." fısıldamaları ile kanımıza girip HD dünyasına girmemize sebeb oldular. Gözlerimiz alışık olmadığı bu netliği ve detayı görünce çakırkeyf oldu tabi. Yadsınamaz biçimde diğer taraftanda alttan alttan "korsancılık" ruhuda beslendi bu durumdan. Ne oldu? Şimdilik çok pahalı olan HD medyaları alamayacak durumda olanların imdadına hd mkv formatı koştu. Çok az görüntü ve ses kaybı ile HD keyfini panellerimizde gördük ve sevinidirik olduk. iyi tamamda bu bile terabaytlar mertebesinde veri saklama bankalarını gerektiriyordu. Hemen bahsettiğimiz ağbeyler devreye girdi ve bizlere HDD hatta HDD ler aldırtmayı başardı. Durun bununlada kalmadılar bunları panelimize taşımak için "media player" almalısınız dediler ve hepimiz gidip onuda aldık. Şimdi bu kadar şeyi neden anlattım ne alakası var PS ile. Teknik terimlerden kaçınarak sade bir biçimde anlatacağım: Sektör hiçbir zaman durmayacak ve açlığını ceplerimizi boşaltarak gidermeye çalışacak. Örnek vereyim; HDD kısmını geçiyorum mediaplayer kısmına değineyim. İlk versiyon mediaplayerlardan sonra ne yaptılar? DTS destekleyen modeller çıktı. Gittik onuda aldık. Sonra ne yaptılar DTS-HD ve DOLBY-HD modelleri çıktı. Ne yaptık? Gittik onuda aldık. Ya sonra? Bu seferde TV de kayıt yapanı çıkardılar. Giiittiiiik onuda aldık. Bu böyle devam edecek ve asla son bulmayacak. Ama bunu durdurmanın ve salyası akan sektör canavarının dişini kırmamın tabiki bir yolu var. Yavaş yavaş geliyorum o kısma. Bu media playerların kalbi-beyni-herşeyi içinde barındırdığı chip’ tir. Yo yo hiç teknik kalabalğa girmeyeceğim okumaya devam edin. Bu chip leri allayıp pullayıp yeni özellikler yükleyerek yeni modelleri ile yeni mediaplayerlar içinde bizlere satıyorlar. Bakın dikkat edin. Mevcut mediaplayer içindeki chip içinde bir modifiye bir upgrade söz konusu değil. Çünkü olamazda. Bu sayede yeni yeni modelleri satma olanağı yakalıyorlar. Çünkü bu chipler “öğrenebilme” yeteneğine sahip değil. Sadece yazılım ile ufak tefek eksikliklerine yama yapılabilir. Yani yeni baştan yepyeni özellikler kazandırılamaz. Yani evinizdeki mediaplayerde yok iken birden bire DTS-HD Master Audio özelliği kazandırmazsınız. Yaniiiii örneğin mediaplayerınız flv dosyalarını oynatmıyorsa tık bir yazılım ile oynatır hale gelmeyecek. Peki ne olacak. Ağabeylerimiz sürekli hiç bıkmadan “aha bunda şu özellik var aha bunda şu özeliik var” diyerek mediaplayer pazarını canlı tutacaklar. ÇÖZÜM: Hiçbir mediaplayerda olmayan ve bundan sonrada olmayacak olan akıllı işlemci (intelligent processor) yi bünyesinde barındıran bir cihaz. Varmı böyle bir cihaz ? Evet var? PS3. İçinceki CELL işlemci; akıllı bir işlemcidir, öğrenebilir bir işlemcidir gelişime açık bir işlemcidir. Uygun ve legal yöntemlerle bu işlemci ile yapılabileceklerden değil yapılamayacaklardan bahsedilebilir ancak, o da sanırım “kek yapamaz” denebilir. Legal yöntemler ile ve sony nin desteği ile dünyanın en fazla arge yatırımına sahip bu işlemci ağırlığınca “elmas” değerini fazlasi ile hakediyor. Yeryüzünde bulunan ve bundan sonra da önümüze sunulacak tüm mediaplayerların yapacağı işi zaten şimdiden yapabilir durumdadır buminik canavar. Keşke illegal olmadan sony firması ile yazılımcı kardeşlerimiz el ele verse de PS3’e NTFS desteği kazandırılsa ve uygun yazılımlarla elimizde bu cihaz tam bir “media canavarı” haline gelse. Peki daha ne gibi şeyler yapılabilir bu aletle......”

Çok uzundu kestim

• Aslında Sony eski kullanıcılar zaten bize sövüyor, biraz daha sövseler sorun olmaz deyip slim yerine PS3.5 modunda ram ve ekran kartı bakımından güçlendirilmiş bir ürün çıkarıp satsaydı,hem konsol ömrü uzardı hem de kar ederdi,ama bu ticari zeka onlarda mı yok yoksa pahalıya mı patlıyor bilemem.

Ya da daha akıllıca bir şey yapıp harici ram modunda usb'den bir şeyler yapabilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gabriel Van Helsing -- 7 Şubat 2011; 19:19:35 >
  • Hocam yazının sonunu merak ettim, kaynağı yazar mısın?
  • PM attım ersincim. hem sen neden ilgilisin bu konu ile hani sıkıştırılmış formatlarla (dixv, mkv...vs) işim olmaz diyordun :)))
  • Dun ps3 de Debian calistirdiginin videosunu izledim. Gayette hizliydi Debian linux surumu. Benim kanım zamanla bu cihaz daha da bir degerlenecek maddi olarak degil ozellik olarak. Yasal olarak degil tabiki...

Bu arada yazi bana Zeitgeist in anlatimlarini cagiristirdi...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    XBOX360 Jasper Board 120gb + 4 kol
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.