Şimdi Ara

PS3 Fat ve Slim arasindaki Performans Farki (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
47
Cevap
1
Favori
37.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: arguncakmak

quote:

Orijinalden alıntı: Daxteroy

Çok yanliş bilgiler veriliyor...

Slim ve Fat kasa arasindaki tek donanimsal fark HDD rpm hizlaridir, işlemci ve ekran kartlarindaki nm teknolojisi performansi etkilemez. En azindan dolayli yoldan etkileyebilir ki bu da isinma ile alakali bir durum. Fat kasalar 90 ve 65 nm teknolojisini kullanirken Slim kasalar 45 nm teknolojisini kullaniyor. nm değeri ne kadar az olursa o kadar iyi olur. Maliyet azalir, parça küçülür ve isinma azalir.

Isinan parçalarin kasmaya neden olduğunu biliyoruz. Ancak konsol mimarisinin isinmadan etkilenip FPS düşmesine neden olacağini pek zannetmiyorum; ama olabilir de.

HDD hizlarinin oyun yükleme hizlarini etkiler. SSD hard disk takarsaniz yükleme çok daha hizli olur. Internetten özellikle Gran Turismo 5'in karşilaştirmasina bakabilirsiniz. Fat ler standart 5400 rp hard disk kullaniyor. Slim ler ise standart 7200 rpm hard disk kullanir.

Slim ve Fat arasindaki farklari bu şekilde açiklayabiliriz.

+ enerji tüketimi slimlerde daha düşük.

Doğru bir noktaya değindiniz. Bu enerji tüketimindeki farklardan dolayı da bu tür sonuçlar ortaya çıkıyor.

• rpm cok olursami iyi az olursami
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mersinli.

rpm cok olursami iyi az olursami

rpm dönüş hızıdır 5400 rpm harddiskin içindeki disk dakikada 5400 kere döner 7200 rpm harddiskin diski 7200 kere
  • quote:

Orijinalden alıntı: Miex

Demek ki bu durumu farkında olan bir tek ben değilmişim.

Slimlerde daha az ısınmaya bağlı olarak 2-3 fpslik performans farkı var sanırım, yani öyle bir şeydir herhalde.

Üstad 2-3 fps diyorsa doğrudur. Kendisi çıplak gözle fps ölçebilir ayrıca.
  • ps3 slimler full hd diye biliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Halleluja

ps3 slimler full hd diye biliyorum

Evet aynen öyle, Ps3 fat lar ise sadece Hd Ready
  • PS3 Slim,Fat kasaya göre çok daha az enerji harcıyor.
  • Slimlerde daha rahat ve akıcı bir performans alınır arkadaşlar.
  • Hazirandan ekime kadar resmen slimlerin üzerinde yumurta pişirebilirsiniz
  • 2007 den beri Fat kullanıyorum ve şuanda Enslaved oynamaya çalışıyorum. Ram i yetmeyen pc gibi kasım kasım kasılıyor cihaz, frame düşüklüğü göz zevkimin içine etti bende kanıksadım durumu resmen, sistem gereksinimi çok düşük bir pc de oynadığımı hayal ederekten oynuyorum. Sanıyorum ki Slim lerde bu denli kasılmaz bu oyun
  • quote:

Orijinalden alıntı: PracticeMan

2007 den beri Fat kullanıyorum ve şuanda Enslaved oynamaya çalışıyorum. Ram i yetmeyen pc gibi kasım kasım kasılıyor cihaz, frame düşüklüğü göz zevkimin içine etti bende kanıksadım durumu resmen, sistem gereksinimi çok düşük bir pc de oynadığımı hayal ederekten oynuyorum. Sanıyorum ki Slim lerde bu denli kasılmaz bu oyun

Ciddi söylüyorum bu enslaved denen oyunda frame düşmesi falan yok, slim kullanıyorum, çok nadiren olsa düşüyor, gayet akıcı oyun
  • Enslaved; Bu oyunda kasılma problemi var bilginiz olsun resmen lag var oyunda
  • Alakası bile yok, tertemiz çalışıyor oyun?
  • ps kafede 6-7 slimde, ve arkadaş ortamında birçok fat-slim ps de denedik, full oyun ve demo oyunda lag var
  • hdd den oynuyorum, 120 gb slim, 2-3 kere alan değiştirdim, yine sonuç aynı, oyunu başından beri oynuyorum ve fps düşmesi yok, olursa en önce ben farkederim bu forumda
  • quote:

Orijinalden alıntı: Halleluja

hdd den oynuyorum, 120 gb slim, 2-3 kere alan değiştirdim, yine sonuç aynı, oyunu başından beri oynuyorum ve fps düşmesi yok, olursa en önce ben farkederim bu forumda

Bendeki 60 Gb. Fat Ntsc-J forumda ki en eski Ps3 lerden biridir. İnan bana acaip kasıyor hele o oyunun başında kanatların üzerinde zıpladığımız bölüm çok kötüydü. Ama oyun mükemmel çok beğendim ona lafım yok bu oyunla eş zamanda Vanquish i aldım frame sorunu denen şeyin zerresi yok acaba diyorum sorun cihazdamı diye soruyorum ama yanıtsız kalıyor tek takılan oyunum Enslaved şuan, diğer 12 diskimde sorun yok ps3 de yüklü 15 oyunda da yok ama yalan da yazmış olmayayım çok enderde olsa bazı oyunlarda 1-2 frame düşmüş olabilir hissetmedim pek, en son Mortal Kombat da olmuştu biraz frame düşmesi,

• quote:

Orijinalden alıntı: evo_4

quote:

Orijinalden alıntı: Miex

Demek ki bu durumu farkında olan bir tek ben değilmişim.

Slimlerde daha az ısınmaya bağlı olarak 2-3 fpslik performans farkı var sanırım, yani öyle bir şeydir herhalde.

Üstad 2-3 fps diyorsa doğrudur. Kendisi çıplak gözle fps ölçebilir ayrıca.

dalga geçiyorsun ama normal insan gözü saniyede 25 fps görebiliyor o arkadaşın iki gözün arasında sli var saniyede 50 kareye kadar görebiliyor

• İşlemci aynı,ram aynı,grafik işlemcisi aynı fark falan yok biri daha az elektrik harcıyor tek fark bu.
  • Ps3 ler arasında fark yok diyenlere gülüyorum. Çok yakın bir arkadaşımın ps3 teknik servisi var. İnanın fat kasalar arasında bile seriden seriye boardların boyutu ve power supply ler değişiyor. Grafik ve işlemci elbetteki aynı ama çevresel donanımlar kesinlikle farklı.
    Dipnot: ayrıca cihazlarınız sarı ışığa düştüğünde direk gidip yenisini almayın. O işin çözümü var. Bga makinesi olan bir yer bulursanız 50 tl ye en az 8-9 ay belkide yıllarca sorunsuz kullanırsınız ps3'ü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xallez -- 26 Ağustos 2012; 2:58:27 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xallez

Ps3 ler arasında fark yok diyenlere gülüyorum. Çok yakın bir arkadaşımın ps3 teknik servisi var. İnanın fat kasalar arasında bile seriden seriye boardların boyutu ve power supply ler değişiyor. Grafik ve işlemci elbetteki aynı ama çevresel donanımlar kesinlikle farklı.
    Dipnot: ayrıca cihazlarınız sarı ışığa düştüğünde direk gidip yenisini almayın. O işin çözümü var. Bga makinesi olan bir yer bulursanız 50 tl ye en az 8-9 ay belkide yıllarca sorunsuz kullanırsınız ps3'ü.

psu ve boardlar tabi ki farklı olacak sonuçta modeller arası güç tüketimi ve boyut farkları var, geri kalan elemanlar aynı performans a etki edeceğini düşünmüyorum eğer etki etseydi şimdiğe kadar farkları gösteren videolar çekilir analizler yapılırdı..

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.