Şimdi Ara

PS3 Harddisk Değişimi (Resimli Anlatım) (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
777
Cevap
60
Favori
131.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: icarus06

quote:

Orijinalden alıntı: aygun61

quote:

quote:

PS3 yeni bir hard disk ile değiştirdim ancak 3.25 update sini istedi. Bende indirip flash'a attım ama ps3 kendini güncellemedi. Flash'ı normalde ps3 görüyor. PS3 boşta bekliyor acaba nasıl ps3'ü güncelleyebilirim.

yeni hdd yi fat32 olarak biçimlendirmeniz gerekiyor, yeni diskler ntfs olduğu için ps3 işleme devam edemiyor , birde 3.25 nasıl istedi acaba şu an 4.25 lerde felan

Nasıl yapacağım peki. PC ye takmadan ps3 üzerinden olabilir mi?

yok pc den yapabilirsin, euse us programı var ücretsiz bununla yapabilirsin, fat32 ye çevir sonrası kolay
    konunun 6. sayfasında programın ayrınlılı anlatımı var

Hocam her şeyi yaptım ama yine aynı sonuç Hard disk'i de doğru taktım e ozaman sorun nerde

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

PS3 yeni bir hard disk ile değiştirdim ancak 3.25 update sini istedi. Bende indirip flash'a attım ama ps3 kendini güncellemedi. Flash'ı normalde ps3 görüyor. PS3 boşta bekliyor acaba nasıl ps3'ü güncelleyebilirim.

yeni hdd yi fat32 olarak biçimlendirmeniz gerekiyor, yeni diskler ntfs olduğu için ps3 işleme devam edemiyor , birde 3.25 nasıl istedi acaba şu an 4.25 lerde felan

yok pc den yapabilirsin, euse us programı var ücretsiz bununla yapabilirsin, fat32 ye çevir sonrası kolay

Hocam her şeyi yaptım ama yine aynı sonuç Hard disk'i de doğru taktım e ozaman sorun nerde

bende yaklaşık 2 ay önce 120 gb hard diskimi 750 gb ile değiştirmiştim, ama bende biçimlendirme sorunu olmamıştı, taktığım gibi görmüştü ve yeni model bir harddisk di, zaten yanliş hatırlamıyorsam harddiski takınca ps3 kendi formatlıyor, senin belleğe internetten son update yüklemen yeterli olmalı.
    yinede yanıltmak istemem, bende burda ki bilgiler ile birde ps3 tr'nin destek kısmında ki bilgiler doğrultusunda yapmıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxpashaxx -- 2 Kasım 2012; 17:07:16 >

• rehber güzel, teşekkürler
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

ben hdd değiştirirken fat32 ye çevirmeden ps3 e taktım flash diskede enson update dosyasını attım işleme devam etmedi
    sonra fat32 ye çevirdim taktım hiç bir sorun olmadan diski gördü sonrada update dosyasını yükledi
    adım adım
    1- önce fat32 diski makinaya tak ( tavsiyem diski gereksiz yere defalarca formatlama bad sektör oluşturabiliyor, daha önce başıma gelmişti )
    2- update dosyası içinde olan flash diski PS3 e tak ( pc de flashın içine PS3 klasörü oluştur ,PS3 klasörü içinede UPDATE klasörü oluştur ,içinde update dosyasını at )
    3- Start ve Select tuşuna aynı anda basarak devam et, sorun olmaması lazım

• 1TB'lık Toshiba 2.5'' Sata 2 HDD'yi ne yaptımsa sisteme tanıtamadım. Önceki 160GB'lıkta aynen Toshiba HDD idi ve sorunsuz çalışıyordu. Versiyonum 4.30 ama select ile start tuşu olayında 4.30 veya daha yukarısını yükle diyor ama The data is corrupted hatası alıyorum yüklemede. HDD'yi PC'de FAT32 yaptım yok yine aynı hata PS3'de. HDD'yi doğruda takıyorum yani. :/

Yardım edebilecek birisi var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Affliction

1TB'lık Toshiba 2.5'' Sata 2 HDD'yi ne yaptımsa sisteme tanıtamadım. Önceki 160GB'lıkta aynen Toshiba HDD idi ve sorunsuz çalışıyordu. Versiyonum 4.30 ama select ile start tuşu olayında 4.30 veya daha yukarısını yükle diyor ama The data is corrupted hatası alıyorum yüklemede. HDD'yi PC'de FAT32 yaptım yok yine aynı hata PS3'de. HDD'yi doğruda takıyorum yani. :/

flashda '' PS3 '' klasörü ,onun içine '' UPDATE '' klasörü oluşturup ,onun içine de 4.30 versyonu attıysan olması lazım
  • quote:

quote:

1TB'lık Toshiba 2.5'' Sata 2 HDD'yi ne yaptımsa sisteme tanıtamadım. Önceki 160GB'lıkta aynen Toshiba HDD idi ve sorunsuz çalışıyordu. Versiyonum 4.30 ama select ile start tuşu olayında 4.30 veya daha yukarısını yükle diyor ama The data is corrupted hatası alıyorum yüklemede. HDD'yi PC'de FAT32 yaptım yok yine aynı hata PS3'de. HDD'yi doğruda takıyorum yani. :/

flashda '' PS3 '' klasörü ,onun içine '' UPDATE '' klasörü oluşturup ,onun içine de 4.30 versyonu attıysan olması lazım

Aynısını yaptım ama banamısın demedi. Var birşey ama çözemedim.

• quote:

quote:

quote:

bu işlemleri yaparken DS3 ü kabloyla makinaya bağladın mı

• quote:

quote:

quote:

quote:

bu işlemleri yaparken DS3 ü kabloyla makinaya bağladın mı

Tabiki.

• quote:

quote:

Klasörü açtım gördü kardeşim teşekkür ederim cevapların için.

• Laptoptan çıkardığım hdd'yi ps3 e takmayı düşünüyorum, FAT32 formatına PS3 kendi çevirmiyor mu HDD NTFS'de olsa ? İlla PC'den mi FAT32 format atmamız lazım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: reileao

Laptoptan çıkardığım hdd'yi ps3 e takmayı düşünüyorum, FAT32 formatına PS3 kendi çevirmiyor mu HDD NTFS'de olsa ? İlla PC'den mi FAT32 format atmamız lazım ?

diğer konuyu kapattılar galiba orada sormuştun boyut olayının hdd'nin fat32 yada ntfs olması ile alakası yok hdd'nin küçük gözükmesinin sebebi budur http://www.enpedi.com/2012/06/sabit-diskimin-kapasitesi-neden.html ps3 içindeki hdd fat32 değil çünkü tek dosya olarak 4 gb ve üstü dosya kabul ediyor.Galiba kendine özel bir formatı var.Yalnızca usb girişten fat32 formatlı hdd tanır, senin kafanı karıştıran bu durum zannedersem.Dediğin gibi olduğu gibi tak hdd yi o zaten formatlamak isteyecek.

• quote:

Orijinalden alıntı: jack_sparrow_82

quote:

Laptoptan çıkardığım hdd'yi ps3 e takmayı düşünüyorum, FAT32 formatına PS3 kendi çevirmiyor mu HDD NTFS'de olsa ? İlla PC'den mi FAT32 format atmamız lazım ?

diğer konuyu kapattılar galiba orada sormuştun boyut olayının hdd'nin fat32 yada ntfs olması ile alakası yok hdd'nin küçük gözükmesinin sebebi budur http://www.enpedi.com/2012/06/sabit-diskimin-kapasitesi-neden.html ps3 içindeki hdd fat32 değil çünkü tek dosya olarak 4 gb ve üstü dosya kabul ediyor.Galiba kendine özel bir formatı var.Yalnızca usb girişten fat32 formatlı hdd tanır, senin kafanı karıştıran bu durum zannedersem.Dediğin gibi olduğu gibi tak hdd yi o zaten formatlamak isteyecek.

Alıntıları Göster
    diğer konuyu kapattılar galiba orada sormuştun boyut olayının hdd'nin fat32 yada ntfs olması ile alakası yok hdd'nin küçük gözükmesinin sebebi budurhttp://www.enpedi.com/2012/06/sabit-diskimin-kapasitesi-neden.html ps3 içindeki hdd fat32 değil çünkü tek dosya olarak 4 gb ve üstü dosya kabul ediyor.Galiba kendine özel bir formatı var.Yalnızca usb girişten fat32 formatlı hdd tanır, senin kafanı karıştıran bu durum zannedersem.Dediğin gibi olduğu gibi tak hdd yi o zaten formatlamak isteyecek.alıntı yapamıyor neden anlamadımCevabın için teşekkür ederim kardeşim,yani pcden çıkarırken içinde program kalsada farketmez fat32 de farketmez diyorsun taktığımda kendi format atıcak herhangi bir sorun yaşamam diyorsun sanırım yani benim kendim format atmama gerek yokmudur,ayrıca bazı arkadaşlar USB ile ps3 uptade klasörü açıp oraya en yeni güncel yazılımı atın diyor bunu yapmama gerek varmıdır yoksa kendi halledermi?

• şimdi atıyorum senin ps3'ün de şu an da versiyon olarak 4,30 yüklü, ps3 e bu versiyonlar yüklenirken sadece hdd ye yüklenmiyor, zannedersem cihazın hafızası, biosu herneyse artık (teknik olarak çok bilgim yok) oraya da kayıt ediliyor.Dolayısıyla sen yeni hdd yi taktığında format işleminden sonra versiyon 4,30 ve üstü yazılım isteyecek (4,30 u baz aldım farklı versiyon yüklüyse burası değişir) bundan dolayı mutlaka flash bellekte en son versiyonun hazır olmalı ve usb bellek mutlaka fat32 formatlı olacak.Bu ikaz gelince usb belleği takıp yanlış hatırlamıyorsam start ve select tuşuna aynı anda basınca yüklüyordu ( joystick kablo ile bağlı olucak, kablosuz olarak tanımaz bu işlermler sırasında).Aklına takılan birşey olursa buradan yaz yada pm at.Korkma bu konuda tecrübeliyim bir kaç kez hdd değiştirdim

• quote:

diğer konuyu kapattılar galiba orada sormuştun boyut olayının hdd'nin fat32 yada ntfs olması ile alakası yok hdd'nin küçük gözükmesinin sebebi budurhttp://www.enpedi.com/2012/06/sabit-diskimin-kapasitesi-neden.html ps3 içindeki hdd fat32 değil çünkü tek dosya olarak 4 gb ve üstü dosya kabul ediyor.Galiba kendine özel bir formatı var.Yalnızca usb girişten fat32 formatlı hdd tanır, senin kafanı karıştıran bu durum zannedersem.Dediğin gibi olduğu gibi tak hdd yi o zaten formatlamak isteyecek.alıntı yapamıyor neden anlamadımCevabın için teşekkür ederim kardeşim,yani pcden çıkarırken içinde program kalsada farketmez fat32 de farketmez diyorsun taktığımda kendi format atıcak herhangi bir sorun yaşamam diyorsun sanırım yani benim kendim format atmama gerek yokmudur,ayrıca bazı arkadaşlar USB ile ps3 uptade klasörü açıp oraya en yeni güncel yazılımı atın diyor bunu yapmama gerek varmıdır yoksa kendi halledermi?

ps3 hangi FW yi kullanıyorsa onu ister şuan 4.25 kullanıyorsan ,4.25 ve ya üzeri diye ister illa en son versyon yüklenecek diye birşey yok, ps3 kırdırmadıysan son fw yi yüklersin birşey olmaz , birde hdd yi direk takınca diski görüp format atacağını sanmıyorum, bende böyle birşey olmadı yapan birçok arkadaşda fat32 ye çevirip takmak zorunda kaldı
    deneyerek burada paylaşırsanız iyi olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hadouken06 -- 10 Kasım 2012; 14:32:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: jack_sparrow_82

şimdi atıyorum senin ps3'ün de şu an da versiyon olarak 4,30 yüklü, ps3 e bu versiyonlar yüklenirken sadece hdd ye yüklenmiyor, zannedersem cihazın hafızası, biosu herneyse artık (teknik olarak çok bilgim yok) oraya da kayıt ediliyor.Dolayısıyla sen yeni hdd yi taktığında format işleminden sonra versiyon 4,30 ve üstü yazılım isteyecek (4,30 u baz aldım farklı versiyon yüklüyse burası değişir) bundan dolayı mutlaka flash bellekte en son versiyonun hazır olmalı ve usb bellek mutlaka fat32 formatlı olacak.Bu ikaz gelince usb belleği takıp yanlış hatırlamıyorsam start ve select tuşuna aynı anda basınca yüklüyordu ( joystick kablo ile bağlı olucak, kablosuz olarak tanımaz bu işlermler sırasında).Aklına takılan birşey olursa buradan yaz yada pm at.Korkma bu konuda tecrübeliyim bir kaç kez hdd değiştirdim
    teşekkür ettim kardeşim ben pm'den mesaj atıyim sana daha rahat ve hızlı şekilde anlaşırız

• Tabi denedikten sonra paylaşırım,
  • arkadaşlar yeni takılacak hdd'nin mutlaka 5400rpm mi olması gerekiyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: CakalCarlos35

arkadaşlar yeni takılacak hdd'nin mutlaka 5400rpm mi olması gerekiyor?

7200 rpm takanlarda vardı.Aradaki farkın pc kadar olmadığı çok az fark olduğu söyleniyordu.Isınma konusunda herhangi bir sorun olacağını da zannetmem.Bunlar sadece başkalarından duyduklarım sözler.Kullanım kılavuzunda 5400 rpm yazdığı için ben hep 54oo rpm lik hdd denedim.Yine de 7200rpm hdd kullanan birisi yorum yazarsa bizim için daha açıklayıcı olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CakalCarlos35

arkadaşlar yeni takılacak hdd'nin mutlaka 5400rpm mi olması gerekiyor?

performans açısından soruyorsan ,seagate momentus xt 750 Gb 7200 rpm kullanıyoum oyunlardaki loding süreleri çok kısalıyor ama normal bir 7200 rpm hdd ve 5400 rpm hdd arasında pek bir fark yok
    performans için ssd yada hibrit disk
    normal kullanımda 7200 ve 5400 arasında fark yok denecek kadar az bu durumda 5400 almak fiyat açısından daha mantıklı

• 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.